FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 april 2009

Uitslag Hamburger SV - 1899 Hoffenheim

Hamburger SV heeft in de Bundesliga goede zaken gedaan door van de nummer vijf 1899 Hoffenheim te winnen. De ploeg van Martin Jol was met 1-0 te sterk voor de Herbstmeister.

De ploeg uit Hamburg dankte de overwinning aan een oprisping van Jonathan Pitroipa in de 28e minuut. De middenvelder legde een lange sprint af, eer hij profiteerde van een slechte terugspeelbal van Cristoph Janker en Timo Hildebrand met een pegel van negen meter kansloos liet.

Adressen BN'ers via KvK openbaar

Adressen en telefoonnummers van verscheidene bekende Nederlanders zijn te vinden via Google Maps en andere websites. Deze gegevens komen uit het Handelsregister en zijn aan de sites doorverkocht door de Kamer van Koophandel (KvK). Dat meldde het radioprogramma TROS Radio Online vanavond.

Het gaat om BN'ers die als zzp'er (zelfstandige zonder personeel) staan ingeschreven in het openbare Handelsregister. De KvK mag die gegevens verkopen aan derden. BN'ers en anderen die zich dat niet realiseren, lopen zo de kans dat hun privéadres en hun privénummer op internet terechtkomen als ze die gegevens hebben gebruikt bij hun inschrijving.

De kwestie is voor de KvK aanleiding om zzp'ers de mogelijkheid te geven voortaan meteen bij inschrijving het gebruik van een deel van hun persoonlijke gegevens door derden te weigeren, bevestigde een woordvoerder van de KvK.

Het Tweede Kamerlid Ada Gerkens (SP) gaat staatssecretaris Frank van Heemskerk van Economische Zaken opheldering vragen over het verkopen van dit soort gegevens door de KvK.

Adressen bekende Nederlanders openbaar.  (foto: ANP)

Weer agenten doodgeschoten in VS

In de Verenigde Staten zijn vandaag voor de tweede keer in twee weken tijd drie politiemannen doodgeschoten. Het jongste incident was in de stad Pittsburgh in het noordoosten van het land, meldden Amerikaanse media op gezag van de lokale politie.

De politie was gebeld voor een huiselijk geschil. Toen agenten bij de woning aankwamen opende de schutter onmiddellijk het vuur met een AK-47 machinegeweer. Twee agenten waren op slag dood, de derde overleed later aan zijn verwondingen. Twee andere agenten zijn gewond.

De 23-jarige dader die een kogelvrij vest droeg vuurde in totaal zeker honderd kogels af. Hij raakte ook gewond tijdens het vuurgevecht en gaf zich uiteindelijk over. De politie denkt dat hij de agenten in de val heeft gelokt. Zijn moeder was ook in de woning tijdens de schietpartij.

Twee weken geleden werden drie agenten doodgeschoten in Oakland in de staat Californië. De 26-jarige dader stierf ook tijdens het vuurgevecht met de politie.

Gluurder bekent schuld aan seriegluren

De 45-jarige Brian L. heeft van de politie de bijnaam 'Peeping Tom' meegekregen nadat hij in de meisjeskleedkamer op de Brighton High School werd betrapt op het begluren van dames onder de douche.

Hem is ten laste gelegd dat hij in ieder geval vijf keer gegluurd zou hebben in de doucheruimte terwijl er dames stonden te douchen. Ook werd hij beschuldigd van inbraak en poging tot ontucht, hier was echter niet voldoende bewijs voor.

De man werd vorig jaar in oktober betrapt door de dames, een van hen zag iets 'verdachts' en trok het gordijn weg, ze troffen daar Brian L. aan met de broek op zijn enkels. Hij trok snel zijn broek omhoog en vluchtte de kleedkamer uit. Een aantal dames rende achter hem aan over de parkeerplaats van de school, daar belden ze de politie. Nadat deze gearriveerd was, werd Brian L. aangehouden.

Dit is niet de eerste keer dat de man met de politie in aanraking kwam voor een dergelijk vergrijp, de aanklager maakt zich dan ook ernstige zorgen over Brians gedrag. Op 24 april is de definitieve uitspraak in deze zaak.

 

Uitslag Sparta Rotterdam - PSV

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en PSV. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta Rotterdam - PSV 0-2
'41 Dzsudzsák 0-1
'44 Toivonen 0-2

Toeschouwers: 10.756
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Het Kasteel
Slijngard, Slot, Adaleye (Sparta Rotterdam), Amrabat, Méndez (PSV)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Cássio, Vermes, Knol (Adaleye/59), Promes, Slijngard (Jaggy/70), Strootman, Slot (Rose/79), Falkenburg, Duplan, Poepon, John

PSV: Isaksson,Culina, Marcellis, Bréchet, Salcido, Méndez (Kromkamp/89), Afellay, Simons, Amrabat (Lazovic/90+1), Toivonen, Dzsudzsák

Afghaanse vluchtelingen gestikt in vrachtwagen

Bijna vijftig Afghaanse vluchtelingen die in een vrachtwagen via Pakistan op weg waren naar Iran, zijn onderweg gestikt. De Pakistaanse politie vond vandaag hun lijken in de laadruimte van het geparkeerde voertuig, nabij de stad Quetta in het grensgebied met Afghanistan.

Een Pakistaanse politiewoordvoerder sprak over 46 doden. Nog eens 45 mensen werden bewusteloos uit de overvolle laadruimte gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Velen verkeren in levensgevaar.

Voorbijgangers hadden de politie attent gemaakt op een vreselijke stank die uit de vrachtwagen kwam. Van de chauffeur en zijn bijrijder ontbreekt elk spoor.

Afghaanse vluchtelingen gestikt.  (foto: ANP)

Button blij met tweede pole op rij

Jenson Button reed zaterdag in de kwalificatie van de Formule 1 in Maleisië de snelste tijd. De Britse Brawn GP-coureur was daar zeer blij mee, te meer omdat het team er eerder dit weekend niet helemaal goed bij leek te zitten.

"We hebben de boel aardig op z'n kop gezet en daar ben ik heel erg blij mee. Het team heeft vannacht van alles veranderd en dat heeft goed uitgepakt," aldus Button die vrijdag niet tevreden was over de auto.

"Als iemand me gisteren had verteld dat ik de race opnieuw van voren zou mogen starten, had ik dat niet geloofd, eerlijk gezegd. Daarom hebben we vanmorgen gecheckt of de doorgevoerde veranderingen in de praktijk bleken te werken. Langzaam maar zeker hebben we de auto in de aanloop naar de kwalificatie verbeterd."

Na Australië is het voor Button de tweede pole position op rij en daar is de Brit blij mee. "Dit toont aan dat onze auto werkt op twee compleet verschillende circuits. Daarom vind ik deze pole eigenlijk nóg specialer dan die van vorige week in Melbourne. Het is moeilijk een pole te scoren, daar niet van, maar twee poles op rij is wel heel speciaal."

Hambüchen wint meerkamp turnen

Fabian Hambüchen heeft in Milaan bij het EK turnen de titel op de meerkamp veroverd. De Duitser kwam na zes toestellen op een totaalscore van 89,175 punten, waarmee hij de Brit Daniel Keatings en de Rus Joeri Riazanov ruim voorbleef.

In de finale deed voor Nederland Jeffrey Wammes mee, maar hij maakte enkele fouten en kwam er niet aan te pas. Wammes werd 21e met 82,075 punten. Zondag doet hij wel mee aan de toestelfinales op sprong en rek.

George Harrison krijgt ster in Hollywood

Beatlesgitarist George Harrison wordt 8 jaar na zijn dood vereeuwigd met een ster op de Walk of Fame in Hollywood. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Harrisons weduwe Olivia en hun zoon Dhani zullen op 14 april bij de onthulling van de tegel aanwezig zijn, aldus de organisatoren. De oud-Beatle zelf stierf in 2001 aan op 58-jarige leeftijd aan kanker.

De gitarist van de legendarische band staat de laatste tijd meer in de belangstelling. Regisseur Martin Scorsese werkt aan een documentaire over zijn leven en platenmaatschappij Capitol/EMI komt binnenkort met plannen voor een nieuwe uitgave van zijn solowerk.

The Beatles hadden als band al een gezamenlijke ster op de beroemde stoep. In 1988 kreeg de vermoorde John Lennon er een eigen plaquette.


George Harrison krijgt ster in Hollywood  (foto: DAG)

SP: heffing op verhuizing naar belastingparadijs

Nederlandse bedrijven die zich vestigen in belastingparadijzen zouden gestraft moeten worden met een heffing. Dat stelt SP-Tweede Kamerlid Farshad Bashir vandaag in een voorstel om belastingontduiking tegen te gaan.

Bij belastingparadijzen gaat het volgens hem om landen waar heel weinig belasting wordt geheven en landen die weigeren informatie uit te wisselen met de Nederlandse fiscus. Bedrijven die desondanks daar naartoe verhuizen, zouden volgens de SP'er het verschil tussen het Nederlandse belastingtarief en het belastingtarief van het belastingparadijs alsnog moeten afdragen.

Hij vindt ook dat het kabinet moet stoppen met het sluiten van verdragen met belastingparadijzen. "Door klakkeloos en kritiekloos verdragen te sluiten met belastingparadijzen legitimeert de Nederlandse overheid het bestaan van belastingparadijzen en brengt zo schade toe aan andere landen", aldus Bashir.

In zijn voorstel bepleit de SP'er ook een einde aan de brievenbusbedrijven in ons land die volgens hem alleen maar dienen om het betalen van belastingen te vermijden en de oprichting van een internationaal kenniscentrum voor belastingconcurrentie.

Stewards wijzen diffuser-protest BMW af

BMW Sauber heeft na de kwalificatie in Maleisië wederom een protest ingediend tegen de illegale diffusers van Toyota, Williams en Brawn GP. De stewards hebben het protest zoals verwacht afgewezen.

BMW diende in Australië al een protest in tegen de diffusers van de drie teams, maar dit werd op formele gronden afgewezen. Door het protest in Maleisië opnieuw in te dienen, kan het team zich aansluiten bij Ferrari, Renault en Red Bull Racing die de kwestie door Court of Appeal van de FIA behandeld willen zien worden.

Mocht het Court of Appeal de diffusers van Toyota, Williams en Brawn GP illegaal bevinden, dan kunnen die teams mogelijk uit de uitslag geschrapt worden in Australië en Maleisië.

Uitslagen Eredivisie 04/04/2009

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

AZ - ADO Den Haag 4-1
'40 Kum 0-1
'50 Dembélé 1-1
'61 Martens 2-1
'79 El Hamdaoui 3-1
'83 v.d. Velden 4-1

Toeschouwers: 16.767
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart: Jaliens (AZ), Knopper (ADO Den Haag)

Opstellingen

AZ: Didulica, Swerts, Jaliens, Klavan, Pocognoli, Mendes da Silva (v.d.Velden/ 70), De Zeeuw, Schaars, Martens (Pellè/ 85), Dembélé, El Hamdaoui

ADO Den Haag:: Waterman, Ammi (Kahya/84), Derijck, Kum, Piqué (v.Hese/66), Buijs, Rankovic, Cornelisse, Knopper, Powel (Hoogendorp/77), Soltani



Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-1
'16 Bak Nielsen 0-1
'81 Fledderus 1-1

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Breukers, Pieckenhagen, Fledderus (Heracles Almelo), Beerens, Ingelsten, Breuer, Bak Nielsen, Svec (sc Heerenveen)
Rode kaart:'90+2 Quansah (Heracles Almelo)


Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Smit (Hakola/80), De Vries, Breukers, Quansah, v.d.Bergh, Fledderus, Douglas, Everton (Schulmeister/61), Overtoom (Bajer/80)

sc Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim (B.Kalou/88), Svec, V.Elm, Beerens (Smárason/46), Ingelsten, Pranjic (Sibon/ 86)

Uitslag VfL Wolfsburg - Bayern München

VfL Wolfsburg heeft zaterdag in de Bundesliga goede zaken gedaan door thuis de topper tegen Bayern München met 5-1 te winnen. In de tweede helft wist Wolfsburg toe te slaan en zo de Zuid-Duitsers een zeldzaam grote nederlaag te bezorgen.

Een opleving op slag van rust betekende een spectaculair einde van de eerste helft bij de wedstrijd tussen Wolfsburg en Bayern. De ploegen leverden veel strijd, maar konden voor de rust allebei maar één echte kans creëren. Beide mogelijkheden werden ook direct verzilverd. Allereerst kopte Christian Gentner van Wolfsburg een corner van Zvjezdan Misimovic binnen en een minuut later wist Luca Toni na een vrije trap van Sebastian Schweinsteiger de doelman van de gastheren, Diego Benaglio, in twee instanties te passeren.

Na de verplichte onderbreking beet Wolfsburg van zich af. Achttien minuten na de pauze maakte Edin Dzeko op aangeven van Marcel Schäfer de 2-1 en kort daarna werd de score uitgebouwd naar 3-1 door opnieuw een treffer van Dzeko, die ditmaal doelman Michael Rensing de verkeerde hoek instuurde. Grafite maakte er voor Bayern uiteindelijk een deceptie van. Door zijn negentiende en twintigste competitiedoelpunt werd het 5-1. Een doelpunt van Lukas Podolski werd na de vijfde treffer nog afgekeurd.

Schoonmakers mogen doorgaan met acties op Schiphol

De schoonmakers op Schiphol mogen van de rechter doorgaan met hun acties voor betere arbeidsvoorwaarden. De rechter heeft de eis van Schiphol om te stoppen met staken van tafel geveegd.

De schoonmakers hadden dinsdag en woensdag al actie gevoerd voor onder meer een betere reiskostenvergoeding en uitzicht op een vaste baan. Donderdag en vrjdag werd geen vooruitgang geboekt.

De rechter vindt nu dat de schoonmakers het recht hebben om te protesteren.

Vrouwen weggesneden uit foto kabinet

Het ultra-orthodoxe Israëlische weekblad Shaa Tova heeft twee vrouwelijke leden van het nieuwe kabinet laten 'verdwijnen'. In plaats daarvan zijn er op de foto twee zwarte vlekken te zien.

"Iedereen die bekend is met de ultra-orthodoxe pers weet dat ze de foto's van vrouwen zo veel mogelijk willen vermijden," aldus Shaa Tova tegenover het dagblad Maariv. "Deze groep vindt dat vrouwen geen publiek leven mogen hebben, of zelfs het recht mogen hebben om te stemmen," vertelt regeringsexpert Galia Golan-Gild.

Met dank aan McGever voor de submit.

Disney schrapt banen

Slecht nieuws voor Donald Duck en Mickey Mouse. Bij de attractieparken van Walt Disney in de VS gaan 1900 banen verloren. Dat is elf procent van de betaalde krachten die bij de attractieparken werken. Zo'n 1200 mensen worden ontslagen en 700 vacatures zullen niet worden vervuld.

De ontslagen treffen vooral managers en parttimers van de parken. In 2005 besloot Disney al tot een reorganisatie maar door de recessie wordt er versneld en harder ingegrepen.

Verlies cricketploeg tegen VAE

De Nederlandse cricketploeg heeft op het WK voor B landen zijn eerste nederlaag geleden. In Zuid-Afrika waren de Verenigde Arabische Emiraten net te sterk.

De eerdere wedstrijden op WK tegen Kenia en Denemarken werden gewonnen, onder meer door het winnen van de toss. Maar tegen de VAE verloor Nederland de toss. De start was stroef, maar uiteindelijk kwam het toch goed op gang. Dit was vooral te danken aan Eric Szwarcznski (56) en Bas Zuiderent (50). Oranje kwam op een goed verdedigbaar totaal van 265 all out in 49,3 overs.

Daarna waren de Emiraten aan de beurt, en aanvankelijk was er voor Nederland weinig aan de hand. De wickets van de VAE vielen echter niet snel genoeg, waardoor de zege Nederland toch nog uit handen glipte. Uiteindelijk bleek de tegenstander aan bat over net iets meer inhoud te beschikken en won de wedstrijd 268/8 tegen 265 all out.

Maandag speelt Nederland tegen Afghanistan. Het heeft plaatsing voor de 'Super Eight' nog in eigen hand. De eerste vier landen landen van het toernooi plaatsen zich voor het grote WK in 2011.

Uitslag FC Utrecht - FC Groningen

Om 18:45 uur begon het duel tussen FC Utrecht en FC Groningen. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

FC Utrecht - FC Groningen 0-1
90’ Levchenko 0-1

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Janssen
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Gele kaart: Keller, Loval, van Dijk (FC Utrecht), Svejdík, Berg, Levchenko (FC Groningen)

Opstellingen

FC Utrecht: de Ruiter, Cornelisse, Keller, Dickoh, Nesu, Silberbauer, van Dijk, Somers, Cziommer, Loval (Boussaboun/70), Caluwé

FC Groningen: Luciano, de Roover, Sankoh (Veldmate/77), Svejdík, Stenman, van der Laak, Matthijs, Lovre, Levchenko , García (Meerdink/61), Berg

Nintendo brengt ons nieuw genre?

Vorige week brachten we jullie een trailer van Bonsai Barber, een spel waarin je bonzai boompjes en planten van nieuwe kapsels voorziet. De game is inmiddels uit in Amerika en veel mensen genieten van het originele spel. Nintendo vond het spel blijkbaar zo origineel dat ze het spel een geheel eigen genre hebben gegeven. Vanaf nu brengt Nintendo ons het Barber Simulation genre. Wij zijn erg benieuwd wat Nintendo met dit genre doet, misschien kunnen we Kirby eindelijk van een kapsel kunnen voorzien of misschien kunnen we zelfs de vastgelijmde hoed van Professor Layton eindelijk van zijn hoofd halen. De tijd zal het ons leren.



'Karzai beveelt herziening vrouwonvriendelijke wet'

President Hamid Karzai van Afghanistan heeft opdracht gegeven tot herziening van een wet voor de sjiitische minderheid in Afghanistan. Dat hebben westerse regeringsfunctionarissen vandaag bij de NAVO-top in Straatsburg gezegd.

Westerse landen hebben kritiek op de wet, omdat die de rechten van sjiitische vrouwen in het Aziatische land aanzienlijk beperkt. Italië dreigt zijn dertig vrouwelijke militairen die deel uitmaken van de NAVO-strijdmacht in Afghanistan, terug te trekken, als hij niet wordt aangepast. De Canadese premier Stephen Harper noemde enkele dagen geleden de wet "volkomen in strijd met de Canadese missie in het land".

Karzai tekende de wet naar verluidt op 19 maart. Voor de sjiitische vrouw wordt een uitzondering gemaakt op het juridische beginsel dat alle Afghanen voor de wet gelijk zijn. Ze mist bijvoorbeeld recht op een erfenis, ze mag niet zonder toestemming van haar echtgenoot het huis verlaten en krijgt geen voogdij over kinderen bij een echtscheiding.

Karzai beveelt herziening.  (foto: ANP)

Balkenende onder de indruk van Obama

Donderdag bij de G20, vrijdag en zaterdag bij NAVO-top en dan vandaag nog bij de EU-top. De Amerikaanse president Barack Obama moet inmiddels wel weten wie die Jan Peter Balkenende is.

Bij alle drie vergaderingen waren ze beiden uitgenodigd. Balkenende is vol lof over het optreden van de nieuwe Amerikaanse president: "Ik ben onder de indruk hoe hij bindend optreedt. Hij zoekt naar het leggen van verbindingen. Dat was duidelijk kenmerkend voor zijn opstelling", zei de premier na de zware onderhandelingen bij de NAVO-top in Straatsburg. Hij noemde onder meer de manier waarop Obama Turkije zaterdag alsnog overhaalde om de Deen Anders Fogh Rasmussen te steunen als opvolger van De Hoop Scheffer.

Voor Balkenende was het toch al druk, omdat er ook nog een Afghanistan-top in Den Haag bij kwam. "Een drukke week, maar een heel geslaagde week", zei Balkenende.

Balkenende was ook al onder de indruk van George W. Bush

Snowboarden in Mario & Sonic-screenshots

Eerder vandaag plaatsten we screenshots van de Wii versie van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen. SEGA sluit de DS-game natuurlijk niet buiten en brengt ons dus ook screenshots van de DS-versie. Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen zal een vervolg worden van Mario & Sonic op de Olympische Spelen waar ook een DS- en Wii-versie van is uitgebracht. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend.















Vandenbroucke wint een wedstrijd

Frank Vandenbroucke heef voor het eerst in jaren weer een wedstrijd gewonnen. De Belg won een tijdrit van 15 kilometer in de Boucles de l'Artois.

De afgelopen jaren werd Vandenbroucke geplaagd door tegenslag. Hij zat een schorsing uit voor dopingbezit, raakte aan de drugs en ondernam zelfs een zelfmoordpoging. Vandenbroucke greep door de zege ook de leiderstrui, maar slaagde er niet in die te verdedigen in de afsluitende rit in lijn over 100 kilometer.

Vandenbroucke boekte zijn laatste aansprekende resultaten in 1999, toen hij twee etappes won de Ronde van Spanje. In het voorjaar van dat jaar won hij onder meer op indrukwekkende wijze Luik-Bastenaken-Luik, hij bleef toen Michael Boogerd en Maarten den Bakker voor.

Stage in Schotland voor Collen

Pieter Collen gaat op stage bij het Schotse Aberdeen. De Belgische verdediger, sinds januari als amateur actief voor SC Cambuur-Leeuwarden, probeert een profcontract te verdienen in Schotland.

Collen kreeg van Cambuur de kans een contract te verdienen voor komend seizoen, maar de ex-speler van Feyenoord, NAC Breda, NEC en Vitesse zit in Leeuwarden voornamelijk op de bank. Trainer Stanley Menzo deed tot dusverre slechts vijf keer een beroep op de 28-jarige Belg.

Mario en Sonic tonen hun bobslee en meer in screens

Het is al een tijdje bekend dat Mario en Sonic het weer tegen elkaar zullen opnemen, maar dit keer tijdens de Olympische Winterspelen. Na een debuuttrailer en wat screenshots bleef het stil rondom de game. Natuurlijk is SEGA doorgegaan met het ontwikkelen van de game en daarom brengen ze ons vandaag maar liefst 17 screenshots uit Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen.












Oilily-winkels weer open

Goed nieuws voor de fans van Oilily. Het kledingbedrijf werkt namelijk aan een doorstart. Oilily kreeg afgelopen dinsdag uitstel van betaling omdat het in de problemen is gekomen door de economische crisis. Sindsdien moesten de fans het zonder de kleurrijke vrouwen- en meisjeskleding doen.

Oilily zegt nu de toekomst weer hoopvol tegemoet te zien. Er wordt met een aantal potentiële investeerders gesproken over een duurzame oplossing. De winkels van Oilily zijn dan ook weer open.

Williams-coureurs blij na kwalificatie

Nico Rosberg drong vandaag in de kwalificatie van de Formule 1 in Maleisië door tot het laatste deel en werd daarin met de Williams zesde. De Duitser was blij met deze positie, te meer omdat hij zondag als vierde mag starten. Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima eindigde als twaalfde.

"Ik ben erg blij dat ik morgen vierde op de grid sta," aldus Rosberg. "Ons tempo in de eerste twee kwalificatiesessies was niet helemaal wat we wilden, maar het was goed genoeg. Met wat meer brandstof aan boord voelde de auto een stuk beter aan en heb ik een goede ronde gereden die me op plaats zes bracht. Vanaf de vierde startplaats morgen hebben we met een goede strategie een kans op een podiumplaats. Het enige waar ik na de start rekening mee moet houden, zijn de auto's om me heen die KERS gebruiken. Ik geef de voorkeur aan een droge race morgen, maar als het nat wordt, dan heb ik er geen problemen mee."

Ook Kazuki Nakajima was tevreden over de Williams vandaag. De Japanner mag zondag vanaf de elfde startplaats vertekken. "De auto was goed. Ik had een goed gevoel in de bolide en alles ging goed, alleen hadden me een extra tiende moeten vinden om in Q3 te komen. Ondanks dat heb ik nu de vrijheid om met de brandstof de optimale strategie te kiezen. Met dit en goede lange runs is een goede finish mogelijk."

Iwata speelt in WarioWare: Snapped! video

Satoru Iwata, CEO van Nintendo, praat altijd over inspiratie voor nieuwe games. Zo zegt hij ook dat de camera van de DSi voor verschillende functies kan worden gebruikt. Een simpel voorbeeld is WarioWare: Snapped!, een microgames-game die verkocht zal worden via de DSi-Shop. Natuurlijk zijn er mensen die denken dat Iwata ons gewoon te slim af wil zijn door er mooi over te praten zonder er zelf ervaring van te hebben, maar Iwata bewijst het tegendeel. In de onderstaande video kun je Nintendo's CEO dwaze bewegingen zien maken!



Nu nog Wii Fit, Iwata

Startgewichten Maleisië

De FIA heeft het gewicht van de auto's bekendgemaakt volgens de weging direct na de kwalificatie in Maleisië.

Gesorteerd op gewicht

GridpositieCoureurTeamGewicht (kg)
10Nick HeidfeldBMW692.0
16Felipe MassaFerrari689.5
14Hekki KovalainenMcLaren688.9
12Lewis HamiltonMcLaren688.0
20Sébastien BuemiToro Rosso686.5
11Kazuki NakajimaWilliams683.4
17Nelson PiquetRenault681.9
18Giancarlo FisichellaForce India680.5
9Fernando AlonsoRenault680.5
15Sébastien BourdaisToro Rosso670.5
8Rubens BarrichelloBrawn GP664.5
6Robert KubicaBMW663.0
7Kimi RaikkonenFerrari662.5
1Jenson ButtonBrawn GP660.0
2Jarno TrulliToyota656.5
3Timo GlockToyota656.5
4Nico RosbergWilliams656.0
5Mark WebberRed Bull656.0
19Adrian SutilForce India655.5
13Sebastian VettelRed Bull647.0

Gesorteerd op startpositie

Grid PositieCoureurTeamGewicht in kg
1Jenson ButtonBrawn GP660.0
2Jarno TrulliToyota656.5
3Timo GlockToyota656.5
4Nico RosbergWilliams656.0
5Mark WebberRed Bull656.0
6Robert KubicaBMW663.0
7Kimi RäikkönenFerrari662,5
8Rubens BarrichelloBrawn GP664,5
9Fernando AlonsoRenault680,5
10Nick HeidfeldBMW692.0
11Kazuki NakajimaWilliams683.4
12Lewis HamiltonMcLaren688.0
13Sébastian VettelRed Bull647.0
14Hekki KovalainenMcLaren688.9
15Sebastien BourdaisToro Rosso670.5
16Felipe MassaFerrari689.5
17Nelson PiquetRenault681.9
18Giancarlo FisichellaForce India680.5
19Adrian SutilForce India655.5
20Sébastien BuemiToro Rosso686.5

McEnroe wil Federer helpen

Voormalig tenniskampioen John McEnroe heeft aangeboden om Roger Federer te gaan helpen. Federer heeft dit jaar nog geen toernooi gewonnen en ook wist hij dit jaar nog niet te winnen van de spelers in de top vier van de wereld.

"Ik wil Federer wel helpen. Hij zal zijn strategie moeten aanpassen wil hij Nadal de komende jaren verslaan. Ik heb daar wel wat ideeën over," aldus McEnroe in Le Journal du Dimanche. "Ik zie mezelf niet een jaar lang met een speler meereizen, maar het kan best interessant zijn geregeld de helpende hand toe te steken."

McEnroe ziet Federer in de toekomst nog wel een record verbreken. "Ik denk dat Federer het grandslamrecord van Pete Sampras echt wel gaat verbeteren. Maar het zal niet eenvoudig worden om weer de nummer 1-positie van de wereld te veroveren." Sampras kwam in zijn carrière tot veertien Grand slam-overwinningen, terwijl over Federer op dertien staat.

Hiddink: "Zelfs bij CL-zege blijf ik niet"

Guus Hiddink benadrukte nog maar eens dat hij tot en met de maand mei bij Chelsea werkzaam is, en niet langer. Ook niet als hij de ploeg uit Londen naar winst in de Champions League leidt.

Chelsea staat woensdag op Anfield tegenover Liverpool, in de kwartfinale van de Champions League. Over twee weken reist Hiddink met zijn team naar Wembley, waar hij tegen Arsenal gaat strijden om een plaats in de finale van de FA Cup.

Of Chelsea wel of niet één of beide prijzen wint, het zal niet veel invloed hebben op de keuze van Hiddink. "Het zou geweldig zijn als we die prijzen winnen, maar ik zal hoe dan ook weg moeten op Stamford Bridge. Vanwege verplichtingen bij de Russische voetbalbond," aldus de Varssevelder tegenover The Daily Mail.

Hiddink kijkt met genoegen uit naar het duel met Liverpool. "De sfeer in dat stadion is als een orkaan. Ik maak me geen zorgen over de ambiance, ik kijk er juist naar uit."

Hamilton: "Niets veranderd sinds vorige race"

Lewis Hamilton heeft opnieuw een beroerde kwalificatie achter de rug. Vorige week, tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Australië, kwam de Brit niet verder dan Q2 en ook vandaag was dit het eindpunt voor de coureur van McLaren.

"Het was te verwachten dat ik de top-tien niet zou halen. Er is niets veranderd sinds de vorige race en het was opnieuw erg zwaar," liet Hamilton aan een verslaggever van BBC Sport weten. "De auto voelt niet verschrikkelijk aan, maar ik kan niet genoeg snelheid maken in de bochten. Gelukkig zijn we niet allerlaatste en heb ik ook geen problemen met de versnellingsbak (zoals in Melbourne, red.)."

Ook Heikki Kovalainen kwam niet verder dan Q2. De Fin start morgen vanaf de veertiende positie.

Paul McCartney en Ringo Starr treden samen op

Paul McCartney en Ringo Starr treden vanavond voor het eerst sinds lange tijd samen op. De twee overgebleven leden van de Beatles zijn te zien tijdens een benefietconcert in New York, waarvan de opbrengst naar een stichting van filmregisseur David Lynch gaat.

De maker van films als Blue Velvet en Mulholland Drive wil met het geld kinderen uit sociaal zwakkere milieus in aanraking met transcendentale meditatie brengen. De Beatles hebben in de jaren zestig zelf van die mediatietechniek, die het bewustzijn wil veranderen en de vrede in de wereld wil bevorderen, geprofiteerd. Zij gingen daarvoor naar de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi.

De twee andere Beatles waren John Lennon en George Harrison. Lennon werd in december 1980 in New York vermoord, Harrison overleed in 2001 aan kanker.

Ferrari blundert bij kwalificatie Massa

De vroege uitschakeling van Felipe Massa, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië, was niet het gevolg van een technisch probleem aan de bolide van Scuderia Ferrari. Dit lag namelijk aan een grote fout van het team.

Na de snelste ronde van Massa in Q1 dacht men dat de geklokte tijd voldoende zou zijn voor Q2. Dit bleek echter niet het geval te zijn, waardoor de coureur nu vanaf plaats zestien zal starten.

"Mijn eerste ronde was niet perfect en in mijn tweede ronde was ik twee tienden sneller," aldus Massa na de kwalificatie op het circuit van Sepang. "Het team dacht dat het genoeg zou zijn om bij de eerste vijftien te zitten, omdat ik op dat moment vierde stond. Ik bleef een tijdje in de top zeven staan, maar toen ik steeds verder terugviel was er geen tijd meer om een nieuwe run te rijden."

De Braziliaan ging verder met de woorden: "Misschien is de baan veel verbeterd, met de temperaturen die omlaag gingen. We dachten dat het genoeg zou zijn, maar dat was het niet en dus vielen we ver terug. Misschien zitten we nog een beetje in de sfeer van vorig jaar, toen we altijd moeiteloos in de top-tien kwamen."

Toch baalt Massa flink van de gemaakte fout en reflecteerde dat niet alleen op zichzelf. "Dit is een fout van het hele team. Ik verwijt het mezelf, de engineers en iedereen die op de pitmuur naar de rondetijden zat te kijken. Het was een fout van het team, waar ik ook bij hoor. We zijn flink wakker geschud, want iedere sessie is moeilijk."

Agent verkracht minderjarige jongen

Als er één ding niet goed is voor je carriëre als politieman, dan is het wel op heterdaad betrapt worden terwijl je een minderjarige jongen verkracht. Dat overkwam een Brusselse agent, toen de federale politie hem afgelopen woensdagnacht tegen kwam.

De politie-inspecteur in kwestie was in uniform toen hij seks had met de jongen. Dat mag niet en hij zal dan ook vervolgd worden voor verkrachting van een minderjarige. 

Sutil positief over kwalificatie Maleisië

Adrian Sutil is van mening dat Force India tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië zoveel mogelijk uit de auto heeft gehaald. Toch staat het team, ondanks de kleine verschillen, op de achttiende en negentiende startpositie.

"We hebben het goed gedaan," liet Sutil na afloop van de kwalificatie weten. "We hadden geen problemen en dit was onze snelheid. We hadden het niet beter kunnen doen. We hebben nu nog wat meer neerwaartse druk nodig. Morgen wil ik gewoon een goede race hebben en aan de finish komen. We zijn erg snel op het rechte stuk, dus misschien kunnen we wat mensen inhalen. Alles kan en ik ben erg positief."

Fisichella ondervond tijdens de kwalificatie wat problemen met zijn bolide. "Ik had een probleem met het gaspedaal, dus dat moesten we veranderen, waardoor ik slechts twee runs kon doen in plaats van drie. Mijn snelste ronde was prima. Het veld zit dicht bij elkaar en met de kans op regen zullen we zo dicht mogelijk bij de rest moeten blijven."

Achter de schermen bij NOS Nieuws

Tim Overdiek, adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal, gunt ons een kijkje achter de schermen bij de NOS. Gisternacht om drie uur is Tim begonnen met een online dagboek die hij met ons deelt. In het dagboek kun je lezen dat de NOS zich bezighoudt met radio, televisie en internet.

Bij het dagboek staan ook een paar exclusieve foto's van onder andere de achterkant van Sacha de Boer. Het dagboek is inmiddels afgerond en is hier te lezen.

Vrouw gewond bij schietpartij in hotel

Bij een schietpartij in een hotel van Van der Valk langs de A4 bij Schiphol is vanmorgen een vrouw gewond geraakt. Ze ligt in een ziekenhuis. Er werden drie verdachten aangehouden. Dat heeft de politie meegedeeld.

Het incident speelde zich af in een hotelkamer. De politie wil in het belang van het onderzoek niets zeggen over de toedracht.

Politie wil niets zeggen in belang van onderzoek  (foto: ANP)

Automobilist zit uren bekneld in voortuin

Een 35-jarige automobilist uit Moerkapelle heeft vanochtend ongeveer vijf uur lang bekneld in zijn auto gezeten in een voortuin in Bleiswijk. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man verloor omstreeks twee uur de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de tuin aan de Kruisweg. De bewoners van de woning hadden wel een harde klap gehoord, maar toen zij uit het raam keken, zagen zij niets bijzonders en gingen weer slapen.

Rond zeven uur zag een voorbijganger de auto in de tuin. De bestuurder, die bekneld zat, was in slaap gevallen. Hij werd door de brandweer bevrijd en was slechts lichtgewond. Van de automobilist is bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed reed.

Duizenden herdenken Jade Goody

Onder grote belangstelling is de begrafenisplechtigheid van de Britse realityster Jade Goody vandaag begonnen in een kerk in Buckhurst Hill in Essex.

Duizenden mensen gooiden bloemen toen de auto met de kist naar de kerk reed. Voor de kerk heeft een flinke menigte zich verzameld om Goody te herdenken. Tientallen journalisten en fotografen zijn ook aanwezig.

Jack Tweed, de man met wie Goody kort voor haar dood trouwde, zal tijdens de dienst een gedicht voorlezen. Haar kinderen zijn waarschijnlijk niet aanwezig bij de plechtigheid.

Goody wordt in haar trouwjurk begraven. Ze stierf op 22 maart op 27-jarige leeftijd aan baarmoederhalskanker.

Cosmetica zijn de nieuwe partydrug

In de filialen van Hema en Kruidvat zou een goedkoop cosmeticaproduct te koop zijn dat een bestandsdeel bevat dat bij inname hetzelfde effect heeft als de drug GHB. Dat meldden de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws en de Vlaamse omroep VRT vandaag.

Het product dat de krant en de omroep uit veiligheidsoverwegingen niet specificeerden, bevatten gamma butyrolactone (GBL). Het menselijke lichaam is in staat het niet verboden product GBL om te zetten in GHB, het actieve bestandsdeel van vloeibare xtc.

Gebruikers mengen het product met frisdrank om het vervolgens op te drinken. Gezond is dat zeker niet. In de producten zit industriële alcohol en antivries.

Een woordvoerster van het Nederlandse hoofdkantoor van Kruidvat stelt in Het Laatste Nieuws niet op de hoogte te zijn van het probleem. "Zo’n product dient natuurlijk niet om in te nemen, dat is duidelijk”, aldus de woordvoerster.

Ook de Hema is niet op de hoogte van de kwestie. Het bedrijf ziet geen reden om tot actie over te gaan. "Iemand moet een aantal heel extreme stappen nemen om de stof binnen te krijgen", aldus een woordvoerster. Bovendien zou het moeilijk zijn dergelijk misbruik van artikelen uit te sluiten. "Er zijn heel veel goedkope producten waar mensen een roes van kunnen krijgen als ze verkeerd worden gebruikt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor spiritus. Er zitten beslist geen verboden stoffen in onze producten, daar letten we altijd erg goed op."


Cosmetica is de nieuwe partydrug  (foto: DAG)

Demonstranten rellen door tijdens NAVO-top

Demonstranten tegen de NAVO hebben vandaag op de Frans-Duitse grens een hotel en een voormalige grenspost in brand gestoken. De rellen braken uit aan de Franse zijde van de brug tussen de twee landen, waar eerder op de dag nog een ceremonie had plaatsgevonden.

Honderden demonstranten staken verder autobanden in brand, gooiden ruiten van winkels in en plunderden een apotheek en een benzinestation. Vijf kilometer verderop, in Straatsburg, zijn de 28 leiders van de NAVO-lidstaten bij elkaar. Zij vieren met een top het zestigjarig bestaan van de militaire alliantie.

De Deense premier Anders Fogh Rasmussen is vandaag gekozen tot nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Regeringsleiders van de 28 NAVO-landen zijn het daarover unaniem eens geworden, nadat de Turkse president Abdullah Gül gisterenavond nog had gedreigd met een veto. Rasmussen volgt Jaap de Hoop Scheffer op.


Demonstranten rellen door tijdens NAVO-top  (foto: DAG)

Boze dorpsbewoners frustreren Street View

Het Britse dorp Broughton blijft vooralsnog een witte vlek in Google Street View. Toen de auto met camera van het internetbedrijf door de straten reed, vlogen de dorpsbewoners naar buiten om de auto te stoppen en belden ze de politie. Dat berichtte de Britse krant The Times vandaag.

Google Street View wil foto’s van iedere straat ter wereld laten zien. Daarvoor rijdt een auto met een enorme camera op het dak om foto’s te maken van de omgeving inclusief de aanwezige personen. "Hoe durft iemand een foto van mijn huis te maken zonder mijn toestemming?", aldus een boze Brit uit Broughton. "We hebben in het dorp de afgelopen zes weken al drie inbraken meegemaakt. Als onze huizen overal te zien zijn is het een uitnodiging voor andere criminelen om toe te slaan."

De belangengroep Privacy International onderneemt stappen om te proberen Google Street View van internet te halen. Google heeft al vele honderden foto’s van internet moeten halen na klachten over schending van de privacy. Zo zijn foto’s ontdekt van een kotsende man, iemand die een seksshop verlaat en iemand die gearresteerd werd op het moment dat de Google-auto voorbijreed.

Standard-speler liegt over selectie nationale team

Salim Toama heeft zijn club Standard Luik bedrogen door te zeggen dat hij was opgeroepen voor een interland met het Israëlische team, terwijl dit niet zo was. De bedoeling van Toama was om een paar dagen vrijaf van de club te hebben.

De Belgische club ging ervan uit dat Toama de waardheid sprak en gaf hem een paar dagen vrij om voor het Israëlische team uit te komen. Dit bleek achteraf dus niet waar: "Wij hielden ons aan de regels en Salim profiteerde van de situatie om tijd in Israël door te brengen. En dat terwijl hij daar dus niks te zoeken had", aldus sportief directeur Dominique D'Onofrio van Standard Luik in dagblad Het Belang van Limburg.

D'Onofrio vertelde ook tegenover het dagblad dat Toama een fikse straf zal kunnen verwachten: "We spraken ons nog niet uit over een straf, maar hij komt er niet zomaar vanaf."

Pozzovivo wint vijfde etappe Lombardije

De Italiaan Domenico Pozzovivo heeft de vijfde etappe van de Wielerweek van Lombardije op zijn naam geschreven. De renner van CSF Group-Navigare was na 159 kilometer de sterkste van een kopgroep van zeven man.

Zijn landgenoot Daniele Pietropolli eindigde in de rit, met start en finish in Flero, als derde en nam de leiding in het algemeen klassement over van Alessandro Petacchi. Zondag is de laatste etappe van de Wielerweek van Lombardije.

Virtua Tennis 2009 biedt mogelijkheid tot dieren voeren

SEGA heeft de eerste developer diary vrijgegeven van hun opkomende tennistitel Virtua Tennis 2009. In dit filmpje komen veel elementen van de game naar voren zoals de Tennis Academy, de stadions en natuurlijk de minigames. Net als elke Virtua Tennis krijgt 2009 weer wat oude bekende en compleet nieuwe minigames om de besturing mee te oefenen. De oude, zoals het krokodillen meppen, zijn grafisch wat mooier gemaakt en nieuwe zoals het voeren van dieren leren je snel reageren en toch richting aan een bal geven.

Virtua Tennis 2009 komt in mei uit voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en Wii.

In Virtua Tennis 2009 kun je het opnieuw opnemen tegen de beste tennisspelers ter wereld zoals Rafael Nadal en Roger Federer, of speel als Maria Sharapova tegen Venus Williams om een aantal klassieke wedstrijden opnieuw tot leven te brengen. Naast de traditionele wedstrijden voor enkel, dubbel en gemengd dubbel heeft Virtua Tennis 2009 tevens een officiële Davis Cup-licentie, zodat je de kans krijgt om je land naar de overwinning te leiden

Verkoopcijfers Japan: Sony en Nintendo strijden om top

Het is in Japan een hevige strijd tussen Sony en Nintendo voor de plek meest populaire consolemaker van dit moment. Net als vorige week verkocht de PlayStation 3 weer meer exemplaren dan de Wii, maar het verschil wordt kleiner. De Nintendo DS daarentegen blijft het beter doen dan de PSP. Ook op het gebied van software is het een spannende strijd. Zes van de tien hoogste plekken waren voor een Sony-systeem, maar 32 van de 50 hoogste plekken waren voor de Wii of NDS. En Microsoft? Microsoft blijft de grote verliezer.

Software
01. [PSP] Mobile Suit Gundam: Senjou no Kizuna Portable (Namco Bandai) 85,000 / NEW
02. [PSP] Disgaea 2 (Nippon Ichi) 39,000 / NEW
03. [NDS] Yugioh 5D's: Stardust Accelerator: World Championship 2009 (Konami) 37,000 / NEW
04. [NDS] Mario & Luigi RPG 3 (Nintendo) 36,000 / 464,000
05. [NDS] Super Robot Taisen K (Namco Bandai) 32,000 / 149,000
06. [PS2] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 2009 (Konami) 27,000 / 77,000
07. [PSP] Monster Hunter Portable 2 G (PSP the Best) (Capcom) 24,000 / 531,000
08. [PS3] Musou Orochi Z (KOEI) 21,000 / 169,000
09. [PS3] Resident Evil 5 (Capcom) 17,000 / 427,000
10. [NDS] Rittai Picross 3D (Nintendo) 16,000 / 78,000

11. [PSP] Sunday VS Magazine: Shuuketsu! Choujou Daikessen! (Konami)
12. [PS2] Vitamin Z (D3 Publisher)
13. [PSP] Hayate no Gotoku Nightmare Paradise (Konami)
14. [NDS] Metal Fight Beyblade DS (Hudson)
15. [WII] Wii Fit (Nintendo)
16. [PSP] Shin Sangoku Musou: Multi Raid (KOEI)
17. [WII] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu Next (Konami)
18. [WII] Play on Wii: Pikmin 2 (Nintendo)
19. [WII] Taiko no Tatsujin Wii (Namco Bandai)
20. [WII] Yugioh 5D's: Wheelie Breakers (Konami)
21. [WII] The Parallel of Haruhi Suzumiya (SEGA)
22. [NDS] Rhythm Tengoku Gold (Nintendo)
23. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo)
24. [PSP] Harvest Moon: Sugar Village and Everyone's Wish (Marvelous)
25. [PS2] Trigger Heart Exelica Enhanced (Alchemist)
26. [NDS] Wagamama Fashion: Girl's Mode (Nintendo)
27. [NDS] 7th Dragon (SEGA)
28. [PS2] Amagami (Enterbrain)
29. [PS3] Yakuza 3 (SEGA)
30. [NDS] Crayon Shin-Chan: Arashi wo Yobu - Nendororon Daihenshin! (Namco Bandai)

31. [NDS] Prince of Tennis: Prince of Doubles: Boys, Be Glorious! (Konami)
32. [NDS] Tongariboushi and the 365 Days of Magic (Konami)
33. [PS3] James Bond 007: Quantum of Solace (Square Enix)
34. [NDS] Pokémon Platinum (Pokémon)
35. [NDS] Inazuma Eleven (Level 5)
36. [NDS] Aibou DS (Tecmo)
37. [WII] Wii Sports (Nintendo)
38. [NDS] Penguin no Mondai: Saikyou Penguin Densetsu! (Konami)
39. [WII] Animal Crossing: City Folk (Nintendo)
40. [PSP] Sarugetchu: Piposaru Senki (SCEI)
41. [NDS] Kirby Super Star Ultra (Nintendo)
42. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
43. [NDS] Power Pro Kun Pocket 11 (Konami)
44. [NDS] Animal Crossing: Wild World (Nintendo)
45. [PSP] World Soccer Winning Eleven 12: PES 2009 (Konami)
46. [NDS] Nintama Rantarou: Nintama no Tame no Ninjutsu Training (Rantaro the Ninja Boy) (Russell)
47. [NDS] Shounen Sunday x Shounen Magazine Nettou! Dream Nine (Konami)
48. [PS3] Demon's Souls (SCEI)
49. [NDS] Kuroshitsuji: Phantom & Ghost (Square Enix)
50. [WII] Play on Wii: Mario Tennis (Nintendo)

NDS - 22
WII - 10
PSP - 9
PS3 - 5
PS2 - 4

Hardware
Hardware | This Week | Last Week | YTD | LTD
NDS | 65,809 | 80,181 | 1,007,884 | 26,127,527
PSP | 54,148 | 65,765 | 699,866 | 12,063,885
WII | 17,276 | 18,095 | 389,738 | 7,868,639
PS3 | 22,825 | 25,435 | 348,110 | 2,970,538
360 | 4,849 | 5,441 | 144,529 | 975,069
PS2 | 5,246 | 5,067 | 76,007 | 21,475,531
--------------------------------------------------------
DSi | 57,401 | 71,233 | 799,453 | 2,030,812
DSL | 8,408 | 8,948 | 208,441 | 17,511,246

Leiders NAVO-landen naar Duits-Franse brug

Regeringsleiders van de 28 NAVO-landen hebben vandaag op een Duits-Franse brug over de Rijn symbolisch de terugkeer gevierd van Frankrijk in de militaire commandostructuur.

In Kehl hielden ze een ceremonie op de Europabrug, precies op de grens van Duitsland en Frankrijk. Premier Jan Peter Balkenende, de Amerikaanse president Barack Obama en andere leiders wandelden naar het midden van de brug, waar de Franse president Nicolas Sarkozy hen van de andere kant tegemoet kwam wandelen. Na de hartelijke begroeting volgde een groepsfoto en een herdenking van militairen die zijn gedood bij acties.

Frankrijk was in 1966 boos opgestapt uit alle militaire activiteiten van de NAVO. President Charles de Gaulle vond de VS toen te machtig geworden in Europa. De NAVO moest toen overhaast het hoofdkwartier verplaatsen van Parijs naar Brussel.

Sinds 1993 doet Frankrijk wel weer mee met NAVO-missies. Frankrijk is zelfs de op drie na grootste leverancier van troepen voor NAVO-operaties.

Door de terugkeer in de commandostructuur zaterdag komen er weer Franse militairen op de hoofdkwartieren van de NAVO. Afspraak is dat Frankrijk standaard de baas mag leveren van het NAVO-studiecentrum in het Amerikaanse Norfolk. Andere landen trekken een deel van hun functionarissen terug om plaats te maken voor de Fransen.

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) noemde de terugkeer vrijdag "goed voor Frankrijk, goed voor de NAVO en goed voor Europa".

Enkele NAVO-bazen op de gevoelige plaat vastgelegd  (foto: ANP)

Eerste beelden Brüno-film

Sascha Baron Cohen, de persoon achter de uit Kazachstan afkomstige Borat, komt terug met een nog provocerende film dan Borat. In de film Brüno speelt Cohen een verwijfde modeverslaggever uit Oostenrijk. Cohen kwam met zijn rol als Brüno veel in het nieuws door onder andere een modeshow en opnames voor een tv-serie te verstoren.

Het karakter Brüno is op dezelfde manier ontstaan als Borat, het zijn namelijk typetjes van Cohen uit zijn tv-show Da Ali G Show. De volledige titel van de film is Brüno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt. In de film bespot Cohen onder andere Madonna en de christelijke Amerikanen. Het MPAA, organisatie dat leeftijdsadviezen geeft naar aanleiding van films, besliste zelfs dat de film niet geschikt is voor kinderen onder de 17 jaar door de seksscènes.

De film wordt wederom geregisseerd door Larry Charles en gaat 9 juli in Nederland in première.

Praat hier mee over de nieuwe film van Sacha Baron Cohen!

Trailer van de Brüno-film

 

Het K-woord

Ik ben niet gelovig en toch doe ik af en toe een schietgebedje dat het mij maar niet mag overkomen. Of een van mijn naasten. Tja, je voelt je eigen leed het hardst. Neemt niet weg dat ik het niemand gun. En toch is het volksaandoening nummer één, tegenwoordig. Dat heeft niks met gunnen of niet gunnen te maken. Het overkomt je gewoon. Bam! Van het ene op het andere moment moet je wennen aan de diagnose: jij hebt het ook.

Deen wordt nieuwe NAVO-baas

De NAVO heeft eindelijk een opvolger voor secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer. De Deense premier Anders Fogh Rasmussen volgt de Nederlander in juni op. Op de NAVO-top werd druk gesproken over de opvolger. Maar Turkije had zich lang verzet tegen de benoeming. Vanmiddag ging het land toch overstag.

Rasmussen had de openlijke steun van de Amerikanen, Duitsers en Fransen. Vanochtend zag het er niet naar uit dat de NAVO overeenstemming zou bereiken over de nieuwe chef. De Turkse premier Erdogan zei gisteren nog dat Rasmussen ongeschikt is door zijn opstelling bij de cartoonrellen. Ook nam Turkije het Rasmussen kwalijk dat hij tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie is.

Turkije zou over de streep zijn getrokken door de toezegging dat een Turk plaatsvervangend secretaris-generaal wordt. Die zou speciaal worden belast met de contacten met islamitische landen.

Leonardo geveld door de griep

Ajax zal het aanstaande zondag, in het traditioneel lastige uitduel tegen Roda JC, zonder Leonardo moeten doen. De Braziliaan is namelijk geveld door de griep en kan niet in actie komen.

Trainer Marco van Basten kan wel weer over Jan Vertonghen en Gabri beschikken. Het duo is weer hersteld van verschillende blessures, maar onduidelijk is nog of zij in de basis zullen starten.

De recente prestaties van Vurnon Anita en Eyong Enoh zijn daar namelijk verantwoordelijk voor. Het tweetal fungeerde de afgelopen weken namelijk als vervanging voor Vertonghen en Gabri en presteerde uitstekend.

Daten? Nee, dank u

Voor Nieuw-Zeelandse vrouwen hoeft daten niet zo nodig, zij hebben liever eerst seks. De zender TVNZ hield hiernaar een onderzoek nadat hun aandacht werd getrokken door een enquête van Durex. De condoomfabrikant bestempelde de Kiwidames als de meest hitsige ter wereld. Met het aantal van gemiddeld twintig sekspartners scoren ze het dubbele van hun Australische en Britse leeftijdgenoten.

De vijf dames die journalist Janet McIntyre voor de camera interviewde bevestigen die mening alleen maar. 'Seks is het startpunt van een relatie geworden,' zeggen ze. 'Als de eerste keer niet goed loopt, weigeren vrouwen er nog verder tijd in te steken. Vergeet de datingcultuur, want die bestaat niet meer.' Meer seks betekent voor de dames meer zelfvertrouwen. Ze willen er een feest van maken en gewoon genieten.

Dit betekent echter niet dat het een feest voor de mannen is. Zij voelen zich onderdrukt door die horden met amazones. Onder de stijgende druk heeft zelfs 29 procent van vijfduizend ondervraagde mannen wel eens tegen hun zin seks gehad.

'Roda JC wil Addo behouden'

Roda JC gaat proberen Eric Addo los te weken bij PSV. De speler, die bij PSV onder contract staat, speelt dit seizoen op huurbasis voor de Limburgers. Er zijn inmiddels onderhandelingen gestart om de Ghanees definitief vast te leggen.

Addo mag PSV na dit seizoen verlaten, omdat de club hem geen contractverlenging heeft aangeboden. Dit houdt in dat Roda JC geen transfersom voor de speler op tafel hoeft te leggen.

Mocht Addo een contract bij Roda JC ondertekenen, dan zal hij vanaf volgend seizoen in dienst van fusieclub Sporting Limburg spelen.

Amrabat speelt liever op andere positie

Het seizoen van Nordin Amrabat bij PSV verloopt niet zoals de jonge buitenspeler zich had voorgesteld. De 22-jarige Amrabat verkaste aan het begin van dit seizoen van VVV-Venlo, waar hij week in week uit de smaakmaker was, naar Eindhoven.

Een definitieve doorbraak bij PSV laat nog op zich wachten, tot teleurstelling van Amrabat zelf. "Ik wil belangrijk zijn voor het team, goals maken en assists geven. Dat heb ik nog te weinig gedaan. Ik ben een tijdje geblesseerd geweest aan mijn lies en probeer nu weer op mijn oude niveau te komen", aldus de speler in kwestie in het Eindhovens Dagblad.

Tot dusver heeft de frivole speler vier doelpunten gescoord, zes minder dan in het vorige seizoen. "Maar ik sta niet op mijn favoriete positie. De trainer wil rechtsbenige spelers rechts en linksbenige links laten voetballen. Daardoor sta ik nu op rechts terwijl ik op links veel beter in mijn spel kom. Bij elk team wisselen de buitenspelers wel eens van positie maar Balázs (Dzsudzsák, red.) wil alleen maar op links spelen dus dat heb ik dan maar te accepteren. Jammer, want een kwartiertje zou voor mij al genoeg zijn om een paar goede acties te maken."

Bij PSV heeft Amrabat veel aan Phillip Cocu. "Phillip Cocu is op dit moment erg belangrijk voor me. Hij is echt bezig me beter te maken. Voorheen gingen negen van de tien ballen hoog in het vangnet. Nu zie ik na een week trainen al veel meer ballen als een streep tussen de palen terecht komen."

De keuze voor het Nederlands elftal in plaats van voor Marokko knaagt nog een beetje aan de buitenspeler. "Ik maak meer kans om voor Marokko uit te komen, het Nederlands elftal is voor mij erg ver weg."

Geldles op basisschool

Dirk Scheringa, oprichter van de DSB Bank, zou het een goed idee vinden als er op de lagere school het vak 'huishoudboekje' zou worden gegeven. Dit zei hij vandaag in het Financieele Dagblad. De bankier meent dat het voor mensen noodzakelijk is goed met geld te leren omgaan.

Scheringa kreeg de laatste tijd veel kritiek over de reclames van zijn bedrijf. "Veel van de opmerkingen hebben een uitermate betuttelende toon, daar voel ik me niet door aangesproken. Ze denken dat mensen door onze reclames in financiële problemen komen. Dat moeten ze eerst maar eens onderbouwen met feiten," zegt bankier Scheringa. Volgens hem verstrekt de DSB Bank geen geld aan mensen die het niet terug kunnen betalen.

De DSB Bank kwam eerder in het nieuws doordat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een onderzoek is gestart naar de leningen die het concern verstrekt. Scheringa neemt het onderzoek met een korreltje zout, 'Kennelijk vindt de AFM het nodig om eens in de zoveel tijd zijn pijlen op ons af te schieten'.

THQ schrapt voor $220 miljoen aan kosten

Uitgever THQ heeft bekend gemaakt dat haar plannen om voor $220 miljoen aan kosten te besparen een groot succes zijn. De kosten zijn bespaard op het ontslaan van honderden medewerkers, het cancelen van games en andere organisatorische acties.

THQ heeft een snelle omslag kunnen maken, daar ze in februari aankondigde dat ze 24 procent van hun werklast zouden uitstellen en een aantal titels die ze in 2010 zouden publiceren niet door laten gaan. Dit mondde onder andere uit in het afstoten en sluiten van een aantal studio's.

De directeur, Brian Farell, geeft als doel aan voor het bedrijf:

quote
"Our goal is to return to profitability and generate positive cash flow in fiscal 2010, and to position THQ for long-term sustainable and profitable growth"


De groei kan betekenen dat er meer opvolgers op Red Faction en Darksiders komen.



Red Faction: Guerrilla

Bruyneel: "Armstrong wint Giro niet"

Johan Bruyneel gaat er vooralsnog van uit dat Lance Armstrong gewoon aan de Giro d'Italia zal deelnemen. De ploegleider van Astana geeft wel toe dat de doelstellingen van de Amerikaan inmiddels zijn aangepast.

"De Giro d'Italia is nog altijd haalbaar. Al zal hij daar wel met een andere doelstelling van start moeten gaan," liet Bruyneel weten. "Meedoen voor de eindzege in de Ronde van Italië is een onmogelijke missie, maar ik denk wel dat hij in die ronde richting de Tour een serieuze progressie kan boeken."

De ploegleider van Astana zei overigens ook dat het herstel van Armstrong voorspoedig verloopt. "Hij traint thuis in Austin dagelijks op de rollen en zal volgende week weer buiten kunnen fietsen. In tegenstelling tot de diagnose in Spanje bleek het een viervoudige gecompliceerde breuk te zijn. Het belangrijkste is echter dat de operatie goed verlopen is en dat hij niet inactief is geweest. Hij is blijven trainen. Onze ervaring leert dat het genezingsproces bij een sportman dan snel kan verlopen."

Geen XBox 360 spellen in de top 10 deze week

Deze week zijn de spellen in de verkooplijsten van Nederland bijna identiek aan vorige week . Resident Evil voor de XBox en Confrontation voor de PlayStation 3 hebben plaats moeten maken voor Red Alert 3 en Mario & Sonic at the Olympic Games.

Hiermee zijn alle XBox 360 spellen uit de top verdwenen en kan Nintendo trots zijn met vijf Wii spellen en één DS spel. De volledige lijst van deze week vind je hieronder. Voor de lijsten per platform kun je hier terecht.

1 WII FIT (Wii)
2 MARIO POWER TENNIS (Wii)
3 GRAND THEFT AUTO CHINATOWN WARS (DS)
4 MY FITNESS COACH/FIT & GEZOND (Wii)
5 MARIO KART (Wii)
6 KILLZONE 2 (PS3)
7 EMPIRE TOTAL WAR (PC)
8 COMMAND & CONQUER/RED ALERT 3 (PS3)
9 RESIDENT EVIL 5 (PS3)
10 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)

1 Wii 5
2 PS3 3
3 PC/DS 1

Directeur Roda JC meldt zich ziek

Huub Narinx is het eerste slachtoffer van de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. De algemeen directeur van de ploeg uit Kerkrade zit ziek thuis en zal ook niet meer naar de club terugkeren. De reden is het weigeren van het plaatsen van een handtekening onder het fusieverzoek tussen de twee clubs.

Deze actie heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen de Raad van Commissarissen (RvC) en Narinx ernstig is verstoord. "We zijn bezig de zaak met Narinx af te handelen. Hij heeft zich ziek gemeld," liet Olaf van Eijndhoven, voorzitter van Roda JC in een reactie weten. Eerder deze week nam de algemeen directeur, die in onderhandeling over een vertrekregeling is, al afscheid van het personeel.

De preses vervolgde met de woorden: "Narinx kwam laatst lijnrecht tegenover de RvC te staan toen hij gesprekken aanging met de Australiër David Thorne, die een zelfstandig Roda JC voor ruim twintig miljoen euro had willen overnemen. Hij tekende zelfs een intentieovereenkomst. De RvC deed het verhaal af als ongeloofwaardig."

Fusieclub Sporting Limburg kan overigens op een miljoenensteun van de provincie Limburg rekenen. MVV en VVV-Venlo, de twee overige Limburgse ploegen, zijn het hier logischerwijs niet mee eens en willen opheldering. "Wij menen in het kader van het gelijkheidsbeginsel eveneens aanspraak te kunnen maken op financiële ondersteuning door de provincie Limburg en wel in dezelfde mate als steun wordt verleend aan Sporting Limburg. Ook MVV is immers betrokken bij allerlei projecten met maatschappelijke relevantie en ook MVV probeert het hooliganisme te bestrijden," aldus Joseph Goumans, voorzitter van de ploeg uit Maastricht.

Cavendish niet naar Team Sky

Mark Cavendish heeft de geruchten over een mogelijk vertrek naar Team Sky, een nieuwe Britse profploeg, eigenhandig de kop ingedrukt. Dit heeft de sprinter in het blad Wieler Magazine laten weten.

Cavendish rijdt momenteel voor Team Columbia, dat onder leiding van Bob Stapleton staat. De Brit heeft het naar eigen zeggen uitstekend naar zijn zin bij zijn huidige werkgever. "Ik zie geen enkele reden om dit team te verlaten," aldus de renner, die sportieve prestaties belangrijker vindt dan het geld. "Ik kan misschien elders meer geld verdienen, maar bij Columbia ben ik gegarandeerd van goede resultaten."

In de komende weken zal Cavendish aan de start van Gent - Welvegem en Parijs - Roubaix verschijnen. Vooral voor de eerstgenoemde klassieker zal de renner tot op het bot gemotiveerd zijn. "Ik heb daar nog iets goed te maken. Vorig jaar reden Hincapie, Hammond en Klier voor mij op kop, maar kon ik mijn verantwoordelijkheid niet waarmaken. Zoiets vreet aan me. Sinds die dag kies ik beter mijn positie in de koers. Ik heb er van geleerd."

Ook in de Hel van het Noorden wil Cavendish graag laten zien wat hij kan. "Daar wil ik iets terug doen voor mijn teamgenoten die het hele jaar voor mij werken," aldus de renner. Bovendien zou hij in de toekomst een grotere rol in de kasseienklassiekers willen spelen. "Je moet je steeds nieuwe doelen stellen. Als ik iets wil bereiken, dan doe ik dat. Ik heb geen dromen, ik heb doelen."

Romero werkt hard aan rentree

Sergio Romero is hard aan zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden aan het werken. Een maand geleden brak de Argentijnse doelman van AZ zijn hand, nadat hij deze uit frustratie tegen een muur sloeg. Dit deed hij na het verloren bekerduel met NAC Breda.

Romero traint inmiddels weer mee en mag medisch gezien ook weer ballen vangen. Toch is de Argentijn nog wel erg voorzichtig. "Maar hij is iemand die dat al snel weer aandurft. De kans dat hij dit seizoen nog in actie komt is groter dan de kans voor Moreno," liet trainer Louis van Gaal in een reactie weten.

Met dat laatste refereerde Van Gaal naar de Mexicaan, die in december het middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet brak.

Formule 1: Uitslag kwalificatie GP Maleisië

De Britse autocoureur Jenson Button start morgen opnieuw op poleposition bij de Grote Prijs van Maleisië. De verrassende winnaar van de openingsrace vorige week in Melbourne stuurde zijn Brawn op het circuit van Sepang in de kwalificaties naar de snelste tijd.

Button eindigde met 1.35,181 voor de Italiaan Jarno Trulli in zijn Toyota (1.35,273) en de Duitser Sebastian Vettel in zijn Red Bull-Renault (1.35,518). De Braziliaanse teamgenoot van Button, Rubens Barrichello, finishte als vierde. Vettel en Barichello worden echter vanwege het overtreden van de regels respectievelijk tien en vijf plekken teruggezet in de startrij.

De Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) en de Britse titelverdediger Lewis Hamilton (McLaren) eindigden in de kwalificaties beiden buiten de top tien.

Voor meer F1 nieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport .


Button opnieuw op pole in Maleisië  (foto: ANP)

Belgische autoproductie compleet ingestort

In België is de productie van personenauto’s in de eerste drie maanden van dit jaar met ruim een derde gekelderd. Daarmee daalde de productie aanzienlijk sneller dan de autoverkopen in België en de rest van Europa.

Dat meldden de Vlaamse kranten De Morgen en De Tijd vandaag. Het gaat om de grootste daling aller tijden. Tussen 1 januari en 1 april rolden er in België net geen 121.000 auto’s van de band.

Opel in Antwerpen maakte 60 procent minder auto’s dan in de eerste drie maanden van 2008 en kwam uit op 18.700 auto’s. Ford Genk kende een daling van 45 procent en kwam uit op 44.350 auto’s. Bij Volvo in Gent bleef de daling beperkt tot 9 procent en rolden er 42.639 wagens van de band. Audi in Bussel leverde 15.010 auto’s, een daling van 35 procent.

Bij Opel en Audi zorgt de schrootpremie die steeds meer landen, waaronder ook Nederland, invoeren de laatste tijd voor extra vraag.


Belgische autoproductie compleet ingestort  (foto: DAG)

Strenger asielbeleid voor Somaliërs

Het categoriaal beschermingsbeleid voor Somalische vluchtelingen, waardoor alle Somaliërs die naar Nederland komen automatisch een vluchtelingenstatus kregen,  is stukgelopen op fraude en misbruik. Staatssecretaris Albayrak (PvdA, Justitie), laat voortaan alle gevallen weer individueel beoordelen.

Somaliërs vormen de grootste groep asielzoekers. Vorig jaar vroegen 4.000 van hen asiel aan in Nederland. Nog eens 3.600 vroegen verblijf aan op basis van gezinsvorming, gezinshereniging en beleid ten aanzien van adoptie en pleegkinderen. In de eerste twee maanden van dit jaar kwamen alweer 1.700 nieuwe aanvragen binnen.

Onderzoek van Justitie wijst uit dat 20 procent van de Somalische asielzoekers het nemen van vingerafdrukken onmogelijk maakt. Ze verminken hun vingers of nemen medicijnen waarvan ze zo gaan zweten dat het niet lukt om afdrukken te nemen.

Albayrak: 'Twintig procent! Dit is een uitzonderlijke situatie, een schaal van misbruik die we niet eerder hebben gezien.'

Voortaan zullen asielaanvragen worden afgewezen wanneer er geen vingerafdrukken kunnen worden genomen en de aanvrager daarvoor geen verklaring kan aanvoeren. De aanvrager wordt vastgezet en zo mogelijk vervolgd.

Nadat gebleken was dat Somalische asielzoekers steeds meer kinderen zeiden te hebben, werd in 2007 een dna-test ingevoerd. Vervolgens namen de aantallen biologische kinderen snel af en steeg tegelijk het aandeel pleegkinderen.

'De creativiteit is onbegrensd', aldus Albayrak. Al enige tijd wordt stevig doorgevraagd over pleegkinderen, maar dat heeft nog niet tot resultaat geleid. Kennelijk worden verhalen van tevoren goed afgestemd.

Voortaan mogen daarom alleen nog kinderen een asielzoeker nareizen die al tijdens de asielprocedure bekend waren als pleegkind. Ook worden meer bewijzen gevraagd dat zo'n kind in het herkomstland feitelijk tot het gezin behoorde. Ook wordt geprobeerd een pleegkind in Somalië en de asielaanvrager in Nederland tegelijk over hun relatie te verhoren, om te voorkomen dat de verhalen op elkaar worden afgestemd.

Albayrak noemt het 'spijtig' dat het categoriaal beleid moet worden beëindigd. 'Maar nu zijn de risico's dat we de verkeerde mensen beschermen onacceptabel groot.'


Strenger asielbeleid voor Somaliërs  (foto: DAG)

Koeman: "Op voorhand geen nee tegen België"

De Belgische voetbalbond lijkt op zoek te zijn naar een buitenlandse bondscoach. De namen van Dick Advocaat, Ronald Koeman en Laszlo Bölöni hebben de revue gepasseerd. Ronald Koeman heeft laten weten niet afwijzend te staan tegenover de Rode Duivels.

"Ik zou er niet negatief tegenover staan als België mij een voorstel doet", aldus de clubloze Koeman tegenover Het Laatste Nieuws.

"Ik neem aan dat de Belgische bond mij in dat geval wel weet te vinden. Ik sta open voor een voorstel en zal dat zeker bestuderen. Ik zeg niet op voorhand ja of nee", aldus de voormalig trainer van onder andere Ajax en PSV.

Ook oud-international Marc Wilmots is geïnteresseerd in de functie: "Natuurlijk interesseert die job mij. Wie niet? Ik zou het een eer vinden en ik voel mij er ook wel klaar voor. In elk geval, ik heb zeker geen schrik."

Opnieuw problemen bij taxistandplaats Amsterdam CS

Bij de taxistandplaats voor het Centraal Station in Amsterdam lijken oude problemen weer de kop op te steken. Het aantal klachten over chauffeurs dat bij de gemeente binnenkomt, is de laatste maanden toegenomen en ligt weer op een niveau dat vergelijkbaar is met ruim een jaar geleden, voordat de gemeente alleen nog kwaliteitstaxi's op de standplaats toeliet.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigde vandaag een verhaal van die strekking in Het Parool. Sinds maart 2008 mogen alleen taxi's met een kwaliteitskeurmerk gebruik maken van de standplaats bij het CS. In de eerste maanden leken de problemen uit de wereld. Sinds enkele maanden ontvangt de gemeente echter meer klachten, onder andere over chauffeurs die een hogere prijs vragen voor een korte rit in de stad. De gemeente zegt de situatie binnenkort te evalueren.

Opnieuw problemen bij taxistandplaats Amsterdam CS  (foto: ANP)

Bioshock 2 heet toch geen "Sea of Dreams"

Welles, nietes, welles, nietes! Zou dit de inhoud zijn van de gemiddelde stafvergadering van de stafleiding voor Bioshock 2? Je zou bijna zeggen van wel, want voor de derde keer in korte tijd komt er een bericht naar buiten over de subtitel van Bioshock 2. Twee weken terug werd bekend dat de game toch geen "Sea of Dreams zou gaan heten, zoals was aangekondigd, een uitspraak die een paar dagen later al weer werd teruggetrokken. Nu heeft 2K Games tegen IGN gezegd dat de game dus toch geen Sea of Dreams zal gaan heten.

De reden voor de hele verwarring is een trailer die in oktober verscheen. Die trailer heette Sea of Dreams, maar het leek alsof dat de name van de game zou worden. Het is nu officieel dat de game zelf dus niet de naam zal gaan dragen, hij heet gewoon Bioshock 2.


De beruchte trailer

Uitslag kwalificatie Maleisië

Jenson Button mag morgen van pole vertrekken. De Brit was slechts een fractie sneller dan Jarno Trulli.

Het was Kazuki Nakajima die de dans om kwalificatie opende. De Japanner reed een 1.38.0 maar kwam door de eerste schifting heen. Voor Felipe Massa eindigde de kwalificatie al na Q1. De Ferrari-coureur had problemen en reed de zestiende tijd.

Zonder Massa begon de tweede sessie. Wederom was het Williams-coureur Nakajima die met een 1.35.1 de eerste tijd liet noteren. Al vrij snel daar achteraan kwamen Kubica, Heidfeld, Button en Trulli er onder door. Uiteindelijk was het Jenson Button die de snelste tijd liet noteren met een tijd van 1.33.784. Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen haalde de derde sessie niet.

In de derde sessie was het toch Jenson Button die de pole position voor zich op eiste. De Brawn GP-coureur reed met een 1.35.181 slechts 92 duizendste sneller dan Jarno Trulli. Sebastian Vettel eindigde als derde maar moet nog tien plaatsen terug op de start opstelling.

Uitslag kwalificatie

PosRijderTeamQ1Q2Q3
1Jenson ButtonBrawn-Mercedes1:35.0581:33.7841:35.181
2Jarno TrulliToyota1:34.7451:33.9901:35.273
3Sebastian VettelRBR-Renault1:34.9351:34.2761:35.518
4Rubens BarrichelloBrawn-Mercedes1:34.6811:34.3871:35.651
5Timo GlockToyota1:34.9071:34.2581:35.690
6Nico RosbergWilliams-Toyota1:35.0831:34.5471:35.750
7Mark WebberRBR-Renault1:35.0271:34.2221:35.797
8Robert KubicaBMW Sauber1:35.1661:34.5621:36.106
9Kimi RäikkönenFerrari1:35.4761:34.4561:36.170
10Fernando AlonsoRenault1:35.2601:34.7061:37.659
11Nick HeidfeldBMW Sauber1:35.1101:34.769
12Kazuki NakajimaWilliams-Toyota1:35.3411:34.788
13Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes1:35.2801:34.905
14Heikki KovalainenMcLaren-Mercedes1:35.0231:34.924
15Sebastien BourdaisSTR-Ferrari1:35.5071:35.431
16Felipe MassaFerrari1:35.642
17Nelsinho PiquetRenault1:35.708
18Giancarlo FisichellaForce India-Mercedes1:35.908
19Adrian SutilForce India-Mercedes1:35.951
20Sebastien BuemiSTR-Ferrari1:36.107

Guitar Hero: Greatest Hits ondergaat naamsverandering

Activision komt het komende jaar weer met een hoop nieuwe content voor de fans van Guitar Hero. Zo verschijnt over anderhalve maand Guitar Hero: Metallica, mag je op je DS weer gaan rocken met Modern Hits en voor de mensen die nummers uit de eerste drie delen graag met de hele band willen spelen komt er Greatest Hits. Of beter gezegd, voor die mensen kwam Greatest Hits, de game gaat sinds kort door het leven als Guitar Hero: Smash Hits. Waarom de game een nieuwe naam krijgt is onbekend.

Guitar Hero: Smash Hits verschijnt eind juni in de Amerikaanse winkels.


Binnenkort kun je los met Metallica

Spanning te snijden bij NAVO-top

De spanning is te snijden onder de regeringsleiders van de 28 NAVO-landen, die vandaag hun topberaad hebben hervat over de benoeming van een nieuwe secretaris-generaal van de NAVO.

Dat meldden bronnen bij het beraad. Het overleg is ruim anderhalf uur later begonnen dan gepland. De belangrijkste regeringsleiders hadden nog apart overleg over de Turkse bezwaren tegen de gedoodverfde kandidaat, de Deense premier Anders Fogh Rasmussen.

Electronic Arts: "Wii MotionPlus werkt te goed"

Met de komst van de Wii begonnen overal ter wereld huismoeders en -vaders, opa's en oma's, en elke andere categorie van non-games plots voor een TV met hun armen te zwaaien voor Wii Tennis. Nu gaat dit alles tegen de zomer nog realistischer worden als Nintendo Wii MotionPlus introduceert samen met de game Grand Slam Tennis van Electronic Arts. Nu moet het systeem echt de complete beweging van je arm gaan registreren en overzetten naar het beeld. Leuk? Niet helemaal volgens producer Thomas Singleton, het systeem is zo gevoelig dat het een negatieve invloed heeft op de gameplay. Het gevolg is dat de ontwikkelaar de gevoeligheid heeft moeten aanpassen om te zorgen dat de game leuk blijft.

"It truly is giving you that one-to-one control movement of your arm motion and then mapping it directly to that one-to-one movement of your character on screen.
At times it's overly responsive. It had so much fidelity that at times we have limited that fidelity to make it a compelling experience and giving you full total control."

De interviewers van TechRadar hebben bij dit interview de controller ook ter hand mogen nemen en kwamen superlatieven tekort over hoe goed Wii MotionPlus is. Overstappen van de oude naar de nieuwe manier van spelen is als overstappen van VHS naar BluRay of alsof je de zijwieltjes van je fiets haalt voor het eerst.

"Playing a tennis game with Wii MotionPlus after playing the same game without the new, improved controller is the equivalent of taking the stabilisers off of your first bike.

It is taking your first baby steps into a world in which gaming is going to be a whole lot more fun than ever before. It's like going from VHS straight to Blu-ray."


De vraag is, kan je net als McEnroe smijten met je racket?

'Cristiano Ronaldo persoonlijk rond met Real'

De Engelse kwaliteitskrant The Guardian beweert dat Manchester United-ster Cristiano Ronaldo persoonlijk een overeenkomst heeft met Real Madrid en dat de Portugese vleugelspeler staat te trappelen om naar de Spaanse hoofdstad te vertrekken.

The Guardian bericht dat de adviseurs van Cristiano Ronaldo op belangrijke punten overeen zijn gekomen met Real Madrid. Ronaldo's huidige werkgever Manchester United zal echter ook moeten instemmen met een eventuele transfer. De Engelse krant beweert dat Ronaldo graag uitkijkt naar een transfer, die komende zomer zou moeten plaatsvinden.

De luide protesten van Manchester United-coach Alex Ferguson, die de Schotse trainer vorige zomer liet horen, zouden de Portugees er niet van weerhouden om zijn liefde voor Real Madrid te beteugelen.

Maaskant waakt voor te veel optimisme

Morgenmiddag zal de selectie van NAC Breda naar Tilburg afreizen en de degens kruisen met streekrivaal Willem II. NAC-coach Robert Maaskant blijft bescheiden.

"De krachtsverschillen in de Eredivisie zijn klein. Zeker omdat er veel sentimenten meespelen, is zo'n derby altijd moeilijk te spelen," aldus Robert Maaskant volgens BN/De Stem.

Maaskant maakt zich over het beschikbare spelersmateriaal geen zorgen. "Er komt weer meer leven in op de training. Je merkt dat iedereen scherper wordt. We zullen daarom de aanval proberen te zoeken. Amoah is het gevaarlijkst in de 'zestien'. Daar moeten we dus zijn."

Iverson dit seizoen niet meer in actie

Basketballer Allen Iverson zal dit seizoen niet meer uitkomen voor zijn ploeg Detroit Pistons. Dit liet zijn ploeg weten.

Iverson heeft te veel last van een rugblessure en bleef daardoor al een maand aan de kant. Eind maart maakte de basketballer zijn rentree, maar de problemen aan zijn rug kwamen terug. Nu heeft de basketballer besloten dit seizoen niet meer in actie te komen voor zijn ploeg.

Krabbe na dit seizoen weer weg bij Emmen

Paul Krabbe stapt na dit seizoen alweer op als trainer van FC Emmen. De trainer trekt zijn conclusies nu hij de doelstelling niet behaald heeft.

Toen Krabbe in oktober aan de slag ging als vervanger van de ontslagen Gerry Hamstra, was het bereiken van de nacompetitie een eis voor een nieuw contract. Door het 4-4 gelijkspel tegen TOP Oss van gisteravond is dit onmogelijk geworden voor Emmen.

Dit is echter niet de enige reden voor Krabbe om niet door te willen in Emmen. Ook het steeds verder doorgevoerde samenwerkingsverband met SC Heerenveen, waarbij de Friezen spelers in Emmen stallen en invloed krijgen in het technische beleid, stuit de trainer tegen de borst: "Ik ben geen type trainer dat zich allerlei dingen laat opdringen. Niet over de opstelling, maar ook niet over de manier van trainen en de trainingsintensiteit. Ik ben Paul Krabbe, ben trainer, heb mijn papieren, heb een goede cv en dan zal je het met mij moeten doen."

Tevreden weer terug naar FC Lisse

Het hernieuwde profavontuur van Brian Tevreden bij FC Dordrecht is niet op een succes uitgelopen. De flankspeler zal de Krommedijk na dit seizoen weer verlaten en keert terug bij uittredend landskampioen FC Lisse, nadat hij in januari de omgekeerde weg had bewandeld.

De 27-jarige Amsterdammer kwam in de zomer van 2008 naar FC Lisse, nadat zijn contract in Griekenland niet werd verlengd. Tevreden kreeg toestemming van de KNVB om aan het seizoen te beginnen en maakte aanvankelijk een goede indruk. Mede door diverse blessures bleef de inbreng van de multifunctionele speler beperkt tot zes competitieduels, waarin hij wel drie keer wist te scoren.

In de winterstop haalde FC Dordrecht Tevreden weg uit Lisse. Trainer Gert Kruys deed tot nu toe echter slechts twee keer een beroep op hem, waarna de club besloot niet met Tevreden door te gaan. Bij FC Lisse krijgt hij de kans samen te gaan spelen met zijn neef Dion Esajas, die sinds januari speelgerechtigd is voor de club uit de hoofdklasse A.

Kruys: "We zijn bezig met een heel goede serie"

FC Dordrecht stapte gisteravond met een 4-0 overwinning van het veld. De ploeg van trainer Gert Kruys had weinig te duchten van tegenstander HFC Haarlem.

“We waren vanaf het begin heel scherp”, aldus Kruys na afloop van het duel tegenover RTL. “We begonnen goed. Bij de spelers waren ook revanchegevoelens aanwezig na de nederlaag eerder dit seizoen in Haarlem."

Haarlem-verdediger Frank Karreman kreeg de rode kaart voorgehouden en moest na 23 minuten de weg richting de kleedkamer bewandelen.“Toen beide ploegen nog met elf spelers op het veld stonden, speelden we goed, maar ook toen de rode kaart viel waren wij de betere partij,” vervolgde Kruys.

De opmars van Dordrecht baart opzien. Waar de ploeg in de eerste helft van de competitie veel wedstrijden verloor, staat de equipe nu bovenaan in de derde periode. “De eerste helft van de competitie hebben we onder de maat gespeeld. In de winterstop hebben wij ons versterkt en ook Van der Sloot is fit geworden. We zijn bezig aan een hele goede serie."

Volgende week vrijdag neemt Dordrecht het op tegen BV Veendam. Net als de Schapenkoppen is ook Veendam nog in de race voor de laatste periodetitel. “Deze periode hebben we nu drie wedstrijden gespeeld, waarin we negen punten hebben behaald. We gaan ons nu opmaken voor het loodzware uitduel tegen Veendam.”

Jacksons spullen tegen zijn zin geveild

Meer dan tweeduizend persoonlijke spullen van Michael Jackson komen tegen zijn zin onder de hamer. Dat was gisteren de uitkomst van een rechtszaak die het productiebedrijf van de popster had aangespannen tegen het bedrijf dat de veiling organiseert.

Verkocht worden onder meer de hekken van Jacksons ranch Neverland. De ranch zelf had hij eerder al verkocht wegens schulden, en de witte glitterhandschoen die hij in de videoclip van het nummer Billie Jean droeg.

Julien's Auctions reageerde verbaasd op de rechtszaak, aangezien Jacksons productiebedrijf MJJ het veilinghuis zelf had ingehuurd. Dat stelde nu echter dat sommige van de spullen "prijsloos en onvervangbaar" zijn en "uitzonderlijke emotionele waarde" bezitten.

Jacksons spullen tegen zijn zin geveild  (foto: ANP)

Doden in Waziristan door Amerikaanse raket

Een op afstand bestuurbaar Amerikaans vliegtuigje heeft vandaag een raket afgevuurd in het noordwesten van Pakistan. Daardoor kwamen zeker dertien mensen om het leven. Onder hen waren buitenlandse militanten, zo lieten veiligheidsfunctionarissen weten.

Met de term buitenlandse militanten worden meestal strijders van al-Qaeda bedoeld. Dit soort raketaanvallen hebben sinds vorig jaar meer dan 350 levens gekost in Pakistan.

De raket landde in een gebied in Noord-Waziristan. Dat is een bolwerk van de radicaalislamitische Taliban. Zij strijden tegen de westerse troepen in buurland Afghanistan en tegen de Pakistaanse autoriteiten.

Vermoedelijk bevindt Talibanleider Baitullah Mehsud zich ook in Waziristan. Hij en zijn mannen zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor de moord op de Pakistaanse ex-premier en leidster van de Volkspartij, Benazir Bhutto in 2007. Hij claimde vandaag ook het bloedbad in een migrantencentrum in de Amerikaanse staat New York veroorzaakt te hebben.

[GP2] Uitslag race 1 Maleisië

Diego Nunes heeft de eerste GP 2-race in Maleisië op zijn naam geschreven. De Braziliaan startte als tweede, maar polesitter Jerome d'Ambrosio deed niet mee aan de race en zo wist Nunes de race naar zich toe te halen. Yelmer Buurman eindigde als vijfde, Giedo van der Garde werd veertiende.

D'Ambrosio behaald gisteren nog zijn eerste pole. Vandaag had de Belg echter pech in de opwarmronde. Hij moest zijn wagen met een kapotte transmissie de pitstraat insturen en hiermee was zijn race voorbij. Nunes nam de leiding in de race over en wist een fikse voorsprong op de rest van het veld op te bouwen. Dat kwam overigens mede omdat de nummer twee Vitaly Petrov de rest wat ophield.

Kamui Kobayashi, die op dat moment derde lag, maakte een vroege pitstop om de Rus zo te passeren, wat hem uiteindelijk de tweede plaats in de race opleverde. Het gat met Nunes was echter zo groot geworden, dat hem inhalen een mission impossible was geworden.

Roldán Rodríguez moest goed scoren om kansen te houden op de titel. Na een late pitstop wist hij wat plaatsen te winnen en eindigde uiteindelijk als vierde. Zijn achterstand op Kobayashi is nu twintig punten.

Yelmer Buurman kende een prima race, die hij beloond zag worden worden met een vijfde positie. Giedo van der Garde kende een goede start, en wist wat plaatsen te winnen, maar de wedstrijdleiding oordeelde dat hij te vroeg van zijn plaats was gekomen. Van der Garde kreeg daarom een drive through-penalty en hiermee waren zijn kansen kansen op een goed resultaat meteen verkeken.

De sprintrace begint morgenochtend om 7.30 uur Nederlandse tijd.

-5: Beckham vreemdgegaan met Nederlandse

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

Beckham vreemdgegaan met Nederlandse

Voetballer David Beckham blijkt afgelopen september vier weken lang een affaire te hebben gehad met een Nederlandse diplomatendochter. De ster zou zijn heil bij de 26-jarige Rebecca Loos hebben gezocht omdat hij zich eenzaam voelde.

De relatie had plaats toen Beckham zich vanwege zijn wissel naar Real Madrid in Spanje bevond, terwijl zijn vrouw Victoria nog altijd met de kinderen in Groot-Brittannië woonde. Loos was in die tijd in dienst van een onderneming die sportlui helpt zich in hun nieuwe land thuis te voelen en was de persoonlijke assistent van Beckham.

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse

Er werd gisteren weer een volledig programma afgewerkt bij de mannen in de Rabo Hoofdklasse. Hieronder volgen de uitslagen.

Uitslagen heren:

HGC – HCKZ 6-2
13' Seo 0-1 (strafcorner)
20' Lewers 1-1 (strafbal)
28' Kranstauber 2-1 (strafcorner)
50' Van der Linden 3-1
56' Mattheussens 3-2 (strafcorner)
56' Kranstauber 4-2 (strafcorner)
66' Van Ass 5-2
70' Sik 6-2

Kruize (HCKZ)

Amsterdam - Pinoké 6-1
3' Taekema 1-0 (strafcorner)
13' Buissant 2-0
39' Steller 2-1
44' Taekema 3-1 (strafcorner)
52' Taekema 4-1
57' Bomans 5-1
68' Prins 6-1 (strafcorner)

Bloemendaal - Rotterdam 2-2
9' Abbas 0-1 (strafcorner)
23' Burrows 0-2
30' Brouwer 1-2
68' Dwyer 2-2 (strafbal)

Den Bosch - Kampong 2-2
47' Collier 0-1 (strafcorner)
56' Van den Bogart 1-1
61' Van den Bogart 2-1
69' Castello de Paz 2-2 (strafbal)

Sulkers (Kampong)

Oranje Zwart - Tilburg 4-0
22' Van der Sloot 1-0
30' Judge 2-0
56' Van der Sloot 3-0
60' Judge 4-0

Van der Weerden (OZ) en L. Vila (Tilburg)

SCHC - Laren 6-3
14' Weusthof 1-0
29' Huber 1-1
37' Hofman 2-1
40' Weusthof 3-1
48' Van de Peppel 4-1
50' Havenda 4-2 (strafcorner)
55' Paredes 5-2
64' Weusthof 6-2
67' Musters 6-3

Stand heren:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Bloemendaal184476-33
2Oranje Zwart184152-26
3Amsterdam183965-36
4Rotterdam183462-50
5SCHC172555-54
6Kampong182348-53
7HGC182268-59
8Tilburg181645-68
9Laren181649-54
10Den Bosch171340-68
11HCKZ181336-65
12Pinoké181237-67

Spaarrentes blijven dalen

Bijna alle banken hebben in de eerste drie maanden van dit jaar de rente op spaarrekeningen verlaagd. Vooral de rentes op spaardeposito's gingen omlaag. Dit blijkt uit een onderzoek dat de website spaarrente.nl gisteren publiceerde.

In het onderzoek is gekeken naar 32 aanbieders van spaarproducten. Slechts vier partijen zagen af van een renteverlaging. Kleinere spaarbanken, zoals TEB Bank, Credit Europe en Garantibank, verlaagden de rente het hardst op gewone spaarrekeningen. ABN Amro deed dat met zijn eenjarige spaardeposito.

Volgens spaarrente.nl zullen de spaarrentes de komende tijd verder dalen. De rentes zijn volgens de website na de renteverlagingen die de Europese Centrale Bank heeft doorgevoerd, nog aan de hoge kant.

Vorig jaar ontstond er door de komst van de IJslandse internetspaarbank Icesave een grote strijd om de spaarder. De rentetarieven gingen toen fors omhoog, tot boven de 5 procent voor een gewone spaarrekening. Volgens spaarrente.nl staat het hoogste tarief nu op 4,95 procent. Icesave ging vorig jaar oktober ten onder.

Grote verschillen tussen premies autoverzekeringen

De duurste autoverzekering kost drie keer zoveel als de goedkoopste, bij dezelfde dekking. Dat meldde Verzekeringssite.nl vandaag.

In 2001 was dat nog twee keer zoveel. Volgens de vergelijkingssite konden automobilisten de afgelopen jaren profiteren van een premieoorlog, maar lijkt daar nu een einde aan te zijn gekomen.

De premieverschillen liepen op doordat verzekeraars de premies van bestaande verzekeringen in beperkte mate verlaagden. Aan de andere kant werden er goedkope verzekeringen geïntroduceerd om prijsbewuste klanten binnen te halen, aldus de site.

Garantstelling lijndienst A'dam-Maastricht

Luchtvaartmaatschappij Stella Aviation wil vanaf volgende maand tweemaal daags de lijnvlucht Amsterdam-Maastricht gaan onderhouden. De lijndienst stopte vorig jaar omdat het voor KLM niet meer rendabel was. Het Limburgs Parlement heeft nu positief gestemd voor een garantstelling van €300.000.

Het Parlement stemde met 25 tegen 21 stemmen voor een garantstelling. Een deel van de tegenstemmers vindt de garantie veel te hoog en een ander deel is van mening dat de lijnvlucht in strijd is met het duurzaamheidsbeleid van de provincie Limburg.

Jaarlijks reisden zo'n 55.000 passagiers per vliegtuig tussen Schiphol en Maastricht. De bezettingsgraad van de vliegtuigen kwam nooit boven de vijftig procent uit.

'Ajax hoopt Van der Vaart terug te halen'

Ajax hoopt dat oud-speler Rafael Van der Vaart over een paar jaar terugkeert bij de club. Dit liet algemeen directeur Rik van den Boog weten tegenover het AD.

Van den Boog geeft toe dat Van der Vaart, die nu onder contract staat bij Real Madrid, goed in de toekomstplannen van de club past.

De algemeen directeur vertelt: "Hij zou veel voor onze plannen kunnen betekenen. Liefst als hij 29 jaar is, maar 31 is ook prima." De komende tijd zal Van der Vaart dus nog niet in het shirt te bewonderen zijn, aangezien de speler momenteel 26 jaar is.

Van Gaal: "Wij zijn in het nadeel"

David Mendes da Silva is terug in de selectie van AZ. Anderhalve maand geleden liep hij een scheurtje op in zijn hamstring in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Ook Hector Moreno (gebroken middenvoetsbeentje) traint weer met de groep mee, maar is voorlopig nog niet inzetbaar.

Niklas Moisander wordt in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag preventief aan de kant gehouden omdat hij last heeft van zijn meniscus. Het is daarnaast onzeker of Kees Luijckx speelt omdat hij afgelopen week ziek was.

Trainer Louis van Gaal mopperde gisteren omdat hij van mening is dat van een fair competitieverloop geen sprake is. "Het beste zou zijn, om na de internationale kalender alle wedstrijden op zondag te spelen. Wij zijn in het nadeel, FC Twente zelfs nog meer."

Agente speelde de hoer in vrije tijd

Afgelopen donderdag gaf een Britse agente in de rechtszaal toe dat ze bijverdiende door de callgirl uit te hangen. De 28-jarige Victoria Thorne had met circa twintig klanten per week, die elk zo'n honderdtien euro opleverden, niet echt te klagen over haar inkomen. 

Op de website van escortbureau Notorious Girls, waar ze een profiel had, stonden enkele pikante foto's van Victoria. Ze lieten weinig aan de verbeelding over. In haar profiel schreef ze onder Kelly, haar artiestennaam, dat ze heel gewillig was, maar liever geen uniform droeg aldus de Daily Mail. 

Een jaar geleden kwam de zaak aan het licht. Thorne werd direct uit haar functie ontheven. Notorious Girls, waar nog zeventig andere vrouwen een profiel hadden, werd ook meteen uit de lucht gehaald. Het onderzoek werd geleid door haar voormalige collega's. Hier kwamen nog zes andere verdachten uit naar voren. De uitspraak volgt nog. 

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit. 

Voor een discussie over nieuws kun je ook op het forum terecht!


Majora's Mask nu verkrijgbaar in de Virtual Console

The Legend of Zelda: Majora's Mask is het vervolg op de Nintendo 64-klassieker Ocarina of Time. Veel mensen verwachtten dat Majora's Mask dezelfde gameplay als zijn voorganger zou hebben, maar Nintendo had gekozen er een compleet nieuwe wending aan te geven. Zo speelt het verhaal zich niet af in Hyrule, maar in Termina. Termina wordt bedreigd door de maan die zal neerstorten in drie dagen. Jij moet binnen drie dagen ervoor zorgen dat het land gered wordt, door dungeons uit te spelen en magische maskers te verzamelen. Dit spel concentreert zich echter niet alleen op dungeons, maar ook op het verhaal van verschillende personages. Zo moet je bijvoorbeeld een Goron-baby laten slapen of de Deku Scrub-prinses bevrijden. Hoewel het spel niet hetzelfde is als zijn voorganger, wordt dit spel beschouwd als een klassieker. The Legend of Zelda: Majora's Mask is nu verkrijgbaar in de Virtual Console en is te downloaden voor 1000 Nintendo Points.



VVV: "Subsidie Sporting Limburg ontoelaatbaar"

De voorzitter van VVV-Venlo, Hai Berden, heeft gisteren tegenover RTL 7 gezegd dat de voorgenomen subsidie van de provincie Limburg aan fusieclub Sporting Limburg oneerlijk is.

Berden zegt dat het ontoelaatbaar is dat één Limburgse voetbalclub wel gemeenschapsgelden krijgt en de andere niet. De voorzitter van de club uit de Jupiler League zegt dat dat de competitie kan beïnvloeden. "We hebben nu een begroting van 6,5 miljoen euro. In de Eredivisie wordt dat acht miljoen. Sporting Limburg zou rond de elf miljoen moeten ophalen, maar krijgt dan drie à vier miljoen euro subsidie. Met dat geld zouden ze onze beste spelers kunnen kopen," aldus Berden.

Berden zei niet of VVV stappen gaat ondernemen tegen de voorgestelde subsidie. Wel is hij van mening dat de provincie wat zijn club betreft willekeurig te werk gaat. "Dat geld is door iedereen in Limburg betaald. Wij hebben daar ook voor betaald. Dan kun je niet een club steunen en de andere niet."

Trainers reageren op NEC-FC Twente

FC Twente-trainer Steve McClaren was na afloop van het duel tussen zijn ploeg en NEC niet tevreden. De trainer van NEC, Mario Been, daarentegen wel.

McClaren vertelt: "We controleerden de wedstrijd in de eerste helft. In de tweede helft gaven we de bal te makkelijk weg en dan loop je gevaar dat je een doelpunt weggeeft.”

Door dit resultaat kan de concurrentie inlopen op FC Twente. "We weten dat de concurrentie op de loer ligt. Maar we spelen de komende wedstrijden nog tegen onze directe tegenstanders, we hebben alles nog in eigen hand", aldus de coach van FC Twente.

NEC-trainer Been was juist blij met het behaalde punt: "De eerste helft waren we te gelaten. We lieten Twente voetballen en dat kunnen ze juist geweldig. We konden in de tweede helft de vrije man wél vinden en hebben de gelijkmaker kunnen afdwingen. Op basis van de tweede helft hebben we een punt verdiend.”

Modern Warfare 2 moet best verkopende game ooit worden

Activision voelt zich ambitieus, vandaar dat ze de uitspraak in de titel gedaan hebben. Modern Warfare 2, voorheen Call of Duty: Modern Warfare 2, moet goed gaan verkopen en Activision denkt zelfs dat het andere entertainmentbestsellers als X-Factor en Harry Potter kan verslaan in de kerstperiode.

““Each year the Call of Duty franchise goes from strength-to-strength. We want to propel this year's title to be the biggest selling video game of all time. That may raise some eyebrows, but step back and look at the franchise's trajectory through preceding launches, and this objective starts to look viable.”

“We firmly believe we have the potential to be the No.1 entertainment property of the year. The reality for a franchise as large as Call of Duty is that we are competing directly with entertainment propositions outside of the video game space. Plans are being developed to deliver one of the most engaging campaigns of the year.”

Pakistaanse Taliban eisen bloedbad VS op

De Pakistaanse Talibanleider Baitullah Mehsud heeft vandaag gezegd verantwoordelijk te zijn voor de schietpartij in een sociaal centrum in de Verenigde Staten. Een schutter doodde daar dertien mensen en daarna zichzelf.

"Ik neem de verantwoordelijkheid op me. Dit waren mijn mannen. Ik gaf ze de opdracht als wraak voor Amerikaanse aanvallen", aldus Mehsud, die de leider is van een verzameling Pakistaanse strijdgroepen die verantwoordelijk wordt gehouden voor een reeks terroristische aanslagen.

De schutter schoot gisteren op mensen in het pand van de American Civic Association in het centrum van Binghamton, ruim tweehonderd kilometer ten noordwesten van de stad New York. Hij schoot onder meer op een klas met nieuwe immigranten die werden 'ingeburgerd'. Vier mensen zijn ernstig gewond geraakt. Bijna veertig aanwezigen ontsnapten ternauwernood aan het bloedbad.

Gesink: "Mijn periode moet er nu aan komen"

Robert Gesink wil de komende periode presteren. De renner van Rabobank staat vanaf maandag met zijn ploeg aan de start van de Ronde van het Baskenland en hij hoopt dat vanaf dan zijn goede periode eraan komt.

De renner vertelt: "Mijn periode moet er nu aan komen en ik hoop in het Baskenland en de Amstel, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik een goede vorm te hebben."

Gesink, die dit jaar de Tour de France zal rijden, vervolgt: "Het Baskenland is voor mij de ideale voorbereiding op de drie klimklassiekers. Toch probeer ik ook in het Baskenland al een goede uitslag neer te zetten. Een goed klassement zou natuurlijk mooi meegenomen zijn, maar dat is normaal gezien vrij voor de hand liggend als je ook in de tijdrit volle bak gaat."

Agressieve voetballer veertig duels aan de kant

De tuchtcommissie in het Zuid-Amerikaanse land Bolivia heeft bepaald dat een voetballer uit Paraguay veertig wedstrijden niet mag spelen. Dit vanwege agressief gedrag tegen een scheidsrechter.

Vorige maand misdroeg Francisco Esteche van de club Wilstermann zich tegen arbiter Joaquin Antequera bij een wedstrijd om het Boliviaanse kampioenschap tegen Universitario (2-2). Gisteren toonde hij berouw. "Ik wil mijn excuses aanbieden. Ik vind het heel erg wat ik heb gedaan", aldus Esteche.

Nuyens: "Rabobank is tip-top voor morgen"

Morgen staat de Ronde van Vlaanderen op het prgramma. Rabo-renner Nick Nuyens is vol vertrouwen. Afgelopen winter kwam de Belg over van Cofidis en hij hoopt het dit jaar beter te doen dan zijn tweede plaats van vorig jaar.

"Mijn ploeg Rabobank lijkt me tip-top voor zondag. Ik heb vrijdag nog even getraind en het zou in orde moeten zijn," aldus Nuyens die probeert de rol van underdog op zich te nemen. "Pozzato en Boonen hebben hun vorm al laten zien. Laat Boonen het dus maar doen. Zelf heb ik ook een goed gevoel, maar iedereen moet afwachten hoe de koers zal verlopen".

Ondanks de kritiek heeft Nuyens geen spijt dat hij dit jaar niet aan de start verscheen van de Driedaagse de Panne. "Ik koos net als vorig jaar om de Driedaagse links te laten liggen. Ik hoorde dat de organisator dat niet begreep. Dat is een compliment voor mij. Misschien doe ik het op een dag nog eens anders, maar nu koos ik voor de voorbereiding van vorig seizoen."

Fernández wil het liefst naar Feyenoord

Ook al heeft hij een hoop financieel aantrekkelijkere aanbiedingen vanuit het buitenland, Dani Fernández wil volgend seizoen het liefst in het shirt van Feyenoord voetballen. Dit liet zijn voetbalmakelaar Dmitri Selyuk weten.

Fernández, nu nog uitkomend voor NEC dat de speler van Arsenal Kiev huurt, ziet sportief gezien Feyenoord meer zitten dan een buitenlandse club. Selyuk, die de transferrechten van de Spaanse rechtsback bezit, legt uit: "Er is ook concrete interesse vanuit Frankrijk en Spanje, maar Feyenoord is optie nummer één. Die andere aanbiedingen zijn financieel weliswaar interessanter, maar het sportieve verhaal van Feyenoord spreekt hem meer aan."

Ook de overstap van NEC-trainer Mario Been naar de Stadionclub speelt mee in zijn beslissing: "Hij wil graag langer samenwerken met Mario Been. Feyenoord moet echter niet denken dat het mogelijk is om een goede speler als Dani voor niets te krijgen. Dat is niet reëel. Binnenkort moet er duidelijkheid komen."

Vooruitblik: Marathon van Rotterdam

Komende zondag staat het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland op het programma, de marathon van Rotterdam. Om 11:00 uur zullen tienduizenden deelnemers proberen de 42 kilometer en 195 meter zo snel mogelijk af proberen te leggen.

Geschiedenis

De marathon van Rotterdam stond voor het eerst op het programma in 1933 en de winaar daarvan mocht zich meteen Nederlands kampioen noemen. Tijdens deze eerste marathon wist Pleun van Leeuwen als eerste de finishlijn te passeren in 3 uur, 9 minuten, en 12 seconden. In 1937, 1950, 1955, 1972, 1974, 1975, 1976 en 1978 werd de marathon in Rotterdam ook gehouden, maar pas in 1981 kreeg het de status van een grote internationale marathon.

Het onstaan van de grote internationale marathon van Rotterdam is te danken aan het 85-jarig jubileum van Atletiekvereniging PAC in 1980. Deze Rotterdamse vereniging mocht tijdens haar jubileumjaar het nationale Kampioenschap 25 kilometer organiseren. Dit pakte zo goed uit dat er op initiatief van de gemeente Rotterdam werd besloten om een jaar later een (internationale) marathon in Rotterdam te laten plaatsvinden.

Op zaterdag 23 mei 1981 stond deze eerste editie op het programma. Een kleine tweehonderd lopers stonden klaar op de Boszoom om na zes rondes rond het Kralingse Bos te finishen op de Coolsingel. De Schot John Graham wist als eerste de finishlijn te passeren. De 24-jarige atleet had 2 uur 9 minuten en 28 seconden nodig om de Coolsingel te bereiken. Graham zette met deze tijd de derde seizoenstijd ter wereld op de klokken. NOS Teletekst twijfelde zó sterk aan deze tijd dat het vraagtekens zette bij de juistheid van de gemeten afstand.

Echter dit gerucht kon het jaar erop al in de prullenbak want ondanks het slechte weer werd er opnieuw een toptijd gelopen: 2:11:57. Op 20 april 1985 werd er door Carlos Lopes geschiedenis geschreven in de Havenstad: voor het eerst werd er tijdens de marathon van Rotterdam een wereld- en Europees record gelopen 2:07:12. Lopes was daarmee de eerste atleet die de marathon in minder dan 2 uur en 8 minuten wist te lopen. Rotterdam bleek drie jaar later opnieuw het snelste parcours ter wereld te hebben, op 19 april 1987 wist Belayneh Densamo het wereldrecord aan te scherpen tot 2.06.50. Deze Ethiopische atleet liep in totaal zesmaal de Rotterdam marathon en wist hem vier maal op zijn naam te schrijven (1987, 1988, 1989 en 1996).

Sinds 1999 kent de Rotterdam marathon enkel Keniaanse atleten als winnaars. In 2004 was dat Sammy Korir, die met 2:06:14 het parcoursrecord aanscherpte. In 2006 liep Sammy Korir de snelste jaartijd 2:06:38 en het parcoursrecord hield stand tot 13 april 2008. Het record werd die dag verbroken door William Kipsang en aangescherpt tot 2:05:49.

Het wereldrecord voor de mannen staat op naam van Paul Tergat, die in Berlijn op 28 september 2003 een tijd liep van 2:04:55. Voor de dames is de snelste tijd ter wereld in handen van Paula Radcliffe, zij wist in Londen in hetzelfde jaar, op 13 april, 2:15:25 op de klok te zetten.

De route
Komende zondag zal het hele gevolg starten op de Coolsingel, vanaf de Coolsingel gaat het via de Erasmusbrug naar Rotterdam Zuid. Na de Laan op Zuid zullen de renners bij het Feyenoord-stadion het 5 kilometerpunt passeren. Na de Kuip lopen de atleten richting Ahoy'. Na een rondje rond het Zuiderpark passeren ze op de Dorpsweg het 20 kilometerpunt. Op de Brielselaan zullen ze het punt van de halve marathon bereiken waarna ze via opnieuw de Erasmusbrug het centrum van Rotterdam aandoen.

Vanuit het centrum van Rotterdam gaat de route richting de Kralingse Plas. Na een rondje om de plas gaat het via de Boezemstraat en de Blaak weer terug naar de Coolsingel waar rond 13:10 uur de eerste atleten finishen.

Het weer
De verwachtingen zijn dat het komende zondag redelijk gunstige omstandigheden zijn om de marathon af te leggen. De kans op regen wordt momenteel geschat op 20% en de kans op zon staat op 40%. Met een temperatuur tussen de 7 en de 13 graden is het niet te koud en zeker niet te warm voor de atleten. De wind staat naar het westen en heeft een matige kracht.

Voorspelling
Zoals de afgelopen 10 jaar zal ook dit jaar vermoedelijk wel weer een Keniaan de snelste zijn. Eerder deze week maakte William Kipsang bekend niet deel te nemen aan deze editie van de Fortis Marathon Rotterdam. Dus hij zal zeker niet winnen. Wie wel een goede kans maakt is Richard Limo. De Keniaan heeft een persoonlijk record onder de 2 uur en 7 minuten liggen en een nieuw parcoursrecord ligt binnen de mogelijkheden. Een andere kanshebber is zijn landgenoot Abel Kirui. Wie de marathon als snelste aflegt, zullen we komende zondag iets na 13 uur weten.

Galliani: "Ancelotti is de beste van de wereld"

Milan-voorzitter Adriano Galliani en Milan-trainer Carlo Ancelotti hadden woensdag een onderhoud. Door Italiaanse media werd al gespeculeerd over een mogelijk vertrek van de Ancelotti.

"Ancelotti is ook in de toekomst coach van AC Milan," begon Galliani zijn relaas. "Carlo heeft niks te bewijzen. We weten allemaal dat hij een van de beste trainers van de wereld is. Hij won niet voor niets de Champions League voor ons."

Mourinho gooide afgelopen week nog wat extra kolen op het vuur. Hij zei dat Milan het enige team was dat een Champions League verloor, nadat het 3-0 voor stond. Hierop wilde Galliani absoluut niet reageren. Hij wilde er geen media-rel van maken, en laat de kritiek voor wat het is.

Verbeek niet blij met keuze Culina

Pim Verbeek heeft zich negatief uitgelaten over de keuze van Jason Culina om PSV te verlaten en terug te keren naar eigen land. De Australische voetballer gaat met ingang van volgend seizoen voetballen voor Goal Coast Glory, dat uitkomt in de Australische A-League.

Verbeek, bondscoach van Australië, vertelt: "Vanuit mijn positie ben ik daar niet gelukkig mee. De A-League ontwikkelt zich weliswaar goed, maar het niveauverschil met een club als PSV is nog altijd groot."

De trainer vervolgt: "Een ander bezwaar is, dat de A-League al eind maart is afgelopen en dat er dan nog drie maanden zijn te overbruggen tot het WK. Aan de andere kant is het belangrijk dat een speler gelukkig is met de keuze die hij maakt. Bovendien heeft Culina me verzekerd, dat hij er alles aan zal doen om op en top geprepareerd te zijn voor het WK."

Uitslag 3e vrije training Maleisië

Nico Rosberg heeft opnieuw de snelste tijd neergezet tijdens een vrije training. De Duitser bleef Mark Webber een tiende voor, die op zijn beurt vijf honderdsten sneller was dan Felipe Massa. Opvallend is de slechte prestatie van Brawn GP: negende en tiende.

PosCoureurTeam TijdVerschilRonden
1 N. Rosberg Williams 1:35.940 19
2 M. Webber Red Bull 1:36.048 +0:00.108 13
3 F. Massa Ferrari 1:36.089 +0:00.149 13
4 J. Trulli Toyota 1:36.132 +0:00.192 21
5 T. Glock Toyota 1:36.189 +0:00.249 22
6 S. Vettel Red Bull 1:36.194 +0:00.254 14
7 K. Räikkönen Ferrari 1:36.322 +0:00.382 14
8 K. Nakajima Williams 1:36.325 +0:00.385 18
9 R. Barrichello Brawn 1:36.519 +0:00.579 19
10 J. Button Brawn 1:36.541 +0:00.601 17
11 R. Kubica BMW 1:36.563 +0:00.623 18
12 L. Hamilton McLaren 1:36.657 +0:00.717 15
13 H. Kovalainen McLaren 1:36.742 +0:00.802 13
14 F. Alonso Renault 1:37.004 +0:01.064 16
15 N. Heidfeld BMW 1:37.026 +0:01.086 18
16 N. Piquet jun. Renault 1:37.032 +0:01.092 18
17 A. Sutil Force India 1:37.118 +0:01.178 18
18 S. Buemi Toro Rosso 1:37.282 +0:01.342 17
19 S. Bourdais Toro Rosso 1:37.322 +0:01.382 16
20 G. Fisichella Force India 1:37.398 +0:01.458 19

Rotterdams politieteam zit loverboys op de huid

In Rotterdam probeert het team Prostitutie en Mensenhandel criminele loverboys op alle mogelijke manieren de cel in te krijgen. De meestgezochte criminele loverboys, waarvan nu zelfs een top tien samengesteld is, worden continu op de huid gezeten door het team. Jean Custers zegt: "Als het voor prostitutie niet lukt, dan voor drugshandel. Zo houden we ze toch van de straat."

Een loverboy veroordelen voor prostitutie of mensenhandel is lastig, omdat het merendeel van de slachtoffers uit angst geen aangifte wil doen. "Maar een loverboy is nooit alleen loverboy." aldus Custers. "Vaak houden ze zich ook bezig met bijvoorbeeld drugs of overvallen. We volgen nu de verdachten van mensenhandel en pakken alle strafbare feiten mee die we tegenkomen. Niet het delict, maar de dader is leidend."

Als bekend wordt dat iemand als loverboy te werk gaat, is er direct een rechercheur die hem 'adopteert'. Er wordt dan een dossier aangemaakt van de vermoedelijke pooier en zijn hele handel en wandel wordt secuur gevolgd. Op dit moment zijn er in Rotterdam zo'n twintig verdachten waar onderzoek naar wordt gedaan. 

Deze hardere strijd tegen de loverboys is noodzakelijk volgens de politie. Er worden steeds meer minderjarige prostituees in Rotterdam gesignaleerd. Ze worden geronseld door de loverboys en al rap ingezet als prostituee. Volgens Custers gaat het om 'aanzienlijke aantallen'. "In elk geval meer dan enkele tientallen." Custers geeft aan dat het regelmatig om nog zeer jonge slachtoffers gaat: "15 jaar is nog standaard, je ziet ook veel meiden van 12 of 13 jaar. We zien steeds vaker een combinatie van prostitutie en zedenzaken, waarbij verkrachting en seksueel misbruik een rol spelen.

Niet alleen de toename van minderjarige prostituees is opvallend; ook is er een stijgende lijn van minderjarige Marokkaanse meisjes te zien in de prostitutie. In 2007 werden er door Humanitas bijna twee keer zoveel Rotterdamse meisjes van Marokkaanse komaf geteld als in 2006. 

Op het nieuwsforum is er uiteraard ook plek voor discussie over dit onderwerp.

[Special] C'est passé voor Evert

Deze week werd bekend gemaakt dat Evert ten Napel, die op 24 maart de respectabele leeftijd van 65 jaar bereikte, stopt met commentaar geven bij de NOS. Daarom is het hoog tijd voor een special over de man met bijzondere uitspraken.

Een korte introductie

Evert ten Napel kwam op 24 maart 1944 ter wereld in het Drentse dorp Klazienaveen. De commentator is getrouwd met Fien, waarmee hij een zoon en dochter kreeg. Zijn dochter, Carrie ten Napel, is ook werkzaam als sportverslaggeefster. Men kan daarom ook wel zeggen dat zij het met de paplepel ingegoten heeft gekregen.

Zijn carrière als sportverslaggever

In 1970 begon Ten Napel aan zijn carrière als verslaggever. Hij werd namelijk leerlingjournalist bij de Drents-Groningse Pers. Zijn eerste grote moment beleefde de commentator in 1978. Toen mocht hij samen met Eddy Poelman de finale van het WK voetbal in Argentinië verslaan.

Vier jaar later tekende hij een contract bij NOS Studio Sport. In 1988 was hij verantwoordelijk voor het verslag van de halve finale van het EK tussen Nederland en Duitsland (1-2). Iedereen weet inmiddels dat Oranje deze wedstrijd wist te winnen en later ook de Europese titel in de wacht sleepte door van de Sovjet-Unie (2-0) te winnen. Acht jaar later versloeg Ten Napel de finale van het EK van 1996, dat tussen Duitsland en Tsjechië (2-1) ging.

Het handelsmerk van Ten Napel

Vaak moet er op het veld wat gebeuren, voordat Ten Napel zijn woordenboek op tafel legt. Hiermee onderscheidt de commentator zich overigens van andere verslaggevers. Zo zal bij veel mensen de halve finale van het WK in 2006, tussen Portugal en Frankrijk (0-1), nog in het geheugen staan. Ten Napel ging destijds helemaal los, nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. Op dat moment gaven Zinedine Zindane en Luis Figo, de aanvoerders van de twee ploegen, elkaar een hand. Ten Napel reageerde hier toen op met de woorden: "Kijk, daar zijn Zidane en Figo, de twee oude krijgers. Figo, een echte Winnetoe, het opperhoofd van Portugal!" Ook Franck Ribéry, speler van Frankrijk, kwam nog even in beeld, waarna de commentator schalde: "En die dekselse Ribéry. Wat een wedstrijd speelde hij!"

Ook tijdens het EK van afgelopen zomer, tijdens het duel tussen Nederland en Frankrijk (4-1), liet Ten Napel weer veel bijzondere uitspraken horen. Zo vierde hij een doelpunt van Oranje met een lange en verstrekkende uitspraak van de naam van de doelpuntenmaker. Dit was een beetje vergelijkbaar met de Spaanse en Zuid-Amerikaanse commentatoren. Zij zijn namelijk in staat om erg lang "Goooooooooooooooooal!" te roepen.

Ook is Ten Napel erg goed met het gebruik van zogenaamde indianenwoorden en is hij een kei in het verzinnen van bijnamen voor spelers. Zo heeft de commentator Gennaro Gattuso bijvoorbeeld omgedoopt tot "De Dalton"

Een aantal uitspraken van Ten Napel

Tijdens het EK van afgelopen zomer versloeg Ten Napel een aantal wedstrijden. Hieronder volgt een selectie van uitspraken, die de commentator tijdens dit toernooi heeft gedaan.

"Een soort strafcorner, met of zonder variant. Hebben de Turken een Taeke Taekema? Eens kijken! (Zwitserland - Turkije)
"Die kleine, dekselse Dirk Kuyt uit Katwijk." (Nederland - Frankrijk)
"Robin van Persie, de Nederlandse Kuifje" (Nederland - Frankrijk)
"Een schaakspel.. met allemaal grootmeesters!" (Spanje - Italië)
"Casillas, die ooit als broekie door Hiddink bij de selectie werd gehaald.. Bij de Koninklijke, Bij Real. Dan kan je wat hoor!" (Spanje - Rusland)
"Villa moet eraf, de mijnwerkerszoon uit Asturië, spijker en spijkerhard." (Spanje - Rusland)
"Eigenlijk zou Amsterdam het Johan Cruijff Stadion moeten hebben en Rotterdam het Coen Moulijn Stadion. Maar ja, daar gaan wij niet over" (referentie naar het Ernst Happel-stadion)

Maar natuurlijk zijn er ook nog een aantal klassieke uitspraken, die Ten Napel gedaan heeft. Hieronder volgen er nog een aantal.

"Die dekselse [..]"
"Het Volksparkstadion is van Oranje!"
"Dit komt aan als een mokerslag!"
"De messen zijn geslepen!"
"Wat een klasbak/geweldenaar!"
"Dick de kleine Tsaar"
"Hij heeft de bal aan een touwtje."
"C'est passé voor de Fransen!"
"Een tien met een griffel!"
"Het zal nog lang onrustig blijven in [..]"

Evert, bedankt!

Voortaan zullen we wat minder met Ten Napel te maken gaan krijgen. Hij zal nog wel op oproepbasis voor de NOS blijven werken, zodat zijn stem niet helemaal van radio en tv zal verdwijnen. Veel mensen hebben genoten van de uitspraken van de beste man. Hij zal dus zeer zeker gemist gaan worden. Evert, het gaat je goed!


Evert ten Napel, bedankt!

Op het FOK!forum lopen overigens twee topics over Ten Napel. De ene vind je in Onzin voor je leven en de andere vind je in Voetbal.

Tshibamba: "Ik wil vechten voor die basisplaats"

Joël Tshibamba kan voorlopig niet meespelen bij NEC. “Ik heb een zware kneuzing aan de binnenkant van mijn been. Het duurt twee tot vier weken totdat het genezen is,” vertelt de spits na het 1-1 gelijke spel tegenover Goal.com.

De geboren Congolees, die nu op krukken loopt, raakte geblesseerd in de training die een dag voor de wedstrijd plaatsvond. “Het is heel jammer. Ik was net genezen van een andere blessure en mocht weer aansluiten bij de groep.”

De speler wil er alles aan doen om zo snel mogelijk in actie te kunnen komen. “Als het weer beter gaat, ga ik gelijk weer trainen. Ik wil vechten voor die basisplaats, want ik wil de laatste wedstrijden van het seizoen belangrijk zijn voor het team," aldus Tshibamba.

Aguirre volgt Eriksson op bij Mexico

De Mexicaanse voetbalbond heeft een dag na het ontslag van Sven-Göran Eriksson al een nieuwe bondscoach aangesteld. Javier Aguirre zal opnieuw het team leiden.

In 2001 werd de 50-jarige Aguirre ook al aangesteld als nieuwe bondscoach en leidde destijds Mexico uit een bijna verloren positie naar het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. Aguirre was van medio 2006 tot februari 2009 trainer van Atlético Madrid. Bij deze club werd hij wegens teleurstellende resultaten ontslagen.

Halt-manager verkrachtte 15-jarige

Voor het misbruik van een 15-jarige jongen uit Rotterdam-Zuid is een 48-jarige locatiemanager van Bureau Halt ontslagen. Hij zou de jongen vorig jaar verkracht hebben. Tegen hem werd eergisteren negen maanden cel geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk. 

De manager, die in Mijnsherenland woont, was verantwoordelijk voor het regelen van alternatieve straffen voor jongeren in Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard. Eerder heeft hij in een kindertehuis in Rotterdam en bij een asielzoekerscentrum in 's-Gravendeel gewerkt. In de rechtszaal bekende hij de verkrachting. Hij was de knul op straat tegengekomen en had hem meegelokt naar een park. 

Hij zei er niets gemerkt van te hebben dat de jongen niet gediend was van seks. De jongen werd na de verkrachting echter 'trillend van angst' gevonden in het park door een hondenuitlater. De jongen kampte al met gedragsproblemen en stond als 'kwetsbaar' bekend bij hulpverlenende instanties. Na de verkrachting is dit zodanig verergerd dat hij nu in een gesloten inrichting verblijft. 

De moeder van de jongen eist voor haar zoon een bedrag van ruim 2200 euro aan smartengeld. De rechter doet over een kleine twee weken uitspraak. 

Neem ook eens een kijkje in ons Nieuwsforum

Interview: Remi (Green Lizard)

De band Green Lizard werd in 1994 opgericht door de drie broers Brian (gitarist), Remi (zanger) en Willy Tjon Ajong (gitarist). Al snel kwamen daar drummer Roeland en bassist Jan-Jaap bij. In 1996 won de band de Grote Prijs van Nederland, in de categorie pop/rock. Green Lizard heeft in totaal drie albums uitgebracht (Identity, New Born en Las Armas Del Silencio), op grote festivals als Lowlands, Pinkpop en Sziget gestaan en getourd door vele landen. In het najaar van vorig jaar werd bekend dat Green Lizard ermee zou stoppen. FOK! stelt een aantal vragen aan de zanger van de band, Remi.

Broccoli meest vezelrijke groente

De Consumentenbond heeft vijftien groenten getest op vezelrijkheid. Hierbij kwam de broccoli als meest vezelrijke groente uit de test naar voren. 150 gram bevat 4,5 gram vezels. Bospeen, rodekool en sperziebonen, volgen op een gedeelde tweede plaats met 3,8 gram per portie. 

Uit de test is gebleken dat groenten die op volle grond gegroeid zijn beter scoren, over de hele linie, dan groenten die in de kas gekweekt zijn. Ook scoren ze beter dan veel fruitsoorten. Hierbij scoren appelsoorten als Golden Delicious en Granny Smith goed, maar worden ze overtroffen door peren. 

Opvallend aan de test is dat groente uit blik absoluut niet minder vezelrijk is dan groente vers van het land. Het advies van het Voedingscentrum is om dagelijks dertig tot veertig gram vezels te eten.

Meer weten over groente en fruit? Kijk dan in Culinesse à gogo op het forum!

10-jarige ziet moeder door de grond zakken

Op het Japanse eiland Hokkaido is een 38-jarige vrouw om het leven gekomen terwijl ze samen met haar tienjarige zoontje aan het golfen was. Op het moment dat ze zich voorbereidde op een slag, zakte de vrouw ineens de grond in.

Het gat was circa vijf meter diep en de vrouw overleed ter plekke. Er zou onder de golfbaan een holle ruimte zijn gecreëerd door smeltwater, afkomstig van bergen die in de buurt van de golfbaan liggen. Dit zou het ongeluk hebben veroorzaakt. 

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Betogers vroeg slaags met politie

Vanmorgen vroeg zijn in Straatsburg al botsingen geweest tussen betogers tegen de NAVO en de politie.

Honderden demonstranten probeerden het centrum van de stad te bereiken. Maar ze stuitten er op versperringen van de politie. Die zette traangas in om de betogers uiteen te jagen.

Vandaag is de tweede en laatste dag van de NAVO-topconferentie in Straatsburg. Duizenden manifestanten willen zaterdag in de Oost-Franse stad zo opvallend mogelijk tegen het bondgenootschap ageren.

Murray bereikt finale van Miami

Andy Murray heeft de finale van het Masters-toernooi in Miami bereikt door Juan Martín Del Potro te verslaan. De setstanden waren 6-1, 5-7 en 6-2.

Murray speelde onwaarschijnlijk tennis in de eerste set en wat Del Potro ook probeerde de Schot had overal een antwoord op: 6-1.

In de tweede set werd Murray wat slordiger en kwam de Argentijn beter in zijn spel. Dit leverde Del Potro meteen een break voorsprong op die hij de game erna ook weer kwijt raakte. Tot 5-5 ging het gelijk op en in de twaalfde game brak Del Potro Murray opnieuw: 5-7.

Voor Del Potro betekende dit de tweede driesetter na de overwinning op Nadal gisteren. Murray maakte daar dankbaar gebruik van en versloeg de moegestreden Del Potro in de derde set met 6-2. Murray speelt in de finale van Miami tegen Novak Djokovic, die eerder vandaag Roger Federer versloeg. De finale wordt zondagavond gespeeld.

Hamilton biedt excuses aan

McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft aan de fans en stewards zijn excuses aangeboden voor de fouten die hij in Australië gemaakt heeft. De Brit meldde in een persconferentie dat het niet zijn intentie was om de stewards in Melbourne van foute informatie te voorzien.

"In Melbourne had ik een fantastische race. Meteen na afloop had ik televisie-interviews en heb ik de journalisten precies verteld wat er was gebeurd. Vervolgens moest ik me bij de stewards melden. Voor het zover was, kreeg ik de instructie van mijn team om informatie achter te houden en dat is wat ik heb gedaan," aldus Hamilton.

"Het spijt me zeer en ik bied de stewards mijn excuses aan voor het verspillen van hun tijd en voor het feit dat ik ze voor schut heb gezet. Het spijt me ook voor het team, en voor Dave – hij is al jaren een goed teamlid – en ik denk niet dat het zijn intentie was… hij is geen kwade kerel."

"Ik had dus die bijeenkomst met de stewards en ik wilde gewoon mijn verhaal doen, maar ik kreeg andere instructies. Ik ben dus zelf ook misleid en dat is de gang van zaken," zei Hamilton, die hiermee de derde plaats in Australië kwijtraakte.

Ook bood de Brit excuses aan zijn fans aan. "Ik ben geen leugenaar, ik ben niet oneerlijk: ik ben een teamspeler. Elke keer als het team mij iets vraagt te doen, dan doe ik dat. Nu realiseer ik me dat ik deze keer een fout heb gemaakt. Ik heb daarvan geleerd, dit trekt een zware wissel op mij. Maar ik verzeker iedereen, dat dit nooit meer zal gebeuren."

Uitslagen Jupiler League speelronde 33

Dit weekend werd in de Jupiler League de 33e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

In speelronde 33 stond de topper tussen VVV-Venlo en RKC op het programma. Het belang van de confrontatie was groot, omdat VVV de voorsprong uit kon bouwen en RKC het gat een stuk kleiner had kunnen maken.

Het treffen tussen de twee topteams stond bol van de spanning. Dat was aan het spel af te zien. Beide ploegen oogden nerveus en grossierden in fouten. In de eerste helft viel er geen echte kans te noteren. De grootste kans van de wedstrijd was voor Benschop, maar hij schoot de bal hoog over. Ook in de tweede helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Een meevaller dus voor VVV, dat zijn voorsprong dus wist te behouden.

Cambuur liep ondertussen twee punten in. De club uit Leeuwarden won uit van FC Den Bosch met 1-2. De ploeg heeft met nog vijf wedstrijden te gaan een achterstand van vijf punten op RKC.

De ploeg die na dit jaar ophoudt te bestaan, Fortuna Sittard, kon thuis geen potten breken tegen BV Veendam. De bezoekende ploeg maakt geen best seizoen door, maar vandaag nam het uitgerekend bij het geplaagde Fortuna drie punten mee te nemen.

In Emmen vond vanavond het duel plaats tussen de nummer 16 en 13. De wedstrijd had een opmerkelijk scoreverloop. TOP Oss nam brutaal een voorsprong van 0-3 door doelpunten van Fachtali (2) en Moutawakil, maar Emmen kwam goed terug via Pannekoek, Stroeve en Ten Voorde: 3-3. In de 87e minuut leek het toch dat de ploeg uit Oss drie punten mee naar huis zou nemen na de 3-4 van Van Hintum, maar opnieuw Ten Voorde voorkwam dat: 4-4. Door de winst van FC Dordrecht (4-0 van Haarlem) zakte alleen TOP Oss een plekje.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Helmond Sport FC Omniworld 1-0
Fortuna Sittard BV Veendam 1-2
FC Den Bosch SC Cambuur-Leeuwarden 1-2
Telstar FC Zwolle 0-2
Go Ahead Eagles MVV 0-0
RBC Roosendaal Excelsior 1-2
AGOVV Apeldoorn FC Eindhoven 3-1
FC Emmen TOP Oss 4-4
FC Dordrecht Haarlem 4-0
VVV-Venlo RKC Waalwijk 0-0

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 33 21 5 7 68 71 - 35
2 RKC Waalwijk 33 15 17 1 62 55 - 26
3 SC Cambuur-Leeuwarden 33 16 9 8 57 59 - 46
4 FC Zwolle 33 16 7 10 55 53 - 44
5 Excelsior 33 14 12 7 54 49 - 34
6 MVV 33 13 12 8 51 48 - 34
7 FC Den Bosch 33 13 8 12 47 56 - 41
8 Haarlem 33 14 5 14 47 38 - 49
9 Helmond Sport 33 12 10 11 46 45 - 44
10 Go Ahead Eagles 33 11 13 9 46 34 - 35
11 AGOVV Apeldoorn 33 12 6 15 42 51 - 62
12 FC Dordrecht 33 10 10 13 40 39 - 36
13 RBC Roosendaal 33 11 7 15 40 40 - 43
14 TOP Oss 33 11 7 15 40 48 - 57
15 Telstar 33 9 11 13 38 40 - 48
16 FC Emmen 33 10 8 15 38 43 - 62
17 Fortuna Sittard 33 9 8 16 35 35 - 51
18 BV Veendam 33 9 9 15 33 42 - 57
19 FC Eindhoven 33 6 13 14 31 51 - 74
20 FC Omniworld 33 7 5 21 26 36 - 55

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Calabro VVV-Venlo 21
2Koç FC Eindhoven 18
=Plet Telstar 18
4Ars RBC Roosendaal 17
5Thiebaut MVV 16
6Keisuke Honda VVV-Venlo 14
7Bokila AGOVV Apeldoorn 13
=Höcher Helmond Sport 13
=Ter Heide SC Cambuur-Leeuwarden 13
10Stroeve FC Emmen 12

Programma:
DatumThuisUit
vr 10/4 RKC Waalwijk Telstar
vr 10/4 FC Den Bosch VVV-Venlo
vr 10/4 FC Omniworld AGOVV Apeldoorn
vr 10/4 FC Eindhoven Go Ahead Eagles
vr 10/4 Haarlem Fortuna Sittard
vr 10/4 SC Cambuur-Leeuwarden Helmond Sport
vr 10/4 BV Veendam FC Dordrecht
vr 10/4 Excelsior FC Emmen
vr 10/4 FC Zwolle TOP Oss
vr 10/4 MVV RBC Roosendaal
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.