FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 oktober 2015

EK ver weg voor Oranje na winst Turkije

De kans is bijzonder groot dat het Nederlands elftal volgend jaar ontbreekt op het EK in Frankrijk. Oranje moest zaterdagavond de derde plaats in groep A van de EK-kwalificatie weer afstaan aan Turkije. De ploeg van bondscoach Fatih Terim won in Praag met 2-0 van Tsjechië, door doelpunten in het laatste half uur van Selçuk Inan (strafschop) en Hakan Çalhanoglu.

Door die zege staan de Turken weer twee punten voor op Oranje, dat eerder op de avond met 2-1 won bij Kazachstan. Het Nederlands elftal kan zich alleen nog voor het EK kwalificeren als Turkije dinsdag in eigen land verliest van IJsland.

Oranje moet dinsdag in Amsterdam winnen van Tsjechië en hopen dat Turkije verliest. Bij een gelijkspel in Konya gaan de Turken ook door, omdat de onderlinge resultaten met het Nederlands elftal in hun voordeel zijn (1-1 en 3-0).

De ploeg van bondscoach Danny Blind hoopte met de winst in Astana op Kazachstan concurrent Turkije zwaar onder druk te zetten. De ploeg van Terim, vorige maand in Konya nog met 3-0 te sterk voor Oranje, trof in Praag de Tsjechen die al een EK-ticket op zak hebben. De Tsjechische bondscoach Pavel Vrba hield zijn gelouterde doelman Petr Cech op de bank, maar stuurde verder een volwaardig elftal het veld in. Tsjechië had lange tijd ook het beste van het spel, maar de thuisploeg verzuimde de kansen te benutten. Turkije dacht in de vijfde minuut even op voorsprong te komen toen Cenk Tosun scoorde, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Kort voor rust miste Josef Sural een grote kans om Tsjechië op voorsprong te koppen. Tot teleurstelling van de Nederlandse internationals, die in Astana ongetwijfeld de ontwikkelingen in Praag op de voet volgden, kwam Turkije na een uur op voorsprong via Selçuk Inan. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Serdar Aziz aan zijn arm was getrokken. In de slotfase besliste Çalhanoglu de wedstrijd na een prachtige pass van aanvoerder Arda Turan. De Turken hebben dinsdag aan een gelijkspel genoeg om Oranje onder zich te houden en als nummer drie van de groep de play-offs in te gaan.

Turkije verdrijft Oranje weer van derde plek
Turkije verdrijft Oranje weer van derde plek (Foto: ANP)

Hit Wiz Khalifa breekt YouTube-record

Het nummer See You Again van rapper Wiz Khalifa en zanger Charlie Puth is meer dan een miljard keer bekeken op YouTube. Het is de eerste hiphopvideo die deze mijlpaal bereikt.

See You Again is het tiende nummer ooit die meer dan een miljard views weet te scoren. De best scorende hit op YouTube is echter nog steeds Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse artiest Psy. De video is inmiddels bijna 2,5 miljard keer bekeken.

See You Again is de soundtrack van de zevende Fast & Furious-film. Het nummer is ook een ode aan de overleden Fast & Furious-acteur Paul Walker, die in 2013 omkwam bij een auto-ongeluk.

Hit Wiz Khalifa breekt YouTube-record
Hit Wiz Khalifa breekt YouTube-record (Foto: BuzzE)

Hockeyclub Amsterdam start Europees avontuur met historische monsterzege

De hockeyers van Amsterdam zijn de Euro Hockey League in Hamburg uitstekend begonnen. Onder toeziend oog van een paar honderd man publiek versloegen de mannen van coach Alyson Annan het Poolse KS Pomorzanin Torun met maar liefst 19-2. Een historische overwinning, want niet eerder wist een ploeg in de EHL zo vaak te scoren in één wedstrijd.

19-2 is een uitslag die past bij het enorme kwaliteitsverschil tussen beide teams. Amsterdam liet vanaf het eerste fluitsignaal zien waarvoor het naar Hamburg is gekomen; overtuigend winnen. Met veel druk naar voren dwongen ze de nummer 2 uit de Poolse competitie vanaf de start in de achteruit.

Het resultaat was dat specialist Justin Reid-Ross al snel mocht aanleggen voor zijn geliefde strafcorner. De eerste poging ging nog mis, maar de twee die daar kort op volgden, vlogen er wel in. Daarmee leek de Zuid-Afrikaan het startsein te hebben gegeven voor een waar doelpuntenfestijn. Voor rust trof Kenny Bain maar liefst 3 keer het net. Dankzij goals van Mirco Pruyser en Robbert Tigges gingen de Amsterdammers rusten met een riante 7-1.

Wanneer de marge zo groot is bij rust, is het altijd de vraag hoe de ploeg die zo riant aan de leiding gaat de kleedkamer uitkomt. Het antwoord hierop was al na 5 minuten in de tweede helft ingevuld. Door goals van Mirco Pruyser (2x), Kenny Bain en Robbert Tigges stond binnen no-time een 11-1 stand op het scorebord.

Alyson Annan: "Ondanks dat het scorebord halverwege de wedstrijd een mooie tussenstand liet zien, vond ik dat het in de tweede helft scherper moest en minder slordig. We hebben wat dingen aangepast in de rust, waardoor we het spel konden neerzetten wat we altijd willen spelen. Alles klopte in de tweede helft, de manier waarop we speelden en de denkwijze. Ik ben heel tevreden."

In de tweede helft wisten de Amsterdammers 12 keer de Poolse doelman te passeren, waardoor de teller na 60 minuten uiteindelijk op 19-2 bleef steken. Een monsterzege waarbij de twee tegengoals coach Annan toch enigszins irriteren: "Ons rendement was heel goed vandaag, maar ik vind ook dat we goed moeten kijken naar de tegengoals die we kregen. Want twee corners tegen die beiden resulteerden in goals, dat moeten we eens goed terugkijken."

Aangezien Pomorzanin vrijdag al in actie kwam tegen Saint Germain, de derde ploeg in Poule A, en ook deze verloor, betekende de nederlaag tegen Amsterdam het einde van hun Europese deelname dit seizoen. 

'Goed overleg Rusland en VS over Syrië'

Hoge militairen van de Verenigde Staten en Rusland hebben zaterdag zo'n anderhalf uur gesproken over de luchtaanvallen op doelen van Islamitische Staat (IS) in Syrië. Volgens een woordvoerder van het Pentagon was het een professioneel gesprek. De VS en Rusland willen niet samen optrekken tegen IS, maar bombarderen wel allebei in Syrië.

"De discussies gingen vooral over hoe we specifieke veiligheidsprocedures kunnen instellen", aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie. "Er is vooruitgang geboekt en de VS hebben toegestemd om in de nabije toekomst nogmaals met de Russen te overleggen."

Zowel de VS als Rusland strijdt tegen IS. De Russen zouden daarbij ook tegenstanders van de regering van president Bashar al-Assad aanvallen, die juist worden gesteund door het Westen.

'Goed overleg Rusland en VS over Syrië'
'Goed overleg Rusland en VS over Syrië' (Foto: ANP)

Terreurstudenten plegen aanslag met eieren op begraafplaats

Studenten hebben in het Gelderse Groesbeek vanuit acht auto's een aanslag gepleegd op een Canadese militaire begraafplaats. De walgelijke terreurstudenten gooiden met eieren, meel en vissen. Het was een verschrikkelijk smerig tafereel.

De gealarmeerde politie was alert na het eierincident bij een asielzoekerscentrum en stoof er op af. Ter plaatse heeft de hermandad 39 terreurstudenten van een studententerreurbeweging een boete gegeven wegens het gooien met eieren, meel en vissen. Tevens moeten ze ook de schoonmaakkosten van hun rotzooi en de eventueel aangerichte schade betalen die hun aanslag heeft opgeleverd.

Politie zoekt verdwenen broertjes uit Breda

De politie is naarstig op zoek naar twee broertjes. Het betreft de 8-jarige Osseini Sangare en zijn 11-jarige broer Robert, uit Breda. De jongens worden al sinds dinsdag vermist. Een foto van het tweetal is te zien op hartvannederland.nl

Waar ze zijn is niet duidelijk en de politie hoopt dat er mensen zijn die kunnen helpen, omdat ze de jongens wellicht nog hebben gezien, misschien met iemand anders. De politie sluit geen enkel scenario uit, aldus een woordvoerster zaterdag. "We hebben te weinig aanknopingspunten om er iets over te kunnen zeggen."

De jongens speelden dinsdag buiten in de wijk IJpelaar. Hun moeder sloeg alarm omdat de twee rond etenstijd niet thuiskwamen.

Politie zoekt verdwenen broertjes uit Breda
Politie zoekt verdwenen broertjes uit Breda (Foto: ANP)

'Moordende' asielzoeker uit Duitsland opgepakt in Nederlands AZC

Een Eritrese asielzoeker die in Duitsland wordt verdacht van moord op zijn vrouw is in een Nederlandse opvang opgepakt.

De 25-jarige Eritreeër was al meerdere malen gewelddadig tegen zijn 23-jarige vrouw geweest. Op 12 augustus werd zij dood op haar kamer gevonden. Manlief was nog wat verder gevlucht en was in eerste instantie spoorloos.

Onderzoek toonde aan dat hij een dag later onder een andere naam asiel in Nederland had aangevraagd. Het is nog onbekend wanneer hij een retourtje Duitsland krijgt.

WK Rugby - Australië langs Wales, treft Schotland

Australië heeft op het WK Rugby een belangrijke zege gepakt op Wales. De Wallabies wonnen met 15-6 van de Welshmen en stelden daarmee de groepszege in groep A veilig en ontlopen daarmee Zuid-Afrika in de kwartfinale. In het spannende duel werd er, door goed verdedigen van beide kanten, enkel via penaltys gescoord.

De punten werden enkel gemaakt door kickers Bernard Foley (Australië) en Dan Biggar (Wales), die voor een 9-6 ruststand zorgden. Na rust kwam Australië voor een kleine tien minuten met dertien man te staan na twee gele kaarten. Wales probeerde uiteraard voor de try te gaan, maar wist  niet door de oersterke Australische verdediging te komen. Uiteindelijk beslisten ze zelfs het duel nog in hun voordeel na twee penaltys in de slotfase via Foley.

In de kwartfinale treft Australië Schotland, dat eerder op de dag Samoa met 36-33 versloeg. Na een 23-26 achterstand wist de ploeg, dat zonder Tim Visser speelde, na de rust via penaltys en een try van Greig Laidlow alsnog tot een zege te komen. Samoa eindigde door de nederlaag als vierde in de groep. 

Boksers Korving en Müllenberg uitgeschakeld op WK

Peter Müllenberg kan een medaille op het WK boksen in Qatar vergeten. De Almeloër werd zaterdagavond in de klasse tot 81 kilogram uitgeschakeld in de kwartfinale. Hij verloor met 0-3 van Pavel Silyagin. De juryleden zagen de Rus in alle ronden de meeste punten maken, een van hen gaf Müllenberg in de eerste drie minuten het voordeel van de twijfel: 28-29, 27-30, 27-30.

Müllenberg werd gehinderd door een blessure bij het linkeroog. De medische staf van de wereldbond AIBA vond die niet ernstig genoeg voor een startverbod. De Nederlandse medaillegegadigde mocht de ring in maar kreeg daar meer te verduren dan hem lief was. Zijn slotoffensief voor een mogelijke knock-out had ook geen succes. Silyagin verdedigde zijn voorsprong bekwaam. 

Roy Korving redde het in de kwartfinale van de -91 kilogram ook niet, ondanks een goede partij. De zwaargewicht verloor zaterdag op punten van de Rus Evgeny Tishchenko, de regerend Europees kampioen en in Qatar als derde geplaatst. Deze kreeg van de jury unaniem de voorkeur: 30-27, 30-27, 29-28. Niettemin kan de Rotterdammer terugzien op prima gevechten in Doha.

Boksers Korving en Müllenberg uitgeschakeld
Boksers Korving en Müllenberg uitgeschakeld (Foto: ANP)

Honderdste interland voor invaller Van Persie

Robin van Persie heeft sinds zaterdag honderd interlands op zijn naam staan. De 32-jarige aanvaller jubileerde na 86 minuten als invaller in het uitduel met Kazachstan in Astana.

Van Persie had ongetwijfeld iets anders van zijn jubileum voorgesteld. Danny Blind gaf de voorkeur aan Klaas-Jan Huntelaar als centrumspits. Op de rechterflank mocht Anwar El Ghazi debuteren, Memphis Depay was de eerste keus op de linkerflank. De bondscoach vond de aanvaller die weinig speeltijd krijgt bij Fenerbahçe ook "niet fris genoeg" voor een aanvallende rol op het middenveld.

Van Persie bereikt de bijzondere mijlpaal als achtste Nederlander. Edwin van der Sar (130 interlands), Wesley Sneijder (118), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106), Dirk Kuijt (104) en Phillip Cocu (101) gingen hem voor.

Honderdste interland voor invaller Van Persie
Honderdste interland voor invaller Van Persie (Foto: ANP)


De misschien wel mooiste goal van Van Persie in Oranje. (Bron: YouTube)

Spierscheuring voor Ajacied Milik

Polen kan zondag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland geen beroep doen op Arek Milik. De spits van Ajax heeft donderdag in de interland tegen Schotland (2-2) een scheurtje in een spier opgelopen. Volgens de Poolse medische staf ligt Milik er zo'n twee weken uit. Hij mist in dat geval volgende week zaterdag de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo en de ontmoeting in de Europa League tegen Fenerbahçe op 22 oktober.

Behalve Milik raakten ook verdediger Maciej Rybus en middenvelder Tomasz Jodlowiec geblesseerd. Ook zij missen het beslissende kwalificatieduel met de Ieren. Beide landen hebben achttien punten, één minder dan koploper Duitsland.

Spierscheuring voor Ajacied Milik
Spierscheuring voor Ajacied Milik (Foto: ANP)

Franse bond zonodig naar CAS voor Platini

De Franse voetbalbond (FFF) is bereid de schorsing van Michel Platini aan te vechten voor het Hof van Arbitrage (CAS) als de FIFA het beroep van de voormalig international tegen zijn straf afwijst. "De FFF zal uit principe de zaak voorleggen aan het Hof als het besluit van de beroepscommissie niet positief is voor Michel Platini", liet een woordvoerder zaterdag weten.

De FFF verwacht binnen acht dagen een uitspraak. "Dat is de gebruikelijke periode."De ethische commissie van de FIFA schorste Platini, voorzitter van de UEFA en beoogd opvolger van Sepp Blatter als preses van de wereldvoetbalbond, voor negentig dagen wegens mogelijke betrokkenheid bij het omvangrijke omkoopschandaal.

Franse bond zonodig naar CAS voor Platini
Franse bond zonodig naar CAS voor Platini (Foto: ANP)

Oranje wint met 2-1 bij Kazachstan

Het Nederlands elftal heeft zaterdag met een dikverdiende zege op Kazachstan (2-1) plaatsgenomen in de wachtkamer van groep A van de EK-kwalificatie. Oranje klom in ieder geval voor even naar de derde positie van de poule, die na de laatste groepsduels van dinsdag recht geeft op een felbegeerd ticket voor de play-offs.

Het wachten is nu op de uitslag van de wedstrijd tussen Tsjechië en Turkije, die zaterdagavond om 20.45 uur van start gaat. Oranje kan namelijk alleen als derde eindigen als Turkije minimaal drie punten laat liggen in de resterende duels met Tsjechië en IJsland. Nederland stuit dinsdag zelf op de Tsjechen.

Het povere Kazachstan laat zich niet vergelijken met IJsland en Turkije, de ploegen die Oranje vorige maand aftroefden. Het was echter ook de verdienste van het elftal van Danny Blind dat de thuisploeg niets in te brengen had op het glibberige kunstgras. Oranje balanceert op de rand van de afgrond in de EK-kwalificatie. Toch durfde de bondscoach het aan om maar liefst drie debutanten op te stellen en Robin van Persie aanvankelijk te passeren. De aanvaller van Fenerbahçe was volgens zijn trainer 'niet fris genoeg' voor een basisplaats in zijn honderdste interland. Hij mocht na 86 minuten alsnog invallen.

Wijnaldum

De beslissingen van Blind pakten goed uit. Virgil van Dijk heerste in het luchtruim en Kenny Tete won duel op duel. Anwar El Ghazi, de derde debutant, bereidde na 33 minuten de openingstreffer van Georginio Wijnaldum voor (0-1). De rechtsbuiten verzuimde na acht minuten zelf met het hoofd te scoren. Memphis Depay mocht zich aanrekenen dat hij een splijtende pass van Daley Blind niet met de openingstreffer beloonde.

Nederland incasseerde in de warming-up een tegenvaller toen doelman Jasper Cillessen zich met een rugblessure in de overvolle ziekenboeg meldde. Zijn vervanger Tim Krul werd totdat hij na 81 minuten geblesseerd uitviel nauwelijks op de proef gesteld door Kazachstan, de nummer 142 van de wereldranglijst. Hij werd vervangen door Jeroen Zoet, die eveneens debuteerde. Zo eindigde Oranje met een defensie met maar liefst drie debutanten. Bruma (11 interlands) en Riedewald (1) hadden voor aanvang van het duel gezamenlijk twaalf landenwedstrijden achter hun naam staan.

Met de aanvoerdersband om zijn bovenarm Wesley Sneijder besliste de wedstrijd na vijftig minuten met een bekeken schot. De 118-voudig international kuste de trouwring van zijn hoogzwangere vrouw Yolanthe, die woensdag is uitgerekend. Oranje verzuimde verder uit te lopen en zag Islambek Koeat in de slotseconde nog voor 1-2 zorgen.

Oranje wint met 2-1 bij Kazachstan
Oranje wint met 2-1 bij Kazachstan (Foto: ANP)

Kazachstan

1 - 2

Nederland

 90+5' Kuat    33' Wijnaldum
 50' Sneijder
 
 Gele kaart: Logvinenko, (Kazachstan), Blind, Bruma, El-Ghazi, (Nederland)
 
Stadion: Astana Arena
Toeschouwers: ?
Arbiter: Turpin (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Pokatilov
Engel
Malij
Smakov
Logvinenko
Soejoembajev
Dosmagambetov (Noergaliev/81)
Kuat
Islamhan (Geteriev/16)
Konysbajev
Sjtsjetkin (Chizjnitsjenko/64)
  Krul (Zoet/81)
Tete
Bruma
v.Dijk
Riedewald
Wijnaldum
Blind
Sneijder (Afellay/80)
El Ghazi
Huntelaar (v.Persie/87)
Depay

'Kanye West baalt van aankopen in app'

Kanye West heeft weer eens van zich laten horen. Deze keer richtte de rapper zijn pijlen op apps voor kinderen met in-app aankopen. "Fuck iedere spelletjesmaker die in-app aankopen in hun apps maken", aldus Kanye via Twitter.

"Dat slaat helemaal nergens op. We geven de iPad aan onze kinderen en iedere vijf minuten hebben ze te maken met een nieuwe mogelijke aankoop", aldus West. "Als een spelletje is gemaakt voor een tweejarig kind zorg er dan voor dat ze er plezier mee hebben en laat de ouders in godsnaam met rust."

Al snel na het delen van zijn frustraties kreeg Kanye tips van zijn volgers dat hij de in-app aankopen op een simpele manier kan blokkeren. Maar er was ook kritiek, zo schrijft People. Kim Kardashian, de vrouw van Kanye, heeft een eigen mobiele applicatie waarin ook regelmatig in-app aankopen worden voorgesteld.

Boonen voorlopig nog in ziekenhuis

Tom Boonen moet nog enkele dagen in een ziekenhuis in Abu Dhabi blijven. De Belgische wielrenner brak vrijdag bij een valpartij in de Ronde van Abu Dhabi zijn linkerslaapbeen. Boonen is zaterdag opnieuw onderzocht en de resultaten daarvan zijn geruststellend. "Tom voelt zich goed", meldde zijn ploeg Etixx - Quick-Step. "De aard van de breuk vereist observatie en verder herstel in de kliniek."

Als alles voorspoedig blijft verlopen, mag de oud-wereldkampioen halverwege volgende week terugvliegen naar België.

Boonen voorlopig nog in ziekenhuis
Boonen voorlopig nog in ziekenhuis (Foto: ANP)

IMF houdt hoop op steun VS voor hervorming

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hoopt nog altijd dat de Amerikaanse politiek dit jaar definitief instemt met de al jaren geleden afgesproken hervormingen binnen het instituut. Die moeten de slagkracht van het IMF vergroten en opkomende economieën een grotere stem geven binnen het fonds. De voorstellen moet nog door het Amerikaanse parlement worden goedgekeurd, maar stuiten daar op bezwaren van de Republikeinen.

"Ik hoop dat de VS het proces serieus nemen en nog dit jaar instemmen", zei IMF-topvrouw Christine Lagarde vrijdag (plaatselijke tijd) na afloop van de jaarvergadering van het IMF in Lima. "De VS hebben zelf een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van het fonds en bij de verdere uitbreidingen. Dat gebeurde ook onder Republikeinse presidenten."

De 188 IMF-lidstaten lieten in hun verklaring nogmaals weten "diep teleurgesteld"te zijn in het Amerikaanse verzet. De lidstaten bereikten in 2010 al overeenstemming over de hervormingen, maar de definitieve invoering is sindsdien onmogelijk gebleken.

IMF houdt hoop op steun VS voor hervorming
IMF houdt hoop op steun VS voor hervorming (Foto: ANP)

Babymeisje dood door misdrijf

Een baby uit Papendrecht is eerder deze week vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie liet zaterdag weten dat uit onderzoek is gebleken dat het meisje een niet-natuurlijke dood is gestorven. De politie vermoedt een misdrijf.

Agenten kwamen maandagavond laat naar het huis van het kindje na een melding dat daar een baby'tje onwel was geworden. Het meisje werd naar een ziekenhuis gebracht waar ze dinsdag in de vroege ochtend overleed. Omdat de behandelend artsen twijfelden over de doodsoorzaak, werd besloten nader onderzoek te doen. Daaruit is nu gebleken dat de baby door een niet-natuurlijke dood is overleden.

Er zijn geen mensen aangehouden; wel zijn familieleden die als laatsten voor het kindje zorgden, gehoord als verdachte. In het gezin was nog een ander kind. Dat is op een veilige plaats ondergebracht, stelt de politie.

Babymeisje dood door misdrijf
Babymeisje dood door misdrijf (Foto: ANP)

Topman Deutsche Post eist opheldering van VW

Deutsche Post eist van Volkswagen dat het volledige duidelijkheid verschaft welke dieselauto's uit de vloot van Europa's grootste postbedrijf zijn uitgerust met de frauduleuze software die de milieuprestaties gunstiger voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. Dat heeft topman Frank Appel gezegd tegen de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

Ongeveer 20.000 auto's van de wereldwijde vloot van 90.000 voertuigen van Deutsche Post zijn gemaakt door Volkswagen en de helft daarvan rijdt op diesel.

Appel denkt niet dat het keurmerk 'Made in Germany' door het dieselschandaal schade zal oplopen. "Het zijn ook de kleine en middelgrote bedrijven en niet alleen de grote ondernemingen die verantwoordelijk zijn voor de Duitse exportpiek en de uitstekende reputatie van Duitse producten en diensten", aldus de topman van Deutsche Post.

Topman Deutsche Post eist opheldering van VW
Topman Deutsche Post eist opheldering van VW (Foto: ANP)

Volleyballers verrassen Duitsland op EK

De Nederlandse volleyballers hebben ook hun tweede duel in de groepsfase van het EK gewonnen. Na Tsjechië versloeg Oranje zaterdag in Sofia ook Duitsland. Dat vergde vijf sets: 3-2 (17-25, 25-23, 22-25, 25-21 en 15-13). Het beslissende punt was te danken aan een geslaagde aanvraag van een 'video-challenge', waarin een Duitse netfout werd geconstateerd.

De zege is verrassend aangezien Duitsland vijftien plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. De Duitsers staan daarop tiende, terwijl Nederland pas de nummer 25 van de wereld is. Bovendien werd Duitsland nog derde op het laatste WK.

Nederland speelt zondag nog tegen Bulgarije. De winnaar van de poule gaat door naar de kwartfinale, de nummers twee en drie spelen een tussenronde.

Volleyballers winnen ook tweede duel op EK
Volleyballers winnen ook tweede duel op EK (Foto: ANP)

Stomdronken Shia LaBeouf gearresteerd

Shia LaBeouf is vrijdagavond (lokale tijd) gearresteerd in de Texaanse plaats Austin. De 29-jarige acteur is aangehouden wegens openbare dronkenschap, meldt People.

Shia gedroeg zich enigszins agressief en hij werkte niet echt mee tijdens de arrestatie, aldus een politiewoordvoerder. Toch hoefde er geen geweld aan te pas te komen om de Transformers-ster naar het bureau te krijgen.

Het is niet de eerste keer dat Shia zich misdraagt. Afgelopen juni werd de acteur nog aangehouden in New York wegens het verstoren van de openbare orde. Kort hierna zocht hij hulp om van zijn alcoholverslaving af te komen.

LaBeouf is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

Stomdronken Shia LaBeouf gearresteerd
Stomdronken Shia LaBeouf gearresteerd (Foto: BuzzE)

Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan

De rechtszaak tegen Bill Cosby wegens laster mag doorgaan. Een federale rechter in Massachusetts weigerde vrijdag Cosby's verzoek de zaak te verwerpen, schrijft de New York Times. De zaak is aangespannen door drie vrouwen die beweren in de jaren zeventig te zijn misbruikt door de komiek.

Tamara Green, Therese Serignese en Linda Traitz konden Cosby niet meer aanklagen voor het vermeende misbruik omdat die zaken zijn verjaard. Het drietal besloot de komiek aan te klagen voor laster, omdat ze door Cosby en zijn vertegenwoordigers werden afgeschilderd als leugenaars. De dames hopen bovendien met de rechtszaak alsnog een bekentenis van Cosby los te peuteren. "Met dit besluit van de rechter kunnen mijn cliënten doorgaan met de zaak en proberen hun reputatie te herstellen", reageerde de advocaat van het drietal.

De advocaat zei bovendien van plan te zijn Cosby zo snel mogelijk onder ede te laten verhoren. Vrijdag moest de 78-jarige in een andere zaak onder ede een verklaring afleggen. Wat Cosby heeft gezegd over het vermeende misbruik van een vijftienjarig meisje in 1974 blijft nog zeker tot december verzegeld. Pas nadat Cosby's getuigenis uitgebreid door de rechter is bekeken, zal die eind dit jaar bepalen welke delen openbaar zullen worden gemaakt.

Inmiddels zijn er meer dan vijftig vrouwen die beweren seksueel te zijn misbruikt door Cosby. In de meeste gevallen vond het vermeende misbruik tientallen jaren geleden plaats, maar eerder deze week beweerde de 25-jarige Chloe Goins dat ze in 2008 is misbruikt door Cosby.

Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan
Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan (Foto: BuzzE)

Beursgang Ferrari goed voor zo'n 894 miljoen

Ferrari wil 17,2 miljoen aandelen naar de beurs brengen voor tussen de 48 en 52 dollar per stuk. Dat zou betekenen dat de sportwagenfabrikant tot 894,4 miljoen dollar ophaalt met de beursgang. Dat blijkt uit een melding bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC,

De totale beurswaarde van Ferrari komt daarmee op rond de 9,82 miljard dollar (8,65 miljard euro). Daarvan wordt slechts maximaal 10 procent op de beurs in New York gezet.

De beursgang is onderdeel van de vorig jaar oktober aangekondigde plannen om de roemruchte Italiaanse sportwagenfabrikant af te splitsen van moederconcern Fiat Chrysler. De afsplitsing moet begin volgend jaar worden afgerond.

Beursgang Ferrari goed voor zo'n 894 miljoen
Beursgang Ferrari goed voor zo'n 894 miljoen (Foto: ANP)

Cillessen haakt af, Krul op doel bij Oranje

Doelman Jasper Cillessen is zaterdag geblesseerd geraakt aan zijn rug in de warming-up voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Kazachstan. De keeper van Ajax kan daardoor in Astana niet in actie komen. Tim Krul is op het kunstgras in Kazachstan zijn vervanger.

Met Cillessen haakt direct de meest ervaren speler in de Nederlandse defensie af. Cillessen speelde 25 interlands, terwijl met Kenny Tete en Virgil van Dijk twee verdedigers debuteren. Jairo Riedewald speelt zijn tweede interland, terwijl Jeffrey Bruma elf caps achter zijn naam heeft staan. Krul begint aan zijn achtste interland.

Cillessen haakt af, Krul op doel bij Oranje
Cillessen haakt af, Krul op doel bij Oranje (Foto: ANP)

'Voldoende geld voor kernstop in Duitsland'

De vier grote Duitse energiebedrijven hebben voldoende geld gereserveerd om de kosten te dekken van de ontmanteling van hun kerncentrales en het opruimen van atoomafval. Dat meldde het Duitse ministerie van Economische Zaken zaterdag, op basis van de resultaten van een zogenoemde stresstest die het liet uitvoeren.

E.ON, RWE, EnBW en Vattenfall moeten de acht resterende kerncentrales in Duitsland op zijn laatst in 2022 buiten werking stellen. De regering onder leiding van bondskanselier Angela Merkel besloot dat in 2011 na de kernramp in het Japanse Fukushima.

'Voldoende geld voor kernstop in Duitsland'
'Voldoende geld voor kernstop in Duitsland' (Foto: ANP)

'Turkije haalt Russisch vliegtuig neer'

Volgens onbevestigde bronnen zou Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht hebben geschoten. Dit zou gebeurd zijn toen het vliegtuig zich in het Turkse luchtruim bevond.

Het bericht circuleert op de sociale media. Zowel de Turkse als de Russische regering doen geen mededeling over een mogelijk incident.

Een journalist heeft getweet dat twee Turkse straaljagers reageerden op mysterieuze 'lock-ons' van MIG-29-straaljagers. Deze worden gebruikt door het leger van Poetin. Ooggetuigen beweerden een grote explosie te hebben gezien bij de Noord-Syrische stad Huraytan. Daarboven zouden zich drie gevechtsvliegtuigen hebben bevonden.

Sainz wil starten in Sochi

Formule 1-coureur Carlos Sainz wil zondag gewoon starten in de Grand Prix van Rusland na zijn zware crash zaterdag in de laatste vrije training op het circuit van Sochi. Sainz liet zaterdag vanuit het ziekenhuis weten dat alles goed met hem gaat. "Ik ben aan het bedenken hoe ik de dokters kan overtuigen dat ik morgen aan de start kan staan", twitterde de Spanjaard.

De teamgenoot van Max Verstappen ging zaterdag hard van de baan, werd op een brancard in een ambulance gedragen en naar het ziekenhuis vervoerd. Teambaas Franz Tost van Toro Rosso bevestigde dat er een probleem was met de remmen van de bolide van de coureur.

Sainz wil starten in Sotsji
Sainz wil starten in Sochi (Foto: ANP)

Djokovic op weg naar zesde titel in Peking

Novak Djokovic kan zondag voor de zesde keer het tennistoernooi van Peking op zijn naam schrijven. De Servische nummer één van de wereld won het ATP-toernooi in Peking eerder in 2009, 2010, 2012, 2013 en 2014 en rekende zaterdag in de halve finale snel af met David Ferrer uit Spanje: 6-2 en 6-3.

In de eindstrijd op zondag is zijn tegenstander Rafael Nadal, de Spanjaard die jaagt op zijn eerste hardcourttitel in bijna twee jaar. Nadal plaatste zich zaterdag voor de finale door de Italiaan Fabio Fognini te verslaan: 7-5 en 6-3. De 29-jarige Nadal won het toernooi in Peking één keer eerder, tien jaar geleden.

Het wordt zondag de 45e officiële ontmoeting tussen Djokovic en Nadal. De Spanjaard won de klassieker 23 keer, de Serviër 21 keer.

Djokovic op weg naar zesde titel in Peking
Djokovic op weg naar zesde titel in Peking (Foto: ANP)

Foppe de Haan biedt Heerenveen hulp aan

Clubicoon Foppe de Haan heeft zich zaterdag aangeboden als bemiddelaar in het conflict binnen het bestuur van sc Heerenveen. De oud-trainer voelt een verantwoordelijkheid, zei hij. "Ik heb me er tot dusver niet mee bemoeid, dat is mijn taak niet, maar dat zou ik wel graag willen", zei De Haan in Spijkers met Koppen op Radio 2.

Een aandeelhoudersvergadering, die voor zaterdag stond gepland, is vrijdag op het laatste moment geschrapt. De Haan vertelde dat hij met erevoorzitter Riemer van der Velde een gesprek had aangevraagd voorafgaand aan de vergadering. "Ik hoop dat we er wat over mogen zeggen."

"Er is een hoop gedoe en dat is heel vervelend. Ik vind dat dingen moeten worden uitgesproken en als dat niet lukt moet er een interim-bestuur komen. Het zal daar wel op uitdraaien", voorspelde de 72-jarige Fries.

Foppe de Haan biedt Heereveen hulp aan
Foppe de Haan biedt Heerenveen hulp aan (Foto: ANP)

Inspectie pleit voor afschaffing stukloon

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) adviseert minister Lodewijk Asscher het stukloon af te schaffen. Uit onderzoek van de dienst bij pakketbezorger DHL blijkt dat uitbetaling op basis van stukloon leidt tot salarissen onder het minimumloon. Dat meldde het onderzoeksprogramma Argos zaterdag.

"Een heel belangrijke aanbeveling die wij hebben gedaan, is af te stappen van het stukloon en te gaan belonen op basis van gewerkte uren"', zei een arbeidsinspecteur in de uitzending van Argos op Radio 1.

Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) liet weten het advies van de inspectie 'ter harte' te nemen. "Dat rapport laat zien dat de mensen die onze pakjes thuis komen bezorgen niet betaald worden zoals je dat in Nederland verwacht. Veel van die bezorgers kunnen als gevolg van het stukloon, waarbij zij alle risico's hebben, eigenlijk niet het minimumloon verdienen", aldus de bewindsman in de VPRO-uitzending.

Stukloon is de uitbetaling van arbeidsloon per van tevoren afgesproken eenheid product. In het geval van een pakketbezorger is dat bijvoorbeeld per afgeleverd stuk. Volgens een onderzoek van de Stichting Loonwijzer uit 2012 verdienen 155.000 mensen in Nederland stukloon. Dat is ongeveer 2,1 procent van de Nederlandse arbeidskrachten.

Inspectie pleit voor afschaffing stukloon
Inspectie pleit voor afschaffing stukloon (Foto: ANP)

'Arnold Schwarzenegger traineert scheiding'

Arnold Schwarzenegger en Maria Shriver zijn nog steeds niet officieel gescheiden. Dat komt doordat de acteur maar geen krabbel wil zetten onder de scheidingspapieren, vertellen ingewijden aan TMZ.

De vraag is waarom Schwarzenegger de officiële beëindiging van zijn huwelijk blijft uitstellen. Shriver vroeg de scheiding vier jaar geleden aan en de financiële zaken zouden al lang zijn geregeld. Schwarzenegger en Shriver trouwden in 1986 zonder huwelijkse voorwaarden, hun vermogen van zo'n vierhonderd miljoen dollar (352 miljoen euro) wordt daarom in tweeën gesplitst.

Volgens de ingewijden is er niets meer dat nog moet worden geregeld, alleen de krabbel van Schwarzenegger ontbreekt nog. "Telkens als Maria zegt verder te willen met haar leven, trapt Arnold op de rem", aldus een bron.

Het huwelijk van Schwarzenegger en Shriver strandde in 2011 na 25 jaar omdat duidelijk was geworden dat de acteur een tienerzoon had met een van de huishoudsters. Twee jaar geleden beweerden ingewijden nog dat zowel Schwarzenegger als Shriver geen haast had met de scheiding. Die zou namelijk weinig veranderen aan hun dagelijks leven.

'Arnold Schwarzenegger traineert scheiding'
'Arnold Schwarzenegger traineert scheiding' (Foto: BuzzE)

'Oranje met Van Dijk en El Ghazi in de basis'

Het Nederlands elftal is zojuist aangekomen bij de Astana Arena in Astana. Om 18.00 uur speelt Oranje daar de zeer belangrijke EK kwalificatie-wedstrijd tegen Kazachstan. Een zege is noodzakelijk om uitzicht te blijven houden op de playoffs voor het hoofdtoernooi.

Op basis van de rugnummers weet de NOS al een opstelling te maken. Hierbij zou Blind Robin van Persie passeren en een basisplaats geven aan Anwar El Ghazi, die daarmee zijn debuut in Oranje kan maken. Ook Kenny Tete start in de basis, maar dit was na het wegvallen van Daryl Janmaat al vrijwel zeker.

Ook voor Virgil van Dijk, uitkomend voor Celtic, lijkt een basisplaats in het verschiet te liggen.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Cillessen; Riedewald, Van Dijk, Bruma, Tete; Sneijder, Blind, Wijnaldum; Depay, Huntelaar, El Ghazi

F1: Uitslag kwalificatie Grand Prix van Rusland

Lewis Hamilton is er dit weekend niet in geslaagd om de 50e pole-position uit zijn carrière te pakken. Ploeggenoot Nico Rosberg bleek op het circuit van Sochi de snelste en hield de Brit en Valtteri Bottas achter zich. Max Verstappen reed zijn Toro Rosso uiteindelijk naar de negende stek op de startgrid.

Vlak voor de start van de kwalificatie liet Carlos Sainz jr., die vanochtend betrokken was bij een zware crash, weten dat alles goed ging. De Spaanse coureur van Scuderia Toro Rosso wordt uit voorzorg nog wel een nachtje in het ziekenhuis gehouden. Hij liet ook weten morgen graag te willen racen, maar of dit ook daadwerkelijke gebeurt, is zeer de vraag.

Dan de kwalificatie zelf; Na Q1 waren vier coureurs al klaar, te weten Fernando Alonso, Marcus Ericcson, Will Stevens en Roberto Mehri. Alonso bewees zichzelf een slechte dienst door te eindigen achter teamgenoot Jenson Button. Morgen moet de Spanjaard achteraan starten omdat hij na een motor- en componentenwissel 35 plaatsen gridstraf opliep.

In Q2 leek het er heel even op, dat Verstappen niet naar de laatste schifting zou kunnen. De tijd van Daniil Kvyat was aan het einde van het tweede gedeelte net niet voldoende om de jonge Nederlander te verschalken. Met Kvyat vielen ook Felipe Nasr, Jenson Button, Pastor Maldonado en Felipe Massa buiten de boot.

Q3 bleek uiteindelijk erg spannend te zijn. Aanvankelijk had Sebastian Vettel de snelste tijd, maar werd al snel gepasseerd door Sergio Perez. Ook daarna bleef het stuivertje wisselen, waarna Rosberg een tijd neerzette, die niet meer werd verbeterd. Overigens maakteHamilton in zijn laatste vliegende ronde een fout, waardoor hij zijn poging afbrak en genoegen moest nemen met plek twee.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Rusland:

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 N. Rosberg Mercedes 1:37.113   6
2 L. Hamilton Mercedes 1:37.433 +0:00.320 5
3 V. Bottas Williams 1:37.912 +0:00.799 8
4 S. Vettel Ferrari 1:37.965 +0:00.852 7
5 K. Räikkönen Ferrari 1:38.348 +0:01.235 6
6 N. Hülkenberg Force India 1:38.659 +0:01.546 6
7 S. Perez Force India 1:38.691 +0:01.578 5
8 R. Grosjean Lotus 1:38.787 +0:01.674 4
9 M. Verstappen Toro Rosso 1:38.924 +0:01.811 5
10 D. Ricciardo Red Bull 1:39.728 +0:02.615 4
11 F. Nasr Sauber 1:39.323   8
12 D. Kvyat Red Bull 1:39.360 +0:00.037 7
13 J. Button McLaren 1:39.763 +0:00.440 7
14 P. Maldonado Lotus 1:39.811 +0:00.488 6
15 F. Massa Williams 1:39.895 +0:00.572 8
16 F. Alonso McLaren 1:40.144   7
17 M. Ericsson Sauber 1:40.660 +0:00.516 9
18 W. Stevens Manor-Marussia 1:43.693 +0:03.549 9
19 R. Merhi Manor-Marussia 1:43.804 +0:03.660 8
20 C. Sainz Toro Rosso -:--.--- -:--.--- 0

Russen vragen om meer toezicht in Oekraïne

Rusland heeft zaterdag aangedrongen op meer internationaal toezicht bij het terugtrekken van mortieren, tanks en artillerie uit Oost-Oekraïne. Moskou ziet bij voorkeur een grotere missie van de Europese Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking (OVSE) in het gebied.

De OVSE-missie in Oekraïne telt momenteel 543 mensen. Rusland zou er graag 1000 van maken, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou. Zowel Kiev als de pro-Russische rebellen in de oostelijke regio's moeten op grond van de overeenkomst die in februari in de Wit-Russische hoofdstad Minsk werd gesloten, wapens uit het gebied weghalen. Het staakt-het-vuren dat van kracht is, wordt door de strijdende partijen redelijk nageleefd.

Begin november komen de ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland, Oekraïne, Frankrijk en Duitsland bijeen om de uitvoering van het akkoord van Minsk te bespreken.

Russen vragen om meer toezicht in Oekraïne
Russen vragen om meer toezicht in Oekraïne (Foto: ANP)

Controle over robots in Call of Duty: Black Ops III

Activision laat in onderstaande video zien hoe we robots kunnen manipuleren in Call of Duty: Black Ops III. Er zijn verschillende vaardigheden in jouw robot-pak om andere robots jouw wil op te leggen.

Met Protocol Override herprogrammeer je vijandelijke robots om jouw te beschermen. Meestal gaan die robots snel dood, maar elke kogel die niet naar jouw hoofd geschoten wordt is meegenomen. Door de vaardigheid Surge geef je ze kortsluiting waardoor robots ontploffen. Je kunt drones ook overnemen en tijdelijk besturen om bijvoorbeeld de vijand te beschieten vanuit een vliegende drone. Ravage Core gebruik je dichtbij, om de Duracell batterij uit de robot te trekken en naar andere vijanden te gooien als explosief.

Call of Duty: Black Ops III komt 6 november volledig uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. PlayStation 3 en Xbox 360 krijgen geen singleplayer.

COA scherpt beveiliging in AZC's niet aan

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA ziet geen reden om de beveiliging in de asielzoekerscentra aan te scherpen na de aanval vrijdagavond op de crisisopvang in Woerden. "Op de azc's is al zeven dagen in de week en 24 uur per dag beveiliging aanwezig", aldus de woordvoerder van het COA.

De aanval in Woerden was op een crisisopvang, daar is het COA niet aanwezig. "Die opvang is een zaak van de gemeente. Dat geldt dus ook voor de handhaving van de openbare orde. We betreuren wat er in Woerden is gebeurd, maar als COA gaan we er niet over. Het is aan de politie om te bepalen of er qua beveiliging iets moet gebeuren."

COA scherpt beveiliging in AZC's niet aan
COA scherpt beveiliging in AZC's niet aan (Foto: ANP)

D66 vindt opvangplan VVD kortzichtig

D66 ziet niets in het VVD-plan om de opvang van asielzoekers flink te versoberen in de hoop de toestroom van vluchtelingen te verminderen. "Zijlstra doet hier aan polariserende korte termijn politiek, met grote lange termijn gevolgen", meent Sjoerd Sjoerdsma.

De VVD schildert mensen op de vlucht voor oorlog af als asielzoekers op zoek naar oogcorrecties en borstvergrotingen, aldus de D66'er. "Dit is een onverantwoordelijke manier van politiek bedrijven en draagt op geen enkele manier bij aan het in goede banen leiden van de uitdaging waar Nederland nu voor staat."

Volgens D66 is de oorlog in Syrië nog lang niet voorbij en zal een grote groep asielzoekers hier nog lang blijven. "Dat is de realiteit. Nederland moet juist direct aan de slag met de integratie van deze mensen zodat ze zo snel mogelijk de taal leren, aan het werk gaan en bijdragen aan de Nederlandse samenleving."

D66 vindt opvangplan VVD kortzichtig
D66 vindt opvangplan VVD kortzichtig (Foto: ANP)

Meer klassiekers in Guitar Hero Live

Ook deze week is er weer een Guitar Hero Live-update. Activision voegt klassiekers uit voorgaande Guitar Hero-edities toe. Onderstaand staat de lijst met de bekendgemaakte nummers.

  • Living Colour - Cult Of Personality
  • Pat Benatar - Hit Me With Your Best Shot (Live)
  • Ratt - Round and Round
  • Slipknot - Before I Forget
  • AFI – Girl’s Not Grey
  • Warrant - Cherry Pie
  • Incubus – Drive
  • Faith No More – Epic
  • Audioslave – Cochise
  • Survivor - Eye of the Tiger
  • Queen – We Are The Champions
  • Disturbed - Down With The Sickness

Guitar Hero Live komt 23 oktober in Europe uit op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U en ook iOS.

Guitar Hero Live tracks

Xbox-baas: "Ik weet niet of we PS4 kunnen verslaan"

Phil Spencer, baas van Xbox, is zich goed bewust van de fouten die Microsft met de introductie van de Xbox One heeft gemaakt. Spencer gaf tijdens een uitgebreid interview in de 2015 GeekWire Summit toe dat de race deze generatie misschien wel gelopen is: de PS4 kan niet meer verslagen worden. 

Op de vraag op ze de PS4 nog kunnen inhalen zei Spencer het volgende: "You know, I don't know. You know, the length of the generation... They [Sony] have a huge lead and they have a good product. I love the content, the games line-up that we have."

Volgens Spencer hebben ze dit aan zichzelf te wijten. "We fundamentally lost... the trust of our most loyal customers around the time of the Xbox One's launch. Whether it's always-on, used games, whatever the feature was, we lost the trust in them that they were at the centre of our decision-making process."

Na de lancering van de Xbox One verliet de president van destijds, Don Mattrick, Xbox en nam Spencer het over. Sindsdien probeert hij langzamerhand de tij te keren door de focus terug te zetten op de games. Bekijk het hele interview hieronder.

Civilization Rising Tide is beschikbaar voor pc

Rising Tide, de uitbreiding voor Civilization: Beyond Earth is uitgekomen, dus 2K Games heeft een launchtrailer afgeschoten. Dit keer kun je ook buitenaardse zeeën veroveren.

Civilization: Beyond Earth - Rising Tide verlegd letterlijk de grenzen van Civilization: Beyond Earth op de oppervlakte van de planeet en over zijn zeeën. Het voegt meer keuzes en diplomatische opties toe terwijl spelers via 'one more turn' verder bouwen aan een nieuwe visie voor de toekomst van de mensheid. Nieuwe gameplay op het water verkent de oceanen voor kolonisatie en voegt veel speelruimte toe. Een vernieuwd diplomatie-systeem geeft spelers meer dynamische keuzes en opties om het diplomatische landschap te vormen, terwijl je het opneemt tegen de AI en elkaar.

Civilization: Beyond Earth - Rising Tide is uit voor pc.

Twaalf minuten Project X Zone 2

In onderstaande video van Project X Zone 2 kunnen we twaalf minuten lang genieten van Japanse stemmen en een enorme sterrencast, tenminste, als je helemaal in de Japanse games zit. Nieuw aangekondigde personages zijn Ingrid uit de Street Fighter-reeks, Estelle uit Tales of Vesperia en Ryo Hazuki uit Shenmue.

Als er braverikken zijn, dan zijn er ook slechterikken. Dat klopt nu ook weer, want M Bison uit Street Fighter, Pyron uit Darkstalkers, Black Hayato uit Star Gladiator, Ranmaru Mori uit Sakura Wars en twee personages, T-Elos en Metal Face uit Xenosaga zijn toegevoegd aan de cast.

In Project X Zone 2 speel je met verschillende bekende personages in een turn-based arena tegen allerlei voetvolk en natuurlijk wat bekende schurken uit allerlei Japanse game-franchises.

Project X Zone 2 komt 19 februari uit op Nintendo 3DS.

De monsters van Dragon Quest Heroes

Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight (wat een titel) introduceert klassieke monsters uit de franchise voor het eerst in HD. Voor diegene die het niet weet: DQ: Heroes is een Warriors-game, geen Japanse RPG. Het is een simplistische actie-game, net als bijvoorbeeld Hyrule Warriors.

Square Enix heeft voor nieuwe spelers een leuke infographic gemaakt die een paar van de monsters uit het spel toont. Voor oudgedienden zoals ik is het leuk om de NES-sprite naast de PS4-model te zien.

 

The Witcher 3 krijgt gigantische 1.10 patch

CD Projekt Red heeft gisteren een gigantisch patch uitgebracht voor The Witcher 3. De patch was onder andere 15gb op GOG.com, 7gb op Steam en 17gb op de PS4. De patch repareert  vooral een heleboel kleine en grote bugs, maar voegt ook bijvoorbeeld nieuwe dialogen toe in bepaalde missies.

De patch werd voornamelijk door PS4-gebruikers gewaardeerd. De game had namelijk nog een paar framerate issues op die console. De patch heeft ze eindelijk zo goed als verholpen. Je kunt hier de volledige patch notes lezen.

Grote opkomst bij anti-TTIP demonstratie

Duizenden mensen hebben zich zaterdag verzameld op het Amsterdamse Jonas Daniël Meijerplein om te demonstreren tegen het TTIP-handelsverdrag tussen Europa en de VS. De demonstratie is onder meer georganiseerd door de FNV, Milieudefensie en foodwatch. Van het plein trekt de TTIPalarm-stoet richting Museumplein.

"Het verzet tegen het omstreden handelsverdrag groeit. Hoe meer mensen over TTIP weten, hoe minder ze het zien zitten. Eerst waren we met tientallen, toen honderden, nu al zijn we met ruim 7000 in Amsterdam en er komen nog mensen bij", zei Jurjen van den Bergh zaterdag namens de maatschappelijke organisaties die het TTIPalarm organiseren.

De demonstratie is georganiseerd door brede coalitie van organisaties die Nederland socialer en duurzamer willen maken, waaronder SOMO, Milieudefensie, Wemos, FNV, foodwatch, Greenpeace en Transnational Institute.

Grote opkomst bij anti-TTIP demonstratie
Grote opkomst bij anti-TTIP demonstratie (Foto: ANP)

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Comic-Con trailer

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 wordt misschien wel de laatste Naruto-game van de hand van CyberConnect2. De game bevat de laatste gevechten in de inmiddels afgelopen manga. De Comic-Con trailer hieronder bevat dus spoilers.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 komt op 9 februari 2016 uit voor PS4, Xbox One en pc. Hopelijk is de anime dan ook afgelopen. Die zit voorlopig wederom in de zoveelste filler arc.

Odin Sphere Leifthrasir toont speelbare personages

Odin Sphere Leifthrasir, de HD-port van de PS2-klassieker, bevat maar liefst vijf speelbare personages. Het bijzondere daaraan is dat ze allemaal hun eigen verhaallijn hebben. Vandaag (re)introduceren we er drie.

Gwendolyn  Princess of Ragnanival in the North, and daughter of the Demon Lord Odin. She’s a courageous Valkyrie who’s feared on the battlefield, though her older sister Griselda surpasses her in ability. After growing up in her sister’s shadow, Gwendolyn tends to be quiet and reserved, but she’ll stand up against anyone when necessary.

Mercedes – The princess of Ringford, the fairy kingdom, and the next in line to be queen. Destined to one day lead the fairies, she’s a bit timid, but won’t hesitate to do something reckless to prove her ability to her mother. After become the next queen, she quickly matures and works hard to become a strong leader.

Cornelius – The prince of Titania. One day, Cornelius awoke in a land he had never seen before, and discovered that he had been transformed into a small, furry animal. Though he is in love with Velvet, a foreign princess, Cornelius fears that she will stop loving him if she sees what he has become. Cornelius has a very serious personality and a strong sense of justice. Because he is still young, he tends to have some naive, idealistic views.

Odin Sphere Leifthrasir komt ergens in 2016 uit voro PS4, PS3 en PS Vita.




'Aanval Woerden door gebrek aan regie'

In Woerden is vrijdagavond een noodopvang voor vluchtelingen bestormd. Een groep mensen met bivakmutsen gooide vuurwerkbommen en eieren en duwde hekken omver, zegt burgemeester Victor Molkenboer van Woerden tegen de lokale omroep Woerden TV.

Zo'n twintig mensen zouden naar sportcentrum Snellerpoort zijn gekomen, waar sinds woensdag 150 vluchtelingen worden opgevangen. Een groot aantal is volgens de burgemeester aangehouden.

"Het is een zieke groep. Je kunt voor of tegen zijn, maar dit soort acties doe je niet", aldus Molkenboer. De burgemeester zegt dat de vluchtelingen erg zijn geschrokken van de knallen en emotioneel reageerden. "De meesten komen uit een oorlogsgebied. De knallen geven een traumatische ervaring."

Woerden heeft extra veiligheidsmaatregelen rondom de sporthal genomen. Zo komt er permanent politietoezicht en wordt de ingang extra beveiligd met camera's.

Update 09:01
PvdA en D66 vinden dat de mensen die de noodopvang voor asielzoekers in Woerden in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben bestormd, hard moeten worden aangepakt. Ongeveer twintig man met bivakmutsen op gooiden met vuurwerkbommen en probeerden hekken omver te trekken.

"Schokkend! Gevaarlijke idioten, je kunt voor of tegen zijn maar dit is onacceptabel. Pak daders keihard aan", twitterde Attje Kuiken die voor de PvdA in de Tweede Kamer woordvoerder asielzaken is. In soortgelijke woorden liet haar collega Sjoerd Sjoerdsma van D66 zich uit op hetzelfde medium: "Voor mensen die vuurwerk gooien op de noodopvang van asielzoekers bestaat maar één woord: tuig. Stevig aanpakken!".

Bij de bestorming zijn tien mensen aangehouden. De gemeente Woerden heeft inmiddels extra veiligheidsmaatregelen genomen. Rond de sporthal komt onder meer permanent politietoezicht.

Update 11:46
Na de bestorming van de noodopvang voor asielzoekers in Woerden, vrijdagavond, heeft de politie elf mensen aangehouden. De verdachten zijn tussen 19 en 30 jaar en komen uit Montfoort, Harmelen, Lopik, Schoonhoven, Woerden en Utrecht. Dat heeft de politie zaterdagochtend bevestigd.

Hoe het kon dat de andere negen belagers wisten te ontkomen, is onduidelijk. De politie is nog naar ze op zoek. Op de vraag of de verdachten afkomstig zijn uit de harde kern van FC Utrecht, zoals lokale media hebben gemeld, antwoordde de woordvoerster dat dat ,,in het onderzoek wordt meegenomen''.

Update 13:40
Deze aanval op vluchtelingen is het gevolg van gebrek aan regie bij de aanpak van het vluchtelingenprobleem. Dat concludeert burgemeester Victor Molkenboer van Woerden zaterdag in reactie op de bestorming van ongeveer twintig aanvallers met zwaar vuurwerk en eieren op een vluchtelingenopvang in zijn plaats.

"Ja, het is het gevolg van regie van niemand, ook niet in Den Haag", concludeert hij. "De regie heeft tot vrijdag heel erg ontbroken. Pas vrijdag is er vanuit Den Haag een begin aan een richting gegeven. We wisten afgelopen maand al dat we met vluchtelingen geconfronteerd zouden worden. Nu het zover is, gaan we pas reageren."

Premier Mark Rutte heeft Molkenboer kort gebeld over de gebeurtenissen in Woerden. "Hij heeft zijn afkeer over de situatie geuit", zegt de burgemeester. "Ik heb hem gezegd dat het zaak is om in Nederland richting te geven aan een oplossing."

Premier Mark Rutte vindt de bestorming van een sporthal met vluchtelingen in Woerden ontoelaatbaar. De daders moeten hard worden aangepakt, laat hij zaterdag weten.

"Wat in Woerden is gebeurd is volstrekt ontoelaatbaar. Vluchtelingen en medewerkers moeten zich veilig weten. Van mensen blijf je af. Degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn moeten hard worden aangepakt", aldus de premier.

Noodopvang Woerden belaagd
Noodopvang Woerden belaagd (Foto: ANP)

PvdA voelt weinig voor VVD-plan asielzoekers

De PvdA loopt niet warm voor het plan van coalitiepartner VVD om de opvang van asielzoekers te gaan versoberen. Dat laat asielwoordvoerder Attje Kuiken van de PvdA zaterdag weten.

,,We staan open voor andere suggesties en zullen die serieus bekijken, maar een strategie van ontmoediging via ongelijke behandeling wijzen we af. Mensen vluchten uit nood, niet voor een ooglidcorrectie", aldus Kuiken.

De PvdA wil ,,vluchtelingen netjes opvangen zoals we dat in Nederland altijd hebben gedaan". Kuiken kan wel leven met versobering van sommige voorzieningen in tijden van grote instroom zoals het kabinet vrijdag heeft voorgesteld.

,,Voor ons is het meest dringend dat we erin slagen de vluchtelingen goed en veilig op te vangen en dat we dat op zo'n manier doen dat wij het als samenleving ook kunnen dragen", aldus Kuiken.

PvdA voelt weinig voor VVD-plan asielzoekers
PvdA voelt weinig voor VVD-plan asielzoekers (Foto: ANP)

Lorenzo slaat eerste slag in Japan

De Spaanse motorcoureur Jorge Lorenzo begint de Grand Prix van Japan zondag vanaf poleposition. Lorenzo was zaterdag tijdens de kwalificatie net iets sneller dan zijn teamgenoot en grote concurrent in de strijd om de wereldtitel, Valentino Rossi. De Spanjaard die net is hersteld van een schouderblessure klokte de snelste ronde in 1.43,790, Rossi had slechts 0,081 seconde meer nodig voor zijn rondje.

Lorenzo is in een spannende strijd verwikkeld met Rossi, zijn teamgenoot bij Yamaha. De negenvoudig wereldkampioen uit Italië leidt het kampioenschap in de koningsklasse met nog vier races te gaan, maar voelt Lorenzo in zijn nek hijgen. Het verschil is nog maar veertien punten.

Lorenzo en Rossi zijn allebei in topvorm. Beide coureurs hebben ook een goede staat van dienst op de Twin Ring van Motegi, het circuit waar de Japanse GP wordt verreden. Lorenzo won de race al drie keer, Rossi zegevierde twee keer en stond vele malen op het podium.

De race in de MotoGP begint om 7.00 uur Nederlandse tijd. De Moto3 - doorgaans de meest spectaculaire race - gaat om 4.00 uur van start en de Moto2 begint om 5.20 uur.

Lorenzo slaat eerste slag in Japan
Lorenzo slaat eerste slag in Japan (Foto: ANP)

Rise of the Tomb Raider is af

Crystal Dynamics heeft Rise of the Tomb Raider afgemaakt. Het spel is verstuurd naar de drukkerij en is dus netjes op tijd voor de lancering volgende maand. De Xbox timed exclusive komt op 13 november uit.

“The entire team challenged themselves to improve on the last game that millions of fans enjoyed so much, and we believe we have created a worthy sequel to Tomb Raider 2013. With the game development now complete we are excited to share this incredible next chapter in Lara’s journey as she continues her growth into the ultimate action adventure icon, and accepts her destiny to become the Tomb Raide”, aldus Crystal Dynamics baas Darrell Gallagher.


Rise of the Tomb Raider komt begin 2016 naar pc. PS4 moet tot eind 2016 wachten.

Zuid-Amerikaanse bonden staan achter Platini

De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol is het niet eens met de schorsing van UEFA-voorzitter en kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap Michel Platini. De Zuid-Amerikaanse voetbalbonden blijven ook bij hun steun voor de Franse oud-voetballer als de toekomstige baas van wereldvoetbalbond FIFA, aldus een verklaring.

Evenals de huidige FIFA-preses Sepp Blatter wordt zijn beoogde opvolger Platini in verband gebracht met smeergeldpraktijken. Het duo werd daarom donderdag geschorst door de ethische commissie van de FIFA.

"Michel Platini is niet schuldig bevonden en zijn schorsing brengt de FIFA-verkiezing in gevaar. De schorsing is prematuur en onevenredig", aldus de verklaring. "We geloven volledig in de capaciteiten van Platini om de FIFA en het voetbal naar een betere toekomst te leiden."

De schorsing van Platini moet worden heroverwogen en hij moet de kans krijgen om de strijd aan te gaan voor de verkiezing bij de FIFA, meent de Conmebol.

Zuid-Amerikaanse bonden staan achter Platini
Zuid-Amerikaanse bonden staan achter Platini (Foto: ANP)

Duitse extremisten vallen vluchtelingen aan

In het Duitse Chemnitz hebben rechtsextremisten een groep vluchtelingen belaagd. De krant Dresdner Morgenpost berichtte dat in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf vluchtelingen zijn belaagd door een groep van tien tot twintig extremisten. Twee vluchtelingen raakten gewond. Ook sneuvelde er een autoruit. Een 34-jarige man is opgepakt.

In de Oost-Duitse plaats werd laat op de avond voor de opvang geprotesteerd tegen het vluchtelingenverblijf. Het protest liep uit de hand toen betogers begonnen vuurwerk, flessen en stenen naar de politie te gooien. Vluchtelingen die zich in de opvang niet veilig voelden waren naar een kerkgebouw getrokken. Daar sloegen betogers de ruiten in. Een vluchteling raakte daardoor gewond.

In Chemnitz is in het verleden vaak geprotesteerd tegen de komst van vluchtelingen. Ook zijn er gebouwen in brand gestoken waar vluchtelingen moesten worden opgevangen.

Duitse extremisten vallen vluchtelingen aan
Duitse extremisten vallen vluchtelingen aan (Foto: ANP)

Zwaar ongeval Sainz tijdens VT3

Carlos Sainz is tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van Rusland zwaar gecrashed. De Spanjaard kwam tijdens het aanremmen voor bocht dertien in aanraking met de muur, om vervolgens met hoge snelheid rechtdoor de barrière in te schieten.

De crash is vermoedelijk veroorzaakt door het wegvallen van de remmen van de Toro Rosso, als gevolg van de klap tegen de muur. Sainz is na het ongeluk afgevoerd met een ambulance, maar was wel bij bewustzijn.

De sessie werd na het ongeluk niet meer hervat.

Mogelijk meer geld weg bij ANBO

Bij ouderenbond ANBO is mogelijk nog meer geld verdwenen dan de 200.000 euro die eerder al werd gemeld. Voorzitter Liane den Haan, hekelt zaterdag in een interview met Trouw de spilzucht van bestuurders binnen de ouderenbond.

"Van de twee miljoen aan contributie die er jaarlijks het land in gaat, gaat 700.000 euro naar bestuurders. Naar etentjes, reizen en naar vergoedingen die ze zich toekennen. Bovendien is er in het verleden twee ton verdwenen. Nu blijkt dat er opnieuw geld is verdwenen, onder meer naar stichtingen die zich met vastgoed bezighouden, of naar andere stichtingen. Er kan nóg wel eens twee ton bijkomen", aldus Den Haan.

Op de vraag of de ANBO bestaat uit fraudeurs en potverteerders antwoordt Den Haan: "nou dat is misschien 5 procent".

Mogelijk meer geld weg bij ANBO
Mogelijk meer geld weg bij ANBO (Foto: ANP)

'Thatcher moest ijzeren imago aanpassen'

De voormalige Britse premier Margaret Thatcher kreeg het dringende verzoek om haar imago te verzachten. De 'Iron Lady' kreeg dat advies van de chef van haar persafdeling, Bernard Ingham. Dat blijkt uit vrijgegeven persoonlijke documenten van Thatcher, schrijft de BBC zaterdag.

In een vijf pagina's tellend memo somt Ingham de sterke en zwakke punten van Thatcher op. Zo schrijft hij dat ze "intimiderend, fel en bazig" is. Tegelijkertijd omschrijft hij haar als een "besluitvaardig en resoluut persoon" en als "iemand die zich duidelijk niet wil laten verslaan".

Ondanks de raad van haar persvoorlichter zou Thatcher hebben geweigerd haar toon te veranderen en wilde ze geen woorden als compassie en zorgzaam in de mond nemen tijdens speeches.

Thatcher werd in 1979 de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. De eurosceptische Thatcher kreeg om haar onwrikbare houding tegenover de vakbonden en in de oorlog met Argentinië om de Falkland-eilanden de bijnaam 'The Iron Lady' (IJzeren Dame). Ze overleed 8 april 2013 op 87-jarige leeftijd.

'Thatcher moest ijzeren imago aanpassen'
'Thatcher moest ijzeren imago aanpassen' (Foto: ANP)

Peuter verdronken terwijl moeder facebookt

Een moeder uit het Engelse Beverly verdwijnt vijf jaar achter de tralies, omdat haar tweejarige zoontje verdronk terwijl zij zat te facebooken op haar mobiele telefoon. De vrouw is veroordeeld voor kindermishandeling.

Het jongetje overleed vorig jaar maart nadat hij in een vijver in de achtertuin van het gezin was gevallen. Hij viel erin tijdens het spelen. Zijn 31-jarige moeder probeerde hem nog te redden, maar had te laat in de gaten dat de peuter in het water lag. Hij overleed in het ziekenhuis.

Het was overigens niet de eerste keer dat zij haar zoon uit het oog was verloren. Buren waren al een keer naar de kinderbescherming gestapt, omdat ze het jongetje buiten op straat liet spelen zonder op hem te letten. Hij werd toen bijna geschept door een auto.

Peuter verdronken terwijl moeder facebookt
Peuter verdronken terwijl moeder facebookt (Foto: ANP)

Turkse hoofdredacteur vast na Erdogan-tweets

De hoofdredacteur van de Turkse krant Today's Zaman is opgepakt, omdat hij op Twitter kritiek heeft geleverd op president Recep Tayyip Erdogan. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij Erdogan heeft beledigd.

Bülent Kenes werd vrijdagavond gearresteerd in zijn kantoor in Istanbul. Een aantal collega's liep met hem mee naar de politieauto om solidariteit te tonen, aldus Turkse media.

Kenes zegt zelf dat hij alleen zijn kritische mening uitte. "Dit is de situatie in het land nu. We zullen hopelijk een democratisch land worden dat wordt geregeerd volgens de wet. We zullen de strijd niet opgeven", reageerde de journalist na zijn aanhouding.

Turkse hoofdredacteur vast na Erdogan-tweets
Turkse hoofdredacteur vast na Erdogan-tweets (Foto: ANP)

Noord-Korea viert verjaardag met parade

In de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang is zaterdag een militaire parade ter viering van het zeventigjarig bestaan van de regeringspartij Arbeiderspartij van Korea. Leider Kim Jong-un van het stalinistische land is aanwezig op het Kim Il-sung-plein.

Er doen tienduizenden militairen mee aan de parade. Ook zijn er honderden militaire voertuigen te zien. In Noord-Korea, formeel de Democratische Volksrepubliek Korea, worden geregeld militaire parades gehouden om historische gebeurtenissen te vieren.

Er zijn geen internationale leiders gekomen naar de viering zaterdag, al zijn er wel andere buitenlandse gasten en journalisten. China heeft een hoge functionaris van de Communistische Partij naar de Noord-Koreaanse hoofdstad gestuurd. President Xi Jinping heeft vrijdag het Noord-Koreaanse bewind en de bevolking gefeliciteerd met het zeventigjarig bestaan van de partij.

Noord-Korea viert verjaardag met parade
Noord-Korea viert verjaardag met parade (Foto: ANP)

Veel doden door aanslag in centrum Ankara

Bij een explosie in het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara zijn zeker twintig mensen omgekomen. Het dodental loopt waarschijnlijk op, meldden Turkse media zaterdag. De ontploffing was bij het belangrijkste treinstation van de stad. Volgens eerste berichten blies een man met een bomgordel zich op in het publiek.

Derde week BeNe-League ijshockey

De derde week in de BeNe-league ijshockey is wat het aantal wedstrijden betreft nauwelijks noemenswaardig. Er worden slechts drie wedstrijden gespeeld. Toch zit er een leuke ontmoeting bij. Alle wedstrijden zijn op zaterdag 10 oktober.

Amstel Tijgers - Hijs Hokij Den Haag
 
Het hoofdgerecht dit weekend wordt opgediend in Amsterdam. Amstel Tijgers neemt het in de eigen Jaap Edenhal op tegen Hijs Hokij Den Haag. Een wedstrijd tussen Amsterdammers en Hagenezen is altijd pikant, om welke sport het ook gaat. Beide clubs willen dit seizoen tevens strijden om de playoffs en daarin is de club uit de hofstad beter gestart dan de club uit de hoofdstad. Den Haag won zijn eerste twee duels, al speelde het daarin nog niet groots. Amsterdam verloor hun eerste pot vorig weekend in Zoetermeer. In de voorbereiding speelden de teams ook al tegen elkaar. In de Uithof wonnen de Tijgers toen met 1-6. Beiden hebben daardoor zo hun motieven om sportief revanche te halen. 
Aanvang 17.45 uur
 
Wedstrijdaankondiging
Wedstrijdaankondiging
 
Zoetermeer Panters - Eindhoven Kemphanen 
 
Ook de wedstrijd in Zoetermeer is het bekijken waard. De Panters nemen het thuis op tegen Eindhoven Kemphanen. De Brabanders speelden vorig seizoen nog in de eredivisie terwijl Zoetermeer een niveautje lager acteerde. Dit jaar lijken de rollen qua krachtsverhouding omgekeerd. Zoetermeer staat inmiddels op twee zeges (waarvan wel één reglementair) en Eindhoven won eenmaal, verloor een keer en trok ook nog een keer aan het kortste eind in een overtime. Zoetermeer wil de zege van vorige week doorzetten, maar zal wel moeten oppassen voor de twee imports van Eindhoven: de Let Denniss Baskatovs en de Tsjech Filip Martinec.
Aanvang 20.00 uur
 
Red Eagles Den Bosch - Eaters Geleen
 
Tot slot spelen in Den Bosch de Red Eagles tegen Eaters Geleen een zuidelijk onderonsje. Dit affiche stond in de openingsronde in Limburg ook al op het programma, maar ging toen niet door vanwege problemen met de koelinstallatie. Geleen speelde mede daardoor nog geen wedstrijd in de BeNe-League. Wel won de club vorige week van Tilburg in de bekercompetitie. Red Eagles Den Bosch speelde vorige week hun eerste wedstrijd in de BeNe-League, toevallig ook tegen Tilburg, en verloor.
Aanvang 20:15 uur

Bekercompetitie

In de bekercompetitie wordt het dit weekend ietsje drukker. Er staan namelijk vier wedstrijden op het programma.
 
Datum Tijd Wedstrijd
9 oktober 20:30 Nijmegen Devils - Dordrecht Lions
10 oktober 20:45 Heerenveen Flyers - Tilburg Trappers
11 oktober 19:00 Tilburg Trappers - Nijmegen Devils
11 oktober 19:00 Eaters Geleen - Heerenveen Flyers*
 
* Deze wedstrijd wordt in Aken (Duitsland) gespeeld, omdat de problemen met de koelinstallatie in Geleen nog niet verholpen zijn

'Hearthstone-aankondiging op 6 november'

Het zal voor niemand een verrassing zijn, het evenement is er immers voor, maar een nieuwe update van Hearthstone: Heroes of Warcraft wordt naar alle waarschijnlijkheid op 6 november tijdens Blizzcon aangekondigd. Het gaat hier waarschijnlijk om een nieuw adventure.

Op vrijdag 6 november heeft Blizzard een panel ingepland met de titel: 'Hearthstone: What's Next?' Duidelijker kunnen ze het niet maken. Het panel duurt naar schatting een uur. Voor mensen in Nederland vindt de aankondiging stiekem plaats op zaterdag 7 november, namelijk in de nacht van 6 op 7 november van 00:30 tot 01:30. 

De vorige uitbreiding van Hearthstone: Heroes of Warcraft bracht ons ruim honderd nieuwe kaarten en nieuwe mechanismen. Deze uitbreiding, The Grand Tournament, is beschikbaar sinds 24 augustus.

Hearthstone2

Miljonair woont in tuin van eigen villa

Een 69-jarige man uit Texas is door zijn vrouw uit zijn eigen villa gezet. Sindsdien woont de man in zijn eigen tuin. Zijn vrouw heeft de sloten vervangen en heeft toegang tot zijn vermogen, ondanks dat hij de mede-eigenaar is. 

In plaats van een bezoek aan de rechter of simpelweg de boel te slopen, kiest de man ervoor om zijn nachten onder een palmboom door te brengen. Ondanks dat zijn vrienden al meerdere keren hebben aangeboden dat hij bij hen kan intrekken, leeft hij inmiddels al zes maanden in zijn eigen tuin.

Om de vernedering nog groter te maken, hangen er briefjes rond de tuin waarop teksten staan zoals: 'Als je hem wilt voeden, neem hem dan mee naar je huis. Als je wilt, mag je hem ook in huis houden. Dank voor uw begrip, maar breng niets naar dit terrein.'

Zo nu en dan komt de lokale politie even kijken bij de miljonair. Er wordt gekeken hoe het met de man gaat, aangezien hij diverse gezondheidsproblemen heeft, waaronder diabetes. 

De buren denken dat de man mentaal niet in orde is, de andere buurtgenoten zullen waarschijnlijk denken dat het een slappe zak is. We zullen het nooit weten ...

Mentaal in orde of niet, ik zou niet kunnen leven met het idee dat de eerste beste buurman jouw eigen huis binnenkomt om jouw vrouw even van binnen en buiten te leren kennen, in de meest letterlijke zin.

'De hooiwagen' na 450 jaar weer te zien

Het grote drieluik 'De hooiwagen' van de Brabantse kunstenaar Jheronimus Bosch (circa 1450-1516) is na bijna 450 jaar weer te zien in Nederland. Het werk hangt op een tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, die zaterdag opent voor het publiek.

Het museum verwacht zaterdag 2000 bezoekers voor het beroemde schilderij, een van de eerste in de kunstgeschiedenis waarop alledaagse taferelen zijn afgebeeld. Het Prado Museum in Madrid leent het werk ruim een halfjaar uit voor twee tentoonstellingen in ons land.

In Rotterdam wordt het getoond op de expositie 'De ontdekking van het dagelijks leven - van Bosch tot Bruegel'. In februari verhuist het werk naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch voor de grootste overzichtsexpositie ooit rond kunstenaar Jeroen Bosch.

Het Madrileense museum leent het drieluik bij hoge uitzondering uit voor de viering van het vijfhonderdste sterfjaar volgend jaar van Bosch, de belangrijkste laatmiddeleeuwse kunstenaar van Nederland. De Spaanse koning Filips II was een groot Bosch-verzamelaar en kocht het in 1570 voor zijn privéverzameling.

'De hooiwagen' na 450 jaar weer te zien
'De hooiwagen' na 450 jaar weer te zien (Foto: ANP)

Persmuseum viert zijn eeuwfeest

Het Persmuseum in Amsterdam bestaat honderd jaar. De bewaarplaats van het journalistieke erfgoed viert het eeuwfeest met de jubileumtentoonstelling '10x10=100 jaar', die zaterdagmiddag wordt geopend door burgemeester Eberhard van der Laan.

De tentoonstelling bestaat uit tien deelexposities "die een bijzonder licht werpen op honderd jaar journalistieke geschiedenis". Zo heeft Linda-hoofdredacteur Jildou van der Bijl de tien 'meest indrukwekkende mediamomenten' uitgekozen, zoals de moord op Pim Fortuyn en het eerste bloot op de Nederlandse televisie in oktober 1967.

Fotograaf en voormalig nieuwslezeres Sacha de Boer koos de tien 'mooiste nieuwsfoto's' en oud-Parooljournalist Paul Arnoldussen bracht de tien 'grootste mediablunders' bij elkaar, zoals die van De Telegraaf die in 1999 dacht de eerste foto van Máxima te hebben.

Het Persmuseum, dat bestaat sinds 4 november 1915, beheert onder meer een omvangrijke collectie kranten en tijdschriften, politieke prenten en reclame-uitingen met betrekking tot de pers.

Persmuseum viert zijn eeuwfeest
Persmuseum viert zijn eeuwfeest (Foto: ANP)

Auto onder trein in Twello, vrouw overleden

Een vrouw is vrijdagavond laat om het leven gekomen bij een aanrijding tussen een auto en een trein. Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur op de Holthuizerstraat in Twello. De wagen kwam door nog onbekende oorzaak onder de trein terecht. De automobiliste is overleden.

Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer is stilgelegd. De verstoring is waarschijnlijk rond 01.30 verholpen. De weg is afgezet vanwege onderzoek.

Auto onder trein in Twello, vrouw overleden
Auto onder trein in Twello, vrouw overleden (Foto: ANP)

Zijlstra: asielzoeker bedreigt onze welvaart

De toestroom van vluchtelingen vormt een acute bedreiging voor de Nederlandse welvaartsstaat en sociale voorzieningen. Daarvoor waarschuwt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met het AD van zaterdag. Het mes moet in de opvang, versobering moet voorkomen dat meer mensen doorreizen naar ons land, bepleit de politicus.

"Er is een run op Nederland, die moeten we stoppen. Want de zorgkosten lopen op, de woningmarkt loopt vast. Dat kunnen we niet accepteren. We moeten naar een minimumniveau voor deze vluchtelingen. Het is mijn dure plicht als politicus om ons eigen welvaartsniveau, waar hard voor gewerkt is, te beschermen."

Zijlstra: asielzoeker bedreigt onze welvaart
Zijlstra: asielzoeker bedreigt onze welvaart (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: oostenwind en nachtvorst

Vandaag blijft het droog met overwegend bewolking. Toch kan hier en daar het zonnetje er even tussendoor piepen. De wind komt uit het oosten en is matig tot zwak. De temperaturen liggen vandaag nog rond de vijftien graden, vanaf morgen daalt het kwik snel en is er 's nachts kans op de eerste nachtvorst.

Ik kreeg van een user uit de omgeving van Rotterdam de volgende foto's doorgestuurd. Als geboren en getogen Rotterdamse moest ik deze natuurlijk wel plaatsen. Waar het hier in Alkmaar grotendeels bewolkt was en ik zelfs een paar regenbuien heb gezien, was het in Rotterdam zo te zien prachtig weer!

De SS Rotterdam
De SS Rotterdam

De Euromast
De Euromast

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
In 1995 gaat Operatie Decibel van start: alle Nederlandse telefoonnummers worden omgezet naar een tiencijferig nummer. Wie kent de slogan nog? Op 10 oktober krijgt iedereen een 10! 

in 1943 werd Enschede gebombardeerd door de Amerikanen die het op Vliegveld Twente hadden gemunt. Er vielen 151 doden en 104 mensen raakten zwaargewond.

in 1982 vond er een omstreden heiligverklaring plaats: Maximilliaan Kolbe, een Poolse priester en martelaar in Auschwitz, wordt heilig verklaard door Paus Johannes Paulus de tweede.

In 1933 komt het eerste synthetische wasmiddel op de markt. Nooit geweten dat het merk Dreft al zo oud is!

Van Gerwen opnieuw in finale WGP

Titelhouder Michael van Gerwen heeft vrijdagavond in Dublin opnieuw de finale gehaald van de World Grand Prix. De Brabantse darter was in de halve eindstrijd met 4-1 te sterk voor de Welshman Mark Webster.

Van Gerwen komt zaterdag in de finale uit tegen de Schot Robert Thornton, die in de halve finale de Oostenrijker Mensur Suljovic met 4-2 versloeg. Mighty Mike won het toernooi ook al in 2012.

Voor de winnaar in Dublin ligt dit jaar een cheque van 135.000 euro klaar. De verliezend finalist kan rekenen op een bedrag van 60.000 euro.

Van Gerwen opnieuw in finale WGP
Van Gerwen opnieuw in finale WGP (Foto: ANP)

Deelnemersveld EK groeit naar negen landen

Het deelnemersveld aan het EK groeit gestaag. Spanje en Zwitserland voegden zich vrijdag bij de zeven landen die al zeker waren van deelname aan de Europese titelstrijd van volgend jaar in Frankrijk. Naast het gastland zijn dat Engeland, Oostenrijk, IJsland, Tsjechië, Noord-Ierland en Portugal. In totaal doen volgende zomer liefst 24 landen mee aan het EK.

In groep A, B en H worden zaterdag de wedstrijden uit de voorlaatste speelronde afgewerkt. Van zondag tot en met dinsdag zijn in iedere groep de laatste wedstrijden.

Het Nederlands elftal kan zich niet meer rechtstreeks kwalificeren. De ploeg van bondscoach Danny Blind hoopt in poule A als derde te eindigen, goed voor een herkansing in de play-offs, maar het moet daarvoor wel een achterstand van twee punten goedmaken op Turkije.

Deelnemersveld EK groeit naar negen landen
Deelnemersveld EK groeit naar negen landen (Foto: ANP)

EK beachvolleybal in 2018 naar Nederland

Nederland heeft na het succesvolle WK beachvolleybal ook het Europees kampioenschap binnengehaald. De strijd om de Europese titels bij de mannen en vrouwen vindt in 2018 plaats in ons land, bevestigde een woordvoerder van de volleybalbond Nevobo vrijdag naar aanleiding van een bericht op de website van AD Sportwereld. Net als bij de WK die afgelopen zomer in Nederland werden gehouden, is het de bedoeling dat de EK-wedstrijden verspreid door het land worden gespeeld.

De strijd om de wereldtitels vond plaats op bijzondere locaties in Den Haag (op een drijvend veld in de Hofvijver), Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn. Overal waren volle tribunes te zien en oogstte de organisatie lof voor de sfeer rond de velden. Volgens een woordvoerder van de Nevobo zijn de WK-steden enthousiast om over drie jaar ook de EK te huisvesten. Een besluit daarover valt in een later stadium.

EK beachvolleybal in 2018 naar Nederland
EK beachvolleybal in 2018 naar Nederland (Foto: ANP)

Ziyech verliest bij debuut Marokko

Hakim Ziyech heeft zijn eerste interland van Marokko vrijdag niet kunnen opluisteren met een overwinning. De aanvoerder van FC Twente speelde in Agadir ruim een uur mee in de oefeninterland tegen Ivoorkust, dat het gastland met 1-0 versloeg door een doelpunt van Seydou Doumbia.

Ziyech (22) maakte de nodige indruk tijdens zijn eerste optreden voor de nationale ploeg. De nummer tien van Marokko, die opgroeide in Dronten, kreeg een klaterend applaus van de supporters toen hij van het veld ging.

Ziyech verkoos onlangs Marokko boven het Nederlands elftal. De spelverdeler van FC Twente zat in mei bij de voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, maar hij haakte toen geblesseerd af. Ziyech stond ook op het lijstje van bondscoach Danny Blind voor de komende interlands, maar de sterspeler van Twente gaf de voorkeur aan de uitnodiging van zijn 'vaderland' Marokko.

Ziyech verliest bij debuut Marokko
Ziyech verliest bij debuut Marokko (Foto: ANP)

Spoedoverleg FIFA-bestuur op 20 oktober

Het hoofdbestuur van de wereldvoetbalbond FIFA komt op dinsdag 20 oktober in Zürich bijeen voor spoedoverleg. Het uitvoerend comité, dat voorlopig onder leiding staat van Issa Hayatou, zal dan de ontstane situatie bij de FIFA bespreken. Voorzitter Sepp Blatter, diens rechterhand Jérôme Valcke en vicepresident Michel Platini werden donderdag allemaal voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie.

Op de agenda voor het spoedoverleg staat waarschijnlijk ook mogelijk uitstel van de nieuwe voorzittersverkiezing, die voor 26 februari is uitgeschreven.

Spoedoverleg FIFA-bestuur op 20 oktober
Spoedoverleg FIFA-bestuur op 20 oktober (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.