FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 februari 2018

Real Madrid verspeelt voorsprong tegen Levante

Er komt maar geen einde aan de teleurstellende reeks van Real Madrid. Ook van Levante wist de ploeg niet te winnen: 2-2. Real is bezig aan een matig seizoen. Vorige week wist de ploeg eindelijk weer eens een overtuigende overwinning te boeken. Madrid won met 1-4 van Valencia en wilde tegen Levante opnieuw een overtuigende overwinning neerzetten, maar de ploeg had het zaterdagavond behoorlijk lastig.

Het begin was veelbelovend. Real kwam na elf minuten spelen op voorsprong. Sergio Ramos zorgde voor de 0-1 en leek een mooie avond voor de uitploeg in te leiden. Dat gebeurde echter niet, want De Koninklijke wist de score niet verder uit te breiden en het was Levante dat het net wist te vinden.

Nog voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Emmanuel Okyere Boateng nam de 1-1 voor zijn rekening en zorgde voor de gelijkmaker. Hierdoor moest Real tijdens de tweede helft flink aan de bak om drie punten over te houden aan het duel.

Het bleek een moeizame avond voor de bezoekers, want de Madrilenen slaagden er amper in om mogelijkheden te creëren. Karim Benzema dacht zijn elftal op voorsprong te schieten maar na een goede actie mikte de spits de bal naast het doel. Daarmee hielp hij een grote kans om zeep en Real leek opnieuw punten te verspelen.

Uiteindelijk dacht Isco met de verlossing te komen. De middenvelder kreeg op de rand van het strafschopgebied ruimte om uit te halen en schoot de bal tegen de touwen. Hierdoor was Real op weg naar drie punten, maar Giampaolo Pazzini gooide roet in het eten. De aanvaller zorgde in de 89ste minuut voor de 2-2.

Uitslagen La Liga zaterdag
Eibar - Sevilla 5-1
Real Betis - Villarreal 2-1
Alaves - Celta de Vigo 2-1
Levante - Real Madrid 2-2

Internazionale geeft dramatische reeks een vervolg

Internazionale heeft de top van de Serie A de mogelijkheid gegeven om verder uit te lopen. De ploeg wist niet te winnen van Crotone.

Inter is bezig aan een dramatische reeks. De ploeg begon het seizoen goed en vocht mee om de koppositie van de Serie A, maar de afgelopen weken is de club uit Milaan flink op achterstand geraakt. De ploeg wist zeven wedstrijden op rij niet meer te winnen en moest tegen Crotone een einde maken aan deze reeks.

Tegen de nummer zeventien van de Italiaanse competitie werd verwacht dat Internazionale in eigen huis zonder moeite drie punten zou kunnen pakken en toen de ploeg na 23 minuten op voorsprong kwam zag het er al snel goed uit. Op aangeven van Marcelo Brozovic scoorde Eder de 1-0.

Inter wist echter niet door te drukken en hield Crotone in leven. De bezoekers bleven erin geloven en kwamen na een uur spelen op gelijke hoogte. Andrea Barberris deelde de thuisploeg een tik uit en nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

Deze domper kwam Internazionale niet meer te boven. De thuisploeg slaagde er niet in om iets terug te doen en moest voor de achtste keer op rij punten inleveren.

Uitslagen Serie A zaterdag
Sampdoria - Torino 1-1
Internazionale - Crotone 1-1

Bayern München loopt uit, puntverlies Leverkusen en Schalke

Bayern München is in de Bundesliga maar weer eens verder uitgelopen. Op bezoek bij FSV Mainz werd met 0-2 gewonnen, terwijl concurrenten punten lieten liggen. Franck Ribéry volleerde na een half uur de 0-1 binnen, James Rodriguez zette de eindstand al voor rust op de borden.

Bayer Leverkussen kwam op bezoek bij SC Freiburg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, terwijl Schalke 04 in eigen huis onderuit ging tegen Werder Bremen. Yevheniy Konopyanka zette Schalke wel op voorsprong, maar de wedstrijd kantelde na een rode kaart voor Matija Nastasic. Een minuutje later zorgde Max Kruse voor de gelijkmaker, waarna Zlatko Junuzovic in de slotfase de 1-2 liet noteren.

Bremen stijgt door de drie punten uit de degradatiezone, Schalke deed geen beste zaken. Ver achter koploper Bayern (53 punten) volgen Leverkusen en RB Leipzig met 35 punten, Borussia Dortmund en Schalke 04 staan op 34 stuks en Eintracht Frankfurt heeft er 33.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0-0
Hertha Berlin - 1899 Hoffenheim 1-1
FSV Mainz - Bayern München 0-2
Schalke 04 - Werder Bremen 1-2
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 1-1
Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig 0-1

Weer winst Rotterdamse basketballers, Leeuwarden komt net tekort

De basketballers van Forward Lease Rotterdam zijn uitstekend op dreef in de Dutch Basketball League. Op bezoek in Amsterdam werd met 84-91 gewonnen na een zenuwslopende wedstrijd, de vierde opeenvolgende zege. Ordane Kanda was met 29 punten heerlijk op dreef en nam de eerste plek op de topscorersranglijst over van Zwollenaar Noah Dahlman.

De New Heroes Den Bosch hadden het bijzonder moeilijk met de bezoekers van Aris Leeuwarden, die in de afgelopen weken drie keer kansloos van Den Bosch verloren. Onder leiding van Emile Blackman, goed voor maar liefst 32 punten, gaf Leeuwarden echter zeer goed partij. Toch kwamen ze in het vierde kwart tekort, waardoor Den Bosch met 90-79 won.

Basketbal Academie Limburg uit Weert maakte het ZZ Leiden bijzonder lastig, maar de nummer drie van de competitie hield onder meer dankzij 23 punten van Jessey Voorn toch stand: 74-70. Koploper Donar uit Groningen speelde thuis slordig tegen de Den Helder Suns, maar de hekkensluiter ging wel met 78-56 onderuit. Bij Donar raakte Drago Pasalic geblesseerd aan zijn rug en de vraag is of hij woensdag in de Europe Cup tegen het Belgische Mons in actie kan komen.

Israëlische leger schiet Palestijn dood

Israëlische militairen hebben bij een actie in het dorp Burqin op de Westelijke Jordaanoever een Palestijnse tiener doodgeschoten. Volgens ooggetuigen gooiden ongeveer tweehonderd Palestijnen stenen naar militaire voertuigen toen er schoten vielen.

Volgens het Israëlische leger waren de militairen naar het dorp gegaan op zoek naar een verdachte van het doodschieten van een rabbijn vorige maand in een nederzetting nabij Burqin. Vorige maand schoten Israëlische militairen in de plaats Jenin al een Palestijnse schutter dood die betrokken zou zijn bij de dood van de rabbijn.

Israëlische leger schiet Palestijn dood
Israëlische leger schiet Palestijn dood (Foto: ANP)

El Ghazi kan Paris Saint-Germain niet stoppen

Anwar El Ghazi nam het zaterdag met Lille op tegen Paris Saint-Germain, maar is er niet in geslaagd om punten over te houden aan het duel.

De oud-Ajacied is de afgelopen tijd goed op dreef bij Lille en mocht ook tegen Paris Saint-Germain negentig minuten in actie komen. Hij kon er echter niet voor zorgen dat de koploper van de Ligue 1 puntverlies leed. De bezoekers wonnen het duel met 0-3.

Erg makkelijk ging het niet voor PSG. Lille hield de eerste helft goed stand, maar moest vlak voor rust alsnog een doelpunt incasseren. Het waren niet de aanvallers die voor de 1-0 zorgden, maar rechtsback Yuri Berchiche wist de score te openen. Met een hard schot zorgde hij voor de 1-0.

Met die stand gingen beide ploegen op weg naar de kleedkamers. Ook tijdens de tweede helft slaagde Lille er lang in om PSG van scoren te houden, maar in de 77ste minuut werd de wedstrijd beslist door Neymar. De Braziliaan schoot prachtig raak uit een vrije trap.

Vlak voor het laatste fluitsignaal werd het nog erger voor Lille, want drie minuten voor tijd werd de eindstand bepaald door Giovani Lo Celso. Met een heerlijk stiftje zorgde hij voor de 3-0.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Lille - Paris Saint-Germain 0-3
Amiens - St Etienne 0-2
Montpellier - Angers 2-1
Nice - Toulouse 0-1
Strasbourg - Girondins de Bordeaux 0-2

Uitslag Heracles Almelo - ADO Den Haag

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag. De wedstrijd eidigde in een 1-1 gelijkspel. Hieronder vind je hiervan de karakteristieken.

Heracles Almelo

1 - 1

ADO Den Haag

 54' Niemeijer    21' Johnsen
 
 Gele kaart: Niemeijer, (Heracles Almelo), Immers, B.Kuipers, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 10.127
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Castro
Breukers
Pröpper
Wuytens (v.d.Buijs/46)
Hardeveld
Niemeijer
Jakubiak
Monteiro
Kuwas
Vermeij
Peterson (Navrátil/78)
  Zwinkels
Ebuehi
Beugelsdijk
Pinas (N.Kuipers/87)
B.Kuipers
Immers
El Khayati (Gorter/ 78)
Bakker
Becker
Johnsen
Hooi (Falkenburg/58)

Arsenal schittert bij droomdebuut Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang kan terugkijken op een geslaagd debuut voor Arsenal. De spits won met zijn club overtuigend van Everton: 5-1. De fans van Arsenal konden Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan voor het eerst in actie zien in het Emirates Stadium. Beide spelers mochten in de basis starten tegen Everton en hielpen hun ploeg naar een flitsende start.

Arsenal kwam goed uit de startblokken en stond na twintig minuten spelen met 3-0 voor. Al na zes minuten spelen werd de score geopend door Aaron Ramsey. De middenvelder was het eindstation na een prachtige aanval en tekende voor de 1-0. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Arsenal. Laurent Koscielny stond op de goede plek toen een hoekschop verlengd werd richting de tweede paal.

De thuisploeg nam geen gas terug en kwam niet veel later op 3-0. Weer was het Ramsey die het net wist te vinden. De international probeerde het van afstand en zag zijn inzet van richting worden veranderd en in het doel verdwijnen.

Arsenal speelde sterk en stuurde Everton van het kastje naar de muur. Het goede spel resulteerde in de 37ste minuut in een treffer van Aubameyang. Na een mooie steekpass rondde de winteraankoop heerlijk af met een stiftje. Hierdoor vertrok de ploeg met een 4-0 voorsprong richting de kleedkamer.

Tijdens de tweede helft nam Arsenal een beetje gas terug en Everton probeerde zich in de wedstrijd te knokken. De ploeg slaagde er in om iets terug te doen: via Dominic Calvert-Lewin kwam Everton op 4-1, maar echt spannend werd het niet meer.

Spannend werd het zeker niet meer nadat Arsenal tien minuten later op 5-1 kwam. Opnieuw was het Ramsey die trefzeker was. Hiermee maakte hij zijn hattrick compleet en werd de eindstand bepaald.

Uitslagen Premier League zaterdag
Burnley - Manchester City 1-1
Bournemouth - Stoke City 2-1
Brighton & Hove Albion - West Ham United 3-1
Leicester City - Swansea City 1-1
Manchester United - Huddersfield Town 2-0
West Bromwich Albion - Southampton 2-3
Arsenal - Everton 5-1

Weerstand tegen hoofddoek groeit in Iran

Steeds meer Iraniërs zijn tegen de plicht voor vrouwen om in het openbaar een hoofddoek te dragen. Dat blijkt uit een bericht van het kantoor van de president waarin zorgen worden uitgesproken over de ontwikkeling.

In Iran moeten alle vrouwen en meisjes ouder dan negen jaar in het openbaar een hoofddoek dragen en een wijde mantel. Maar inmiddels denkt een meerderheid van de bevolking volgens het presidentiële bericht dat vrouwen dat zelf moeten kunnen bepalen en niet de staat Iran. Drastische maatregelen van de zedenpolitie die "onislamitisch geklede vrouwen" van straat plukt en zware boetes hebben geen effect.

Volgens waarnemers is het vrijgeven van het presidentiële bericht een overwinning voor anti-hoofddoek beweging. Sinds eind vorig jaar eisen steeds meer vrouwen afschaffing van de hoofddoekplicht.

Weerstand tegen hoofddoek groeit in Iran
Weerstand tegen hoofddoek groeit in Iran (Foto: ANP)

Vergne wint Chileense ePrix na spannende slotfase

Jean-Eric Vergne heeft zaterdag de Chileense ePrix gewonnen. De Fransman van het Techeetah-team was van start tot finish de beste in de straten van de Chileense hoofdstad Santiago en pakte de leiding in het Formule E-kampioenschap.

Vergne pakte vanaf poleposition de leiding, voor de vanaf plek vijf vertrokken Nelson Piquet Jr, André Lotterer en Sebastien Buemi. Voor Jose Maria Lopez was de race na een metertje of driehonderd klaar: de Argentijn wilde Sam Bird's vijfde plek buitenom pakken, maar eindigde in de muur.

De safety car kwam de baan op en voor Maro Engel was dat het einde: de Duitser parkeerde zijn Venturi in de muur terwijl men achter de safety car reed. Nick Heidfeld's kansen op een goed resultaat waren ook al verkeken, want in de chaos bij de start beschadigde hij zijn Mahindra, waardoor hij al vroegtijdig de tweede auto moest pakken.

Het duurde even voor men verder kon, maar na vier trage ronden vertrok de safety car weer naar binnen. In tegenstelling tot in de meeste Formule E-races gebeurde er vrijwel niks en na zestien ronden had Vergne de leiding in handen, nog altijd voor Piquet, Lotterer, Buemi en Bird. Halverwege kwam er voorin dan toch wat actie: Lotterer dichtte het gat naar Piquet en verschalkte de Braziliaan om zo plek twee te pakken.

Daarachter opende regerend kampioen Lucas di Grassi, wegens een straf pas als dertiende gestart, de aanval op de zesde plek van Alex Lynn, met succes. Daar had hij weinig aan, want snel nadat iedereen van auto wisselde - zonder noemenswaardige problemen - kwam Di Grassi's Audi-auto stil te staan. Piquet werd ondertussen ook ingehaald door Buemi, terwijl Lotterer zijn leidende teamgenoot Vergne, zonder succes, aanviel. 

Piquet probeerde de derde plek terug te pakken van Buemi, maar schoot rechtdoor en zag ook de van plek veertien vertrokken kampioenschapsleider Felix Rosenqvist en Bird voorbij komen. Vier ronden voor het einde ging het helemaal los: Lotterer viel Vergne nog eens aan en raakte zijn teamgenoot, waardoor Buemi, Rosenqvist en Bird volop onder de achtervleugels konden kruipen.

In de laatste twee ronden had Vergne nog ruimschoots genoeg energie over om de rest van het lijf te houden, maar met Lotterer achter zich scoorde het Techeetah-team wel een zeer fraai 1-2'tje. Buemi eindigde als derde, Rosenqvist kwam net tekort om het podium te pakken, maar hield Bird wel van zich af.

Uitslag PSV - PEC Zwolle

Luuk de Jong heeft PSV zaterdagavond naar drie punten geschoten. De aanvaller hielp zijn ploeg met drie treffers langs PEC Zwolle.

Het zag er tijdens de eerste helft echter niet uit dat PSV met een overtuigende uitslag van het veld zou stappen. De koploper van de Eredivisie had het lastig tegen PEC Zwolle en kwam niet tot veel mogelijkheden. Ook toen de bezoekers met tien man verder moesten, slaagde PSV er amper in om gevaarlijk te worden.
In de 42ste minuut moest Mickey van der Hart het veld met een rode kaart verlaten. De doelman van PEC Zwolle kwam veel te laat uit zijn doel en zag dat Hirving Lozano eerder bij de bal was. Van der Hart haalde de aanvaller onderuit en werd terecht met een rode kaart van het veld gestuurd.

Uiteindelijk had PSV een standaardsituatie nodig om op voorsprong te komen. Na een hoekschop van Lozano kopte Luuk de Jong bij de tweede paal raak. De spits kon de bal gemakkelijk tegen de touwen werken omdat Mike Hauptmeijer, de vervanger van Van der Hart, onder de bal doorging.

Tijdens de tweede helft duurde het lang tot PSV erin slaagde om de score uit te breiden. Het spel van de Eindhovenaren zag er niet overtuigend uit, maar via De Jong werd de score verdubbeld. Na een heerlijke pass van Lozano kon De Jong voor leeg doel binnen koppen.

Zeven minuten later maakte De Jong zijn hattrick compleet toen hij voor de 3-0 zorgde. Uiteindelijk kwam het slotakkoord op naam van Joshua Brenet. De linksback bepaalde de eindstand op 4-0.

PSV

4 - 0

PEC Zwolle

 45+3' De Jong
 65' De Jong
 72' De Jong
 78' Brenet
   
 
 Gele kaart: v.Ginkel, (PSV), Freire, (PEC Zwolle)
 Rode kaart: , v.d.Hart (42) (PEC Zwolle)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32.800
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Schwaab
Isimat-Mirin
Brenet
v.Ginkel (Mauro Júnior/70)
Hendrix
Ramselaar
Lozano
De Jong (Malen/82)
Bergwijn (Gudmundsson/77)
  v.d.Hart
Ehizibue
Marcellis
Sandler
Freire
Dekker (Ondaan/30
Hauptmeijer/43)
Marinus (Menig/73)
E.Bakker
Namli
Nijland
Mokhtar

Dokter kan hartfilmpje maken met mobiel

Ruim 1100 huisartsen kunnen binnenkort hartfilmpjes maken met hun smartphone of tablet. Met een speciale app kunnen ze het filmpje maken, terwijl een cardioloog via een beveiligde verbinding meekijkt en helpt bij het stellen van een diagnose.

De app CardioSecur wordt gelanceerd door KPN. Hij is in eerste instantie voor artsen die al klant zijn, maar zal later voor alle huisartsen beschikbaar worden. De app kan in de huisartsenpraktijk worden gebruikt maar ook bij patiënten thuis, wat hen veel (reis)tijd en geld kan schelen.

Een ander voordeel is volgens het telecombedrijf dat mobiele hartfilmpjes voor zorgverzekeraars een stuk goedkoper zijn dan de filmpjes die in het ziekenhuis worden gemaakt. De mobiele filmpjes worden gewoon vergoed.

Een hartfilmpje of elektrocardiogram (ECG) laat de elektrische signalen van het hart zien in een grafiek. Volgens de Hartstichting zijn er in Nederland meer dan 1 miljoen hart- en vaatpatiënten.

Dokter kan hartfilmpje maken met mobiel
Dokter kan hartfilmpje maken met mobiel (Foto: BuzzT)

Uitslag sc Heerenveen - FC Twente

Heerenveen heeft opnieuw drie punten gepakt. In eigen huis won de ploeg met een minimale score van FC Twente.

FC Twente won doordeweeks met 3-1 van Cambuur en plaatste zich voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Hierdoor reisde de ploeg met vertrouwen af naar Heerenveen. Op het veld liet Twente echter niet zien dat het over veel zelfvertrouwen beschikte. De ploeg speelde een matige wedstrijd op bezoek in Friesland.

Heerenveen was de bovenliggende partij en kreeg tijdens de eerste helft genoeg kansen om op voorsprong te komen. Twente mocht van geluk spreken dat het zonder tegendoelpunt de rust wist te halen. Arber Zeneli kreeg namelijk meerdere mogelijkheden om Heerenveen op voorsprong te zetten, maar de aanvaller bleek zijn vizier niet op scherp te hebben.

Tijdens de tweede helft werd Twente wel iets sterker, maar Heerenveen kwam weinig in de problemen en kwam verdiend op voorsprong. Uit een perfect aangesneden vrije trap scoorde Daniel Höegh met zijn hoofd de enige treffer van de wedstrijd. Twente ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om iets terug te doen. Hierdoor bleef het bij 1-0.

sc Heerenveen

1 - 0

FC Twente

 66' Höegh    
 
 Gele kaart: , Vuckic,Assaidi,Lam, (FC Twente)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: n.n.b.
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Hansen
Dumfries
Höegh
Pierie
Bulthuis
Thorsby
Kobayashi
Schaars
ödegaard
Ghoochannejhad (Veerman/79)
Zeneli (Schmidt/89)
  Drommel
Ter Avest
Bijen
Lam (Kvasina/82)
R.Jensen
Cuevas
Maher
F.Jensen
Vuckic (Laukart/89)
Boere
Assaidi

Michael van Gerwen boekt honderdste toernooizege bij de PDC

Michael van Gerwen heeft voor de tweede dag op rij de UK Open Qualifier weten te winnen. Na zijn winst van vorige week op The Masters heeft hij dit seizoen alweer drie titels gewonnen. Deze zege blijkt ook de honderdste PDC-titel te zijn voor Van Gerwen. Hij won in de finale met 6-3 Darren Webster. 

Ross Twell (6-1), Dimitri Van den Bergh (6-3), Rene Berndt (6-1) en Ricky Evans (6-2) werden gevloerd. Richard North ging lang mee in de kwartfinale, tot een waanzinnig slot met bijna een negendarter. Van Gerwen won wel met 6-4. Tegen Peter Wright was het regelmatig worstelen, een 160-finish deed uiteindelijk het werk (6-4). Ondertussen werkte Darren Webster zich langs Adam Smith-Neale (6-1), Jan Dekker (6-3), Diogo Portela (6-2), Alan Norris (6-5), Justin Pipe (6-4) en Ian White (6-4).

In de finale opende Webster met een elfdarter voor de break, maar Van Gerwen sloeg gelijk terug met een 136-finish. Het werd 2-2 en kwam er een vreemd moment. Een dart van Webster viel op de vloer, die wel werd geteld. Van Gerwen was het daar niet mee eens en de toernooidirecteur moest uitsluitsel geven. Hij besloot dat de punten bleven staan. Mighty Mike herpakte zich met een 180’er en een tweedart 86-finish voor 4-2. Even later won hij de wedstrijd met 6-3. 

De dag kende ook twee negendarters. Robbie Green gooide de eerste perfecte leg van 2018. Kong won eerst met 6-5 al van Corey Cadby en tegen Lee Harris volgde de perfecte leg. Het prijzengeld moet hij wel delen met Ian White. The Diamond moest in zijn wedstrijd tegen Daryl Gurney aanleggen voor een beslissende elfde leg, daarin gooide hij zijn negendarter.

Er kwamen nog meer Nederlanders in actie. Raymond van Barneveld verloor vroegtijdig van Krzysztof Ratajski. Jelle Klaasen speelde een sterke dag, met vooral een uitmuntende partij tegen Danny Noppert. The Cobra haalde de laatste zestien. Ron Meulenkamp en Geert Nentjes haalde de laatste 32 Jan Dekker, Jimmy Hendriks, Yordi Meeuwisse, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Graaf en Jeffrey de Zwaan haalden de laatste 64. Deze darters zetten weer een stap richting de echte UK Open. Uiteindelijk zal de top 96 van de kwalificatie meedoen aan de UK Open. 

Laatste 32
Justin Pipe 6 | 4 Dave Prins
Matthew Edgar 6 | 5 Cristo Reyes
Alan Norris 6 | 5 Gerwyn Price
Darren Webster 6 | 2 Diogo Portela
Ian White 6 | 3 Steve Beaton
Daryl Gurney 6 | 0 Michael Smith
Krzysztof Ratajski 6 | 4 Robert Owen
Antonio Alcinas 6 | 3 Stephen Bunting
Michael van Gerwen 6 | 1 Rene Berndt
Ricky Evans 6 | 5 Ron Meulenkamp
Richard North 6 | 3 Geert Nentjes
Jelle Klaasen 6 | 2 Lee Evans
Peter Wright 6 | 4 Jamie Lewis
Jamie Hughes 6 | 4 David Evans
Mervyn King 6 | 4 Rene Eidams
James Wade 6 | 5 Robert Thornton

Achtste finales
Justin Pipe 6 | 5 Matthew Edgar
Darren Webster 6 | 5 Alan Norris
Ian White 6 | 5 Daryl Gurney
Krzysztof Ratajski 6 | 4 Antonio Alcinas
Michael van Gerwen 6 | 2 Ricky Evans
Richard North 6 | 2 Jelle Klaasen
Peter Wright 6 | 3 Jamie Hughes
Mervyn King 6 | 3 James Wade

Kwartfinales
Darren Webster 6 | 4 Justin Pipe
Ian White 6 | 3 Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen 6 | 4 Richard North
Peter Wright 6 | 2 Mervyn King

Halve finales
Darren Webster 6 | 4 Ian White
Michael van Gerwen 6 | 4 Peter Wright

Finale
Michael van Gerwen 6 | 3 Darren Webster

Servië en Zwitserland uitgeschakeld in Davis Cup

De tennissers van Servië en Zwitserland zijn in de Davis Cup in de eerste ronde van de Wereldgroep uitgeschakeld. Beide landen staan na drie wedstrijden met 3-0 achter en dus kunnen ze niet meer winnen.

In Kazakhstan waren Dmitry Popko en Mikhail Kukushkin vrijdag in het enkelspel al te sterk voor de Zwitsers Henri Laaksonen en Adrian Bodmer. Marc-Andrea Hüsler en Luca Margaroli moesten zaterdag in het dubbelspel de Zwitserse eer redden tegen Timur Khabibulin en Aleksandr Nedovyesov, maar ondanks flink knokken lukte dat niet: de Kazachen wonnen met 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (5), 6-3.

Zwitserland speelde zonder Roger Federer en Stan Wawrinka, Servië deed het tegen de Verenigde Staten zonder onder meer Novak Djokovic. Laslo Dere en Dusan Lajovic vochten vrijdag voor wat ze waard waren, maar verloren van respectievelijk Sam Querrey en John Isner. In het dubbelspel waren Ryan Harrison en Steve Johnson in het Servische Nis met 6-7 (3), 6-2, 7-5, 6-4 te sterk voor Nikola Milojevic en Miljan Zekic.

Mladenovic en Kvitova in finale Sint Petersburg

Tennissters Kristina Mladenovic en Petra Kvitova staan in de finale van het WTA-toernooi van Sint Petersburg. De als vierde geplaatste Mladenovic weet daardoor eindelijk weer wat winnen is: sinds juli had de Française geen partij gewonnen.

In de halve finales rekende de nummer tien van de wereld af met de jonge Russische Daria Kasatkina, die eerder Australian Open-kampioene Caroline Wozniacki de baas was: 3-6, 6-3, 6-2. De met een wildcard toegelaten Kvitova was in drie sets te sterk voor de Duitse Julia Görges: 7-5, 4-6, 6-2.

Skiester Wiles raakt zwaar geblesseerd en mist Spelen

Skiester Jacqueline Wiles moet de Olympische Spelen, die volgende week beginnen, aan zich voorbij laten gaan. De 25-jarige Amerikaanse raakte bij een val tijdens de afdaling in Garmisch-Partenkirchen zaterdag zwaar geblesseerd.

Wiles maakte dit seizoen grote indruk met enkele topklasseringen op de afdaling en werd gezien als outsider voor de medailles in Pyeongchang. Bij de World Cup in Garmisch ging het echter helemaal fout: ze ging onderuit en klapte de netten in, wat Wiles uiteindelijk een afgescheurde kruisband en dubbele beenbreuk opleverde.

Wiles hoopte in Pyeongchang samen met haar mentor Lindsey Vonn om de medailles te strijden. Vonn nam Wiles drie jaar geleden onder haar vleugels, nadat het talent de financiën niet rond kreeg om haar sportcarrière te vervolgen. 

De val van Wiles (Bron: YouTube)

Uma Thurman slachtoffer van Harvey Weinstein

Uma Thurman zegt te zijn aangerand door Hollywoodproducent Harvey Weinstein. Dat zou zijn gebeurd in een hotel in Londen.

Uma zegt dat ze samen in zijn hotelsuite waren toen hij zichzelf plotseling aan haar opdrong. Ze heeft hem schreeuwend van zich afgeduwd, waarna hij volgens haar "als een hagedis weg kronkelde". De volgende dag stuurde hij haar bloemen en bood hij zijn excuses aan.

De actrice vertelt in de New York Times ook dat zij eerder met Weinstein in een hotelkamer in Parijs een script bespraken toen hij haar vroeg hem te vergezellen in een stoombad. Uma zegt Weinstein te hebben gewaarschuwd nadat hij zijn excuses had aangeboden: ''Als je mij aandoet wat je anderen hebt aangedaan, dan kost dat je carrière, je reputatie en je familie. Dat beloof ik je."

Uma Thurman bleef daarna werken met Weinstein, met wie ze grote successen boekte met onder andere de film Pulp Fiction. De Kill Bill-actrice had in de MeToo-discussie al aangekondigd dat ze haar verhaal zou doen zodra ze eraan toe was.

Weinstein bevestigt de gebeurtenissen in de Londense hotelkamer, maar ontkent dat haar afwijzing negatieve gevolgen had voor haar carrière.

Uma Thurman slachtoffer van Harvey Weinstein
Uma Thurman slachtoffer van Harvey Weinstein (Foto: BuzzE)

Luiten maakt flinke sprong na goede derde ronde in Maleisië

Joost Luiten heeft een goede derde gehad op het golftoernooi van het Maybank Championship in Maleisië. De Nederlandse golfer liep een ronde van 66 (-6) slagen en steeg van de 63ste naar de gedeelde 26ste positie in het klassement.

Luiten heeft een achterstand van vijf slagen op de Spanjaard Jorge Campillo en Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli. Zij gaan aan de leiding met een totaal van 201 slagen, vijftien onder par. Khalin H Joshi uit India en de Amerikaan Berry Henson volgen op één slag van de leiders.

MMA-vechter zorgt voor eigen knock-out

Het is nooit leuk om een wedstrijd door knock-out te verliezen en dat is precies wat vrijdagavond in Lincoln, Rhode Island gebeurde tijdens MMA-gala CES MMA 48.

Timothy Woods en Tim Caron waren net een minuutje lekker aan het knokken en beiden stonden vastgepind tegen de octagon, toen Woods een poging deed om zich van Caron te bevrijden. Hij gooide Caron met een prachtig geslaagde heupworp op het canvas, maar hij kwam zelf met zijn hoofd harder terecht dan zijn tegenstander. Gevolg was dat hij zichzelf knock-out gegooid had. En zwaar ook.

Minuten later kwam Woods pas bij en hij werd voor alle zekerheid maar even op een brancard de zaal uitgedragen, maar buiten zijn ego was hij grotendeels ongedeerd en ook nog eens goed aanspreekbaar. Een gedenkwaardige overwinning voor Caron in ieder geval.

Woods komt na een paar minuten met een schok weer bij zinnen.

Straaljager neergeschoten en piloot vermoord, Rusland neemt wraak

In de Syrische provincie Idlib is zaterdag een Rusissche Su-25 straaljager neergeschoten. De piloot wist op tijd uit zijn toestel te springen, maar werd op de grond vermoord door militanten, zo meldt het Russische ministerie van Defensie.

Volgens het ministerie is het toestel vermoedelijk neergeschoten met een MANPAD, een draagbaar luchtverdedigingssysteem. Het is nog niet helemaal zeker wie verantwoordelijk is voor de dood van de piloot, maar het vermoeden bestaat dat het om leden van Al-Nusra gaat: het toestel werd neergehaald boven gebied dat door die groep extremisten wordt gecontroleerd.

Het duurde overigens niet lang voor Rusland liet zien dat het neerhalen van het vliegtuig en het vermoorden van de piloot wellicht niet de slimste zet ooit was. Het ministerie meldde namelijk dat men een precisiebombardement uitgevoerd heeft op het gebied, waarbij zo'n dertig militanten om het leven gekomen zijn.

Rose McGowan heeft fitty met transgender

Actrice en schrijfster Rose McGowan, een van de sleutelfiguren in de misbruikzaak rond Harvey Weinstein, heeft bij een boekpresentatie in New York ruzie gekregen met een transgenderactivist.

De activiste verstoorde op luide toon de bijeenkomst omdat McGowan vorig jaar denigrerende uitspraken over transgenders zou hebben gedaan. De woordenwisseling liep dusdanig uit de hand dat de demonstrant door beveiligers het pand uit werd gezet. Vanwege het incident heeft McGowan besloten voorlopig geen openbare presentaties te doen van haar onlangs verschenen boek met de titel Brave, zo vertelde ze op Twitter.

De actrice was een van de eerste slachtoffers die zich uitsprak over de praktijken van de voormalig studiobaas. Ze is sindsdien uitgesproken over de rol van vele Hollywoodsterren die volgens haar wisten wat Weinstein deed, maar zwegen. Onder meer Meryl Streep moest het onlangs verduren, de Hollywoodveteraan werd door McGowan hypocriet genoemd.

Rose McGowan ruziet op boekpresentatie
Rose McGowan ruziet op boekpresentatie (Foto: BuzzE)

Schansspringer Tande wint in Willingen

Schansspringer Daniel André Tande heeft de World Cup-wedstrijd in het Duitse Willingen op zijn naam geschreven. De Noorse wereldkampioen skivliegen was op de Mühlenkopfschanze vooral ijzersterk in de tweede ronde en dat gaf de doorslag.

De leiding was na de eerste ronde in handen van Kamil Stoch, kort voor zijn grote concurrent dit seizoen, de Duitser Richard Freitag. Dawid Kubacki uit Polen en Tande volgden, en ook de Duitser Andreas Wellinger en de verrassende Oostenrijker Daniel Huber hadden nog alle kans op het podium.

Huber en Wellinger konden zich in de tweede ronde niet verbeteren, Tande sprong naar de leiding. Kubacki haalde het niet en ook Freitag kwam niet aan Tande's score, waarna ook Stoch het niet haalde. De Pool eindigde achter Tande, Freitag en Kubacki zelfs nog op de vierde plek.

COC weer eens boos over parodie René van der Gijp

Homobelangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) zijn boos op René van der Gijp en Voetbal Inside. René baarde vrijdagavond opzien in de tv-uitzending door met een blonde damespruik op zijn hoofd te beweren dat hij transgender is. Hij verzocht zijn tafelgenoten om hem voortaan Renate te noemen.

Aanleiding voor de grap was het nieuws van de Vlaamse tv-verslaggever Boudewijn van Spilbeeck, die voortaan als vrouw door het leven gaat. Het transgendernetwerk en COC kunnen er, zoals iedereen wel kon voorspellen van dergelijke humorloze clubjes, totaal niet om lachen en noemen de parodie van VI treurig. Ze trekken dan ook meteen de trans- en homofobiekaarten.

"Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken'', laten de belangenorganisaties weten.

Vorige eeuw

"Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo's diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen", reageren TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke. Ze roepen de sponsors op te stoppen met de talkshow, want mensen die grappen maken moeten eens leren dat er ook mensen rondlopen die zich door alles en iedereen gekwetst wensen te voelen. "Wat ons betreft gaat de stekker eruit." Stellen ze. Berghouwer en Ineke willen graag in gesprek met de sponsoren om hun standpunt toe te lichten.

Heineken en Gillette hebben recent al een gesprek gehad met RTL over eerdere vermeend seksistische, racistische en homofobe uitspraken aan tafel bij Voetbal Inside. Maar René van der Gijp en Johan Derksen zijn na deze gesprekken niet op hun uitspraken aangesproken, vooral omdat het gaat om grappen en humor en het van de zotte is dat de hele wereld een treurige, saaie, chagerijnige bende dient te worden omdat een paar belangenclubjes en subsidietrutjes geen gevoel voor humor wensen te kweken.

 

COC boos over parodie René van der Gijp
COC boos over parodie René van der Gijp (Foto: BuzzE)

Blu-ray: mother!

Afgelopen maanden is er veel gezegd over het nieuwste kunstje van regisseur Darren Aronofsky, bekend van Requiem for a Dream (2000) en Black Swan (2010). Geen wonder dan ook dat mother! verdeeldheid oproept: zo wordt aan de ene kant Jennifer Lawrence genomineerd voor een Razzie-award voor slechtste actrice voor haar hoofdrol in de desbetreffende thriller, en wordt de film aan de andere kant geroemd als een waar meesterwerk. Het is dan ook echt aan de kijker zelf om een oordeel te vellen. In ieder geval dus een film die veel stof doet opwaaien, en mocht je hem nog niet gezien hebben dan kan je hem vanaf nu in huis halen op blu-ray.

De Bie sprint naar zege in vierde etappe Ster van Bessèges

Sean de Bie heeft de vierde etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. De Belg die dit jaar uitkomt voor Vérandas Willems-Crelan versloeg in een sprint bergop zijn landgenoot Timothy Dupont van Wanty - Groupe Gobert. Marc Sarreau, die de eerste en derde etappe heeft gewonnen in Frankrijk, blijft leider in het algemeen klassement.

Vier renners zouden de vlucht van de dag vormen. De Belgen Gianni Marchand (Cibel-Cebon) en Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert) zouden het gezelschap hebben van twee Franse renners, Remy di Grégorio (Delko Marseille-Provence KTM) en Julien Antomarchi (Roubaix-Lille Métropole). De kopgroep kreeg enkele minuten van het peloton, maar net zoals in de voorgaande etappes zou ook deze kopgroep het niet redden.

In de sprint die daarop volgde was De Bie de snelste op de Muur van Laudun. De 26-jarige Belg ging in de laatste meters zijn landgenoot Dupont voorbij. Rudy Barbier werd op gepaste afstand derde.

Zondag staat er nog een tijdrit van 10,7 kilometer op het programma voor de renners.

Rojer/Haase onderuit tegen Frankrijk

Na het dubbelspel in de eerste ronde van de Davis Cup tegen titelhouder Frankrijk, staat Nederland met 2-1 achter. Robin Haase en Jean-Julien Rojer verloren in vier sets van Pierre-Hugyes Herbert en Nicolas Mahut. De setstanden waren 7-6 (6), 6-3, 6-7 (3) en 7-6 (2).

Oranje verloor de eerste set in de tiebreak, waarna Herbert en Mahut vervolgens ook in het tweede bedrijf de besten waren. In de derde set veerde Oranje weer op en won die set dankzij de tiebreak. Ook in het vierde bedrijf waren Haase en Rojer sterk. Op een stand van 5-4 kon Rojer echter niet zijn eigen servicebeurt behouden en de set binnenhalen. Een tiebreak volgde en daarin waren de Franse de besten.

Morgen is de slotdag waarin Haase het opneemt tegen Mannarino en De Bakker speelt tegen Gasquet.

Satudarah kopstuk Michel Boer in Oostenrijk aangehouden

In Oostenrijk is vrijdag 2 februari de in Nederland gezochte Michel Boer door de politie aangehouden. Boer, één van de oprichters van de motorclub Satudarah, was internationaal gesignaleerd en stond sinds oktober 2017 ook op de Nationale Opsporingslijst. Boer wordt verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie.

Na een bij de Landelijke Recherche binnengekomen tip kon FAST.NL, een speciaal Nederlands politieteam dat voortvluchtige criminelen opspoort en aanhoudt, via hun Europese netwerk de Oostenrijkse zusterorganisatie informeren. Deze hield Boer vrijdag omstreeks 17.00 uur in zijn verblijfplaats aan in de omgeving van Gerlos.

Hieronder vind je het item dat Opsporing Verzocht aan hem besteedde in oktober 2017. 

Michel Boer aangehouden in Oostenrijk (Foto: stockfoto politie.nl)
Michel Boer aangehouden in Oostenrijk (Foto: stockfoto politie.nl)

Cant prolongeert wereldtitel; Brand wint brons

Sanne Cant is in Valkenburg wereldkampioene veldrijden geworden. Het is voor de Belgische het tweede jaar op een rij dat ze de titel wint. Op de tweede plaats eindigde de Amerikaanse Katie Compton. Lucinda Brand finishte op de derde plaats.

WK veldrijden elite vrouwen 2018 valkenburg
WK veldrijden Elite vrouwen (Pro Shots / George Deswijzen)

Op het zware parcours was het een spannend duel tussen Cant en Compton. Het was continue stuivertje wisselen tussen beide rensters. In de laatste ronde profiteerde Cant van een foutje bij de Amerikaanse en reed naar het goud.

In de slotfase wist Brand weg te rijden bij de Luxemburgse en behaalde haar eerste medaille op een WK veldrijden. De overige Nederlandse rensters speelden geen rol van betekenis. Annemarie Worst werd 14e, zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos 18e, Maud Kaptheijns 25e en Thalita de Jong 33e.

Uitslag
1. Sanne Cant (BEL)
2. Katie Compton (USA)
3. Lucinda Brand (NED)
4. Christine Majerus (LUX)
5. Elisabeth Brandau (GER)
6. Kaitlin Keough (USA)
7. Eva Lechner (ITA)
8. Elle Anderson (USA)
9. Marlene Petit (FRA)
10. Caroline Mani (FRA)

Vader heeft spijt van aanval op vieze pedo

De vader die in de rechtszaal de voormalige teamarts van de Amerikaanse turnsters Larry Nassar probeerde aan te vallen heeft daarvoor zijn excuses gemaakt. Randall Margraves, van wie twee van de drie dochters eerder op de dag getuigden, zei uren na het incident dat hij "berouw" heeft en dat hij zich "gegeneerd" voelt.

"Ik ben geen held. Mijn dochters zijn de echte helden", zei Margraves die naar eigen zeggen zijn kalmte verloor toen hij Nassar zijn hoofd zag schudden bij het horen van verklaringen van de slachtoffers. "Ik leverde onbedoeld mijn drie dochters aan de duivel. Nu moet ik leven met het feit dat ik mijn dochters niet heb kunnen beschermen", voegde de vader eraan toe.

In de rechtszaal viel Margraves de voormalige arts aan nadat de rechter zijn verzoek had afgewezen om hem vijf minuten alleen met Nassar te laten. Hij werd door bewakers overmeesterd.

Nassar moest zich verantwoorden voor seksueel misbruik tijdens zijn werk bij een turnclub in Dimondale. Eerder onthulden meer dan 150 turnsters, onder wie viervoudig olympisch kampioene Simone Biles, misbruikt te zijn door Nassar. Daarvoor kreeg hij een celstraf van 175 jaar.

 

Vader heeft spijt van aanval op turnarts
Vader heeft spijt van aanval op turnarts (Foto: ANP)

Valverde opnieuw de beste in Valencia

Alejandro Valverde heeft de vierde etappe gewonnen in de Ronde van Valencia. De 37-jarige Spanjaard van Movistar was de beste op de El Alto de Las Canteras, een klim van vier kilometer. Door de zege verstevigde Valverde zijn leidende positie in het klassement.

Na iets minder dan twee koers zou de eerste serieuze kopgroep van zes renners ontstaan met als belangrijkste naam Vasil Kiryienka van team Sky. De kopgroep kreeg nooit meer dan drie minuten van het peloton.

Met nog zestig kilometer te gaan besloot Michal Kwiatkowski in de tegenaanval te gaan. De Pool van team Sky zou de aansluiting bij de kopgroep met daarbij zijn teamgenoot Kiryienka. Ook Reto Hollestein (Katusha-Alpecin) en Cristian Rodriguez (Caja Rural-Seguros RGA) zouden nog in de kopgroep zitten.

Op vijftien kilometer van de streep zouden Giovanni Visconti, Cyril Gautier en Sep Vanmarcke aansluiten bij de kopgroep. Visconti zou het langst volhouden, maar bij het begin van de slotklim werd ook de Italiaan gegrepen door het peloton.

op de El Alto de Las Canteras, de slotklim van de dag, was tempo al meteen erg hoog. Dat was vooral te danken aan Primoz Roglič. De renner van LottoNL-Jumbo dunde de eerste groep uit tot zeven renners. Daarna zou Amaro Manuel Antunes voor de aanval kiezen, maar de Portugees zou niet wegkomen. Later zou ook Adam Yates aanvallen. De Brit van Mitchelton-Scott had een mooi gaatje te pakken, maar werd op 150 meter teruggepakt door Valverde en boekte daarmee zijn tweede zege van deze ronde.

Man schiet op migranten in Italië

De Italiaanse politie heeft een man opgepakt die wordt verdacht van het vanuit een auto schieten op voorbijgangers in de centraal-Italiaanse stad Macerata. De man zou zaterdag op verschillende plekken in de stad het vuur hebben geopend. Daardoor zouden zeker vier mensen gewond zijn geraakt.

Italiaanse media melden dat onder de gewonden Afrikaanse migranten zijn. De schutter zou zich specifiek op zwarte mensen hebben gericht.

Na de schietincidenten riep de burgemeester van de stad, Romano Carancini, de burgers op om hun huizen niet te verlaten. De krant Corriere della Sera bericht dat de beschietingen mogelijk verband houden met de moord op een 18-jarige Italiaanse enkele dagen geleden. Bij het onderzoek naar haar overlijden is een Nigeriaanse migrant aangehouden.

Man schiet op voorbijgangers in Italië
Man schiet op voorbijgangers in Italië (Foto: ANP)

Vermiste drugshandelaar duikt op bij vergeten autocoureur

Een vrouw uit Californië die door haar moeder afgelopen november werd opgegeven als vermist bleek als deelneemster bezig te zijn met de opnames van het televisieprogramma The Bachelor. Dit seizoen is de 36-jarige autocoureur Arie Luyendyk Jr. - zoon van de Nederlandse Indy-500 winnaar met dezelfde naam - de felbegeerde vrijgezel.

Rebekah Martinez verdween volgens haar moeder van de aardbodem nadat ze zou gaan werken bij een bedrijf dat legale marihuana kweekt. Vervolgens liet ze niets van zich liet horen, waarna haar moeder alarm sloeg.

De makers van de show geven geen antwoord op de vraag hoe een als vermist opgegeven persoon als kandidaat terecht kon komen bij het populaire programma.

Opgelost

De vermissingszaak is inmiddels opgelost. Volgens Rebekah heeft ze meerdere keren geprobeerd contact op te nemen en lukte dat in eerste instantie niet. Uiteindelijk kon ze na acht dagen te zijn vermist zowel haar moeder als de politie geruststellen.

Martinez (22) valt bij de kijkers en de Bachelor in de smaak vanwege onder andere haar vrije geest. Met nog drie afleveringen te gaan maakt ze nog altijd kans om met Luyendyk in het liefdesbootje te stappen.

Vermiste vrouw duikt op bij Arie Luyendyk jr.
Vermiste vrouw duikt op bij Arie Luyendyk jr. (Foto: BuzzE)

'Eenzaamste vogel ter wereld' overleden

De 'eenzaamste vogel op aarde' is overleden. Jan-van-gent Nigel woonde op Mana Island, voor de Nieuw-Zeelandse kust, samen met zijn partner. Die was overigens wel van beton gemaakt.

Milieubeschermers zetten in 1997 tachtig betonnen vogels op Mana Island, met als doel om jan-van-genten er te laten nestelen: die doen dat namelijk graag waar soortgenoten zich ook al genesteld hebben. Ook het geluid van de vogels werd er continu afgespeeld.

Jaren gebeurde er niks, maar in 2013 kwam Nigel langs. Als eerste jan-van-gent in veertig jaar maakte hij van Mana Island zijn thuis en dat deed hij uit liefde: een van de betonnen vogels werd zijn partner.

Nigel maakte de 'dame' het hof en bouwde een nestje voor haar. Een ietwat hopeloze situatie, waardoor de wetenschappers hem de eenzaamste vogel ter wereld noemden. Vijf jaar lang was Nigel de enige - hoewel hij daar zelf anders over gedacht zal hebben - maar vorig jaar kwamen er nog drie soortgenoten aan.

Die soortgenoten kregen geen aandacht van Nigel, tot verdriet van de onderzoekers. Nu werd Nigel gevonden, dood, naast zijn betonnen partner en bij het voor haar gebouwde nest. "Hij stierf nu er net iets fantastisch gaat gebeuren, dit is het verkeerde einde", aldus een onderzoeker.

Baudet doet aangifte tegen Ollongren wegens smaad

Op dit moment doet Thierry Baudet aangifte tegn Kasja Ollongren. Hij meldt op Twitter dat hij om 12:30 een persconferentie zal geven in het Hotel de l'Europe in Amsterdam. Hij zal dit doen in het bijzijn van Theo Hiddema, die als zijn advocaat zal optreden.

De Minister van Binnenlandse zaken zei gisteren dat het Forum voor Democratie 'verder gaat waar Wilders ophoudt'. De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat" aldus de Minister van Binnenlandse Zaken.

Update 16:00 uur
Baudet heeft aangifte gedaan wegens laster en smaad, zo blijkt uit de korte persconferentie. Baudet: "Racisme is het beoordelen van mensen op hun uiterlijk en afkomst en dat doen wij op geen enkele wijze en we verwerpen dat ten stelligste. Wij staan voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn en niet ras, sociale klasse, huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid", aldus de FvD-leider. Volgens hem maakt de minister zich met haar "lasterlijke uitspraken" schuldig aan "demonisering van een volksvertegenwoordiger".

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Van Halst noemt Hoogma 'verfrissende keus'

Jan van Halst denkt dat Nico-Jan Hoogma een goede keuze kan zijn als nieuwe technisch directeur bij de KNVB.

Terwijl Ronald Koeman de nieuwe bondscoach lijkt te worden, wordt Hoogma genoemd als de waarschijnlijke nieuwe td. "Het is in elk geval een verfrissende keus. Of hij er geschikt voor is? Dat vind ik moeilijk om te beantwoorden omdat de functies bij Heracles en de KNVB erg uiteenlopen", vertelt Van Halst in gesprek NOS.

Volgens de oud-speler klopt het niet dat Hoogma, die al elf jaar algemeen directeur van Heracles Almelo is, te weinig zou weten van de internationale ontwikkelingen. "Ze wilden hem niet voor niets bij HSV hebben. Hij heeft zelf altijd het maximale uit zijn mogelijkheden gehaald. Als speler en als directeur bij Heracles. Dat eist hij ook van zijn omgeving: het maximale."

Henk Kesler, voormalig bestuurslid van FC Twente en KNVB-directeur betaald voetbal, ziet de komst van Hoogma ook wel zitten. Hij zet wel zijn vraagtekens bij de functie van technisch directeur: "Toen ikzelf directeur was bij de KNVB, vond ik een technisch directeur overbodig. En nu eigenlijk nog. Misschien dat voortschrijdend inzicht en het werk van Nico-Jan mijn gedachten zullen veranderen."

Musk schiet eigen auto naar Mars

De kleurrijke zakenman Elon Musk is niet vies van een goede publiciteitsstunt. Hij verkocht vlammenwerpers en petten, hij schrapte zijn salaris voor de komende jaren en bouwde binnen honderd dagen de grootste batterij ter wereld. Maar volgende week wil hij iets compleet nieuws doen. Zijn eigen ruimtevaartbedrijf, SpaceX, moet dinsdag zijn eigen auto van zijn eigen merk Tesla de ruimte in schieten.

De auto is een rode Tesla Roadster, die naar de rode planeet Mars moet worden gebracht. Daar moet hij de komende miljard jaar rondjes omheen draaien. "We zochten het stomste voorwerp dat we konden bedenken", zei Musk. Want er is een reële kans dat de lancering mislukt. Dan mag er geen cruciale satelliet verloren gaan, en al helemaal geen mensenleven.

Volgens Musk zal onderweg het lied Space Oddity van David Bowie uit de speakers van de auto klinken, hoewel daar in het luchtledige niet veel van te horen zal zijn. In de ruimte wordt de Tesla Roadster de snelste auto ooit, met een snelheid van ongeveer 42.000 kilometer per uur.

Falcon Heavy

De lancering is een test van de nieuwe raket Falcon Heavy. Dat is de sterkste raket sinds Saturn V, die de mens in de jaren zestig en zeventig naar de maan bracht. De 27 motoren van de Falcon Heavy hebben bij opstijgen de kracht van achttien Boeings 747, zegt SpaceX.

De Heavy is de opgevoerde variant van de Falcon 9, die de afgelopen jaren is gebruikt om het internationale ruimtestation ISS te bevoorraden. En daar blijft het niet bij. Musk en zijn mensen werken namelijk al aan een nog grotere opvolger: de Big Fucking Rocket (BFR).

Heilige graal

De BFR moet mensen naar Mars brengen, een heilige graal voor Musk. Hij wil de rode planeet ooit koloniseren. Elke raket zou honderd passagiers plus vracht moeten vervoeren, voor een tarief van ongeveer twee ton per persoon, zei hij in 2016. Over vijf tot tien jaar moeten volgens hem de eerste verkenners die kant op gaan. En op aarde kan de BFR ook worden gebruikt, als opvolger van het vliegtuig. Volgens Musk kan iedereen binnen een uur naar de andere kant van de aarde. Een trip van New York naar Shanghai zou een half uur kunnen duren, bezwoer hij.

Musk is een duizendpoot. Hij is niet alleen de man achter Tesla en SpaceX, hij is ook een grondlegger van betaaldienst PayPal, hij bedacht de hyperloop (een soort vacuümtrein), wil met The Boring Company nieuwe tunnelnetwerken onder steden aanleggen, ontwikkelt nieuwe zonnepanelen met SolarCity en hij wil met Neuralink hersenchips maken die onder meer kunnen helpen tegen parkinson en epilepsie. Het vermogen van de geboren Zuid-Afrikaan wordt geschat op ruim 20 miljard dollar (bijna 17 miljard euro).

Ruimtepionier schiet eigen auto naar Mars
Ruimtepionier schiet eigen auto naar Mars (Foto: BuzzT)

Vrouw snijdt piemel vriend af na complimentje over andere vrouw

Mocht je ooit op een of andere manier aan een relatie met ene Zhanna Nurzhanova beginnen: kijk uit wat je zegt. De 36-jarige Kazachse was er namelijk niet zo van gediend dat haar vriend een foto van een andere vrouw naar zijn zus stuurde, met daarbij een complimenteuze opmerking over het uiterlijk van de vrouw.

Lieve Zhanna kwam erachter en zag maar één mogelijke reactie: ze gaf haar vriend stiekem een slaappil en wachtte tot hij in slaap viel in hun huis in hoofdstad Astana. Vervolgens sneed ze de piemel van de man af, maar gelukkig was Zhanna de beroerdste niet: ze diende wel eerst een lokale verdoving toe, dat valt dan toch weer mee.

Zhanna bracht haar vriend naar het ziekenhuis, waar artsen de politie belden en ze gearresteerd werd. Chirurgen probeerden nog om de piemel weer op zijn plek te krijgen, maar de schade was te groot en dus ging dat feest niet door.

Chaotische broederstrijd in Crashed Ice-finale vol spektakel

In het Finse Jyväskylä is zaterdag de tweede Crashed Ice-wedstrijd van het seizoen gehouden. Het werd weer een dagje vol spektakel in de sport waar men met vier tegelijk op schaatsen van een ijsbaan af dendert, vol sprongen en listige bochten. In het ijskoude Jyväskylä - het kwik zakte een graad of dertien onder nul - deed men dat op de enige natuurijsbaan in het Crashed Ice-circuit.

Bij de mannen liep het uit op een finale met een ware broederstrijd: de Oostenrijkers Marco en Luca Dallago stonden in de eindstrijd, samen met de Canadese broers Kyle en Scott Croxall, twee van de grootste namen uit de Crashed Ice-geschiedenis. 

De finale werd flink chaotisch en dat begon al vroeg: Marco Dallago gaf Scott Croxall een stevige beuk, maar niet veel later kreeg hij die van Kyle terug. Kyle Croxall leek te winnen, voor Luca Dallago, maar na enig wachten bleek dat toch niet door te gaan: Kyle Croxall en Marco Dallago werden vanwege hun geduw teruggezet naar de derde en vierde plek en Luca Dallago kreeg zo de zege, voor Scott Croxall.

Bij de dames ging de zege naar de Amerikaanse Amanda Trunzo, net als in januari bij de openinsgwedstrijd in het Amerikaanse St Paul. Trunzo versloeg de Canadese wereldkampioene Myriam Trepanier, haar landgenote Tamara Kajah en de Finse Miisa Klemola. 

De hele knock-outfase, met op 1:05.00 uur de vrouwenfinale en vanaf 1:12.00 de mannenfinale (Bron: YouTube)

 

Alvarado pakt zilver op WK veldrijden voor beloften

Ceylin Del Carmen Alvarado is tweede geworden op het WK veldrijden voor vrouwen onder 23 jaar. Het goud werd gewonnen door Evie Richards. Op de derde plaats eindigde de Oostenrijkse Nadia Heigl.

2018 UCI Cyclo-cross World Championships – Valkenburg-Limburg (NED) / Women U23 (Bron: Youtube)

In de openingsfase reden Richards en Alvarado weg bij de achtervolgers. De Nederlandse kon het tempo van Richards niet volgen en zakte terug. De Britse topfavoriete was oppermachtig en zelfs een technisch probleem aan het versnellingsapparaat bracht haar eerste plaats niet in gevaar.

Het duel voor de tweede en derde plaats was spannender. Lange tijd lagen de Britse Harriet Harnden en Heigl op podiumkoers maar in de slotfase vond Alvarado een tweede adem en reed naar de tweede plaats. Voor Heigl was het brons.

WK veldrijden beloften 2018 valkenburg
WK veldrijden vrouwen onder 23 jaar (Pro Shots / George Deswijzen)

Uitslag
1. Evie Richards (GBR)
2. Ceylin Del Carmen Alvarado (NED)
3. Nadja Heigl (OOS)
4. Harriet Harnden (GBR)
5. Fleur Nagengast (NED)
6. Sara Casasola (ITA)
7. Emma White (USA)
8. Marion Norbert Riberolle (FRA)
9. Adela Safarova (CZE)
10. Laura Verdonschot (BEL)

Voorzitter Napoli: "Younes' contract is al opgestuurd"

Amin Younes zag af van een transfer naar Napoli, maar komende zomer vertrekt de buitenspeler van Ajax alsnog. Dat zegt de voorzitter van Napoli.

"Vanwege zeer serieuze familieproblemen heeft Younes ervoor gekozen om zijn transfer naar Napoli uit te stellen. We wachten op hem en hij zal vanaf juli één van onze spelers zijn. Zijn contract is al opgestuurd naar de Italiaanse voetbalbond", vertelt Aurelio De Laurentiis aan La Gazzetta dello Sport.

In Duitsland ging het gerucht dat de transfer afketste, omdat Bayern München op het laatste moment zou hebben geprobeerd om Younes voor de neus van Napoli weg te kapen. De Laurentiis wil daar echter niks van weten. "Juventus, Bayern München, de European Club Association, de UEFA. Snappen jullie deze film nog?"

Na 22 speelronden in de Serie A is Napoli nog altijd koploper. De voorsprong op Juventus is maar één puntje. Napoli gaat zondag op bezoek bij Benevento, terwijl Juventus dan Sassuolo op bezoek krijgt.

Politie heeft het druk met steekincidenten

De politie had het afgelopen nacht behoorlijk druk met verschillende steekpartijen en -incdenten door het land heen. We zetten ze even op een rijtje voor jullie. 

Schiedam
Bij een steekpartij bij een café aan de Singel in Schiedam is op 3 februari een 39-jarige man uit Hoek van Holland gewond geraakt. De vermoedelijke dader zat tien minuten later al in de politiebus op weg naar het bureau. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Om 03.50 uur kreeg de Hoek van Hollander ruzie in de kroeg. De onenigheid verplaatste zich al snel naar buiten, waar vervolgens een schermutseling plaatsvond en waarbij de dader het slachtoffer stak. De messentrekker liep vervolgens met een vriend weg, maar ver kwamen ze niet.

Gealarmeerde agenten vonden de twee mannen tien minuten later in de buurt. Eén van hen voldeed aan het opgegeven signalement en kon met de agenten mee. Deze 30-jarige Schiedammer zit vast en wordt verhoord.

Tilburg
Een ruzie in een woning mondde zaterdagmorgen uit in een steekincident en vernieling. Om 00.30 uur kwamen er verschillende telefoontjes binnen vanuit het Bavelpark. Er zou in een woning gevochten worden met veel geschreeuw en glasgerinkel. Er werden direct verschillende politie-eenheden naar het Bavelpark gestuurd. Daar troffen ze een vrouw die gewond was geraakt door messteken. Ambulancepersoneel ontfermde zich over haar.

Ook troffen ze daar de bewoner van de woning die aangaf dat hij de vrouw met een mes gestoken had. De verdachte is aangehouden. Ter plaatse meldden zich enkele getuigen. Er was ook een ruit van de woning gesneuveld maar dat zou gekomen zijn omdat enkele andere aanwezigen in de woning probeerden te vluchten toen de ruzie uitbrak. De recherche heeft de zaak in onderzoek. 

Terneuzen
Een 17-jarige jongeman uit Terneuzen raakte zaterdagnacht gewond nadat hij tijdens een ruzie werd gestoken. Agenten kregen rond 03.45 uur de melding dat er een steekincident had plaatsgevonden op de Herengracht. Vermoedelijk hadden het slachtoffer en verdachte ruzie gekregen waarbij het slachtoffer werd gestoken.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling, de 18-jarige verdachte uit Terneuzen is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het mes is in beslag genomen. Agenten hebben ter plekke getuigenverklaringen opgenomen.

Roosendaal
Een 55-jarige man uit Belgie raakte vrijdagmiddag rond 12.50 uur gewond na een steekincident. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie zoekt nog naar getuigen van het incident. 

De man zou zijn gestoken op een parkeerplaats aan de Rozenvendreef. De daders zijn er vandoor gegaan. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Forensische rechercheurs hebben op de parkeerplaats sporenonderzoek gedaan. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident.

Anna Paulouwna
Bij een ruzie op de Stationsweg in Anna Paulowna is zaterdag rond 02.30 uur een 19-jarige man uit Wieringerwaard gewond geraakt. Het slachtoffer werd gestoken met een scherp voorwerp.

Twee andere mannen van 21 jaar uit Oudesluis en 18 jaar uit Barsingerhorn raakten bij het incident licht gewond. Beveiligers van een café hielden een 15-jarige jongen aan als verdachte. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het 19-jarige slachtoffer uit Wieringerwaard is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee andere personen zijn op eigen gelegenheid naar een huisartsenpost gegaan ter controle.

Politie heeft het druk met steekincidenten (Foto: stockfoto politie.nl)
Politie heeft het druk met steekincidenten (Foto: stockfoto politie.nl)

Veteranen gaan xtc-bestanddeel testen

Nederlandse veteranen gaan meedoen aan een internationaal onderzoek naar mdma, de werkzame stof in xtc, als medicijn tegen oorlogstrauma's. Dat bevestigt een woordvoerster van de Arq Psychotrauma Expert Groep in Diemen, die betrokken is bij het internationale onderzoek, na berichtgeving hierover van de Volkskrant.

Voordat het middel getest kan worden is eerst nog toestemming nodig van de medische autoriteiten. In internationaal verband gaan zo'n tweehonderd Amerikaanse veteranen meedoen en dertig tot veertig Europeanen. Het is nog niet bekend hoeveel Nederlandse veteranen precies gaan meedoen.

De therapie met zuivere mdma gaat twaalf weken duren in een veilige omgeving en is bedoeld voor veteranen met oorlogstrauma's bij wie eerdere behandelingen niet aansloegen. Door het gebruik van zuivere mdma kan de patiënt terugkijken op wat hem is overkomen zonder in paniek te raken of een angstaanval te krijgen, waarna het verwerkingsproces kan beginnen.

In de Verenigde Staten zijn al mooie resultaten geboekt. "De onderzoeksresultaten met mdma tot nu toe zijn zo mooi, misschien wel te mooi om waar te zijn', zegt Eric Vermetten, werkzaam bij Arq, in de Volkskrant. Vermetten is tevens bijzonder hoogleraar psychotraumatologie bij de universiteit van Leiden/LUMC en hoofd van het onderzoekscentrum van de militaire geestelijke gezondheidszorg van defensie. ,,Dat willen we graag uitvinden. In een van de studies genas 83 procent. In andere experimenten: driekwart. Er was geen terugval. Genezen is in mijn vak moeilijk."

Veteranen gaan xtc-bestanddeel testen
Veteranen gaan xtc-bestanddeel testen (Foto: ANP)

Skiester Vonn wint, maar ziet protegé zwaar vallen

Skiester Lindsey Vonn heeft in Garmisch-Partenkirchen de voorlaatste World Cup-wedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. In Duitsland stond zaterdag de eerste van twee afdalingen van het weekeinde op het programma.

De Oostenrijkse Cornelia Hütter zette een zeer sterke tijd neer, maar Sofia Goggia dook er 0,11 seconden onderdoor. De Italiaanse kon niet lang van haar eerste plek genieten, want twee skiesters later ging Vonn naar beneden. De Amerikaanse liet weer een zeer sterke run zien en maakte het erg spannend: aan de finish was ze 0,02 tellen sneller dan Goggia.

Vonn kon slechts een paar minuten van haar leidende positie genieten, want niet veel later ging het fout met landgenote Jacqueline Wiles. De protegé van Vonn, die door de veelvoudig World Cup-winnares financieel en mentaal gesteund wordt, ging snoeihard onderuit en leek haar knie zwaar geblesseerd te hebben. Wiles werd met een helikopter afgevoerd en haar kans op deelname aan de Olympische Spelen, waar ze een outsider was voor de medailles, lijkt in één klap voorbij te zijn.

De val van Wiles (Bron: YouTube)

De Mos: "Ten Hag moet niet denken dat hij een tovenaar is"

Aad de Mos moet nog zien of Erik ten Hag succes gaat behalen met Ajax. De oud-coach is meer onder de indruk van andere Eredivisie-coaches.

De Mos noemt Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Alfons Groenendijk (ADO Den Haag) als voorbeeld. "Steijn wint met beperkte middelen veel potjes. Ook pakt hij punten in grote wedstrijden, kijk maar naar Vitesse en Feyenoord. Knap hoor", sprak de voormalige trainer van Ajax en PSV tegen Panorama.

Groenendijk verdient volgens De Mos dus ook een compliment. "Staat met Den Haag keurig in de middenmoot. Een prestatie, met dat materiaal." Over het succes van John van 't Schip bij PEC Zwolle is hij minder overtuigd. "De vraag is: is dat casinogeluk of ben je een goede trainer?"

Erik ten Hag presteerde goed met FC Utrecht en moet nu Ajax naar de titel zien te leiden. "De wijzen komen bij Ajax nu ineens allemaal uit het oosten. Zie Marc Overmars, zie Ten Hag, zie Alfred Schreuder. Dat is allemaal leuk en aardig, maar bij mij is het nog altijd zo dat de voetbalwijzen toch echt uit het westen komen."

"Hij moet niet denken dat hij een tovenaar is", aldus De Mos. "Bij Ajax komt hij voor het eerst in zijn leven in een situatie waar alleen de winst telt." De Amsterdammers, die zondag NAC Breda op bezoek krijgen, staan zeven punten achter koploper PSV.

Snowboardcrosser Lüftner stunt met eerste World Cup-zege

Snowboarder Julian Lüftner heeft op de snowboardcross de wedstrijd van zijn leven neergezet. De 25-jarige Oostenrijker schopte het in zijn World Cup-carrière, die al in 2010 begon, nog nooit tot een finale, maar zaterdag overtrof hij dat zelfs.

Lüftner bereikte de finale in Feldberg en dat niet alleen: hij wist zelfs zijn allereerste zege ooit te boeken. Hij versloeg olympisch kampioen Pierre Vaultier, diens Franse landgenoot Ken Vuagnoux en de Canadees Kevin Hill. Voor Lüftner kwam de doorbraak wel wat te laat, want het Oostenrijkse team van vier snowboardcrossers voor de Olympische Spelen is al gekozen en daar zit hij niet bij.

De Nederlander Karel van Goor kwam niet door de kwalificaties, Glenn de Blois haalde knap de kwartfinales en eindigde als twaalfde.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Italiaanse Michele Moioli, die Zoe Bergermann uit Canada de baas was. De derde plek was voor de pas 16-jarige Française Julia Pereira, toch al haar tweede podiumplaats van het seizoen, voor landgenote Charlotte Banks.

Xavi teleurgesteld in bekritiseerde Neymar

Neymar lag afgelopen week onder vuur vanwege een actie tegen Stade Rennes en ook oud-teamgenoot Xavi is niet blij met de ster van Paris Saint-Germain.

Neymar deed tegen Rennes alsof hij tegenstander Hamari Traoré na een duel overeind wilde helpen. De Braziliaan trok op het laatste moment zijn hand echter terug. "Ik ben heel teleurgesteld in zijn gedrag. Dit hebben we hem bij Barcelona niet geleerd", wordt Xavi geciteerd door Le 10 Sport.

"Misschien is het wel goed dat hij is vertrokken uit Barcelona. Zulk gedrag verandert een grote speler in een kleine speler", vindt de 38-jarige Spanjaard. "Ik hoop dat hij hiervan leert en zijn tegenstanders in het vervolg meer zal respecteren."

Zelf deed Neymar het incident af als een 'grapje'. "Ik haal vaak grappen uit met mijn vrienden, dus waarom zou ik dat niet tegenover mijn tegenstanders doen?" Paris Saint-Germain won de wedstrijd tegen Rennes dinsdag met 2-3 en het plaatste zich daardoor voor de finale van de Coupe de la Ligue tegen AS Monaco.

Aniston hint over mogelijke reünie Friends

Actrice Jennifer Aniston heeft in een interview in de talkshow van Ellen DeGeneres laten weten open te staan voor een reünie van de hitserie Friends. Toen ze gevraagd werd naar die mogelijkheid zei ze: "Alles is mogelijk. Als George Clooney gaat trouwen is het ook mogelijk dat wij weer bij elkaar komen."

Of het er ooit van komt met alle zes oorspronkelijke hoofdrolspelers is hoogst twijfelachtig. Lisa Kudrow, die Phoebe speelde in de serie, zei vorig jaar er "weinig voor te voelen". Kudrow: "We hebben laatst een etentje met z'n zessen gehad. Dat was heel gezellig maar daar blijft het wat mij betreft bij."

Sinds begin dit jaar zijn alle oude seizoenen van Friends beschikbaar op streamingdienst Netflix. Al jaren is Friends een van de meest aangevraagde series door Nederlandse abonnees. De serie liep van 1994 tot 2004 en betekende de doorbraak van hoofdrolspelers Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer.

Aniston hint over mogelijke reünie Friends
Aniston hint over mogelijke reünie Friends (Foto: BuzzE)

Heitinga spreekt van 'uitzonderlijke situatie' bij Ajax

John Heitinga heeft als trainer van Ajax Onder-19 met veel buitenlandse jeugdspelers te maken. De ploeg telt negen verschillende nationaliteiten.

De laatste jaren kwamen talenten uit onder meer Australië, Denemarken, Hongarije en Finland in de jeugdopleiding van Ajax terecht. "Dat is geen beleid, eerder uitzondering. Het hoort ook niet bij Ajax", vertelt Heitinga aan Het Parool. "Toen ik bij Ajax in de A1 speelde, hadden we één Deen, Michael Krohn Dehli, en een Fin wiens naam ik vergeten ben."

Volgens assistent-coach Frank Peereboom, die ook coördinator is van de bovenbouw in de Ajax-jeugd, werden de Amsterdammers ook een beetje gedwongen om in het buitenland toptalenten te zoeken. "Die vonden we niet direct in Nederland, dus is er over de grenzen gekeken. Uit deze groep zijn ook spelers vervroegd doorgeschoven."

"Matthijs de Ligt en Justin Kluivert zijn inmiddels een vaste waarde in Ajax 1", benadrukt Peereboom. "En een aantal andere beloften zijn we onderweg kwijtgeraakt aan buitenlandse clubs."

Mogelijk nog 15 Russen op Winterspelen

Een onafhankelijk panel gaat kijken of dertien Russische atleten en twee coaches uit  Rusland alsnog mee mogen doen aan de komende Winterspelen in Pyeongchang. Het Internationaal Olympisch Comité heeft dit vandaag bekendgemaakt.

De vijftien Russen maken deel uit van de groep van 28 Russen die eerder werd vrijgesproken door het Internationaal Sporttribunaal van betrokkenheid bij het dopingschandaal bij de Winterspelen in Sochi. Het CAS was van mening dat er niet genoeg bewijs was en hun schorsingen werden dan ook opgeheven.

De dertien andere sporters van de groep die werd vrijgesproken, zijn inmiddels gestopt als topsporter.

Ollongren: liever debat dan aangifte

,,Het staat Thierry Baudet uiteraard vrij om aangifte te doen. Maar logischer zou zijn dat hij het politieke debat aangaat. Daar sta ik voor open." Dat laat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) weten via haar woordvoerder, in reactie op de aangifte die de leider van Forum voor Democratie tegen haar heeft gedaan.

Aanleiding voor de aangifte is de lezing die Ollongren vrijdag heeft gehouden. Daarin zegt ze dat FvD verder gaat waar de PVV van Geert Wilders ophoudt.

Volgens haar woordvoerder heeft de minister in die lezing vooral willen stilstaan bij het belang van artikel 1 van de Grondwet, waarin discriminatie op welke grond dan ook wordt verboden. Dat wetsartikel staat volgens Ollongren onder druk, onder meer door aanvallen vanuit de populistische hoek.

Ollongren: liever debat dan aangifte
Ollongren: liever debat dan aangifte (Foto: ANP)

NAC scherp voor duel met Ajax: "Als leeuwen het veld op"

NAC Breda heeft zondag iets goed te maken in de uitwedstrijd tegen Ajax. Trainer Stijn Vreven heeft zijn spelers dan ook op scherp gezet.

Eerder dit seizoen werd NAC door Ajax voor eigen publiek keihard afgestraft: 0-8. Vreven hoopt een nieuwe vernedering te voorkomen. "Tegen de spelers heb ik in het Engels gezegd: 'Of je gaat als chickens of je gaat als lions het veld op.' Als jullie als kippen gaan, ruiken ze dat en worden jullie afgemaakt. Ga je als leeuw en sta je er voor elkaar, kan ook het scenario zoals bij Feyenoord (0-2 zege) ontstaan", vertelt de Belg aan BN DeStem.

"Bij mij speelt die 0-8 zeker nog mee. Ik heb die wedstrijd nagekeken; het eerste kwartier was er niks aan de hand", vindt Vreven. "De eerste corner koppen ze binnen en vervolgens verliezen wij het noorden. Ik heb de wedstrijd Utrecht - Ajax (0-0) misschien vijf keer teruggezien. Ik zag bij Utrecht een team dat meters maakte, gaten voor elkaar dicht liep, de duels uitvocht en de tweede ballen pakte. Daar houdt Ajax niet van. Dat moeten wij ook doen."

Middenvelder Mounir El Allouchi kijkt de beelden van eerder dit seizoen liever niet terug. "Die avond ging alles mis wat er mis kon gaan. Een voorbeeld van hoe het niet moet. Volgens mij is het daarom niet handig om de beelden terug te kijken." NAC Breda staat na twintig speelronden zestiende in de Eredivisie. De Brabanders verloren hun eerste twee duels na de winterstop allebei met 1-0.

Brons voor Kamp op WK veldrijden voor junioren

De Brit Ben Tulett is wereldkampioen veldrijden bij de junioren geworden. Op het modderige parcours in Valkenburg werd Ryan Kamp derde achter Tomas Kopecky.

2018 UCI Cyclo-cross World Championships – Valkenburg-Limburg (NED) / Men Juniors (Bron: Youtube

Loris Rouiller reed in de eerste ronde weg. De Zwitser kreeg gezelschap van Kopecky. In de tweede ronde volgde er een samensmelting. De Nederlanders Kamp, Pim Ronhaar en Mees Hendrikx waren present in de kopgroep. Door de regenval van afgelopen dagen was het parcours veranderd in een vettig parcours met als gevolg veel valpartijen.

Tulett reed weg uit de groep en nam een voorsprong van 15 seconden. In de een na laatste ronde werd hij bijgehaald door Kopecky. Even leken de rollen omgedraaid te gaan worden maar Tulett nam toch weer een voorsprong op de Tsjech en kwam winnend over de finish. Kopecky pakte het zilver. In de strijd voor brons versloeg Kamp de Duitser Tom Lindner en Amerikaan Lane Maher.

WK veldrijden junioren 2018 valkenburg
WK veldrijden junioren 2018 (Pro Shots / George Deswijzen)

Uitslag
1. Ben Tulett (GBR)
2. Tomas Kopecky (CZE)
3. Ryan Kamp (NED)
4. Tom Lindner (GER)
5. Lane Maher (USA)
6. Pim Ronhaar (NED)
7. Mees Hendrikx (NED)
8. Gerben Kuypers (BEL)
9. Ryan Cortjens (BEL)
10. Thibault Valognes (FRA)

NSB-kinderen: 'Haal IS-kinderen uit het Kalifaat'

NSB-kinderen, verenigd in De Stichting Werkgroep Herkenning en journalist annex historicus Chris van der Heijden roepen in het Algemeen Dagblad op om hulp voor kinderen die in het kalifaat verblijven. Jeanne Diele-Staal, dochter van NSB'ers en secretaris van de stichting zegt in een toelichting tegen de NOS: "Ze verblijven vaak onder erbarmelijke omstandigheden in het ingestorte kalifaat van terreurorganisatie IS en wij laten ze daar verrekken." 

Van der Heijden, zelf ook een kind van NSB-ouders zegt het 'absurd' te vinden dat kinderen verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de daden van hun ouders. Van der Heijden: "Dat past totaal niet in onze rechtsprincipes". Volgens de journalist is Nederland een rechtstaat en is iedereen met een Nederlandse paspoort burger van die staat. 

Principes
Volgens hem is het heel simpel: "In die rechtstaat gelden principes. Een van die principes is dat als een Nederlandse burger in nood is, dan doet de Nederlandse staat iets. En voorzover ik weet zijn deze kinderen gewoon Nederlandse burgers". Minister van Jusitie, Ferdinand Grapperhaus, weigert echter om deze kinderen actief terug te halen naar Nederland. Er zijn nog circa honderd Nederlandse kinderen in het kalifaat. 

Pas wanneer ze op eigen kracht een consulaat weten te bereiken in Turkije of Irak kunnen ze op het vliegtuig naar Nederland worden gezet. Hij weet zich gesteund door de AIVD die begin vorig jaar waarschuwde dat terugkerende kinderen een gevaar kunnen vormen. Zo zouden ze door jihadistische lessen geindoctrineerd (kunnen) zijn en zijn 9-jarige jongens mogelijk al getraind in het gebruik van wapens en explosieven. 

Prullenbak
Van der Heijden noemt het onbegrijpelijk en een schande: "Wat Grapperhaus namelijk doet is dat hij de problemen die kunnen ontstaan belangrijker maakt dan de principes. De principes zijn duidelijk en daar handel je naar en vervolgens ontstaan er problemen en die ga je daarna proberen op te lossen. Maar als je het omdraait, ja dan krijgen we een mooie toestand zeg, dan kan je net zo goed de hele rechtsstaat in de prullenbak donderen."


Koperdiefstal op spoor naar dieptepunt

Het aantal gevallen van koperdiefstal op het spoor is vorig jaar gedaald tot het laagste punt in tien jaar tijd. ProRail registreerde 130 gevallen van diefstal of pogingen daartoe. Het jaar ervoor waren dat er nog 176.

De spoorbeheerder zegt dat de daling te danken is aan de vele maatregelen, zoals hekken, nachtelijke surveillances met honden en camera's met infrarood en bewegingsmelder. Ook wordt bij vernieuwing van het spoor het koper waar het kan vervangen door het veel goedkopere aluminium en worden omwonenden opgeroepen verdachte situaties te melden.

Voor de dieven kan lukraak knippen van koperdraden erg gevaarlijk zijn: ,,Als je de verkeerde kabel pakt, blijft er vrij weinig van je over. Op het spoor stroomt 1500 tot 3000 volt door de kabels, bij contact kan dit fataal zijn. Als je 't er al levend vanaf brengt, is de kans groot dat je ernstige brandwonden oploopt aan je handen of aan je gezicht. Het is idioterie als je bedenkt dat het ook nog eens weinig oplevert. Je riskeert je leven voor een habbekrats", aldus ProRail.

Ruim 1400 treinen liepen vorig jaar vertraging op door koperdiefstal. Het kostte de spoorbeheerder meer dan 550.000 euro om de schade te herstellen.

Koperdiefstal op spoor naar dieptepunt
Koperdiefstal op spoor naar dieptepunt (Foto: ANP)

Jörgensen: "Ben klaar voor de Premier League"

Nicolai Jörgensen zag vorige maand een transfer naar Newcastle United niet doorgaan. Hij focust zich weer volledig op Feyenoord.

In De Telegraaf vertelt de Deense spits dat hij het moeilijk had met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van vorig weekend. "Omdat die wedstrijd zomaar mijn laatste had kunnen zijn voor Feyenoord en mijn laatste in De Kuip. Maar zolang ik hier voetbal zal ik alles geven voor deze club. Als ik hard blijf werken, komt er vanzelf weer een club."

"Ja, ik denk dat ik klaar ben voor een stap naar de Premier League. Al zal ik het ter plekke moeten bewijzen", aldus Jörgensen. Feyenoord klopte ADO met 3-1 en woensdag volgde een fraaie 2-0 zege op PSV in de kwartfinales van de KNVB Beker. Jörgensen kreeg na dat bekerduel een compliment van trainer Giovanni van Bronckhorst.

De aanvaller scoorde tegen PSV met een fraai stiftje, maar de goal werd afgekeurd. "Ik heb geprobeerd me maximaal te focussen en dat is aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Jammer genoeg werd mijn treffer afgekeurd na tussenkomst van de videoscheidsrechter, maar buitenspel blijft buitenspel." De Rotterdammers komen zondag weer in actie, tegen VVV-Venlo (uit).

Watabe wint in gedevalueerde pre-olympische World Cup

In het Japanse Hakuba staat dit weekeinde de laatste pre-olympische World Cup in de noordse combinatie op het programma. Een echte generale repetitie is het echter niet, want vrijwel alle toppers laten het weekeinde schieten om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen, die volgende week beginnen.

Uit de top-20 van de wereld waren alleen nummers één en twee Akito Watabe (Japan) en Jan Schmid (Noorwegen) aanwezig, samen met de Duitser Manuel Faisst (20e). Voor de sfeer maakte dat alles overigens niks uit, er waren opvallend veel fans aanwezig, die zowel bij het schansspringen als bij het langlaufen enthousiast stonden te juichen. Na het schansspringen had Watabe de leiding in handen, hij sprong voor de tien kilometer langlaufen 52 seconden voorsprong op Faisst en 1:08 minuten op Schmid bij elkaar.

De Est Kristjan Ilves vertrok zestien tellen na Watabe, maar de relatief zwakke langlaufer had nooit een kans om bij de Japanner in de buurt te komen. De vraag was vooral hoe lang het zou duren voor Faisst en Schmid hem bij zouden halen en dat duurde niet al te lang. Watabe's winst kwam nooit in gevaar, hij won met meer dan een minuut voorsprong op Schmid, die Faisst in de slotmeters kansloos liet.

Babos en Koslova naar finale tennistoernooi Taipei

Katerina Koslova uit Oekraïne en de Hongaarse Timea Babos spelen morgen de finale van het WTA-toernooi van Taipei.

De als vierde geplaatste Babos was in haar halve eindstrijd de Chinese Yafan Wang met 6-3 en 6-4 de baas.

Koslova versloeg de Duitse Sabine Lisicki in de halve eindstrijd met 7-5 en 6-4. Lisicki speelde  haar eerste halve finale in ruim twee jaar. De voormalige nummer twaalf van de wereld heeft al geruime tijd last van knieproblemen en is hierdoor gezakt naar de 246ste positie op de wereldranglijst.

Nederlandse bandyploeg schrijft geschiedenis op WK

De Nederlandse ploeg heeft geschiedenis geschreven op het wereldkampioenschap bandy, een soort ijshockey op een veel groter veld, met name populair in Zweden, Rusland, Finland en Kazachstan. 

Nederland doet al sinds 2003 elk jaar mee aan het WK, maar speelde tot nu toe altijd in de B-divisie. Dat zal volgend jaar veranderen: voor het eerst heeft Nederland de B-divisie gewonnen, wat promotie oplevert naar de A-divisie, het toernooi waarin de acht beste landen ter wereld spelen.

In Harbin werd de B-divisie gespeeld en Nederland bekroonde een sterk toernooi daar met winst in de finale tegen Japan. Alexander Cras was weer eens de grote man: hij scoorde twee van de drie goals, waarmee hij uitkomt op zeventien stuks op het WK. Remo Speijers maakte de andere Nederlandse goal, waarmee Oranje de Japanners met 3-2 versloeg.

De finale van de in Rusland gespeelde A-divisie gaat voor de zoveelste keer tussen Zweden en Rusland. De Russen waren met 8-2 veel te sterk voor Finland, terwijl Zweden alle zeilen bij moest zetten om een verrassing van Kazachstan af te weren: 5-4.

NHL: Penguins kloppen Capitals in spektakelstuk

De ijshockeyers van de Pittsburgh Penguins hebben in de eigen PPG Paints Arena een fraaie zege geboekt. In een waar spektakelstuk werden de Washington Capitals met lege handen naar huis gestuurd.

Phil Kessel en Evgeniy Malkin waren de grote mannen bij de Penguins. Na de eerste twee perioden stond het 3-3, maar het duo ging vooral in de derde periode los: de twee stelden elkaar in staat om te scoren en Malkin werkte op aangeven van Sidney Crosby de 7-4 binnen, nadat Alex Ovechkin namens de Capitals gescoord had.

Uitslagen NHL vrijdag
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 1-4
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 1-3
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 7-4
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 5-2

Penguins - Capitals (Bron: YouTube)

NBA: Koplopers in oosten en westen boeken zege

De basketballers van de Golden State Warriors hebben in Sacramento van de Kings gewonnen, die bijna onderaan de Western Conference bungelen. De Warriors houden de koppositie in handen, met drie zeges meer dan de Houston Rockets.

De Kings begonnen sterk en waren de baas in het eerste kwart. Vervolgens namen de Warriors de boel echter over en ze lieten het initiatief niet meer los: 104-119, met Kevin Durant (33), Stephen Curry (23) en Klay Thompson (20) die het gros van de productie voor hun rekening namen.

Ook de Boston Celtics, koplopers in het oosten, konden een zege bijschrijven. De Atlanta Hawks werden in Boston verslagen, nadat de thuisploeg vroeg in de tweede helft de leiding nam. Taurean Prince (Hawks) en Terry Rozier (Celtics) tekenden beiden voor 31 punten in de 119-110 zege van de Celtics.

Uitslagen NBA vrijdag
Charlotte Hornets - Indiana Pacers 133-126
Boston Celtics - Atlanta Hawks 119-110
Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 99-102
Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 130-105
Milwaukee Bucks - New York Knicks 92-90
Philadelpia 76ers - Miami Heat 103-97
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 100-114
Phoenix Suns - Utah Jazz 97-129
Sacramento Kings - Golden State Warriors 104-119

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)

Notoire internetoplichter gepakt dankzij pakketbezorger

Een oplettende pakketbezorger heeft de politie op het spoor gezet van een notoire internetoplichter.  Afgelopen woensdag had de pakketbezorger een pakketje bij zich voor een adres in Esbeek. Nog voordat hij op het adres kon aanbellen werd hij aangesproken door een man die vertelde dat hij haast had en op een pakketje stond te wachten. Of de bezorger dat toevallig bij zich had? 

Nadat de bezorger inderdaad het bewuste pakketje had afgegeven, herinnerde hij zich de waarschuwing van zijn werkgever: Een man bestelde pakketjes en betaalde ze nog niet maar gebuikte de mogelijkheid om achteraf te betalen. Hij liet ze op willekeurige adressen afleveren. Daar stond hij dan te wachten en pakte het pakketje aan voordat de bezorger bij de deur was. De bezorger belde de politie met het merk en kenteken van de auto en een duidelijk signalement van de verdachte.

Verschillende surveillance-eenheden spoedden zich naar Esbeek. De pakketbezorger werd gevonden maar de verdachte was ondertussen verdwenen. De omgeving werd afgezocht waarbij de agenten ook de campings in de omgeving afzochten. Op een camping in Baarschot was het raak. De auto stond op een parkeerplaats.

Het Real Time Intelligence Center van de politie kon achter de identiteit van de bestuurder van de auto komen en appte een foto naar de agenten. Ook wisten ze te vertellen dat de man gezocht werd voor meerdere oplichtingspraktijken. Ondertussen kregen de agenten een anonieme tip waar de gebruiker van de auto verbleef op de camping.

Eén en één was twee en het net rond de verdachte sloot zich. Een 39-jarige man uit Apeldoorn werd in een bungalow aangehouden. In de schuur bij de bungalow lag het bewuste pakket waar het allemaal mee begon, een stofzuiger. In de schuur lagen nog meer verschillende nieuwe artikelen waaronder parfum en simkaarten.

De verdachte is naar het bureau gebracht en alle artikelen zijn in beslag genomen alsmede digitale apparatuur en telefoons van de verdachte. De recherche is een onderzoek gestart. De verdachte is na twee dagen weer in vrijheid gesteld in afwachting van het verloop van het onderzoek en de eventuele rechtszaak. Hij wordt verdacht van soortgelijke feiten in Breda en Apeldoorn.

Betere beeldkwaliteit in PS4-games met firmware 5.50

Sony heeft de beta van firmware 5.50 voor de PlayStation 4 vrijgegeven en daardoor weten we al wat features die we mogen verwachten als de update voor iedereen klaar is gemaakt.

Voor mensen met een PlayStation 4 Pro maar geen 4K-televisie is er een Super Sampling-modus aanwezig. Deze optie laat de console rekenen met 4K maar toont het in de lagere tv-resolutie. Hierdoor verbetert Sony de anti-aliasing in games en worden lijntjes minder zigzag. Eerst konden game-ontwikkelaars deze optie optioneel gebruiken voor hun eigen game, vanaf 5.50 is dit dus voor alle games beschikbaar zonder moeite van de game-makers.

Een optie waar iedereen al om vroeg: je kunt alle notificaties in één keer verwijderen. Daarnaast kun je content verbergen in je bibliotheek. Dus die demo's die het al niet meer doen, PlayStation Plus-games waar je niet blij mee bent of DLC die je echt niet hoeft te zien staan dan niet meer in het standaard overzicht.

PlayStation 4 Supersampling

Gullit: "Tempo in de Eredivisie moet omhoog"

Ruud Gullit weet wel wat er nodig is om van de Eredivisie een sterkere competitie te maken. De oud-prof noemt Virgil van Dijk als voorbeeld.

"Willen wij in Nederland betere voetballers opleiden, die internationaal mee kunnen dan moet het tempo in de Eredivisie omhoog", schrijft Gullit in zijn column voor De Telegraaf. "Bij FC Twente - Ajax, FC Utrecht - Ajax en Feyenoord - PSV zag je wedstrijden in een hoger tempo. Natuurlijk gaat niet alles goed, maar als je als speler vaker wordt geconfronteerd met zulke tegenstand dan leer je vanzelf sneller te handelen."

"Die ontwikkeling moet over een veel bredere lijn plaatsvinden in Nederland. Zo kan iedereen zich aan elkaar optrekken om beter te worden." Volgens de ex-international is het baltempo ook de reden dat Virgil van Dijk nog moet wennen bij Liverpool. "Als verzachtende omstandigheid geldt dat Van Dijk een tijdje geblesseerd was. Maar hij merkt tevens dat Liverpool echte top is."

Het tempo ligt volgens Gullit hoger dan bij Southampton. "Van Dijk moet daar snel bij aanhaken." De verdediger maakte bij zijn debuut de winnende goal in de FA Cup-wedstrijd tegen Everton. In de Premier League wisten The Reds echter nog geen wedstrijd te winnen met Van Dijk, die dinsdag geen speeltijd kreeg tegen Huddersfield Town (0-3 winst).

Weeronline: 'Blijf weg van open water'

Woensdag of donderdag kan er voor het eerst geschaatst worden op opgespoten banen. Komende nachten vriest het licht en vanaf dinsdagnacht kan het 3-8 graden vriezen. Overdag dooit het een paar graden. Woensdag is de ijsdikte op ondergelopen banen circa 2 cm en aan het eind van de week ruim 5 cm. Daardoor kan waarschijnlijk later in de week op meer plaatsen geschaatst worden. Op open water is het ijs veel te zwak.

Aan het begin van de week wordt de lucht steeds kouder door een zwakke tot matige (noord)oostenwind. Maandag kunnen het midden en het noorden te maken hebben met hardnekkige wolkenvelden, maar de dagen daarna schijnt op meer plaatsen de zon. Ook de nachten verlopen dan helder en erg koud.

Haaksbergen of Noordlaren
Weeronline: "Schaatsliefhebbers hebben hier naar uitgekeken!" De minima komen op grote schaal tussen -5 en -8 graden uit. Overdag dooit het dan wel een paar graden, de aangevoerde lucht is erg droog en daardoor kan het ijs ook overdag een beetje groeien. Zondagochtend zal op ondiep water al een ijslaagje liggen en naar verwachting is de ijsdikte woensdagochtend circa 2 cm.

IJsclubs die water op asfalt of sintelbanen spuiten, kunnen mogelijk woensdag hun deuren al openen. Het is dus mogelijk dat dan de eerste marathon op natuurijs plaatsvindt in het Twentse Haaksbergen of het Drentse Noordlaren. Als de eerste nachten van de week bewolkt verlopen gaat het in de nacht niet hard genoeg vriezen en wordt er pas donderdag voor het eerst geschaatst.

Blijf weg van open water
Volgens de huidige verwachting blijft het in ieder geval tot het carnavalsweekend stevig vriezen. In het weekend wordt het minder koud en neemt de kans op neerslag toe. Aan het eind van de week is de ijsdikte ruim 5 cm en kan ook worden geschaatst op ondergelopen weilanden en ijsbanen. Pas vanaf een ijsdikte van 12 cm kan worden gedacht aan toertochten. Schaatsen op open water is komende week nog veel te gevaarlijk. Diep water koelt maar langzaam af en is nu nog +6 graden.

Sony levert 76,5 miljoen PlayStation 4's

Wereldwijd zijn er 76,5 miljoen totale leveringen voor PlayStation 4 gedaan tot en met 31 december 2017. Sony kondigde dit aan in de derde kwartaalmeeting van fiscaal 2017, dat tot eind maart 2018 loopt.

In totaal zijn er negen miljoen PlayStation 4's verscheept in het kwartaal zelf. Dat zijn er 700.000 minder dan in het hetzelfde kwartaal van 2016. Sony blijft bij de prognose dat er 19 miljoen PlayStation 4's aan het einde van het fiscale jaar verkocht zullen worden. Ze zijn er bijna, er hoeven nog maar 2,5 miljoen consoles verscheept te worden.

PlayStation 4

Kerel steekt met glas en rand vrouwen aan in Valkenburg

Afgelopen nacht heeft een 22-jarige man, afkomstig uit de gemeenten Eijsden-Margraten, in Valkenburg vier mensen zwaar mishandeld. Rond 01:20 uur hoorden surveillerende agenten geschreeuw bij een horecagelegenheid op de Grotestraat Centrum. Twee mannen gaven aan dat ze door de verdachte met een kapot glas in hun gezicht waren geslagen. 

Even later meldden nog twee slachtoffers dat ze door dezelfde man waren mishandeld. Hierop werd de verdachte in de boeien geslagen door de politie. De slachtoffers, drie jongemannen in de leeftijd van 16 en 17 jaar, en een vrouw van 19 jaar, zijn allen afkomstig uit Valkenburg aan de Geul.

Nadat zij naar het ziekenhuis waren overgebracht voor behandeling, meldde zich nog een 16-jarig meisje dat aangaf door de dader te zijn aangerand. De politie stelt een onderzoek in. 

Reuzen doden in Shadow of the Colossus

Sony heeft de verhaaltrailer van de aankomende volgende opgepoetste versie van Shadow of the Colossus uitgebracht. Het spel komt 6 februari uit op PlayStation 4.

Deze klassieker krijgt op PlayStation 4 Pro nog wat extra mogelijkheden op het gebied van performance. Zo kan de game op de Pro draaien in twee modi: performance en cinematic, respectievelijk een 1080p60-modus en een (dynamische) 4k30-modus met HDR-features.

Kleine ingreep elleboog Djokovic

Tennisser Novak Djokovic heeft een kleine medische ingreep laten uitvoeren aan zijn rechterelleboog. In 2017 stond de Serviër ruim een half jaar aan de kant vanwege een blessure aan het gewricht.

Djokovic maakte op de Australian Open zijn rentree op de tennisbaan, en kreeg wederom last van zijn elleboog. "Het lijkt erop dat ik nu de weg ben ingeslagen naar volledig herstel", aldus Djokovic op zijn instagramaccount.

 

Hey guys, I owe you some news about my recovery. I’ve been carrying this injury for the past two years, and during this time I’ve been seeing many doctors. Truth be told, there were many different opinions, different diagnoses, different suggestions... It was not easy for me to choose which way to go and what to do. I took 6 months off last season hoping to come back fully recovered, but unfortunately I still felt pain. I really missed competing, it’s in my blood and I had to give it a try on AO. Anyhow, I agreed with my team that I would try different methods after I finish in Australia and a few days ago I accepted to do a small medical intervention on my elbow. It seems like I am on the good road now to full recovery. It’s quite a journey this one, I have to say. I’m learning a lot and for that I’m grateful. I’ve always taken care of my body and looked for the most natural ways to heal, and my body has rewarded me with some incredible years on tour. I am super positive and excited to follow my recovery through so I can come back to the place I love the most. The court. I’ll keep you posted and thanks for cheering me on!

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) onFeb 2, 2018 at 2:27pm PST

Ouders laten ratten knagen aan baby

Een baby van amper twee weken oud is op gruwelijke wijze mishandeld door haar tienerouders. De 18-jarige Charles Elliot en 19-jarige Erica Shyrock uit de Amerikaanse staat Arkensas lieten hun baby ruim honderd keer in het hoofd en gezicht bijten door ratten. De baby moest uitgebreide plastische chirurgie ondergaan aan haar schedel om de schade te herstellen.

Toen de maatschappelijk werker de baby ontdekte zat deze onder het bloed. Ook het babybedje en haar dekentje waren doordrenkt met bloed en door het appartement van de twee waren bloederige pootafdrukken van ratten zichtbaar.

De ouders gaven toe crystal meth en K2 te hebben gebruikt. Zij zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar, maar kunnen na 304 dagen al voorwaardelijk vrij komen. Aangezien zij al 293 dagen in voorarrest hebben gezeten komen zij mogelijk over 30 dagen alweer op vrije voeten.

De baby, die vroeggeboren was en amper 2 kilo woog bij geboorte, is inmiddels geadopteerd.

Ouders laten rat aan baby knagen...
Ouders laten rat aan baby knagen...

Das pech, wietplantage weg

Na een melding van wateroverlast heeft de politie vrijdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Monacostraat in Haarlem. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat het ondergelegen kinderdagverblijf had geklaagd over wateroverlast. 

In het pand stonden ongeveer 500 hennepplanten, verdeeld over twee ruimtes. De overlast werd veroorzaakt door een waterresevoir dat overstroomde. De politie stelt een onderzoek in naar de kwekerij. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontruimd.

3-jarige doodgeknuppeld om cupcake

In Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia is een 3-jarig jongetje door zijn twee zussen doodgeslagen met een honkbalknuppel. De jongen had een cupcake uit de keuken gepakt zonder toestemming, aldus de politie. 

De jongen, Kejuan Mason, zou volgens zijn zussen zijn gestikt in de cupcake, maar nadat lijkschouwing zeer zwaar letsel op zijn hoofd en torso blootgaf kwam het werkelijke verhaal naar boven.

Lashirley Morris zou het kind met de honkbalknuppel hebben geslagen terwijl haar zus Glenndria - de wettelijke voogd van de jongen - hem vasthield en met haar handen sloeg. De moeder van de jongen was de voogdij kwijtgeraakt toen zij haar huis verloor. Ze probeerde eerder haar zoon bij het tweetal weg te krijgen nadat zij blauwe plekken en krassen bij de jongen had opgemerkt, maar de rechter weigerde dit drie dagen voor de dood van de jongen.

De zussen zijn aangeklaagd en zullen indien zij schuldig worden verklaard de rest van hun leven in de cel doorbrengen.

De daders en hun slachtoffertje
De daders en hun slachtoffertje

5,5 jaar cel geëist voor woningoverval

De 24-jarige Hagenaar Mohammed H. en zijn 22-jarige plaatsgenoot Nasreddine el A. hoorden vrijdag voor de Haagse rechtbank vijf jaar en zes maanden cel tegen zich eisen. Volgens het OM hebben zij op woensdagochtend 17 mei 2017 in de Haagse Fraeylemastraat een woningoverval gepleegd. De 17-jarige zoon des huizes werd daarbij meermalen met de dood bedreigd en opgesloten in de badkamer.

’s Ochtends rond een uur of negen hoorde de zoon – die alleen thuis was en boven lag te slapen - gestommel op de trap. Toen hij ging kijken waar het geluid vandaan kwam, trof hij op de overloop een man met een rode pet. Er ontstond een worsteling waarbij de jongen een klap in zijn gezicht kreeg en op de grond viel.

De man met de rode pet dwong hem mee naar de ouderslaapkamer. Hij kreeg een broek over zijn hoofd en te horen dat hij rustig moest blijven, anders zou hij dood worden gemaakt. Ondertussen hoorde het slachtoffer hoe een tweede man de woning doorzocht. Vervolgens moest de jongen in de badkamer gaan zitten, werd opnieuw met de dood bedreigd en werd hem verteld dat hij vijf minuten moest wachten voor hij eruit mocht. Toen de jongen meende dat de overvallers waren vertrokken, rende hij naar buiten. In paniek bonsde hij op het raam bij de buurvrouw. Die belde uiteindelijk de politie.

Volgens het OM is het duidelijk dat de twee verdachten verantwoordelijk zijn voor de overval. Er zijn camerabeelden van buiten de woning. Daarop is de man met de rode pet te zien en ook een tweede man met een blauw trainingsjack. Zij gaan ten tijde van de overval de woning in en uit. De man met de rode pet is door diverse personen herkend als de 24-jarige Hagenaar. De man met het blauwe trainingsjack is door een agent geïdentificeerd als de 22-jarige. Ook de telefoongegevens van de verdachten plaatsen hen in de nacht voor de overval bij de woning. Waarschijnlijk voerden ze toen een voorverkenning uit.

Beide mannen zijn eerder voor vergelijkbare feiten veroordeeld. De 22-jarige liep zelfs nog in zijn proeftijd van een eerder vonnis voor een soortgelijk feit. De officier van justitie rekent het de mannen zwaar aan dat zij een jongen van 17 de stuipen op het lijf hebben gejaagd, nota bene in zijn eigen huis. Drie maanden na de overval heeft de jongen bij de politie verklaard dat hij nog altijd slecht slaapt en droomt van dieven die zijn huis binnendringen.

Ook vindt de officier van justitie het buitengewoon kwalijk dat de verdachten zeer planmatig te werk zijn gegaan en ook na eerdere veroordelingen niet van plan lijken hun leven te verbeteren. Hier past volgens de officier van justitie alleen een lange gevangenisstraf. Daarom eiste zij tegen beiden vijf jaar en zes maanden cel.

De uitspraak is over twee weken.

5,5 jaar cel geëist voor woningoverval (Foto: Rechtbank Den Haag)
5,5 jaar cel geëist voor woningoverval (Foto: Rechtbank Den Haag)

Golden Earring (en meer) naar Appelpop 2018

Met Chef'Special, Golden Earring, Wulf, Jeangu Macrooy en Traudes zijn de allereerste namen bekend voor Appelpop 2018. Het gratis tweedaagse festival maakt daarmee een mooi begin met de line-up voor de 27e editie op 7 en 8 september.

In 2016 was Appelpop een van de weinige festivals waar Chef’Special te zien was. Een jaar later zag de tourlijst er heel anders uit en deed de band bijna alle grote festivals aan. Het seizoen werd afgesloten met een knallende én uitverkochte show in de Ziggo Dome. Met ook steevast uitverkochte shows tijdens de recente clubtours blijft er werkelijk geen enkele reden over deze ‘Amigo’ niet terug te halen naar Appelpop. Met hun heerlijke catchy mix van rap, funk, reggae en pop is dit momenteel een van de beste live acts van Nederland!

Al meer dan 50 jaar is Golden Earring een begrip in het Nederlandse muzieklandschap. Met hits als ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’ kende de band zelfs succes in de VS. In eigen land zijn de vier heren samen een gegeven dat er met gemak een volgende tiental jaren aan vast knoopt. En wanneer je ze live ziet weet je één ding zeker: de klassieke hits vliegen je om de oren.

Met zijn catchy hit ‘Mind Made Up’ heeft de veelzijdige singer-songwriter Wulf al een groot deel van Nederland verovert. Na eerder een grote zomerhit te hebben gehad met Sam Feldt en Lucas & Steve heeft Wulf zo een succesvol begin gemaakt met zijn eigen werk. Inmiddels zijn de subtiele gitaarriffs en luchtige melodielijnen van zijn tweede single ‘All Things Under The Sun’ ook niet van de radio af te slaan. Mocht je hem komend festivalseizoen missen is Appelpop als afsluiter van het seizoen het ultieme moment om hem live te komen bewonderen.

Op zijn debuut-EP ‘Brave Enough’ was het veelzijdige stemgeluid van Jeangu Macrooy al goed te horen. Met zijn eerste veelgeprezen album ‘High On You’, dat afgelopen jaar uitkwam, weet hij nog meer facetten te raken. Van heerlijke upbeat funk tot fijne soul; uitermate geschikt voor een ‘gloomy sunday’. Met zijn acht-koppige band komen de nummers live helemaal tot leven en voert Jeangu je moeiteloos mee op de klanken van zijn stem, zijn soul en energieke funk.

De band Traudes maakt een originele mix van hiphop, rap en (electro)pop en weet tegelijkertijd alle smaken te behouden. Het resultaat is fris, heeft een zuurtje, is catchy en funky met een edgy bite, maar is bovenal overtuigend. Zo is de band rondom frontman Benjamin Traudes een zeer welkome en originele nieuwkomer. Verwacht een ongekend energieke liveshow vol krachtige vocalen, raps, strakke beats en funky pop.

Golden Earring naar Appelpop 2018 (Foto: Appelpop)
Golden Earring naar Appelpop 2018 (Foto: Appelpop)

FOK! Wat een weer: bewolkt en natte sneeuw

Vandaag is er vrij veel bewolking en af en toe valt er lichte regen of natte sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C, in het noordoosten tot lokaal 5°C in het westen. De zwakke tot matige wind is eerst meest zuidwestelijk. Van het noorden uit draait de wind naar noord tot noordoost.

Vanavond valt er in de zuidelijke helft eerst nog wat regen of (natte) sneeuw. Elders is het dan droog en zijn er enkele opklaringen. Later in de nacht kan er met name in het noordoosten wat droge sneeuw vallen. De minima lopen uiteen van -3°C in het oosten en zuidoosten tot iets boven nul in het noordelijk kustgebied.

Zondag overdag is er vrij veel bewolking en soms valt er wat neerslag. In het noordwestelijk kustgebied is dat waarschijnlijk regen, maar meer landinwaarts is ook (natte) sneeuw mogelijk. De maxima liggen rond 2°C. De matige, langs de kust (vrij) krachtige noordoostenwind maakt het voor het gevoel een stuk kouder. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Meeuwen op een brug  (Foto: DJMO )
Meeuwen op een brug (Foto: DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

PETA: Ninja Turtles moeten aan de vegan pizza

Het is dat PETA een totaal humorloos clubje is, anders zouden we gedacht hebben dat het ging om een vroege 1-aprilgrap. PETA, die eerder al vond dat in een spelletje waarbij je koeien moet melken beelden van dierenleed moesten komen, wil nu dat in de reboot van de tekenfilmserie Teenage Mutant Ninja Turtles enkel nog veganistische pizza's moeten worden getoond.

"Omdat Nickelodeon van plan is om een ‘nieuwe weg’ in te slaan met Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles heeft afgelopen week een brief naar de zender gestuurd met de vraag om voor een vegan weg te kiezen – door de Turtles zuivelvrije pizza te laten eten" zo staat te lezen.

In de brief pocht PETA onder meer met de wereldwijde 6.5 miljoen aanhangers, omwille van wie de salamipizza en echt kaas zou moeten wijken.  Dat dat amper 0,01% van de wereldbevolking is beseffen ze kennelijk niet.

Of Nickelodeon op de absurde vraag in gaat zullen we pas weten als de serie van start gaat, óf als Nickelodeon reageert natuurlijk.

Temptations-zanger Dennis Edwards overleden

De Amerikaanse zanger Dennis Edwards is afgelopen donderdag overleden. Edwards, die vooral bekendheid genoot als frontman van de band The Temptations, overleed twee dagen voor zijn 75e verjaardag in een ziekenhuis in Chicago.

De op 3 februari 1943 in Fairfield, Alabama geboren muzikant begon zijn loopbaan in 1961 in het bandje Dennis Edwards and the Fireballs waarmee hij de single 'I Didn't Have to (But I Did)' op zou nemen. Nadat Edwards in militaire dienst had gezeten kwam hij in 1966 bij Motown Records terecht. Datzelfde jaar zou hij een tijdje deel uitmaken van de groep The Contours toen hun zanger ziek was geworden. The Contours traden in die tijd wel op als voorprogramma van The Temptations.

Toen The Temptations in 1968 op zoek gingen naar een nieuwe zanger duurde het dan ook niet lang voordat ze Dennis Edwards hadden gevraagd als opvolger van David Ruffin. Met Edwards als zanger zouden The Temptations grote hits scoren met singles zoals 'Cloud Nine' (1968), 'I Can't Get Next to You' (1969), 'Ball of Confusion (That's What the World is Today)' (1970), 'Papa Was a Rollin' Stone' (1972) en 'Shakey Ground' (1975). Edwards zou de groep in 1977 verlaten.

In 1984 zou Edwards een comeback maken met de single 'Don't Look Any Further', een duet met Siedah Garrett. Ook het gelijknamige album was een groot succes in de Verenigde Staten. Gedurende de negentiger jaren zou de zanger gaan optreden als Dennis Edwards & the Temptations, maar na een rechtszaak werd de naam van die groep veranderd in The Temptations Review featuring Dennis Edwards.

Nederland koploper EU qua internettoegang

Nederland behoort tot de kopgroep van EU-28-landen met de meeste huishoudens met toegang tot internet. In 2017 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens thuis internet, het Europese gemiddelde was 87 procent. Ook met snelle breedbandverbindingen behoort Nederland tot de top. Dat blijkt uit een analyse door het CBS van cijfers van Eurostat.

In 2017 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens thuis toegang tot internet. Nederland behoort daarmee tot de best scorende Europese landen. Ook Luxemburg en Denemarken (97 procent), Zweden (95 procent) en Finland (95 procent) behoren in Europa tot de kopgroep van landen met de meeste huishoudens met een internetaansluiting.

Binnen de EU had gemiddeld 87 procent van de huishoudens in 2017 een internetaansluiting, een toename van 4 procentpunten vergeleken met 2015. Toen stond Luxemburg met 97 procent bovenaan, gevolgd door Nederland met 96 procent. Het aandeel huishoudens met internet is in veel Zuid- en Oost-Europese landen aanzienlijk kleiner. Toch hebben deze landen de afgelopen jaren een inhaalslag gemaakt.

Vrijwel alle Nederlandse huishoudens hebben thuis een breedbandverbinding. Nederland stond met 98 procent van alle huishoudens in 2017 bovenaan in de Europese ranglijst, gevolgd door Luxemburg en Finland. In de EU-28 had gemiddeld 85 procent van de huishoudens vorig jaar een breedband internetverbinding.

Mobiel internet
Nederland en Zweden scoorden in 2017 met 87 procent het hoogste in Europa als het gaat om internetgebruik met mobiele apparaten, buitenshuis of buiten het werk. Gemiddeld gebruikte in de EU 65 procent van de bevolking -van 16 tot en met 74 jaar- vorig jaar internet op mobiele apparaten. Nederland heeft een snelle groei meegemaakt. In 2012 was nog maar 55 procent van de bevolking mobiel internetgebruiker. In Zweden gebruikte vijf jaar geleden al 70 procent van de mensen het mobiele internet buitenshuis of buiten het werk.

Vooral smartphones zijn erg populair In 2017 gebruikte 84 procent van de Nederlanders en Zweden een smartphone buiten het huis of werk. Zij liepen daarmee voorop in de EU, waar gemiddeld 63 procent gebruik maakte van een smartphone. In 2015 was het smartphonegebruik een stuk lager in Nederland en Zweden, toen maakte respectievelijk 71 procent en 74 procent van de inwoners gebruik van een smartphone. Laptops, notebooks en tablets werden door 54 procent van de Nederlanders gebruikt buitenshuis of buiten het werk in 2017. In Zweden was dat 7 procentpunten lager.

Nederland koploper in Europa qua internettoegang (Foto: Centraal Bureau voor de Statistiek)
Nederland koploper EU qua internettoegang (Foto: Centraal Bureau voor de Statistiek)

Kickstarter Bevontule komt met demo

Bevontule: Altar of Roots is een tactische turnbased open wereld RPG die een mix is van Westerse en Oosterse stijlen. Binnen twee dagen heeft ontwikkelaar Multithreaded Game al 20% van de benodigde $50.000,- binnengehaald. Voor twijfelaars is er een demo te spelen via deze link. De release van Bevontule: Altar of Roots staat gepland voor maart 2019.

Het is de bedoeling dat je zelf op onderzoek uitgaat en niet door quests hier en daar heen wordt gestuurd. Natuurlijk zijn er genoeg quests te starten als dat je ding is. Het verhaal beslaat meerdere eeuwen, zodat je jezelf goed in de wereld kunt inleven. Je kan de demo hier en hier downloaden.

Bevontule  - scrn

Bevontule  - scrn2

Bevontule  - scrn3

Bevontule  - logo

Nederlands bandyteam één zege af van historisch WK-succes

De Nederlandse bandyploeg is nog één zege verwijderd van historisch succes op het wereldkampioenschap in de sport die wat weg heeft van een soort ijshockey, hockey, floorball en meer van dergelijke sporten.

Al sinds 2003 doet Nederland elk jaar mee aan het WK, maar tot nu toe was dat altijd in de B-divisie. Die divisie wordt dit jaar gespeeld in het Chinese Harbin en voor het eerst staat Nederlander in de finale. Dat betekent dat er nog één zege nodig is om volgend jaar bij de acht beste landen van de wereld te staan in de A-divisie.

In de halve finales stond Nederland vrijdag tegenover Estland. Dat ging aanvankelijk niet helemaal goed, want Estland scoorde er goed op los en na 37 minuten stond het 0-4 voor de Oost-Europeanen. Toch gaf Nederland niet op en op slag van rust maakte Alexander Cras de 1-4. Na 47 minuten tekende hij ook voor 2-4 en na een uur ging het pas echt los: Cras maakte 3-4, Remo Speijers zorgde voor de gelijkmaker. Stefan Geenen, Speijers en nog twee keer Cras legden Estland in de laatste twintig minuten nog helemaal over de knie, met een 8-4 eindstand als resultaat.

In de finale speelt Nederland zaterdag tegen Japan, dat ook nog nooit de A-divisie haalde. In die A-divisie gaan de halve finales overigens tussen de gebruikelijke landen: Rusland - Finland en Zweden - Kazakhstan. Vooral Rusland kende geen enkele genade en legde Duitsland met 26-1 over de knie.

Jonge Russische klopt Wozniacki in Sint Petersburg

Tennisster Caroline Wozniacki is in de kwartfinales van het WTA-toernooi van Sint Petersburg uitgeschakeld. De kersvers Australian Open-kampioene was niet opgewassen tegen de 20-jarige Russische Daria Kasatkina.

De mondiale nummer 23 bood de Deense nummer één van de wereld prima partij en sleepte gelijk een tiebreak uit het vuur, die ze nog wist te winnen ook. In set twee brak ze Wozniacki gelijk en, hoewel de Deense later wel een rebreak plaatste, kon Kasatkina de wedstrijd afmaken: 7-6 (2), 6-3.

Kasatkina speelt in de halve finales tegen de Française Kristina Mladenovic, die eerder al voor het eerst sinds juli weer eens een wedstrijd won. Dit keer was Mladenovic de Tsjechische Katerina Siniakova met 6-4, 6-3 de baas, Julia Görges en Petra Kvitova staan in de andere halve finale.

Toppers verliezen in Jupiler League, De Graafschap haalt uit

In de Jupiler League hebben de nummers één, drie en vier van de ranglijst vrijdag allemaal een nederlaag geleden. Alleen de nummer twee verloor niet: Jong Ajax komt namelijk maandag pas in actie.

Koploper N.E.C. Nijmegen ging op bezoek bij FC Emmen met 1-0 onderuit door een goal van Alexander Bannink, die al na negen minuten de eindstand op het scorebord zette. Fortuna Sittard verloor al voor de derde keer op rij, dit keer in en tegen Volendam, waar Luis Pedro en Gijs Smal in een tijdsbestek van drie minuten vroeg in de tweede helft de enige goals maakten: 2-0.

Telstar speelde twee keer gelijk en won vier keer in de vorige zes wedstrijden, maar ging nu toch weer eens onderuit. Melvin Platje scoorde na ruim tien minuten al uit een penalty op bezoek bij FC Den Bosch, maar Niek Vossebelt bracht de thuisploeg drie minuten later op gelijke hoogte. Jordy van der Winden scoorde kort voor rust namens Den Bosch, Jerdy Schouten bracht Telstar kort na rust langszij. Na ruim een uur, terwijl Telstar inmiddels met tien man stond, schoot Dennis Kaars de 3-2 eindstand op het bord.

Feest was er wel bij De Graafschap. In het eigen Doetinchem won de ploeg met liefst 7-0 van Jong FC Utrecht, onder meer dankzij een hattrick van de in 2016 uit Utrecht overgekomen Mark Diemers.

Uitslagen Jupiler League vrijdag
Almere City - FC Dordrect 1-2
SC Cambuur - Go Ahead Eagles 2-1
FC Den Bosch - Telstar 3-2
FC Eindhoven - RKC Waalwijk 3-1
FC Emmen - N.E.C. Nijmegen 1-0
De Graafschap - Jong FC Utrecht 7-0
FC Volendam - Fortuna Sittard 2-0

Debutant Batshuayi schiet Dortmund naar tweede plek

Borussia Dortmund heeft de tweede plek in de Bundesliga overgenomen. Op bezoek bij 1. FC Köln werd nipt gewonnen, vooral dankzij de in de slotfase van de transfermarkt van Chelsea overgekomen Michy Batshuayi.

De Belg debuteerde bij Dortmund en ging verder waar hij gebleven was: scoren. In zijn laatste wedstrijd bij Chelsea scoorde hij twee keer, namens Dortmund lag de bal na een dik half uur in het doel. Simon Zoller tekende na een uur voor de 1-1, maar Batshuayi schoot zijn ploeg twee minuten later weer naar een voorsprong.

Ook dat was dan weer niet genoeg, want Jorge Meré kopte de volgende gelijkmaker het doel in. Een kleine tien minuten voor het einde kwam dan toch de winnende treffer op het bord. Batshuayi stelde André Schürrle in staat om de 2-3 binnen te werken, waardoor Köln onderaan de ranglijst blijft hangen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.