FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 december 2017

Juventus doet AS Roma pijn in Italiaanse topper

Juventus heeft AS Roma een flinke dreun uitgedeeld in de Serie A. De titelverdediger had in Turijn aan één goal voldoende om te winnen.

In de wetenschap dat koploper Napoli eerder op de dag drie punten pakte tegen Sampdoria (3-2) mochten beide teams niet verliezen. De eerste kansen waren voor Juventus, dat na ruim een kwartier dan ook op voorsprong kwam. Een inzet van Giorgio Chiellini werd eerst nog gekeerd, Medhi Benatia raakte vervolgens de lat, maar daarna kreeg de oud-speler van Roma de bal wel in het doel.

AS Roma kwam daarna wat beter in de wedstrijd en Wojciech Szczesny moest ingrijpen bij een schot van Stephan El Shaarawy. In de tweede helft verzuimde Gonzalo Higuaín de score uit te bouwen en daarna had ook Blaise Matuidi zijn vizier niet op scherp staan.

Het lukte Juve niet om het duel te beslissen en daardoor mocht Roma blijven hopen op een punt. De bezoekers waren daar dicht bij toen Alessandro Florenzi de lat raakte. In de slotfase bracht Szczesny redding op een poging van Cengiz Under, die kort daarvoor Daniele De Rossi was komen vervangen.

Door de aanvalsdrift van Roma kreeg Juventus ruimte om te counteren en uit één van die tegenaanvallen knalde Miralem Pjanic de bal op de lat. De grootste kans was echter voor Patrik Schick, die oog in oog met Szczesny kwam te staan en op de Poolse keeper stuitte. Juventus blijft door de zege één punt achter Napoli staan. Roma is vierde en heeft zeven punten minder dan de koploper, al hebben de Romeinen nog wel een inhaalwedstrijd tegoed.

Uitslagen Serie A zaterdag
Napoli - Sampdoria 3-2
AC Milan - Atalanta 0-2
Juventus - AS Roma 1-0
Lazio Roma - Crotone 4-0
Genoa - Benevento 1-0
Sassuolo - Internazionale 1-0
SPAL - Torino 2-2
Udinese - Hellas Verona 4-0

'Barney' zonder problemen langs Kyle Anderson op WK darts

Van Barneveld liet er geen gras over groeien. Met een twaalf, veertien en elfdarter trok hij de eerste set met 3-0 naar zich toe. Een wedstrijd van hoog niveau, als je niet in vijf beurten uit bent, dan is de leg voor de tegenstander. Het werd 2-2 in legs, maar wel via vier breaks. In de beslissende leg van de vijfde set kon Barney wel zijn eigen leg houden en trok ook de tweede set naar zich toe, weleenswaar nu voor het eerst in zes beurten. Op dat moment haalde Van Barneveld een gemiddelde van 105, terwijl Anderson 98 liet noteren. 

Van Barneveld liet in de tweede leg drie kansen op dubbel zestien liggen, wat direct werd afgestraft door Anderson. De Australiër won de begonnen derde set met 3-0. Veel missers op de dubbels in de start van set vier. Anderson profiteerde van zes gemiddelste dubbels van Van Barneveld en begon de set met een break. Dit was van korte duur. Van Barneveld brak terug en kwam op 2-1. Anderson miste dubbel zeventien voor een 154-finish, waarna Van Barneveld er 3-1 in sets van maakte. 

In de vijfde set was het verzet van Anderson gebroken. Van Barneveld won die set met 3-1 en daarmee de partij. Met 103 gemiddeld en 42% op de dubbels overhandigde de Hagenaar prima statistieken. Anderson noteerde 96 gemiddeld en  33% op de dubbels. In de derde ronde wat een Hollandse clash. Van Barneveld zal aantreden tegen Vincent van der Voort. 

AC Milan gaat ook af tegen Atalanta

AC Milan blijft maar punten morsen in de Serie A. De formatie van coach Gennaro Gattuso moest in San Siro de zege aan Atalanta laten.

Milan dacht na een klein kwartiertje de leiding te nemen toen Giacomo Bonaventura tot scoren kwam. Op advies van de video-arbiter werd het doelpunt echter afgekeurd, omdat Patrick Cutrone in de aanloop naar de treffer een handsbal maakte. Een paar minuten later stuitte Riccardo Montolivo op de doelman van Atalanta.

De bezoekers uit Bergamo pakten daarna wel de voorsprong. Gianluigi Donnarumma keerde uit een vrije trap de kopbal van Mattia Caldara, maar bij de rebound van Bryan Cristante was de jonge doelman geklopt. Milan moest dus op zoek naar de gelijkmaker en de eerste goede kans daarop ontstond vijf minuten na de pauze.

Via Bonaventura en Nikola Kalinic kwam de bal bij Franck Kessié, wiens schot het doel net miste. Nadat ook de afronding van Fabio Borini niet goed genoeg was, kwam Atalanta op 0-2. Leonardo Spinazzola zag vanaf de linkerflank Josip Ilicic vrij voor het doel staan. De Sloveen mikte met binnenkant voet raak.

Daarmee was het duel beslist, want Milan kwam daarna amper nog in de buurt van een tegentreffer. Het team van Gattuso werd afgetroefd op effectiviteit door Atalanta, dat alle zeven doelpogingen op het Milanese doel gericht kreeg. Bij de gasten speelden Hans Hateboer en Marten de Roon overigens de hele wedstrijd. Voor AC Milan, dat nu elfde staat, is het al de achtste competitienederlaag van dit seizoen en de tweede op rij.

Stokkers schiet Fortuna Sittard met hattrick naar play-offs om promotie

Fortuna Sittard heeft een prima avondje achter de rug in de Jupiler League. In eigen huis won de ploeg met 3-1 van Jong FC Utrecht en daarmee is men zeker van een plekje in de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

De 21-jarige Finn Stokkers was de grote man bij de Limburgers. De spits opende de score na een klein half uur en enkele minuten later verdubbelde hij die score zelf. De bezoekers kwamen dankzij Mohamed Mallahi tien minuten voor het einde terug in de wedstrijd, maar in de 88e minuut maakte Stokkers zijn hattrick af en zette hij de eindstand op 3-1.

N.E.C. Nijmegen kan Fortuna nog passeren in de strijd om de tweede periodetitel, maar de Nijmegenaren wonnen de eerste periode al en dus is Fortuna zeker van het plekje in de play-offs wat periodewinst oplevert. In de reguliere competitie staat Fortuna met 41 punten op kop, maar N.E.C. heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

Manchester United levert in slotseconden punten in

Manchester United heeft twee dure punten verspeeld in de titelstrijd met Manchester City. De bezoekers speelden gelijk bij Leicester City.

United begon in het King Power Stadium goed aan de wedstrijd. Het team van José Mourinho creëerde via Chris Smalling en Jesse Lingard de eerste kansjes. Paul Pogba dwong keeper Kasper Schmeichel tot een redding en Mata schoot over het doel op aangeven van Anthony Martial.

Leicester kreeg vervolgens ook een kans via Riyad Mahrez, die David De Gea op zijn weg vond. Een minuut later stond het toch ineens 1-0. Wilfred Ndidi vond Mahrez, die de bal in bezit hield en het juiste moment afwachtte om Jamie Vardy te bedienen. Met een prima schot in de hoek maakte Vardy zijn vijftigste doelpunt in de Premier League.

Vijf minuten voor de pauze kwam United verdiend langszij. Lingard stelde Mata in de gelegenheid om de ruststand op 1-1 te bepalen. Kort na de onderbreking kwam Leicester bijna weer op voorsprong toen Christian Fuchs zijn inzet net voor de lijn zag worden weggehaald door Victor Lindelöf. In de tegenaanval was Martial bijna trefzeker.

Een paar minuten later was het toch 1-2 voor de ploeg uit Manchester: Mata krulde van net buiten het strafschopgebied een vrije trap mooi in het doel van The Foxes . Leicester eindigde het duel met tien man, omdat Daniel Amartey binnen een minuut of vier twee gele kaarten pakte. Toch wist de gastheer nog gelijk te maken. In de absolute slotseconden maakte Harry Maguire de 2-2, waardoor de achterstand van United op City is opgelopen tot dertien punten.

Uitslagen Premier League zaterdag
Everton - Chelsea 0-0
Brighton & Hove Albion - Watford 1-0
Manchester City - AFC Bournemouth 4-0
Southampton - Huddersfield Town 1-1
Stoke City - West Bromwich Albion 3-1
Swansea City - Crystal Palace 1-1
West Ham United - Newcastle United 2-3
Burnley - Tottenham Hotspur 0-3
Leicester City - Manchester United 2-2

Taylor gunt Pipe twee legs op WK darts

Phil Taylor staat in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij won met 4-0 van Justin Pipe. De zestienvoudig wereldkampioen gaf alleen in de eerste set twee legs af.

Pipe had de hele wedstrijd last van het publiek. Pipe wordt er van beschuldigd dat hij een hoestaanval heeft gefaket in de hoop in de eerste zijn tegenstander Bernie Smith ermee af te leiden. Op de beelden was te zien dat de Engelsman moest hoesten terwijl zijn tegenstander voor de wedstrijd aan het gooien was. Volgens Pipe als Smith was er niets aan de hand.

Met de set op zak begon The Power beter te spelen. Pipe bleef op hetzelfde niveau hangen, maar kon scorend niet meer mee. Zes legs op rij met als slotstuk een bullseye 119-finish was het al 3-0 in sets voor Taylor. Daar kwam een leg bij, om er inmiddels negen op rij te winnen. Pipe wist in de tweede leg van de vierde set zijn tweede 180’er te vinden en kreeg weer eens de kans op de dubbel. Vier pijlen werden gemist en de 96-finish bracht Taylor op matchpoint. Vanaf 66 was het daarop gedaan.

Taylor in de laatste WK naar de laatste zestien. Hij treft daarin Keegan Brown, die won van Zoran Lerchbacher. Pipe druipt af en mag gaan trainen voor het nieuwe seizoen. 

Van den Brom rekent niet op Ajax: "Ze zoeken het maar uit"

John van den Brom verwacht niet dat hij kandidaat is om Marcel Keizer op te volgen als hoofdtrainer van Ajax. Van den Brom speelde tussen 1993 en 1995 voor Ajax en van 2004 tot 2007 was hij er jeugdtrainer.

Ondanks zijn goede prestaties bij AZ is Ajax blijkbaar niet overtuigd. "Nee, want die keren zijn er daarvoor ook al geweest", antwoordde de trainer op de vraag van FOX Sports of hij op interesse vanuit Amsterdam hoopte.

Ajax lijkt Erik ten Hag bovenaan het verlanglijstje te hebben staan. Hij staat met FC Utrecht lager op de ranglijst dan Van den Brom met AZ. "Ja, maar goed. Ze zoeken het maar uit daar."

De 51-jarige Van den Brom, die bij AZ een aflopend contract heeft, wil niet te ver vooruitkijken en nadenken over een eventueel vertrek uit Alkmaar. "Ik zit hier goed, dat weten we. Ik heb helemaal geen zin om daarover te praten en over na te denken. Omdat je hier zoveel plezier hebt. Met de jongens, bij de club. Dat is ook belangrijk."

Gewonden bij vechtpartij azc Overloon

In het asielzoekerscentrum (azc) in het Brabantse Overloon zijn zaterdagavond zo'n dertig jonge bewoners met elkaar slaags geraakt. Daarbij zijn ook knuppels en steekwapens gebruikt. Volgens de politie is er een aantal gewonden en moest een slachtoffer voor behandeling naar het ziekenhuis.

De politie en hulpdiensten rukten met veel materiaal en mensen uit. De politie onderzoekt nog wat de aanleiding was voor de vechtpartij. Inmiddels is het weer rustig op het azc.

In mei vorig jaar moest de politie op het terrein van het azc in Overloon een waarschuwingsschot lossen bij de aanhouding van iemand die door het lint was gegaan. Medebewoners probeerden de arrestatie te verhinderen. Ook drie jaar geleden was het onrustig in het opvangcentrum. Tientallen bewoners van verschillende nationaliteiten gingen elkaar toen te lijf, onder meer met ijzeren pijpen, messen en stokken. Vijftien veelal jonge bewoners raakten lichtgewond.

Gewonden bij vechtpartij azc Overloon
Gewonden bij vechtpartij azc Overloon (Foto: ANP)

Kane evenaart Shearer met zevende hattrick van het jaar

Tottenham Hotspur heeft dankzij Harry Kane drie punten gepakt bij Burnley. De Engelsman maakte zijn zevende hattrick van dit kalenderjaar.

Op Turf Moor ontstond de eerste goal van Kane wel op een dubieuze manier. Dele Alli ging makkelijk naar de grond toen hij tegenstander Kevin Long passeerde en de bal ging op de stip. Kane stuurde vervolgens doelman Nick Pope naar de verkeerde hoek: 0-1 na zeven minuten voetballen.

Door enkele reddingen van diezelfde Pope bleef het lang bij die ene goal. Tottenham kwam zelf amper in de problemen, want keeper Hugo Lloris moest alleen ingrijpen bij een kopbal van Chris Wood. Halverwege de tweede helft kwamen de Spurs op 0-2 via Kane, die dit keer afrondde na een pass van Moussa Sissoko.

Met een fraai schot in de verre hoek maakte Kane even later ook zijn derde doelpunt van de avond, waardoor het 0-3 werd. De topschutter passeert daarmee Robin van Persie, die in één kalenderjaar 35 keer scoorde namens Arsenal (in 2011). Alan Shearer heeft met 36 goals in 1995 de meeste goals in één kalenderjaar gemaakt, namelijk 36 stuks, en Kane heeft dat record nu geëvenaard.

Tottenham Hotspur speelt in 2017 nog één wedstrijd, op Boxing Day tegen Southampton. Kane kan het record dan dus afpakken van Shearer. De Spurs staan nu vijfde; rivaal Arsenal is op doelsaldo ingehaald.

'Christendom heeft kerstfeest gestolen'

Volgens historici is Jezus helemaal niet op 25 december in Bethlehem geboren. Sterker nog, Jozef en Maria hadden geen enkele reden om naar Bethlehem te reizen. Hoewel buiten kijf staat dat er in die periode rond de vermeende geboorte van de verlosser volkstellingen werden gehouden door de Romeinen, staat nergens opgetekend dat men voor een volkstelling in het geboortedorp aanwezig moest zijn. Daarvoor zouden te veel mensen te ver moeten reizen, aldus de analytici.

De afstand die de zwangere vrouw en haar verloofde van Nazareth naar Bethlehem moesten afleggen bedraagt hemelsbreed circa honderd kilometer. In de praktijk echter zou de reis nog veel langer geweest zijn, aangezien volgens een aantal bronnen de Joden en Samaritanen met elkaar in onmin leefden; Joden waren hun leven niet zeker als ze zich in Samaria durfden te vertonen. Dat de Bijbel dan beweert dat Jezus in Bethlehem geboren is, is volgens historici te wijten aan het feit dat die stad de geboortestad is van Koning David. Profeten in die tijd hadden voorspeld dat de Joodse verlosser in die stad geboren zou worden.

Behalve over de dag en plaats waar Jezus geboren zou zijn, steggelen de wetenschappers ook over het geboortejaar. Ook de verschillende evangeliën spreken elkaar tegen: Volgens Mattheüs zou Jezus geboren zijn onder koning Herodus, dus omstreeks het einde vier jaar voor Christus. In Lucas staat echter geschreven dat in 'die dagen' Quirinius een volkstelling liet doen en dus zou de verlosser 7 jaar na Christus geboren moeten zijn.

Als we deze tegenstrijdigheid even in het midden laten en kijken naar de rest van de feiten komen we bij het feit dat de Romeinse keizer het Midwinterfeest op 25 december ingevoerd had, om de terugkeer van het licht te vieren. Op deze dag werd ook de Romeinse zonnegod Sol Invictus vereerd. De Christenen besloten om op dezelfde dag de geboorte van Jezus te gaan vieren, in de hoop dat hij de zonnegod zou verdringen.

Uitslag PSV - Vitesse

PSV heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een nipte overwinning op Vitesse. De Arnhemmers namen in Eindhoven nog wel de leiding.

Na een voorzichtige beginfase probeerde PSV meer het initiatief te nemen. Het zorgde voor dreiging via Hirving Lozano, maar Vitesse-keeper Remko Pasveer stond op de goede plek. Na een halfuur ging het achterin bij PSV echter helemaal mis. Jeroen Zoet maakte zijn eigen fout goed door Milot Rashica van scoren af te houden, maar een minuut later scoorde Tim Matavz wel.

PSV was daarna even zichtbaar aangeslagen, al lukte het de koploper nog wel om voor de pauze gelijk te maken. Lozano gaf voor en Daniel Schwaab (foto) kopte raak. Kort na rust was het Lozano zelf die trefzeker was; de Mexicaan klopte Pasveer met een fraaie knal, die nog werd aangeraakt door Guram Kashia.

In het restant van de wedstrijd had PSV moeite om door te blijven drukken en voor een beslissende goal te gaan. Bij Vitesse kreeg Matavz de bal wel in het doel, maar hij stond buitenspel. De Brabanders trokken daardoor aan het langste eind: 2-1. PSV kan nu afwachten of het Ajax zondag tegen Willem II lukt om het verschil op vijf punten te houden.

PSV

2 - 1

Vitesse

 43' Schwaab
 53' Lozano
   34' Matavz
 
 Gele kaart: , Miazga,Lelieveld, Faye,Bruns, (Vitesse)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.800
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Schwaab
Isimat-Mirin
Brenet
v.Ginkel
Hendrix
Ramselaar
Lozano (Gudmundsson/88)
De Jong
Bergwijn (Pereiro/89)
  Pasveer
Lelieveld (Dabo/82)
Kasjia (Castaignos/78)
Miazga
Oude Kotte
Faye
Mount
Linssen
Foor (Bruns/23)
Rashica
Matavz

Uitslag AZ - sc Heerenveen

AZ heeft de laatste wedstrijd van het jaar winnend afgesloten. In Alkmaar was de nummer drie in de eredivisie te sterk voor sc Heerenveen. De ploeg van John van de Brom keek in de tweede helft lang tegen een achterstand aan, maar in de slotfase draaide de thuisploeg het om in een 3-1 winst.

Vroeg in de tweede helft zou Pelle van Amersfoort de openingstreffer maken voor de bezoekers, die twintig minuten later met tien man verder moest nadat Morten Thorsby met twee keer ervan moest.

Tien minuten voor tijd kwam AZ op gelijke hoogte na een eigen doelpunt van Denzel Dumfries. De verdediger van Heerenveen raakte de bal ongelukkig bij een voorzet van Ouwejan en liet zijn keeper kansloos.

Fred Friday miste tegen Ajax in de slotfase een grote kans op de gelijkmaker, maar dit keer was de invaller van AZ wel belangrijk voor zijn ploeg. In de 84ste minuut tikte hij de bal binnen uit een voorzet van Guus Til en later zou hij dat nog een keer doen, ditmaal uit een voorzet van invaller Jeremy Helmer.

SC Heerenveen speler Kik Pierie en AZ speler Mats Seuntjens. (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)
Heerenveen-speler Kik Pierie en AZ-speler Mats Seuntjens. (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)

AZ

3 - 1

sc Heerenveen

 81' Dumfries (ed)
 84' Friday
 90' Friday
   48' v.Amersfoort
 
 Gele kaart: v.Rhijn, (AZ), Kobayashi, (sc Heerenveen)
 Rode kaart: , Thorsby (69/2xg) (sc Heerenveen)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 15.012
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
v.Rhijn
Hatzidiakos
S.Wuytens (Seuntjens/46)
Ouwejan
Midtsjö
Til
Koopmeiners
Jahanbakhsh
Weghorst (Helmer/66)
v.Overeem (Friday/ 76)
  Hahn
Dumfries
Höegh
Pierie
Schmidt
Thorsby
Kobayashi (Ghoochannejhad/88)
v.Amersfoort (Woudenberg/79)
Schaars
Vlap (Näss/74)
Veerman

Darter Henderson stunt met uitschakeling Gurney op WK

John Henderson staat voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Highlander stunt met een 4-2 zege op de nummer vier geplaatst en winnaar van de World Grand Prix Daryl Gurney.  

Henderson mocht aan de partij beginnen, maar Gurney kwam 2-0 voor. De Schot brak echter terug, zag Gurney een pijl voor de set missen en won vervolgens alsnog de eerste set. Ook in set twee was er een beslissende leg nodig. Gurney kreeg een kans om zijn set te behouden, maar faalde. Henderson stapte in en gooide honderd uit voor een 2-0 voorsprong.

Ook in set drie was het Gurney die de eerste leg pakte, maar Henderson brak terug voor 1-1. Het Golvend Galjoen miste vervolgens echter vijf pijlen op de dubbel om zijn leg te houden. Gurney sloeg toe en won een leg later de derde set. De vierde set ging met 3-1 naar Gurney en de vijfde met 3-1 naar Henderson, die daarmee 3-2 voor stond.

Op 1-1 in set zes is het Henderson die breakt via dubbel twaalf en een leg later trekt hij de partij naar zich toe. De Schot schakelt de nummer vier van de plaatsingslijst uit en staat in de derde ronde. In de volgende ronde zal Henderson aantreden tegen Rob Cross, die Michael Smith uitschakelde.

Juichen! (Twitter.com/LivePDC)

Everton houdt stand tegen Chelsea

Everton heeft een punt overgehouden aan het duel met Chelsea. De ploeg uit Liverpool hield The Blues op een 0-0 gelijkspel. Dat neemt niet weg dat de thuisploeg zaterdag veel moeite had met Chelsea.

Everton moest het balbezit aan de ploeg van Antonio Conte laten en kwam een aantal keer goed weg. Pedro kwam met het eerste gevaar van de wedstrijd, maar de Spanjaard schoot de bal naast. De druk nam vervolgens verder toe en Willian en Eden Hazard kregen mogelijkheden om de score te openen, maar dat gebeurde niet.

Pas na een half uur spelen werd Everton voor het eerst gevaarlijk. Tom Davies pikte de bal op het middenveld op en zette een dribbel in. De middenvelder besloot van afstand uit te halen, maar zag zijn inzet naast de paal verdwijnen.

Hierdoor bleef het na 45 minuten spelen 0-0 en wist Chelsea dat het tijdens de tweede helft extra gas moest geven om Everton stuk te spelen. Dat gebeurde echter niet, want Chelsea had in de tweede helft moeite om grote kansen te creëren.

Everton zakte ver terug en hield stand tegen Chelsea, dat het tempo niet hoog genoeg hield om de defensie van de thuisploeg uit elkaar te spelen. Hierdoor bleef het bij 0-0 en laat Chelsea opnieuw punten liggen.

Jongen (6) dood door politiekogels VS

Een zesjarig jongetje is in de VS om het leven gekomen door politiekogels toen agenten het vuur openden op een vrouw die zij achterna zaten. De vrouw kwam ook om.

Het incident was in Schertz, een dorp bij de stad San Antonio (Texas). De dertigjarige vrouw werd achtervolgd omdat ze een auto zou hebben gestolen. Toen ze probeerde in te breken greep de politie in. Uiteindelijk openden de politiemensen het vuur. Een van de kogels ging door de muur van een caravan en raakte de jongen.

De politie spreekt van een tragisch incident dat wordt onderzocht, aldus Amerikaanse media.

Jongen (6) dood door politiekogels VS
Jongen (6) dood door politiekogels VS (Foto: ANP)

Reiziger haalt Cassierra naar A-selectie Ajax

Michael Reiziger heeft een wijziging doorgevoerd in de selectie van Ajax. Mateo Cassierra is aan de selectie toegevoegd. De interim-trainer kan zondag tegen Willem II niet beschikken over Deyovaisio Zeefuik. De rechtsback is ziek en kan zondag niet in actie komen. Hierdoor is er een plekje vrij gekomen in de wedstrijdselectie. Deze plek wordt opgevuld door Cassierra.

De Colombiaan speelt zijn wedstrijden dit seizoen voor Jong Ajax en moet Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar voor zich laten gaan in de hoofdmacht. Zondag maakt hij voor het eerst sinds lange tijd deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax.

Cassierra kwam vrijdagavond nog in actie voor Jong Ajax. De spits was driemaal trefzeker en hielp zijn ploeg naar een 7-0 overwinning op FC Volendam. Reiziger kan naast Zeefuik ook niet beschikken over Vaclav Cerny, Amin Younes, Nick Viergever, Daley Sinkgraven, Max Wöber en Benjamin van Leer.

Uitslag NAC Breda - FC Utrecht

NAC Breda heeft het jaar winnend afgesloten. In Breda was de thuisploeg met 3-1 te sterk voor FC Utrecht, dat mogelijk voor het laatst onder leiding van Erik ten Hag stond.

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd, maar het leverde geen grote kansen op. NAC zou daarna beter in de wedstrijd komen en zou ook gevaarlijk worden. Marc van der Maarel haalde een inzet van Rai Vloet van de lijn. Niet veel later zou de thuisploeg toch tot scoren komen via een kopbal van Pablo Marí uit een voorzet van Angelino.

Utrecht was na de rust sterker, maar uit een counter zou Thierry Ambrose op aangeven van Giovanni Korte 2-0 maken. FC Utrecht bracht via een doelpunt van Cyriel Dessers (ex-NAC) nog wel wat spanning terug in de wedstrijd. In de extra tijd kreeg Rico Strieder zijn tweede gele kaart en uit de vrije trap zou Angelino de 3-1 maken.

NAC Breda

3 - 1

FC Utrecht

 26' Marí
 71' Ambrose
 90+4' Angelino
   75' Dessers
 
 Gele kaart: Meijers, Birighitti, (NAC Breda), Dessers, (FC Utrecht)
 Rode kaart: , Strieder (90 3/2xg) (FC Utrecht)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.769
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
irighitti
Sporkslede
Meijers
Marí
Angelino
García
Vloet (Enevoldsen/83)
Nijholt
Korte
Ambrose (Horsfield/90 4)
El Allouchi
  Jensen
v.d.Maarel (Troupée/ 59)
Leeuwin
Janssen
Emanuelson
Klaiber (Venema/82)
Strieder
v.d.Streek
Ayoub (Dessers/40)
Kerk
Labyad

Ambassadeur biedt excuses aan om nepnieuws

Pete Hoekstra, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland, heeft op Twitter excuses gemaakt na een interview waarin hij eerdere uitspraken over onder meer no-gogebieden in Nederland ontkende.

Hoekstra zei eerder dat de 'islamitische beweging' chaos veroorzaakt in Europa. "Chaos in Nederland. Er zijn auto's die worden verbrand en er zijn politici die worden verbrand. En ja, er zijn no-gogebieden in Nederland." Tegenover NOS-correspondent Wouter Zwart ontkende Hoekstra deze uitspraken te hebben gedaan en noemde hij de bewering dat dat wel zo is "onjuist" en zelfs "nepnieuws". Even later in het gesprek zegt Hoekstra ook nog dat hij het kort tevoren uitgesproken woord nepnieuws niet heeft gebruikt.

Op Twitter laat Hoekstra nu weten: " In 2015 heb ik opmerkingen geplaatst en ik betreur het Nieuwsuur-interview. Alstublieft, accepteer mijn excuses. Ik ben in Nederland geboren en hou van het land."Hoekstra geeft in dezelfde tweet aan dat hij er naar uit ziet om aan de slag te gaan in Nederland. Premier Mark Rutte zei vrijdag al dat hij de ophef rond Hoekstra's interview geen rolde wilde laten spelen.

Ambassadeur biedt excuses aan om interview
Ambassadeur biedt excuses aan om interview (Foto: ANP)

Teller Serious Request over de 3 miljoen euro

De 3FM-actie Serious Request heeft tot zaterdag 20.00 uur in totaal 3.408.661 euro opgebracht. Met het geld wil de organisatie ditmaal families herenigen die door rampen of oorlogsgeweld zijn verscheurd.

Er kan onder meer worden geboden op de opvallende schoenen (maatje 45) van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en het sportbroekje en de schoenen (maat 38) die voetbalster Sherida Spitse droeg tijdens de door de Nederlandse voetbalsters gewonnen EK-finale eerder dit jaar. Zaterdagavond was 1261 euro het hoogste bod dat was gedaan op de kleurrijke schoenen waarmee De Jonge naast de koning op het bordes stond. Voor twee VIP-kaartjes voor een voetbalwedstrijd van AS Roma en een ontmoeting met international Kevin Strootman was 1700 euro het hoogste bod.

De dj's Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn stapten maandagavond het Glazen Huis in Apeldoorn binnen. Ze blijven er tot kerstavond al vastend verzoeknummers draaien.

Teller Serious Request over de 3 miljoen euro
Teller Serious Request over de 3 miljoen euro (Foto: BuzzE)

Velthuizen weg uit Cyprus: "Ze betaalden me niet"

Piet Velthuizen is na een half jaar alweer vertrokken uit Cyprus. De doelman heeft zijn contract bij Omonia Nicosia verscheurd.

De keeper liet Vitesse afgelopen zomer achter zich voor een avontuur bij Omonia Nicosia. Inmiddels zit hij alweer zonder club. "Ze betaalden mij niet, ze liepen al vier maanden achter. Op een gegeven moment is het dan op. Mijn contract is sinds gisteren ontbonden", vertelt Velthuizen in gesprek met Omroep Gelderland.

Daarnaast had Velthuizen te maken met een groep boze supporters, die zich een keer voor zijn huis verzamelde. "Ik denk dat het een spel is geweest van de club. Maar het is gewoon een vervelende situatie. Ik heb vier maanden hard gewerkt voor mijn geld, dan wil je ook weten hoe het met de financiën zit."

"Ook zou ik in de media gezegd hebben dat ik niet meer voor de club zou willen spelen omdat ik geen geld kreeg, maar dat is niet waar. Toen stonden er dertig supporters voor mijn deur. Ik kwam aanrijden en zag ze staan. Ik ben maar meteen omgedraaid, want je weet het nooit in het buitenland."

Velthuizen hoopt terug te kunnen keren bij Vitesse. "Terug naar Vitesse zou een droom zijn voor mij, liever vandaag dan morgen, want mijn hart ligt nog altijd bij Vitesse. Alles wat ik bereikt heb komt mede door Vitesse. Maar nee, ik heb nog niks gehoord van ze."

Romee Strijd doet workout in lingerie

Het Nederlandse Victoria's Secret model Romee Strijd schittert in een internetfilmpje als onderdeel van een speciale digitale adventskalender met modellen. De blondine uit Zoetermeer toont op dag 23 hoe ze zich in het zweet werkt met een paar dumbbells, gekleed in enkel lingerie.

Bij de Daily Star vinden ze het maar een vreemde vertoning van de schoondochter van EO-presentator Bert van Leeuwen. 'Romee Strijd uit de kleren voor de meest onwaarschijnlijke workout uit de geschiedenis van de mensheid', schrift het Britse medium op zijn website bij het filmpje.

Romee Strijd doet workout in lingerie
Romee Strijd doet workout in lingerie (Foto: BuzzE)

'Man bloedt dood tijdens spelen virtual reality Star Wars-spel'

Een Russische man is overleden na een ongeluk tijdens het spelen van een Star Wars-spelletje. De 44-jarige man uit Moskou gebruikte een virtual reality-headset, maar The Force was helaas niet met hem.

De lokale politie meldt dat het lichaam van de man in zijn appartement werd gevonden. Vermoedelijk is hij tijdens het spelen gestruikeld en op een glazen tafel gevallen, die daarbij brak. De man liep bij de val een hoofdwond op, wat resulteerde in dusdanig veel bloedverlies dat hij uiteindelijk het loodje legde.

Volgens Lenta.ru werd de man gevonden door zijn moeder. Een bron binnen de politie vertelde tegenover de website dat de lijkschouwer er van overtuigd is dat de man het had kunnen overleven als hij gelijk gestopt was met het spelletje om zijn wond te laten verzorgen. Over welk Star Wars-spel het precies ging vertelt het verhaal niet.

FOK wat een weer: Saai en somber

Decemberregen is geen zegen.

Goedenavond,

Als je mocht denken dat er aan deze periode van saai en somber herfstweer een einde komt, dan heb ik slecht nieuws voor je: morgen in elk geval niet en de komende dagen zien de weerkaarten er wat zon betreft slecht uit. De wolkenliefhebbers komen wel aan hun trekken.

Mocht je vanavond nog uitgaan dan heb je mazzel, regen wordt niet verwacht, op misschien wat motregen na. En mocht je morgenochtend uit de kroeg naar huis kruipen dan lukt je dat waarschijnlijk ook wel zonder dat je een bui op je kop krijgt.

Ook morgen blijft het droog, alhoewel het wel zou kunnen dat er lichte motregen kan vallen. En de temperatuur? Die blijft vrijwel constant, hij daalt vannacht naar zo'n 8 graden en morgen stijgt hij weer naar 9 a 10 graden.

En de komende dagen weinig verandering. De kerstdagen verlopen op dezelfde manier als de afgelopen dagen wat het weer betreft. Woensdag en donderdag wordt het wel wat frisser.

Nederland
 

Op de McFly (onze voedertafel) komt al tijden een specht, eindelijk gelukt om hem op de foto te krijgen! (Foto: Rewimo)
Op de McFly (onze voedertafel) komt al tijden een specht, eindelijk gelukt om hem op de foto te krijgen! (Foto: Rewimo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

RKC neemt afscheid van hoofdtrainer

Peter van den Berg is niet langer trainer van RKC Waalwijk. De club heeft hem zaterdag op straat gezet.

RKC stelt dit seizoen teleur in de Jupiler League en daar werd Van den Berg verantwoordelijk voor gezien. Hierdoor heeft de club afscheid genomen van de trainer, zo meldt RKC via de officiële kanalen.

"Na de hoopgevende prestaties en de positieve ontwikkelingen van de club vorig seizoen is er afgelopen zomer meer geïnvesteerd om de sportieve ambities verder kracht bij te zetten. Tot ieders teleurstelling zijn de prestaties in de eerste seizoenshelft ondermaats gebleken", vertelt Algemeen Directeur Frank van Mosselveld.

"Ook is de chemie tussen Peter van den Berg en de spelers verdwenen. Daar hebben we met Peter over gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het helaas beter is om nu al uit elkaar te gaan. We danken Peter voor de inzet de afgelopen jaren en gaan ons beraden over zijn opvolging."

Nadal nog niet verlost van knieblessure

Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor het exhibitietoernooi van Abu Dhabi dat volgende week begint. De Spaanse nummer één van de wereld is nog altijd niet hersteld van een knieblessure.

Nadal heeft al langer last van zijn knie en moest vorige maand op de ATP Finals na één wedstrijd opgegeven in Londen. Roberto Bautista Agut, de nummer twintig van de wereld, vervangt zijn landgenoot in Abu Dhabi.

Eerder waren er al afzeggingen van de Canadees Milos Raonic (ATP 24) en de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP 9). De Rus Andrey Rublev (ATP 39) en de Zuid-afrikaan Kevin Anderson (ATP 14) zijn de vervangers van het tweetal. Novak Djokovic, die sinds sinds Wimbledon aan de kant staat, zal wel spelen op het exhibitietoernooi van Abu Dhabi.

IJshockeyers Capitals na overtime onderuit tegen laagvliegers Coyotes

De ijshockeyers van de Washington Capitals hebben vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. De nummers twee van de Eastern Conference gingen op bezoek bij de Arizona Coyotes, de nummer laatst in het westen, die een bijzonder slecht seizoen kennen.

TJ Oshie schoot de Capitals naar een voorsprong in de tweede periode, maar in de derde periode sloeg Christian Dvorak terug. Evgeny Kuznetsov bracht de Capitals wederom aan de leiding, maar dit keer was het de jonge Christian Fischer die de Coyotes een minuut voor het einde op gelijke hoogte zette.

De goalscorers bij de Coyotes werden alsmaar jonger, want na de 21-jarige Dvorak en de 20-jarige Fischer was het de 19-jarige Clayton Keller die na dik vier minuten de winnende goal scoorde voor de ploeg uit Phoenix: 3-2.

Uitslagen NHL vrijdag
Arizona Coyotes - Washington Capitals 3-2 OT
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 4-2
Florida Panthers - Minnesota Wild 4-2
Calgary Flames - Montreal Canadiens 2-3

Coyotes - Capitals (Bron: YouTube)

Cross na thriller tegen Smith naar achtste finales WK darts

Darter Rob Cross heeft na een ware thriller de achtste finales van het wereldkampioenschap van de PDC bereikt. In het Alexandra Palace in Londen rekende de Engelsman, dé revelatie van 2017, af met Michael Smith.

Smith begon ijzersterk en won de eerste vier legs, maar leg twee van de tweede set ging na een heerlijke 164-finish naar Cross. Ondanks een 109-finish van Smith wist Voltage de set ook te winnen, waarna hij ook de derde set won. Een fraaie 116-finish hielp Smith naar de ruime winst in set vier en dus stond het weer gelijk: 2-2.

Bully Boy gooide het niveau nog eens omhoog en kwam simpel op 3-2, maar zag hoe Cross pareerde en er een beslissende zevende set uit sleepte. Daarin ging het niveau nog eens de lucht in en vooral Cross gooide 180'ers alsof het niks was. Dat leverde hem de winst op en bij 2-1 in de set gooide hij het via dubbel 8 uit: 4-3.

Keegan Brown had eerder in een aanzienlijk minder lekker potje afgerekend met de Oostenrijker Zoran Lerchbacher. De eerste vier sets leverden nog een 2-2 stand op, maar de 25-jarige Engelsman was vervolgens een maatje te groot en won met 4-2.

Darter Wattimena laat talloze kansen liggen en vliegt uit WK

Voor darter Jermaine Wattimena zit het wereldkampioenschap van de PDC erop. In het Londense Alexandra Palace kreeg de 29-jarige Nederlander kans na kans, maar hij liet ze vrijwel elke keer liggen, waarna tegenstander Steve West profiteerde.

Wattimena kwam in de eerste set op een 2-0 voorsprong en kreeg in de twee legs daarna in totaal vier darts om de set te beslissen, maar die liet hij liggen. West profiteerde en won de eerste set. De Nederlander begon set twee met een 106-finish prima, maar pakte zijn kansen weer niet, zag hoe West 160 uitgooide en vervolgens wederom de set pakte.

In de tweede leg van set drie gooide Wattimena bijna 140 uit, maar net niet helemaal: ook dit keer profiteerde West, want de Engelsman liet een fraaie 134-finish noteren. Nog een handje gemiste darts van Wattimena hielpen West aan 3-0, waarna de Nederlander de vierde set zowaar in drie legs won. Daar bleef het bij: West kwam op 2-0 in set vijf, zag hoe Wattimena wéér een stapel dubbels liet liggen en maakte het karwei met 4-1 af.

Steve West - Jermaine Wattimena (Bron: PDC)
Steve West - Jermaine Wattimena (Bron: PDC)

'Agüero wil vertrekken bij Manchester City'

Sergio Agüero is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen als speler van Manchester City. De aanvaller aast op een vertrek.

De Argentijn staat sinds 2011 onder contract bij Manchester City. De club nam hem voor 45 miljoen euro over van Atlético Madrid en hij groeide in Engeland uit tot één van de beste spitsen van dit moment. Maar de kans is aanwezig dat er een einde komt aan de samenwerking.

Agüero kan het naar verluidt niet goed vinden met Pep Guardiola en aast volgens Marca op een vertrek. De spits maakt lang niet iedere wedstrijd de negentig minuten vol en Agüero vindt dat hij niet eerlijk behandeld wordt door Guardiola. Hierdoor wil hij afscheid nemen van The Citizens.

De aanvaller heeft het gevoel dat Guardiola hem naar de uitgang drukt. Manchester City zal hem echter niet zomaar laten gaan. Voor zeventig miljoen euro mag hij vertrekken.

Denemarken verscherpt grenscontrole

Denemarken verscherpt de bewaking van de grens met Duitsland. Volgens Duitse media komen er op de vijf grootste overgangen controleposten terwijl op alle overgangen kentekenplaten van voertuigen worden gescand.

Aanleiding voor de verscherping is terreurdreiging en vooral de angst in Denemarken voor in Duitsland afgewezen asielzoekers die met plannen naar het noorden gaan.

Denemarken heeft de grensbewaking al enkele malen verscherpt sinds januari vorig jaar toen het aantal vluchtelingen sterk toenam. Zo staan gewapende militairen sinds september de reguliere grensbewaking bij. Het Deense parlement besloot vrijdag om daar nog een schepje bovenop te doen.

Denemarken verscherpt grenscontrole
Denemarken verscherpt grenscontrole (Foto: ANP)

Topscorer aller tijden Hamsik bezorgt Napoli de zege, Inter verliest

Napoli blijft aan kop in de Serie A na de 3-2 thuiszege op Sampdoria. Marek Hamšík maakte de winnende treffer voor de ploeg uit Napels en lost daarmee Diego Maradona af als topscorer aller tijden van Napoli.

Hamsik scoorde zaterdagmiddag zijn 116de treffer voor Napoli en dat maakt hem de meest scorende speler van Napoli ooit. Vorige week kwam de 30-jarige Slowaak op gelijke hoogte met Maradona. Hamsik had 464 wedstrijden nodig om tot 116 doelpunten te komen, terwijl de Argentijn maar 259 nodig had om tot 115 treffers te komen.

Door de treffer van Hamsik blijft Napoli koploper in Italië. Juventus, de nummer twee in de stand, komt zaterdagavond in actie tegen AS Roma. Mocht Juventus winnen dan komen ze tot één punt van Napoli.

Internazionale, de nummer drie in de stand, heeft zaterdagmiddag dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Luciano Spalletti verloor met 1-0 van Sassuolo. Na een treffer van Diego Falcinelli kreeg Inter nog wel een strafschop, maar Mauro Icardi zou vanaf elf meter missen.

Door de tweede nederlaag op rij ziet Inter het gat met Napoli groeien naar vijf punten.

Barcelona deelt mokerslag uit aan Real Madrid

FC Barcelona heeft Real Madrid op een grotere achterstand gezet. De Catalanen wonnen in het hol van de leeuw met 0-3.
Voorafgaand aan het duel was het gat tussen beide ploegen elf punten in het voordeel van Barcelona. Hierdoor wist Real Madrid dat er gewonnen moest worden om de spanning terug te brengen in de strijd om het kampioenschap.

Sterk begin Real Madrid

Dat leek de ploeg zich te realiseren, want het elftal kwam sterk uit de startblokken. De Madrilenen zetten fel druk op de defensie van Barcelona en liet de ploeg niet in hun spel komen. Al na twee minuten leek Real Madrid op voorsprong te komen, maar een treffer van Cristiano Ronaldo werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd.

De thuisploeg bleef aanzetten en kreeg de beste mogelijkheden. Keylor Navas kreeg tijdens de eerste helft weinig te doen, terwijl Barça-doelman Marc-André Ter Stegen regelmatig in actie moest komen. De keeper zag dat Ronaldo een grote mogelijkheid onbenut liet toen hij een lage voorzetten niet wist te raken. Een paar minuten later was het Karim Benzema die de bal op de paal kopte.

Daarmee kwam Barcelona goed weg, maar de bezoekers hadden ook met een voorsprong richting de kleedkamer te vertrekken. Paulinho haalde vanuit het strafschopgebied hard uit, maar Navas bracht op indrukwekkende wijze redding.

Barcelona komt op voorsprong

Hierdoor stond het na 45 minuten spelen nog altijd 0-0. Maar tijdens de tweede helft veranderde het spelbeeld. Barcelona werd sterker en Real Madrid kwam amper meer voor het doel van Ter Stegen. Het resulteerde na 54 minuten spelen in een 0-1 voorsprong voor Barcelona. Na een fraaie aanval was Luis Suárez het eindstation en de spits faalde van dichtbij niet.

Tien minuten later werd het nog erger voor Real Madrid. De ploeg moest met tien man verder, omdat Dani Carvajal met zijn hand een tegentreffer voorkwam. De rechtsback kreeg een rode kaart en de bal werd op de stip gelegd. Lionel Messi ging vervolgens succesvol achter de bal staan: 0-2.

Gat wordt vergroot

Hierdoor werd het voor Real Madrid met tien man een onmogelijke opgave om de drie punten in Madrid te houden. De ploeg werd wel weer wat sterker, maar het wist maar één echte mogelijkheid te creëren. Gareth Bale kon van dichtbij raak schieten, maar stuitte op Ter Stegen.

Zo leek het bij 0-2 te blijven, maar in de blessuretijd kwam Barcelona op 0-3 door een doelpunt van Aleix Vidal. De invaller schoot raak na een lage voorzet van Messi. Hierdoor loopt Barcelona verder uit op Real Madrid. Het gat tussen beide ploegen is momenteel veertien punten, maar de Madrilenen hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Madrid kijkt tegen een achterstand aan van veertien punten. (PRO SHOTS/Action Images)
Madrid kijkt tegen een achterstand aan van veertien punten. (PRO SHOTS/Action Images)

Burgemeesters willen af van knalvuurwerk

De burgemeesters in Nederland willen dat het zware knalvuurwerk wordt verboden. Liesbeth Spies, voorzitter van het Nederlands Genootschap van burgemeesters, zegt dat zaterdag in het televisieprogramma EenVandaag.

,,Het echte knalvuurwerk waar aantoonbaar veel schade door wordt veroorzaakt zou wat mij betreft niet meer moeten mogen", aldus Spies die stelt: ,,De burgemeesters in Nederland zouden dat echt zeer toejuichen als we zo snel mogelijk een verbod op dat zware knalvuurwerk krijgen in Nederland."

Ze pleit nadrukkelijk niet voor een algemeen vuurwerkverbod. Siervuurwerk moet wel kunnen, vindt Spies. ,,Ik vind dat iedereen oud en nieuw mag vieren en mag genieten van het mooie schouwspel van het siervuurwerk."

Burgemeesters willen af van knalvuurwerk
Burgemeesters willen af van knalvuurwerk (Foto: ANP)

Brand en Van Aert winnen Waaslandcross

Zaterdag heeft Lucinda Brand de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. De Nederlandse veldrijdster versloeg Sanne Cant. Sophie de Boer werd derde. Bij de mannen kwam Wout van Aert als eerste over de finish. Door de naweeën van een verkoudheid stond Mathieu van der Poel niet aan de start.

Vanwege ziekte stond Marianne Vos niet aan de start in Sint-Niklaas. Wereldkampioene Cant had een slechte start en ging pas als tiende het veld in. Brand was wel goed weg en reed in de eerste ronde alleen weg. De renster van Team Sunweb bouwde een voorsprong op van vijftien seconden. In de slotfase kwam Cant nog dichtbij maar Brand wist de eerste plaats te behouden. Op de derde plaats eindigde De Boer.

Om 15.00u gingen de mannen van start. Na de start reed een kopgroep weg met Van Aert, Quinten Hermans, Marcel Meisen, Tim Merlier, David van der Poel en de gebroeders Toon en Thijs Aerts. In de vierde ronde reed Van Aert als enige door de zandstrook en pakte een voorsprong op zijn lopende concurrenten. De wereldkampioen reed veertig seconden weg bij zijn achtervolgers. Ook een valpartij Van Aert in de negende ronde bracht de eerste plaats niet meer in de gevaar. Toon Aerts versloeg zijn ploeggenoot Hermans voor de tweede plaats. Beste Nederlander was Van der Poel op plaats vier.

Uitslag vrouwen
1. Lucinda Brand (NED)
2. Sanne Cant (BEL)
3. Sophie de Boer (NED)
4. Alice Maria Arzuffi (ITA)
5. Annemarie Worst (NED)
6. Helen Wyman (GBR)
7. Nikki Brammeier (GBR)
8. Loes Sels (BEL)
9. Christine Majerus (LUX)
10. Ellen van Loy (BEL)

Uitslag mannen
1. Wout van Aert (BEL)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Quinten Hermans (BEL)
4. David van der Poel (NED)
5. Tim Merlier (BEL)
6. Marcel Meisen (GER)
7. Gianni Vermeersch (BEL)
8. Rob Peeters (BEL)
9. Thijs Aerts (BEL)
10. Dieter Vanthourenhout (BEL)

Bol.com spint garen bij lange koopjesperiode

Het feestdagenseizoen op winkelgebied begint ook voor Nederlanders steeds vroeger. De start is begin november op singles day, een uit China overgewaaid fenomeen, en we gaan daarna via black friday, cyber monday en sinterklaas door naar de kerst. Webwinkel Bol.com ziet dat er meer wordt uitgegeven en dat er ook nog veel op het laatste moment wordt gekocht.

Vooral het uit de Verenigde Staten afkomstige black friday slaat dit jaar echt aan, zegt directeur Huub Vermeulen van Bol.com. Die dag was dit jaar zelfs drukker dan de laatste maandag voor kerst. "De som is duidelijk positief voor ons met meer verkopen. Ook na black friday zien we een duidelijke groei."

De groei van black friday en in mindere mate het ook uit de VS overgewaaide cyber monday, was er niet alleen bij Bol.com, maar ook bij andere webwinkels. Het leverde problemen op voor pakketvervoerders die de enorme hoeveelheid bestellingen met vertraging bezorgden. Dergelijke problemen zijn er rond sinterklaas en kerst niet geweest, weet Vermeulen. "Het is druk, maar zeker niet te druk voor de bezorgdiensten."

Retouren

Voor webwinkels als Bol.com zijn de feestdagen het hoogtepunt van het jaar, legt Vermeulen uit. "Onze inkopers zijn in de zomer al druk, de afdeling logistiek heeft er nu de handen vol aan en de klantenservice krijgt het na de feestdagen druk met vragen over retouren."

De cadeaus die gekocht worden rond de feestdagen leveren geen enorme piek aan retouren op. "Het percentage retouren ligt zelfs wat lager dan in de rest van het jaar. Veel mensen kopen van verlanglijstjes, dus dan is er minder kans op een miskoop. Maar we verkopen nu veel, dus is het absolute aantal retouren ook hoger dan normaal."

Speelgoed

Verschillen zijn er ook bij alle feestdagen en shopfestijnen. Zo draaien black friday en cyber monday veelal om elektronica. Bij singles day kopen mensen iets aardigs voor zichzelf. Rond sinterklaas gaat er veel speelgoed over de toonbank en met kerst juist wat volwassener cadeaus.

Ook geven we met kerst iets meer uit dan met sinterklaas. Vrouwen kopen daarbij vaak meerdere kleine cadeautjes, mannen kiezen liever voor een groot cadeau. "Misschien maken die zich er wat makkelijker van af", lacht Vermeulen.

Bol.com spint garen bij lange koopjesperiode
Bol.com spint garen bij lange koopjesperiode (Foto: ANP)

Jongeren in PvdA willen af van Kamerlid

De jongerenbeweging binnen de PvdA vindt dat Tweede Kamerlid William Moorlag moet opstappen. Moorlag heeft in zijn vorige functie als directeur van een sociale werkplaats met een schijnconstructie werknemers ingehuurd.

,,Ook als William Moorlag met de beste bedoelingen foute beslissingen heeft genomen, zou het hem sieren als hij zijn Kamerzetel opgeeft", aldus de Jonge Socialisten. Ze probeert steun te krijgen voor een ledenraad van de partij waar de kwestie aan de orde moet komen.

PvdA-leider Lodewijk Asscher en de fractie in de Tweede Kamer besloten deze week dat Moorlag kan aanblijven omdat hij geen foute bedoelingen had. Hij deed volgens Asscher niet aan zelfverrijking, maar probeerde zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden.

De sociale werkplaats Alescon in Assen richtte een eigen uitzendbureau op en bracht daar zijn werknemers onder. Zo hoefden de mensen niet in vaste dienst te worden genomen en kwam Alescon onder cao-afspraken uit. Een rechter oordeelde woensdag dat deze constructie niet in de haak was.

Jongeren in PvdA willen af van Kamerlid
Jongeren in PvdA willen af van Kamerlid (Foto: ANP)

Zoo Londen voorlopig dicht wegens brand

De dierentuin in Londen is voorlopig dicht wegens een brand die zaterdagochtend in de ochtenduren heeft gewoed. Een aardvarken, genaamd Misha, is in het vuur omgekomen. Vier meerkatten worden vermist. Andere dieren zijn niet gewond geraakt. De dierentuin telt ruim 20.000 dieren.

Enkele medewerkers van de dierentuin hadden rook ingeademd. Een persoon is naar een ziekenhuis gebracht, meldde de BBC.

De brand brak uit in een zone waar bezoekers dieren mogen voeren. De vlammen sloegen over naar een cadeaushop en een café.

De brandweer zette circa zeventig mensen in om het vuur te blussen. Omstreeks 9.00 uur was de brand onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Zoo Londen voorlopig dicht wegens brand
Zoo Londen voorlopig dicht wegens brand (Foto: ANP)

Opnames Kameleon vertraagd om vermiste boot

De resterende drie opnamedagen voor de nieuwe Kameleon-serie van KRO-NCRV die nog dit jaar gepland stonden, zijn noodgedwongen geannuleerd. De boot die schittert in de bekende kinderreeks is sinds donderdag spoorloos verdwenen en is ondanks herhaalde oproepen van eigenaar en filmmaker nog niet teruggebracht. "Helaas hebben we moeten besluiten de laatste opnames van dit jaar af te zeggen", vertelt eigenaar Stefan de Lange.

Het vaartuig is van het Kameleondorp in het Friese Terherne en was voor de opnames uitgeleend aan regisseur Steven de Jong. De filmmaker ontdekte eerder deze week dat de boot was ontvreemd uit zijn loods in het Friese Hartwerd.

Aangifte
De Lange en De Jong houden rekening met een stunt van een lokale oudejaarsvereniging. Zij gaven mogelijke grappenmakers tot zaterdag de kans de boot te retourneren zonder represailles. "Dat is helaas niet gebeurd. In overleg met alle partijen is besloten geen aangifte van diefstal te doen, maar nog even af te wachten tot na oud en nieuw. Hopelijk duikt het bootje dan weer op en kunnen de laatste scenes worden gedraaid." Mocht het uitstellen van de opnames kosten met zich meebrengen, dan worden die doorberekend aan de dieven, laat De Lange weten.

Oudejaarsvereniging Tied Zat uit het Drentse Zorgvlied ontvreemde de Kameleonboot eind 2002 al eens bij wijze van stunt uit het museumdorp Terherne. Toen werd de boot na bijna een maand weer teruggebracht. De vereniging was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

Opnames Kameleon vertraagd om vermiste boot
Opnames Kameleon vertraagd om vermiste boot (Foto: BuzzE)

'CU en D66 uiteen bij stemming voltooid leven'

Partijleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie heeft zaterdag opnieuw duidelijk gemaakt dat het initiatiefwetsvoorstel voltooid leven van coalitiepartner D66 voor zijn partij niet te accepteren is. In het radioprogramma Kamerbreed zei hij dat de stemming in de Kamer over het voorstel ertoe zal leiden dat de "de wegen uiteengaan" van de ChristenUnie en D66.

Hij gaat er vanuit dat er in deze kabinetsperiode geen stemming meer komt. "Ik vertrouw Pechtold, Rutte en Buma dat wat we aan tafel hebben beloofd, namelijk we laten elkaar heel, dat dat een belofte is voor deze hele kabinetsperiode."

Met het voorstel wil D66 mensen met een voltooid leven de mogelijkheid geven om uit het leven te stappen. Voor de verkiezingen zei Segers dat wetgeving hierover voor zijn partij volstrekt onacceptabel is.

In de kabinetsformatie werd een compromis gevonden. Er komt onderzoek naar voltooid leven en extra geld voor aandacht voor ouderen. Tegelijk mag D66 met het initiatiefwetsvoorstel doorgaan.

Begin deze week zei D66'er Pia Dijkstra, die het initiatiefwetsvoorstel heeft gemaakt, dat het kabinet tempo moet maken met het onderzoek. Ze hoopt binnen anderhalf jaar een resultaat te zien. Segers reageerde direct door te zeggen dat haast "onverstandig" zou zijn. "Haast is het laatste wat we hier moeten betrachten", zei hij toen.

'CU en D66 uiteen bij stemming voltooid leven'
'CU en D66 uiteen bij stemming voltooid leven' (Foto: ANP)

Rus Kolesnikov (17) zwemt wereldrecord op rugslag, 13-jarige maakt indruk

Zwemmer Kliment Kolesnikov heeft tijdens de Vladimir Salnikov Cup, een groot kortebaantoernooi in het Russische Sint-Petersburg, een wereldrecord gezwommen.

Op de 100 meter rugslag tikte de pas 17-jarige Kolesnikov, kersvers Europees kampioen op de 100 en 200 meter, na 48,90 seconden aan. Daarmee was hij 0,02 tellen sneller dan de Amerikaan Matt Grevers in december 2015. Kolesnikov zwom eerder deze maand op het EK al naar een tijd van 48,99 seconden. Met zijn wereldrecord verbeterde de jonge Rus ook voor de vijfde keer in vijf weken tijd het wereldrecord bij de junioren.

Kolesnikov moest het vooral van het tweede deel van zijn race hebben. Hij opende met de eerste 50 meter in 24,09 seconden, waar Grevers twee jaar terug 23,56 nodig had. De Amerikaan legde het tweede deel echter af in 25,36 seconden, waar de jonge Rus een verschroeiende 24,81 liet noteren.

In Sint-Petersburg maakte nog een tiener veel indruk. De pas 13-jarige Aleksandra Sabitova zwom op de 100 meter vlinderslag naar een tijd van 56,84 seconden, niet ver boven het nationale record bij de senioren en een tijd waarmee ze vorig jaar op het WK ruimschoots de finale gehaald zou hebben.

Darter Van de Pas: "Spierpijn door 2 gram zwaardere darts"

Darter Benito van de Pas gaat veranderen van materiaal. Dat doen darters wel vaker, maar voor Van de Pas is het een grote stap. Hij gooit al tijden met hetzelfde soort pijlen, maar dat gaat de laatste tijd bepaald niet lekker meer. 

De Nederlander heeft door zijn aparte stijl en zijn darts veel last van bouncers, pijlen die weer uit het bord springen. De darts staan veel te veel 'rechtop' in het bord en daar moet verandering in komen: nieuw materiaal dus.

"Ik gooi er al een paar weken mee en in de trainingen gaat het op zich prima, maar als je het hele jaar met één soort pijlen gooit ga je dat vlak voor het WK niet veranderen", aldus Van de Pas bij RTL7. Op het WK ging het niet lekker: in de eerste ronde werd de Tilburger uitgeschakeld door Steve West.

Met de nieuwe pijlen krijgt Van de Pas ook weer nieuw elan: "Ik ga nu thuis weer trainen met het gevoel dat ik er zin in heb, want ze gaan er weer lekker in. Daarvoor ging in het podium op met de hoop dat de darts maar zouden blijven zitten en dat schiet niet op."

"Hoe ik de nieuwe pijlen vast ga houden voelt wat anders aan, het duurt wel wat maanden voor je daar goed aan gewend bent. Ik heb nu zes weken tot het volgende toernooi en ik hoop dat ik er na die tijd aan gewend ben", verklaart de Nederlander.

Big Ben's nieuwe pijlen zijn twee gram zwaarder, wat voor een darter best een aanzienlijk verschil is. Zo gooide Van der Pas met pijlen van 23 gram, dus komt er bijna tien procent bij. "De eerste dag had ik er zelfs spierpijn van nadat ik ermee had staan trainen", aldus de darter.

Begin februari komt Van de Pas weer in actie. Dan staat de eerste kwalificatietoernooien voor de UK Open op het programma.

Pröpper: "Championship is beter dan de Eredivisie"

Davy Pröpper maakte afgelopen zomer de overstap naar de Premier League en is onder de indruk van het niveau van de competitie. Brighton & Hove Albion haalde Pröpper afgelopen zomer op bij PSV en de middenvelder groeide in Engeland direct uit tot een basisspeler. Pröpper heeft het naar zijn zin in de Premier Leagye en is onder de indruk van het niveau.

"Je speelt Champions League-wedstrijden, maar dan bijna elke week", vertelt Pröpper in gesprek. Zijn overstap naar de promovendus leverde vraagtekens op, maar zelf staat hij achter zijn keuze voor Brighton. "Er zullen zeker mensen zijn die me voor gek hebben verklaard. Misschien is het een zeker risico, maar soms moet je gekke dingen doen. Dit is wel de Premier League. Natuurlijk bestaat er een kans dat je degradeert, maar in deze competitie weet je het nooit zeker."

"Ben je bij een club als Swansea veiliger dan? Het zijn ook vaak grote clubs die degraderen. En ik wil het eigenlijk niet zo hard zeggen, maar zelfs het Championship is op dit moment beter dan de Eredivisie", aldus Pröpper.

'Van Gaal mogelijk naar WK als bondscoach Australië'

Louis van Gaal kan als bondscoach actief zijn op het WK van 2018. De oefenmeester is naar verluidt in beeld bij Australië.

De Australische voetbalbond is op zoek naar een nieuwe bondscoach, omdat Ange Postecoglou in november afscheid nam van de ploeg. De trainer kon de druk niet aan een koos voor een vertrek.

Hierdoor is er een vacature vrij bij de Socceroos. Van Gaal is in beeld om Postecoglou op te volgen en volgens de Herald Sun is er al contact geweest tussen beide partijen. Het medium meldt dat Van Gaal het wel ziet zitten om Australië te leiden.

De Nederlander is echter niet de enige optie voor Australië. Ook Jürgen Klinsmann, Bert van Marwijk, Luis Felipe Scolari, Marcelo Bielsa en Graham Arnold zijn in beeld om de functie te bekleden.

Sparta hoopt op Advocaat: "Grote naam en uitstraling"

Dick Advocaat is bij Sparta Rotterdam de droomkandidaat om de Alex Pastoor op te volgen. Ook Michel Breuer hoopt op zijn komst. Pastoor werd vorige week na de 7-0 nederlaag tegen Feyenoord ontslagen als trainer van Sparta Rotterdam. Al snel werd duidelijk dat de club Dick Advocaat bovenaan het lijstje had staan om Pastoor op te volgen.

Breuer, aanvoerder van Sparta, ziet de komst van Advocaat wel zitten. "Dat soort mensen zijn altijd interessant", vertelt Breuer tegenover De Telegraaf. "Zulke trainers of mensen met zo’n grote naam en uitstraling, dat wil je dan ook zien of meemaken. Bij SC Heerenveen kwam Marco van Basten bijvoorbeeld, daar was ik vroeger fan van, maar toen moest ik precies weg en ik maakte hem niet meer mee."

"Of Advocaat een geweldige trainer is, dat zal heus als je zo’n carrière hebt als hij. Ik heb niet op het niveau gespeeld dat ik met Advocaat heb getraind, bij de clubs die hij heeft gehad of het Nederlands elftal", aldus de verdediger.

'Klæbo kan al het olympisch goud pakken wat hij wil'

Langlaufer Petter Northug is bijzonder onder de indruk van zijn jonge landgenoot Johannes Høsflot Klæbo. De pas 21-jarige Noor brak vorig seizoen door op de sprint, maar dit seizoen heeft hij een heel nieuw niveau bereikt waarop hij zelfs op lange afstanden weet te winnen. De eerste vijf World Cup-wedstrijden, van sprints tot de skiatlon over dertig kilometer, gingen allemaal naar Klæbo.

Northug zelf was vele jaren één van 's werelds beste langlaufers, maar de laatste tijd is de dertienvoudig wereldkampioen behoorlijk uit vorm. Over Klæbo is hij duidelijk: "Het is ongelooflijk hoeveel hij in dit nog jonge seizoen al heeft gewonnen, ongekend. Zijn opa en hij moeten een geheime manier van trainen hebben", aldus de voormalig superster.

"De sprint op de Olympische Spelen is wat mij betreft al zo goed als beslist, zijn rivalen kunnen beter nadenken over de tweede plaats", voorspelt Northug. "In november trainde ik in Trondheim met hem...hij ging op tachtig procent een klim op en ik moest me compleet uit elkaar trekken om hem te volgen...dit gaat voor iedereen een erg lastig verhaal worden op de Spelen."

"Als hij besluit om naast de sprint ook de langere afstanden te doen in Pyeongchang, vooral de skiatlon, zie ik niet hoe hij daar verslagen kan worden. Hij kan al het olympisch goud mee naar huis nemen waar hij maar zin in heeft", besluit Northug.

In Pyeongchang staan bij de mannen zes onderdelen op het programma: de sprint (klassiek), teamsprint (vrije stijl), 15km intervalstart (vrije stijl), 30km skiatlon (klassiek + vrije stijl), 50km massastart (klassiek) en de 4x10 kilometer estafette. Voor Klæbo zouden vijf gouden medailles daar niet geheel onrealistisch zijn, alleen op de 50 kilometer heeft hij zich nog niet bewezen.

Robben overweegt een punt achter zijn carrière te zetten

Arjen Robben is bij Bayern München in bezit van een aflopend contract en de vleugelspeler sluit het niet uit dat hij na dit seizoen stopt.

De 33-jarige aanvaller weet niet waar zijn toekomst ligt. Robben heeft nog geen aanbieding gekregen van Bayern München en de oud-international heeft verschillende opties. Zelf is hij er nog niet over uit. Stoppen behoort ook tot de mogelijkheden.

"Alles kan. Ik kan stoppen, naar Amerika, nog één jaar Bayern, twee jaar Bayern. Geen optie is uitgesloten", vertelt Robben in gesprek met de Volkskrant. "Ik heb niets meer nodig om te zeggen: nu is mijn loopbaan af."

Robben denkt vaak aan het leven na het voetbal. "Ik kijk ernaar uit om dingen te doen die niets met voetbal te maken hebben. Misschien dat ik dan na een paar jaar denk: ik ben wezen skiën, ik tennis veel en ben naar een paar verjaardagen geweest. Zo bijzonder is dat ook niet", aldus Robben.

Parool razend over ondergedoken reporter

Het Parool is er 'mismoedig' en 'razend' over dat misdaadverslaggever Paul Vugts al ruim drie maanden zit ondergedoken. "Het is een situatie die je zou verwachten op Sicilië, of in Mexico. We moeten vaststellen dat het ook de Nederlandse werkelijkheid is", schrijft de hoofdredactie in de krant van zaterdag.

In oktober werd bekend dat de journalist was ondergedoken. Dit gebeurde omdat er "concrete en gedetailleerde informatie over dreiging vanuit het criminele milieu" was binnengekomen bij justitie. Dit vanwege Vugts' publicaties in Het Parool en zijn recente boek Afrekeningen - De onderwereldoorlog op straat en in de rechtszaal.

"Hij staat al meer dan honderd dagen op een dodenlijst. Een dreiging die als serieus wordt beoordeeld door specialisten, met als gevolg dat Vugts en zijn geliefde hun huis én hun stad moesten verlaten", aldus de krant. Vugts schrijft "vanuit zijn safehouse, met hulp van zijn mobiele telefoon en beveiligers, gewoon door en dat zal hij blijven doen. Omdat hij persvrijheid als een recht beschouwt en ook als een plicht."

Parool razend over ondergedoken reporter
Parool razend over ondergedoken reporter (Foto: ANP)

Nieuwe sancties VN voor Noord-Korea

De Veiligheidsraad van de VN is vrijdag unaniem akkoord gegaan met nieuwe sancties tegen Noord-Korea. Aanleiding is de rakettest die Noord-Korea eind november uitvoerde.

In de nieuwe sancties, die door de VS in stemming werden gebracht, wordt het land onder andere beperkingen opgelegd voor de uitvoer van aardolieproducten. Verder moeten Noord-Koreanen die in het buitenland werken binnen twaalf maanden terug naar hun land.

De rakettest was op 29 november. Pyongyang sprak van een geslaagde test met een projectiel dat het hele vasteland van de VS zou bestrijken.

Nieuwe sancties VN voor Noord-Korea
Nieuwe sancties VN voor Noord-Korea (Foto: ANP)

DSW-topman Chris Oomen wil verplicht eigen risico zorgverzekering

Als zorgverzekeringen alleen een verplicht eigen risico kennen en geen vrijwillig eigen risico, dan kan de premie voor iedereen met ruim 20 euro omlaag. "Maar beter nog, er zou ruimte zijn het verplicht eigen risico met 50 euro te verlagen."

Dat schrijft directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW in een open brief in De Telegraaf aan de minister van VWS. Hij noemt het oneerlijk dat gezonde klanten een premievoordeel krijgen door hun eigen risico flink op te hogen. Dat wordt volgens hem namelijk betaald door de mensen die dat juist niet zo kunnen regelen.

Voor alle zorgverzekeringen geldt een verplicht eigen risico van 385 euro. Wie een lagere premie wil en het geld heeft, kan het ophogen naar maximaal 885 euro.

Met het schrappen van de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen, komt ,,niet alleen aan gezonde mensen, maar aan iedereen een voordeel toe", aldus Oomen. Hij vindt dat een debat over de kwestie op zijn plaats is.

DSW-topman wil af van vrijwillig eigen risico
DSW-topman wil af van vrijwillig eigen risico (Foto: ANP)

Marine onderschept transport 500 kg cocaïne

Het marineschip Zr. Ms. Van Speijk, het stationsschip van de Koninklijke Marine in de West, heeft in de nacht van 21 op 22 december ongeveer 500 kg cocaïne onderschept op een ‘go-fast’ in de Caribische Zee.

De Dash-8, het maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) werd ook ingezet ter ondersteuning van de Zr.Ms. Van Speijk. Na de detectie, werd de RHIB, het interceptievaartuig van de Van Speijk gelanceerd met een Law Enforcement Detachment (LEDET) van de Amerikaanse Kustwacht aan boord om de ‘go-fast’ te onderscheppen. Nadat het vaartuig was ge-board, zijn na onderzoek 27 balen cocaïne (zo’n 500 kg) aangetroffen en in beslag genomen. De opvarenden werden aangehouden en samen met de contrabande overgedragen aan een vaartuig van de U.S. Coast Guard.

Namens de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied voert Zr. Ms. Van Speijk momenteel anti-drugsoperaties uit in de Caribisch Zee. Het schip en haar bemanning maakt daarbij deel uit van een permanente multinationale drugsbestrijdingsoperatie geleid door het Joint Interagency Task Force South. Het schip opereert binnen een Taskgroup waarover de Commandant der Zeemacht in het Caribisch het commando voert. Anti-drugsoperaties zijn één van de hoofdtaken van Defensie in het Caribisch Gebied.

Zr. Ms. Van Speijk (Foto: Ministerie van Defensie)
Zr. Ms. Van Speijk (Foto: Ministerie van Defensie)

OM: gooien vuurwerk kan poging doodslag zijn

Gooien met zwaar vuurwerk kan een strafzaak wegens poging tot doodslag opleveren, waarschuwt het Openbaar Ministerie in de aanloop naar de jaarwisseling. "Of dat inderdaad ten laste wordt gelegd, hangt af van de specifieke omstandigheden en zal per zaak bekeken worden", laat een woordvoerder van het OM weten na een bericht hierover van het AD.

De politie maakt zich steeds meer zorgen over de kracht van illegaal vuurwerk dat in omloop is, ook omdat agenten en hulpverleners geregeld met vuurwerk worden bestookt. Hoofdcommissaris Oscar Dros van de politieregio Oost-Nederland zegt in de krant: "In Arnhem hebben we onlangs een illegale partij vuurwerk aangetroffen met daarin Cobra 80's. Dat noem ik geen rotje, maar een aanvalsgranaat."

Volgens de politiechef heeft een Cobra 80 drie tot vier keer de kracht van een echte handgranaat. "Dan hebben we het niet meer over knalvuurwerk, maar over explosieven. Daar past een andere straf bij." De politie en het OM in Oost-Nederland hebben daarover gesproken.

Het OM wijst erop dat personen die verdacht worden van agressie tegen mensen met een publieke taak zoals politie, ambulancepersoneel en brandweer in beginsel voor de rechter worden gebracht. "Zij zorgen namelijk voor de veiligheid tijdens oud en nieuw en moeten ongehinderd hun werk kunnen doen", aldus het OM.

Hoofdcommissaris Dros zegt dat natuurlijk niet alleen politiemensen en hulpverleners zwaargewond kunnen raken, maar ook het publiek op straat. "Het gooien van vuurwerk valt niet meer te beschouwen als baldadigheid. We zullen daar ferm tegen optreden."

OM: gooien vuurwerk kan poging doodslag zijn
OM: gooien vuurwerk kan poging doodslag zijn (Foto: ANP)

Nabestaanden MH17 hekelen publiciteit vondsten

Nabestaanden van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 hekelen de publiciteit die telkens wordt gezocht door vinders van menselijke resten in het crashgebied in Oost-Oekraïne. Stichting Vliegramp MH17 stelt in een verklaring dat de berichten van "bepaalde journalisten de indruk wekken dat publicitaire en politieke belangen de overhand hebben en er daardoor gesold wordt met stoffelijke resten".

Directe aanleiding is een video die vorige week op YouTube werd gezet en waarin mogelijk menselijke resten worden getoond. De video is gemaakt door Patrick Lancaster die vanaf de zijde van de pro-Russische rebellen verslag doet over het Oekraïne-conflict. Hij zegt dat een nieuwe zoektocht naar resten nodig is.

Nabestaanden hebben bedenkingen bij de vondst en de motieven om de publiciteit te zoeken. "De laatste 'vondst' is nu de derde keer op een rij, dat onder bedenkelijke omstandigheden door bepaalde journalisten stoffelijke resten worden aangetroffen. In het laatste geval zijn veel botresten aangetroffen onder een steen op een plek, die eerder door het JIT is afgegraven en waar de grond is gezeefd. En telkens weer wordt om welke reden dan ook actief de publiciteit gezocht", aldus de verklaring van het bestuur van Stichting Vliegramp MH17.

Grievend
De stichting laat weten dat dit soort publiciteit als "onnodig grievend en respectloos gedrag" wordt ervaren en niet in het belang is van de nabestaanden. "De Stichting Vliegramp MH17 verwerpt met kracht elke vorm van respectloze en gevoelloze manipulatie met stoffelijke resten".

In de verklaring staat dat iedere vondst en identificatie van stoffelijke resten voor nabestaanden een zware confrontatie is met de dood van geliefden. Zij roepen daarom op om mogelijke nieuwe stoffelijke resten "op uiterst respectvolle wijze" in te leveren bij de lokale autoriteiten en geen publiciteit of "politieke voordelen"te zoeken.

Veelbesproken schoenen van De Jonge geveild

De veelkleurige en veelbesproken schoenen die vicepremier en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) droeg tijdens de beëdiging van het kabinet, worden geveild voor de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Dat is te zien op de website van 3FM. Op de schoenen kan worden geboden tot zondagavond.

De witte schoenen met een bloemenprint stonden even voor 19.30 uur vrijdagavond al op een bedrag van ruim 1000 euro. De schoenen gingen viral nadat De Jonge ermee op het bordes was verschenen. Critici vonden de schoenen niet gepast voor de gelegenheid. De kersverse vicepremier zei toen over zijn schoeisel: "Ik heb altijd vrolijke schoenen aan en dit is een vrolijke dag."

,,De schoenen zijn uiteraard geregeld gedragen", zegt De Jonge op de site van 3FM. ,,Ze zijn op mooie plekken geweest, maar de meest bijzondere plekken waren toch wel het bordes en NOS Teletekst 101."

Het paar is maat 45 en is van het Rotterdamse merk Mascolori.

Veelbesproken schoenen van de Jonge geveild
Veelbesproken schoenen van de Jonge geveild (Foto: ANP)

Italiaans succes op boardercross, 16-jarige pakt eerste podium

De World Cup snowboarden in het Italiaanse Cervinia heeft dubbel succes opgeleverd voor het thuisland op de boardercross, ook wel bekend als de snowboardcross. Aan de voet van de beroemde Matterhorn ging de winst bij zowel de vrouwen als de mannen naar de Italiaanse ploeg.

De Française Nelly Moenne Loccoz nam in de vrouwenfinale de leiding, maar de 22-jarige Michela Moioli - ondanks haar jonge leeftijd al jaren een wereldtopper - pakte met een fraaie inhaalactie buitenom de eerste plek. Die stond ze ook niet meer af, waardoor Moenne Loccoz genoegen moest nemen met plek twee. De derde plek en een eerste World Cup-podium was er voor de pas 16-jarige Française Julia Pereira, voor de derde Franse finaliste, Charlotte Banks.

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)

Bij de mannen stonden er vier veteranen in de finale, waar de Fransman Pierre Vaultier, regerend wereld- en olympisch kampioen, de leiding pakte. Bij het ingaan van de laatste bocht opende de Italiaan Omar Visintin de aanval en met succes: in de laatste meters passeerde hij Vaultier, terwijl de Australiër Alex Pullin de Amerikaan Alex Deibold versloeg in de strijd om plek drie. De Nederlander Glenn de Blois werd in de kwartfinales uitgeschakeld en eindigde als vijftiende, Karel van Goor pakte plek veertig in de kwalificaties.

De finale bij de mannen (Bron: YouTube)

'PSV nog niet klaar op de transfermarkt'

PSV rondde deze week de komst van Maximiliano Romero af, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. De club wil nog een speler toevoegen.

De Eindhovenaren zijn nog altijd op zoek naar een linksback. Afgelopen zomer wilde PSV door het vertrek van Jetro Willems een nieuwe linkervleugelverdediger aan de selectie toevoegen, maar de ploeg slaagde hier niet in. De zoektocht is voortgezet en daar moet in de winter een einde aan komen.

De Telegraafmeldt dat PSV in januari een nieuwe linksback wil contracteren. De ploeg van Phillip Cocu heeft genoeg financiële middelen om deze winter toe te slaan op de transfermarkt.

Ook is PSV bezig om Romero eerder naar Eindhoven te laten komen. Het contract van de aanvaller gaat vanaf 1 juli in, maar de club hoopt hem vanaf januari op huurbasis over te nemen van Velez Sarsfield.

Minister schoof Muur van Mussert op lange baan

De vervallen en bedreigde Muur van Mussert in Lunteren moet nog lang wachten op de monumentstatus, omdat oud-minister Jet Bussemaker (Cultuur) ervoor koos de beslissing op de lange baan te schuiven. Dit ondanks sterk aandringen van de gemeente Ede en de wens van de eigen experts om het unieke NSB-complex sneller te beschermen. De muur ligt politiek gevoelig.

Dat blijkt uit documenten die op verzoek van het ANP zijn vrijgegeven. Bussemaker besloot in augustus om niet te starten met de aanwijzing als rijksmonument, maar eerst een langdurige 'verkenning' te beginnen die pas eind 2018 klaar is. Het ministerie ontkende toen tegenover journalisten dat de beslissing voorlag.

Voor het vooroorlogse complex dreigt inmiddels de sloophamer. De eigenaar wil het afbreken. Historici willen het bouwwerk juist behouden. De muur herinnert aan een zwarte bladzijde. De NSB hield er massabijeenkomsten en NSB-leider Anton Mussert schaarde zich er in 1940 in zijn 'Hagespraak der Bevrijding' aan de kant van de Duitse bezetter.

Gevoelig
Al in 2015 schrijven experts van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed dat rijksbescherming nodig is. Erfgoedverenigingen hadden hierom verzocht. Ondanks "warme pleidooien" krijgen de ambtenaren het er echter "echt niet doorheen" bij hun bazen. Maar eind 2016 lijkt er een doorbraak te zijn, als de dienst de muur "eigener beweging" toch gaat aanwijzen.

Begin dit jaar loopt dat spaak. Directeur Susan Lammers wil het eerst voorleggen aan minister Bussemaker. "Dit ligt zeer gevoelig. Op alle commotie die erover ontstaat zal de minister bevraagd worden", aldus Lammers. Niet veel later volgt de beslissing dat het toch niet doorgaat.

Ultieme poging
Het bevreemdt de ambtenaren, die al veel voorwerk hebben gedaan. "Nou moe, ik vind dit lastig te verkopen. Ik denk ook niet dat de wethouder hier blij mee is", aldus een van hen over het ingrijpen van hogerhand. De Edese wethouder Johan Weijland (D66) heeft zich dan al jaren achter de schermen ingezet voor rijksbescherming. In juni doet hij nog een ultieme poging om Bussemaker over de streep te trekken. In de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum geeft hij haar een brandbrief.

Bussemaker zegt de kwestie niet te kennen. In augustus besluit ze met de ondertekening van een nota, waarin de politieke gevoeligheid nog een keer is benadrukt, het Edese verzoek niet te honoreren.

Het ministerie laat weten: "We zijn terughoudend in het aanwijzen van rijksmonumenten. Monumenten worden in de regel beschermd op basis van een programma, na een zorgvuldige verkenning."

Minister schoof Muur van Mussert op lange baan
Minister schoof Muur van Mussert op lange baan (Foto: ANP)


Meer lezen over de Muur van Mussert? Kijk dan in Cultuur&Historie op het forum.

Lim mist historische negendarter, Anderson klopt publiekslieveling

Darter Gary Anderson heeft vrijdagavond de achtste finales van het wereldkampioenschap van de PDC bereikt. In het Londense Alexandra Palace rekende de tweevoudig wereldkampioen af met de Singapore Slinger, dartslegende Paul Lim.

De 63-jarige Lim debuteerde in 1982 op een WK en speelde dit jaar zijn 22e wereldkampioenschap. Hij maakte in de eerste ronde al grote indruk door Mark Webster uit te schakelen, maar ook tegen Anderson liet Lim zien het darten nog geenszins verleerd te zijn.

Na de eerste vijf legs verloren te hebben raakte Lim ineens even alles: scores van 177 en 180 brachten hem op 144 en dus de kans op een negendarter. Dat zou pure geschiedenis zijn, want Lim was in 1990 de eerste - en vele jaren de enige - speler ooit die op een WK een negendarter gooide.

Een kleine 28 jaar na dato kreeg hij weer de kans. Lim slingerde de triple 20 erin, deed dat nog eens....en zag dubbel 12 op een haar mis gaan, waar zelfs Anderson een beetje van leek te balen. "Ik had mijn hoge hakken aan moeten trekken, dan ging 'ie erin", grapte Lim achteraf.

Anderson won de set, maar Lim weigerde vervolgens toch op te geven. Hij trok de vierde set naar zich toe en maakte het de Schot in set vijf bijzonder moeilijk. Toch hield The Flying Scotsman het hoofd koel genoeg om de partij met 4-1 af te maken en Lim's WK te beëindigen.

Mensur Suljovic had het niet makkelijk met Robert Thornton. De Oostenrijker kwam na vier sets echter toch beter in zijn spel en stuurde The Thorn met een 4-2 nederlaag op zak naar huis, waardoor Suljovic het op zal nemen tegen de jonge Belg Dimitri van den Bergh.

Ten Hag: "Ik ben goed voorbereid op een topclub"

Erik ten Hag lijkt de opvolger van de vertrokken Marcel Keizer te moeten worden. De trainer vindt zelf dat hij klaar is voor een nieuwe stap. Ajax nam donderdag afscheid van Keizer, die sinds de zomer aan het roer stond bij de club uit Amsterdam. Diverse media melden dat Ten Hag de opvolger moet worden van de ontslagen trainer. Daar is Ten Hag zelf van op de hoogte.

"Ik lig niet onder een steen en heb de krant en de headlines gelezen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. De oefenmeester vindt in ieder geval dat hij klaar is voor een nieuw avontuur. "Gezien de clubs waar ik al ben geweest, ben ik in elk geval goed voorbereid op een topclub. Ik heb de opmars met FC Twente meegemaakt, bij PSV getraind en Bayern München 2 en FC Utrecht onder mijn hoede gehad. In de top zijn dingen wezenlijk anders. Bij Ajax bijvoorbeeld zou met de druk omgaan een uitdaging zijn."

Ten Hag werkte eerder bij Go Ahead Eagles samen met Ajax-directeur Marc Overmars en daar heeft hij goede herinneringen aan over gehouden. "Marc en ik hebben in het verleden natuurlijk tegen elkaar gespeeld. Bij Go Ahead Eagles kwam ik hem in de procedure naar mijn aanstelling toe tegen. Hij was transparant dat hij naar Ajax ging, maar bleef bij Go Ahead betrokken, omdat dat ook een beetje zijn club is."

"We hebben altijd een prettig contact gehouden en hebben wel een klik. In de voetballerij heb je niet veel mensen waarmee je kunt klankborden. Met Marc heb ik veel contact gehad. We leggen dingen bij elkaar neer om te toetsen. Dat doe je bij betrouwbare mensen en dat is Marc", aldus Ten Hag, die nog niet teveel met zijn hoofd in Amsterdam wil zitten. "Ik ben aangesteld om bij NAC te winnen. Daar moet de focus op liggen. Ik moet het wel managen naar mijn groep, want iedereen vindt er wat van."

Nepnieuws leidt tot verwarring

Nepnieuws en de discussie daarover leiden bij veel mensen tot verwarring. Uit onderzoek in opdracht van de Volkskrant blijkt dat gemiddeld een op de drie Nederlanders tegenwoordig niet meer weet wat waar is en wat niet. Dat geldt vooral voor lageropgeleiden (40 procent).

Van de hoogopgeleiden zegt 41 procent echt nieuws en nepnieuws wel van elkaar te kunnen onderscheiden. Onder laagopgeleiden is dat 19 procent. De mensen die nieuws online tot zich nemen hebben minder moeite het onderscheid te maken dan degenen die het uit de krant halen.

Vrijwel alle ondervraagden (82 procent) zeggen dat nepnieuws een bedreiging is voor het functioneren van onze democratie en rechtsstaat.

Het onderzoek werd gedaan onder een representatieve groep van 2400 Nederlanders.

Nepnieuws leidt tot verwarring
Nepnieuws leidt tot verwarring (Foto: ANP)

Schippers: Rutte zocht niet goed naar vrouwen

Edith Schippers (VVD) vindt dat premier Mark Rutte niet goed gezocht heeft naar geschikte vrouwen voor de ministersposten in het nieuwe kabinet. Dat zegt de oud-minister van Volksgezondheid en voormalig informateur van Rutte III in een interview met de Volkskrant. ,,Het argument dat ze er niet zijn is echt flauwekul."

In het kabinet-Rutte III levert de VVD zes ministers waarvan één vrouw. Cora van Nieuwenhuizen is minister van Infrastructuur en Waterstaat. ,,Ik vind dat niet goed. Het moet en kan anders. Blijkbaar is ervoor gekozen niet goed genoeg te zoeken. Als je uitkomt op een kabinet met veel meer mannen, heb je niet de besten geselecteerd", meent Schippers.

Haar partijgenoot Neelie Kroes is het daarmee eens. ,,Het kan niet zo zijn dat de liberale VVD één vrouwelijke minister levert. En of dat nog niet genoeg was, zei Mark: 'Ik ga voor kwaliteit.' En dan zie je dat stel op het bordes staan en denk je: dit hoeven we toch niet serieus te nemen?", aldus Kroes in gesprek met de Volkskrant.

Rutte III kent zes vrouwen op een totaal van zestien ministers. Het vorige kabinet waren er zes vrouwelijke ministers van in totaal dertien posten. Vlak na het aantreden van zijn nieuwe regering zei Rutte al dat hij graag meer vrouwen in zijn kabinet had gehad. ,,Uiteindelijk is het clubje waaruit je politici rekruteert voor dit type baan heel beperkt", verklaarde de premier destijds.

Schippers: Rutte zocht niet goed naar vrouwen
Schippers: Rutte zocht niet goed naar vrouwen (Foto: ANP)

Wederom oordeel tegen legerverbod transgender

Een federaal Hof van Beroep in Washington heeft geoordeeld dat het verbod voor transgenders om vanaf 1 januari tot het Amerikaanse leger toe te treden, niet doorgaat. De regering van president Donald Trump wilde met ingang van het nieuwe jaar geen transgender rekruten meer toelaten.

Het is het tweede beroepshof dat het verbod nietig verklaard. Drie federale rechters in de VS blokkeerden het transgenderverbod en de regering-Trump ging daarop in beroep. Een rechtbank legde eerder vast dat het leger per 1 januari transgender rekruten moet toelaten. Weigering van transgenders is een vorm van discriminatie en in strijd met de grondwet. De twee beroepshoven gingen mee in dat oordeel.

Transgenders zijn mensen die door hun gedrag door het leven gaan als iemand van de andere sekse. Ze voelen zich niet thuis in de rol van hun eigen geslacht.

Wederom oordeel tegen legerverbod transgender
Wederom oordeel tegen legerverbod transgender (Foto: ANP)

Inreisverbod Trump toch weer onder druk

 Het Hof van Beroep van San Francisco heeft vrijdag geoordeeld dat het laatste inreisverbod van president Donald Trump niet zou moeten gelden voor mensen die een sterke band hebben met de Verenigde Staten.

Het gaat dan om mensen uit zes overwegend islamitische landen die bijvoorbeeld familieleden heeft wonen in de VS. Het regionale Hof van Beroep is een van twee gerechtshoven dat de derde versie van het inreisverbod tegen het licht houdt. Het Hof stelt dat het verbod in stand mag blijven voor mensen die geen relatie hebben met personen of bedrijven in de VS. Zodra het Hof van Beroep in Richmond het inreisverbod heeft behandeld zal het weer worden voorgelegd aan het Hooggerechtshof.

Het Supreme Court oordeelde begin deze maand dat het verbod volledig kan worden geëffectueerd. Nu het Hof van Beroep in San Francisco niet akkoord is met alle punten van het inreisverbod is het afwachten wat het beroepshof in Richmond doet en wat het Hooggerechtshof vindt van de motivatie van het Hof van Beroep. De inperking van Trumps inreisverbod zou eventueel pas ingaan als het Supreme Court meegaat in het oordeel van het beroepshof.

Het meest recente inreisverbod treft inwoners van Iran, Syrië, Tsjaad, Somalië, Libië en Jemen. Bovendien zijn mensen met de Noord-Koreaanse nationaliteit niet welkom en een aantal regeringsfunctionarissen uit Venezuela. De regering-Trump wil met de maatregel de terreurdreiging voor de VS verminderen. De betreffende landen voldoen niet aan de Amerikaanse veiligheidseisen om visa te kunnen verstrekken.

Inreisverbod Trump toch weer onder druk
Inreisverbod Trump toch weer onder druk (Foto: ANP)

Robuuste Chinaphone, Nomu S10 Pro

Voor degene die in de bouw of vergelijkbare plekken werken heeft het Chinese merk Nomu de S10-lijn opgezet. De S10 Pro beschikt over de hoogste IP69 rating voor waterdichtheid en de MIL-STD-810G certificering zegt iets over hoe sterk het toestel is.

Omdat het een toestel is wat echt gemaakt is ruw mee om te gaan hoef je je geen zorgen te maken dat hij stuk gaat. Om dit 'te bewijzen' hebben de Chinezen weer wat testen gedaan. Deze keer hebben ze het toestel tussen een aantal cola-blikjes geklemd (waarom eigenlijk?) om dit pakket vervolgens van 4,5 meter hoogte te laten vallen. Check de spéctaculaire beelden in dit youtube filmpje. 

En om te vieren dat het bijna kerst is hebben ze een speciale deal gemaakt. De prijs is gezakt naar $143,97 wat ongeveer $20 dollar eraf is vergeleken met de normale prijs. Mocht je liever een nog goedkoper model hebben is de S10 beschikaar voor $111,59

Let wel op, deze actie duurt t/m 2e kerstdag. Voor meer info over de verschillende modellen en waar te koop;

nomut10120321 (Foto: nomuoff)
Nomu S10 Pro

Nederlanders steeds meer op zichzelf

Of toch niet? Sinds het begin van deze eeuw heeft het afnemend belang van traditionele instituties als het huwelijk en de kerk zich doorgezet. Op andere terreinen, zoals bij sociale contacten, lijkt eerder sprake van stabiliteit of een verandering in vorm. Deze ontwikkelingen geven samen een gemengd beeld van de mate van individualisering in deze eeuw. Het vraagstuk van individualisering in de samenleving blijft de gemoederen bezig houden.

FBI pakt ex-marinier op voor plannen aanslag

De FBI heeft vrijdag een 25-jarige ex-marinier uit Modesto opgepakt voor het voorbereiden van een aanslag in San Francisco. De Amerikaan wilde op Eerste Kerstdag uit naam van Islamitische Staat (IS) een aanslag plegen op Pier 39.

De man had de pier op het oog omdat hij die goed kende en het een drukke toeristische trekpleister is. Via een undercoveragent kwam de FBI achter de plannen van de man. De oud-marinier dacht dat de geheim agent in contact stond met IS en hoopte via hem aan materiaal te komen voor het maken van een bom.

Bij een huiszoeking vrijdag vond de politie wapens, een afscheidsbrief en zijn testament. Voldoende om de man op te pakken die verdacht wordt van het ondersteunen van een terroristische organisatie.

Volgens Amerikaanse media twijfelde de man overigens sterk of hij het plan voor de aanslag wel door moest zetten. Ondertussen had de FBI echter genoeg bewijsmateriaal om de man op te pakken.

FBI pakt ex-marinier op voor plannen aanslag
FBI pakt ex-marinier op voor plannen aanslag (Foto: ANP)

Vijf personen opgepakt na bedreiging Amsterdam

Bij twee politieacties vrijdagavond in de binnenstad van Amsterdam zijn in totaal vijf verdachten aangehouden. De politie reageerde op een melding van een ,,bedreiging", aldus een politiewoordvoerder.

Op het Marnixplein werden vier mensen opgepakt en even verderop bij de Admiraal de Ruijterweg werd nog een persoon aangehouden. De politie kon verder niets vrijgeven over de aard van de bedreiging en de identiteit van de verdachten.

Vijf personen opgepakt na bedreiging Amsterdam
Vijf personen opgepakt na bedreiging Amsterdam (Foto: ANP)

Robot wordt DJ

Wat mensen kunnen, kunnen robots vaak ook. En daarom heeft een nachtclub in de Tsjechische hoofdstad Praag een robot in dienst genomen als dj. Van achter de draaitafels kiest DJ de nummers, draait hij aan de knoppen en beweegt hij de schuiven. Ook kan hij scratchen en dansen. Het enige wat hij niet kan, is aanvoelen hoe de bezoekers zich voelen.

Het is de tweede carrière voor de robot. Eerder werkte hij in een autofabriek. Maar na zijn vertrek daar werd hij opnieuw geprogrammeerd, zodat hij aan de slag kon bij de club Karlovy lázne, een van de grootste discotheken van Midden-Europa.

DJ Robot achter de draaitafel
DJ Robot achter de draaitafel (Foto: BuzzT)

Waterpolosters kunnen geen wraak nemen op Rusland

De Nederlandse waterpolosters hebben hun tweede groepsduel in de Europese voorronde van de World League verloren. De ploeg van bondscoach Arno Havenga ging in het Russische Astrakhan met 9-6 onderuit tegen de ploeg waar eerder in het jaar op het WK met 11-10 van werd verloren.

Nederland begon nog wel goed en stond na één periode op voorsprong, maar de Russische dames walsten in het tweede bedrijf over Nederland heen: 0-1 werd omgebogen naar 6-3. Nederland bleef wel fel aanvallen, maar wist de marge niet meer onder de twee punten te krijgen.

Het eerste groepsduel leverde in november een 7-6 zege op tegen Hongarije. De volgende wedstrijd wordt op 30 januari gespeeld, als Spanje op bezoek komt in Ede. De top-3 van de groep van vier landen plaatst zich voor de superfinale van de World League 2018.

Van Gerwen vernedert Wilson op WK

Darter Michael van Gerwen heeft bepaald niet veel moeite gehad om zich te plaatsen voor de achtste finales van het wereldkampioenschap van de PDC. In het Londense Alexandra Palace liet Van Gerwen niks heel van James The Lethal Biscuit Wilson.

Van Gerwen won de eerste leg gelijk met een vlijmscherpe 142-finish en hij bleef door denderen. Als Wilson eens met een hoge score begon aan de leg, deed Van Gerwen hem dat gelijk na, waardoor de Engelsman er werkelijk geen moment aan te pas kwam.

De Nederlandse wereldkampioen degradeerde The Lethal Biscuit tot nauwelijks meer dan een zompig kaakje: Wilson kreeg in totaal welgeteld vier pijlen op een dubbel, maar die gingen allemaal mis. Na vier sets van drie legs was Wilson's martelgang voorbij: 4-0.

Van Gerwen speelt in de achtste finales tegen de Welshman Gerwyn Price.

Michael van Gerwen - James Wilson (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - James Wilson (Bron: PDC)

FOK!Kerstprijsvraag: 23 december [gesloten]

Vandaag gaat het over Mario en konijnen.

In Mario + Rabbids Kingdom Battle is Mario een mobiele aanvaller die vooral van dichtbij en geringe afstand veel schade doet. Van dichtbij hamert hij bijvoorbeeld op vijanden, terwijl hij een mid-range wapen heeft om ze van enige afstand te beschieten. Mario heeft unieke speciale vaardigheden zoals M-Power om teamleden te boosten en Hero Sight zodat hij vijanden die in zijn bereik lopen tijdens hun beurt alsnog extra beschiet.

Mario rabbits

Vandaag mogen wij Mario + Rabbids Kingdom Battle Collectors Edition voor de Switch weggeven. De vraag van vandaag luid dan ook: Hoe wordt het konijn genoemd die je als figurine krijgt bij de Collecters Edition.

Neem mij mee naar de prijsvraag! Lees hier de spelregels door. Deze prijs is mede mogelijk gemaakt door Ubisoft.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.