FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 februari 2008

Uitslagen Eredivisie 02/02/2008

Er werden vanavond vier wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. De uitslag van AZ – PSV vind je hie. De uitslagen van de overige drie wedstrijden vind je hieronder.

SC Heerenveen – Vitesse 7-0
10' Sulejmani 1-0 (assist: Sibon)
14’ Pranjic 2-0 (assist: Poulsen)
50’ Bradley 3-0 (assist: Poulsen)
58’ Zuiverloon 4-0 (assist: Bradley)
66’ Beerens 5-0
80’ Beerens 6-0 (assist: Beerens)
82’ Prager 7-0

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 25.300
Gele kaart: Sprockel, Kaya, Megrelishvili (Vitesse)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, H.Drost, Dingsdag, Breuer, Poulsen, Roorda (Prager/68), Bradley (Beerens/64), Pranjic, Sibon (P.Henrique/46), Sulejmani

Vitesse: Velthuizen, Sprockel, Verhaegh(Megrelishvili/59), Sansoni, Swerts, Takak(Kaya/59), v.d.Schaaf (Yakubu/59), Kolk Janssen, Gommans, JunkerHeracles Almelo – NEC 0-2
26’ Lens 1-0 (assist: Vadocz)
69’ Lens 2-0 (assist: Sibum)

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 8.500
Gele kaart: Van den Bergh, Gluscevic (Heracles Almelo), Pothuizen, Lens, Worm (NEC).

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Rahim (Gluscevic/73), Wuytens, Looms, Quansah, GarcŪa-GarcŪa, Maas, Christensen (Everton/82), Lakic, Michalke (v.d.Bergh/67).

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Pothuizen, El-Akchaoui, Sibum, Holman(Kivuvu/89), Vadůcz, Lens, v.Beukering(Worm/62), Bobson (Davids/73)


Excelsior – De Graafschap 1-1
23’ Tarvajšrvi 0-1 (assist: Robbemond)
83’ Luijckx 1-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 3.000
Gele kaart: Bandjar (Excelsior), Biseswar (De Graafschap)

Opstellingen

Excelsior: v.Nieuwenhuijzen, Bandjar, v.Nieuwstadt, Demir, v.Peppen (Steur/46), Braber, Luyckx, Pardo (Korf/77), Piquť, Den Ouden, Voskamp (v.Guldener/60)

De Graafschap: v.Fessem, Schuurman, Keller, Fung A Wing, Fršnkel, Hese (Bot/74), Meijer, Robbemond, Vidarsson, Tarvajšrvi (Biseswar/73), SchŲne

Uitslag AZ-PSV

Vanavond werd in Alkmaar de topper AZ - PSV gespeeld. De Eindhovenaren bleken de sterksten, en er werd met 0-2 gewonnen. AZ probeerde aan te vallen, maar PSV bleef gemakkelijk overeind.

De eerste helft waren de Alkmaarders het meest in balbezit. De club van Louis van Gaal was op zoek naar het gaatje in de PSV-defensie, maar dit werd niet gevonden. PSV hield stand en kwam zelfs al snel op voorsprong. Een afstandsschot van DzsudzsŠk eindigde op de lat, en de rebound werd binnengewerkt door Lazovic. Minder dan een kwartier later was het wederom PSV dat scoorde. Na een blunder in de Alkmaarse defensie was het Ibrahim Afellay die koel bleef en de bal langs Waterman werkte. Met 0-2 was de ruststand bepaald.

Na rust begon AZ hetzelfde als voor de pauze. De thuisploeg had maar ťťn doel, en dat was aanvallen. Helaas leverde het behalve een paar kleine kansjes niets op. De gasten uit Brabant hadden weinig moeite om de nul te houden, en zo bleek de ruststand ook de eindstand.Statistieken
AZ - PSV 0-2
12' Lazovic 1-0
25' Afellay 2-0
Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 16.457
Gele kaart: Marcellis, Bakkal (PSV)
Opstellingen
AZ: Waterman, Jaliens (Donk/46), Mendes da Silva, Opdam, Pocognoli, De Zeeuw (Jenner/62), Vormer, Ari (S.Poulsen/46), Dembťlť, El Hamdaoui, Pelle
PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis (Rajkovic/72), Salcido, Alcides, FarfŠn, Simons, Afellay, Bakkal, DzsudzsŠk, Lazovic (Mťndez/85)

Voetbal: Uitslag AZ - PSV

Icoon EredivisieVanavond werd in Alkmaar de topper AZ - PSV gespeeld. De Eindhovenaren bleken de sterksten, en er werd met 0-2 gewonnen. AZ probeerde aan te vallen, maar PSV bleef gemakkelijk overeind.

De eerste helft waren de Alkmaarders het meest in balbezit. De club van Louis van Gaal was op zoek naar het gaatje in de PSV-defensie, maar dit werd niet gevonden. PSV hield stand en kwam zelfs al snel op voorsprong. Een afstandsschot van DzsudzsŠk eindigde op de lat, en de rebound werd binnengewerkt door Lazovic. Minder dan een kwartier later was het wederom PSV dat scoorde. Na een blunder in de Alkmaarse defensie was het Ibrahim Afellay die koel bleef en de bal langs Waterman werkte. Met 0-2 was de ruststand bepaald.

Na rust begon AZ hetzelfde als voor de pauze. De thuisploeg had maar ťťn doel, en dat was aanvallen. Helaas leverde het behalve een paar kleine kansjes niets op. De gasten uit Brabant hadden weinig moeite om de nul te houden, en zo bleek de ruststand ook de eindstand.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Hoogenboom wint alternatieve Elfstedentocht

Lars Hoogenboom heeft op de Weissensee de alternatieve elfstedentocht gewonnen.

Lang leek het erop dat Tristan Loy de eerste buitenlandse winnaar van de tocht zou worden. In de slotfase stortte de Fransman echter in, waarna Hoogenboom de overwinning greep. Bob de Vries werd tweede, Martijn van Es eindigde als derde. Bij de vrouwen won Marleen Elstgeest.

Ook Ritje Ritsma nam deel aan de tocht op de Weissensee, waar door de dooi een grote plas water lag. Na 140 kilometer moest hij opgeven. "Mijn hele lichaam doet pijn. Die marathonschaatsers voelen blijkbaar niets onderweg. Het zijn echte bikkels die kerels. Ik heb diep respect voor hen gekregen”, aldus Ritsma.

TV: Pauw en Witteman

Dagelijkse late-night talkshow met de beste televisie-interviewers van Nederland; Jeroen Pauw en Paul Witteman. Te gast; Peter (PR) De Vries die de verdwijning van Natalee Holloway heeft opgelost, Anton Corbijn die wat foto’s heeft gemaakt ter ere van de verjaardag van Trix, Ronald Plasterk die komt uitleggen waarom Henk Hagoort van de Evangelische omroep directeur van de NOS is geworden en ex-bokser Rudi Lubbers, geen familie van..., die zich onterecht behandeld voelde nadat er in zijn camper 300 kilo hasj was gevonden.

Subheader

Protest seculiere Turken tegen hoofddoek

Tienduizenden mensen zijn vandaag in de Turkse hoofdstad Ankara de straat opgegaan om te demonstreren tegen een regeringsplan om het dragen van een hoofddoek op de Turkse universiteiten toe te staan. Tegenstanders vrezen het begin van een islamisering van de seculiere republiek.

De betoging vond plaats in de buurt van het mausoleum van de stichter van de moderne Turkse republiek, Mustafa Kemal Ataturk. Volgens de autoriteiten waren 40.000 tot 60.000 demonstranten op de been. ''Turkije is seculier en zal seculier blijven'', schreeuwden de manifestanten. Veel mensen zwaaiden met Turkse vlaggen en afbeeldingen van Ataturk.

Het Turkse parlement stemt komende week waarschijnlijk in met een wetsvoorstel dat de versoepeling van het hoofddoekverbod moet regelen. Regeringspartij AKP heeft een akkoord bereikt met de extreem-rechtse MHP over de voorwaarden waaronder het verbod zal worden versoepeld.

In het nieuwe voorstel staat dat studentes hun hoofddoek voortaan op traditionele Turkse wijze losjes onder de kin mogen knopen. Alle andere vormen, zoals de boerka, blijven verboden. Voor docenten en overheidsfunctionarissen blijft het verbod gelden

Bos haalt uit naar SP, PVV en TON

Icoon PolitiekPvdA-leider Wouter Bos heeft op de jaarlijkse Bilderbergconferentie van werkgeversorganisatie VNO-NCW in een toespraak gezegd dat politici die doen of de wereld niet verandert, de burger ''bedonderen''. Deze partijen, die zich op de flanken van het politieke spectrum bevinden, spelen in op de angsten van de burger, aldus de minister van FinanciŽn.

Bos doelt op partijen als de SP, PVV en Rita Verdonks TON (Trots op Nederland). De groeiende populariteit van deze partijen heeft volgens hem direct te maken met de globalisering. Volgens de vice-premier ''vergeten'' deze partijen ''waar en hoe we al eeuwen ons geld verdienen, namelijk met internationale handel.''

Verliezers
De minister van FinanciŽn gaf toe dat globalisering niet alleen ''een hallelujaverhaal'' is. ''Er zijn ook verliezers, zoals werknemers die zorgen en angsten hebben omdat ze hun werk naar lagelonenlanden zien verdwijnen. Of mensen die niet kunnen wennen aan de culturele diversiteit in hun wijk en stad of last hebben van de twintig hardwerkende Polen die met z'n allen op twee kamertjes naast hun wonen,'' aldus Bos. Deze verliezers typeerde de PvdA'er als 'modernisierungsverlierer'.

De partijen op de flanken bieden angstige en dolende burgers - die onzeker zijn over de gevolgen van globalisering, over terrorisme, migratie en Europa - het meeste houvast, denkt Bos. Dat soort kiezers willen volgens hem ''eendimensionale waarheden'' horen en die krijgen ze op de flanken. ''Daar wordt gezegd: het komt allemaal door het grootkapitaal, of door de islam, of het ligt aan de regenten.''

Wel waarschuwde Bos om de angsten van de kiezers die naar de rechter- of linkerzijde zijn uitgeweken, niet te bagatelliseren, ''omdat daarmee uiteindelijk iedereen aan het kortste eind trekt.'' Het draagvlak voor globalisering zal dan langzaam maar zeker ''eroderen'', denkt Bos waardoor Nederland zich nog meer naar binnen zal keren.Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

'Kuffour ouder dan 31 jaar'

Ajax versterkte zich onlangs met de 31-jarige Ghanees Samuel Kuffour. Volgens BN/DeStem bestaan er echter twijfels over de leeftijd van de verdediger.

Volgens een anonieme specialist in Afrikaans voetbal is de kersverse Ajacied misschien wel ouder. "Hij komt uit een periode dat er veel met leeftijden werd gesjoemeld in Ghana." Een andere veteraan in het Afrikaans voetbal weet het zeker: "Kuffour is absoluut ouder dan 31."

Volgens Kuffour's moeder is Samuel haar jongste kind. "Hij heeft drie oudere zussen: Augustina, Julie en Gifty. Maar hoe oud ze allemaal zijn, dat weet ik niet precies, hoor."

A2 urenlang gestremd na kettingbotsingen

Icoon File De A2 (Utrecht - Den Bosch) is vandaag tussen Waardenburg en Zaltbommel urenlang gestremd geweest na kettingbotsingen waarbij in totaal 35 voertuigen waren betrokken. Vier mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Twintig anderen zijn ter plaatse door medisch personeel van hulpdiensten nagekeken, aldus een woordvoerster van de politie.

De eerste botsing had rond 11 uur plaats vlak voor de Waalbrug bij Zaltbommel in de richting Den Bosch. Wat de oorzaak voor die botsing was, moet uit nader onderzoek blijken. Bij de eerste botsing waren zestien auto's en twee vrachtwagens betrokken. Daarna volgden nog vier botsingen tussen in totaal zeventien auto's. De weg was over een lengte van 1100 meter bezaaid met autowrakken volgens de politie.

De brandweer moest een aantal mensen uit hun auto's bevrijden, maar niemand raakte zwaargewond. In de brandweerkazerne van Waardenburg was een noodopvang ingericht. Hulpdiensten zijn uren bezig geweest om alle autowrakken van de weg te takelen.

De politie sloot de A2 in zuidelijke richting helemaal af. In noordelijke richting ging een rijstrook dicht om de hulpdiensten doorgang te verlenen. Die afsluiting leidde tot lange files in de wijde omgeving van Zaltbommel. Ook op de snelweg A15 (Nijmegen-Rotterdam) liep het verkeer vast. Pas toen de A2 kort voor vier uur weer helemaal open was, begon het verkeer weer door te stromen.

[upd] 'Joran van der Sloot is ondergedoken'

Icoon MisdaadDe oma van Joran van der Sloot heeft tegenover de NOS verklaard dat haar kleinzoon is ondergedoken op een plek waar niemand hem kan vinden. Hij zou eerst de uitzending van Peter R. de Vries willen zien voordat hij de pers weer te woord staat. Jorans ouders, die op Aruba wonen, zien volgens de NOS geen reden om af te reizen naar Nederland.

Gisteravond bevestigde Van der Sloot telefonisch in Pauw en Witteman dat het verhaal van Peter R. de Vries klopt. Hij zei echter ook dat zijn bekentenis een leugen was. De Vries gaf enige tijd later aan dat hij niet onder de indruk was van de uitspraken van Van der Sloot en dat er geen kritische vragen gesteld waren door Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Joseph Tacopina, de Amerikaanse advocaat van Van der Sloot, heeft aangegeven niet blij te zijn met de uitspraken van zijn cliŽnt. Volgens Tacopina had hij beter op kunnen hangen. "Maar dat deed hij niet. Duidelijk is dat zijn ouders hier niet blij mee zijn", aldus de advocaat.

SBS6 zal morgenavond om 21.30 uur een extra lange uitzending van bijna twee uur uitzenden, waarin de ontknoping van het verhaal uit de doeken gedaan zal worden.

Update 18.05 uur
Volgens zijn moeder, Anita van der Sloot, is Joran niet ondergedoken. "Ook is hij niet aangehouden. Sterker nog, we hebben hem op dit moment aan de telefoon." Meer commentaar willen de ouders niet geven. Ook Jorans advocaat is niet bereikbaar voor commentaar.


Ondergedoken, of toch niet?

WB Baselga: 5 km mannen afgelast

Bij de wereldbekerwedstrijden in Baselga de Pinť in de 5000 meter voor mannen afgelast. De oorzaak is het slechte weer.

Door de vele sneeuw en regenval was een eerlijke competitie op de buitenbaan niet meer mogelijk. Na vier ritten werd door de scheidsrechter besloten de wedstrijd te staken. De organisatie had te weinig faciliteiten om de baan nog enigszins berijdbaar te maken.

De afgelasting was een tegenvaller voor Mark Ooijevaar. De Nederlander zette in de eerste rit een tijd neer van 6.49,76. In het vervolg van de wedstrijd werden de omstandigheden steeds slechter en kwam men bij lange na niet aan de tijd van Ooijevaar.

FOK!Blog Babe Battle #44

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Brittany en in de rechterhoek Carli! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

vs

Conducteur geslagen door vier vrouwen

Icoon BinnenlandsIn de internationale trein van Amsterdam naar Brussel is vrijdagavond een conducteur mishandeld. Vier vrouwen uit Den Haag sloegen de 26-jarige man in zijn gezicht. Ook trokken ze scheuren in zijn uniform.

Tijdens de kaartcontrole bedreigden de vier vrouwen van 20 tot en met 23 jaar de conducteur. Later mishandelden ze de man. Volgens de politie had de controle echter niets met hun gedrag te maken. Eťn van de vrouwen was een bekende van de conducteur. Hun precieze relatie is onbekend.

Vanuit de trein werd de politie gebeld. De vrouwen zijn aangehouden op het Centraal Station van Dordrecht. Ze zijn op het politiebureau verhoord en vastgezet.

Uitslag zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond een kleine inhaalronde op het programma in de zaterdaghoofdklasse. Er werd ťťn duel gespeeld.

In de hoofdklasse B deed Kozakken Boys goede zaken door te winnen bij Nunspeet. Het werd 0-1 door Imdat Solmaz, die een strafschop in twee keer benutte. In de stand staat Kozakken Boys nu vierde, een punt achter zaterdagkampioen IJsselmeervogels. Bovendien gaat men op kop in de tweede periode. Volgende week ontvangen de Werkendammers op eigen veld Spakenburg, dat tweede staat in de periodestand.

In de hoofdklasse C stond ONS Sneek - ACV op het programma, maar dit duel werd wederom afgelast.

Franse president Sarkozy stiekem getrouwd

Icoon ShowbizzPresident Nicolas Sarkozy van Frankrijk is vanmorgen getrouwd met zijn vriendin, het voormalig model Carla Bruni. Dat heeft de burgemeester van het achtste arrondissement van Parijs vanmorgen bevestigd. Het huwelijk werd gesloten op de eerste etage van het …lysťe-paleis, de residentie van de Franse president.

Het huwelijk was niet aangekondigd en vond in het geheim plaats. Alleen de familie en een paar goede vrienden waren aanwezig, tezamen ongeveer twintig mensen. De burgemeester: "Een intiem familiemoment, heel eenvoudig, maar toch ontroerde het het bruidspaar zichtbaar."

Prille liefde
President Sarkozy is pas afgelopen oktober gescheiden van zijn vorige vrouw, Cťcilia. In december is de relatie met Carla officieel bevestigd. Er waren al geruchten dat ze zouden gaan trouwen.

Beroemde mannen
Carla Bruni schijnt overigens van beroemde mannen te houden. Volgens Der Spiegel van 21 januari had ze eerder affaires met onder andere Eric Clapton, Mick Jagger en Donald Trump.

Uniek
De gebeurtenis is uniek te noemen: nog niet eerder was het in Frankrijk voorgekomen dat de president trouwt tijdens zijn presidentschap. Hij is overigens niet het eerste Franse staatshoofd dat trouwt: Napolťon III en eerder Napolťon I zijn ook getrouwd terwijl ze aan de macht waren. Zij waren echter geen president.


Het pasgetrouwde stel

Peter R. de Vries naar Oprah

Icoon BinnenlandsNa YouTube-ster Esmťe Denters is het nu de beurt aan Peter R. de Vries om te gast te zijn bij Oprah. Oprah maakt volgende week een aflevering rondom Natalee Holloway. Hierbij zullen veel kopstukken uit de verdwijningszaak aanwezig zijn. Peter is op dit moment meer dan hot in Amerika.

Komende zondag zal Peter R. de Vries een hele uitzending wijden aan de verdwijning van Natalee Holloway. Deze uitzending is reeds voor miljoenen verkocht aan de Amerikaanse zender ABC.

Drent mag geen trekker bij huis hebben

De 27-jarige Karel van der Meulen uit het Drentse Gasselternijveen heeft ruzie met de woningbouwvereniging. Woningstichting De Volmacht in Gieten zet Karel en zijn 37-jarige vriendin op straat, omdat zijn enige vervoermiddel, een grote tractor, de buurt een doorn in het oog is.

"Ik heb geen autorijbewijs, die tractor is mijn enige vervoermiddel. Daarmee rij ik naar Assen, naar mijn ouders en straks heb ik 'm nodig voor mijn werk. Dat ding staat niemand in de weg en ik heb afspraken gemaakt met woningstichting De Volmacht dat ik er tussen 10.00 en 20.00 uur mee mag rijden in de straat. En nu moet ik toch binnen veertien dagen mijn huis uit."

Karel en zijn vriendin Jacqueline weigeren echter hun huurwoning te verlaten. Ondanks meerdere aanmaningen van de woningbouwvereniging, houden ze voet bij stuk. "Ik zorg niet voor overlast, rij niet door de tuinen en hou me keurig aan de afspraken." Volgens een advocaat van De Volmacht zijn er wel degelijk klachten binnen gekomen. "Ik heb nog nooit concrete klachten gehad uit de buurt. Ja, van een overbuurvrouw, die vond dat de tractor haar uitzicht belemmerde. Nou, toen heb ik 'm keurig verderop in de straat gezet. Natuurlijk is het geen alledaags voertuig, maar nergens staat in de wet geschreven dat ik geen tractor bij huis mag hebben", meent Karel.

De trekkerrijder laat het nu op een rechtszaak aankomen. "Ze dagen me maar voor de rechter, want ik zie het probleem niet." Karel bekent wel dat hij zich eigenlijk koest moet houden, want hij heeft nog een celstraf van 42 dagen openstaan wegens een eerder gepleegd feit. Karel had nog maar net deze mededeling gedaan, of de politie kwam het huis binnenvallen om hem te arresteren. "De heer Van der Meulen werd gezocht vanwege een eerder vonnis. Bij die aanhouding is een deurruit gesneuveld omdat hij ons niet wilde binnenlaten en door de achtertuin probeerde te ontsnappen", aldus een politiewoordvoerder.

Peter Janssen, hoofd verhuur en bewonerszaken van woningstichting De Volmacht in Gieten, geeft toe dat er afspraken zijn gemaakt met de beste man over het tijdstip waarop hij op zijn tractor door de straat mag rijden. "Maar wij hebben wel degelijk veel klachten gehad uit de buurt dat Van der Meulen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat die tractor laat loeien. Kijk, aan de tractor bij huis op zich kunnen we niets doen, maar wel aan de overlast. Nu hij zich niet aan de afspraken houdt, hebben we hem gevraagd de woning binnen twee weken te verlaten. Anders brengen we de kwestie via een kortgeding voor de rechter."

Ook de heer Janssen werd verrast door de politie-inval. Hij weet nu echter nog niet hoe de zaak verder zal aflopen, nu Karel in de gevangenis zit.

CD: V.A. - Latin Reggae

Midden in een week waarin grauw de dagelijkse kleur was, de hemelpoorten opengezet werden en de druilerige regen, koude, snerende rukwinden en storm elkaar afwisselden, viel dit cd-tje op mijn deurmat. Een felgekleurde cover lachte me toe. Dreadlocks en rastafarihoofddeksels versierden de cover en de titel kopte: Putumayo presents Latin Reggae. Nu brengt Putumayo nogal veel vrolijke, zomerse en in ieder geval lentemuziek uit, maar de werelden van reggae en latin samen vormen uiteraard het toppunt van zonovergoten uitspattingen.

Man omgekomen na val in dok

Icoon OngelukVanochtend is een nog onbekende man om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Rotterdam. Rond de klok van 10.00 uur viel de man in een dok. Dit heeft een woordvoerder van de politie vandaag naar buiten gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De arbeidsinspectie heeft inmiddels een onderzoek gestart.

Het ongeval vond plaats in het dok in de scheepswerf aan de Professor Gerbrandyweg in het Botlekgebied. De man, waarvan de identiteit nog niet bekend wordt gemaakt, was op slag dood.

Hardware verkopen in Europa volgens Electronic Arts

Anders dan de Japanse en Amerikaanse gamesmarkt, kent de Europese niet een onderzoeksbureau dat de verkopen van games en hardware bijhoudt. Er is er wel een aantal in verscheidene landen zoals Engeland, maar de meeste landen hebben niks. Gelukkig hebben we Electronic Arts nog. Dit bedrijf maakt op basis van verschillende charts zoals ChartTrack een schatting van het aantal verkochte systemen in Europa in 2007. Ze voorspellen zelfs de cijfers van 2008 alvast.

2007

Nintendo DS: 8,7 miljoen
Wii: 4,8 miljoen
PlayStation 2: 3,8 milljoen
PlayStation Portable: 3,1 miljoen
PlayStation 3: 2,8 miljoen
Xbox 360: 1,9 miljoen

2008

DS: 6,5 - 7,5 miljoen
Wii: 6,5 - 7,5 miljoen
PlayStation 3: 5 - 6 miljoen
PlayStation Portable: 2,5 - 3,5 miljoen
Xbox 360: 1,5 - 2,5 miljoen
PlayStation 2: 1,7 - 2,2 miljoen

Het moge duidelijk zijn dat EA verwacht dat in Europa Microsoft de grote verliezer gaat worden van de huidige consolewars en Nintendo de winnaar. In ieder geval het komend jaar nog. Op de handheld markt verwacht EA nog steeds een ruime winst van de Nintendo DS, al zullen de verkopen wel wat gaan inzakken.

[Special] 65 jaar na Stalingrad

Subheader
Het is vandaag precies 65 jaar geleden dat de slag om Stalingrad ten einde liep. De slag duurde van 23 augustus 1942 tot 2 februari 1943 en was één van de keerpunten in de Tweede Wereldoorlog.

In Volgograd, het voormalige Stalingrad, wordt het einde van deze bloedige slag groots herdacht. Er zijn festivals, tentoonstellingen en ceremonies georganiseerd in de stad. Een aantal veteranen wordt tijdens een ceremonie gehuldigd en onderscheiden met ‘de Medaille voor de Verdediging van Stalingrad’. Sommigen krijgen ook de titel ‘Ereburger van de Heldenstad Volgograd’.

In 1942 richtten de Duitse troepen zich op het zuidelijke deel van het Oostfront, Stalingrad. Na een half jaar van zware gevechten capituleerde de Duitse bezettingsmacht. In totaal zijn bijna anderhalf miljoen mensen omgekomen bij deze gevechten.

klik hier om de special te lezen.

WB Baselga: Groves wint 1500 meter

Kristina Groves heeft in Baselga di Pine de 1500 meter op haar naam gezet. De race werd onder zware weersomstandigheden verreden, het sneeuwde continu.

De Canadese Groves wist Martina SŠblikovŠ en landgenote Christine Nesbitt achter zich te houden. De winnende tijd was 2.01,07. De enige Nederlandse deelneemster, Jorien Voorhuis, eindigde knap als vierde in 2.03,10

Uitslag 1500 meter dames

#NaamLandTijd
1Kristina GrovesCanada2.01,07
2Martina SŠblikovŠTsjechie2.02,93
3Christine NesbittCanada2.02,98
4Jorien VoorhuisNederland2.03,10
5Catherine RaneyVerenigde Staten2.03,16

Stand in de wereldbeker

#NaamLandPunten
1Christine NesbittCanada490
2Kristina GrovesCanada450
3Anni FriesingerDuitsland312
4DaniŽla AnschŁtzDuitsland238
5Claudia PechsteinDuitsland224
6Ireen WŁstNederland218
7Paulien van DeutekomNederland180
12Diane ValkenburgNederland130
14Jorien VoorhuisNederland117

[A1GP] Uitslag derde vrije training AustraliŽ

Frankrijk heeft tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van AustraliŽ de snelste tijd neergezet. Groot-BrittanniŽ kwam tot de tweede plaats, gevolgd door India en Nieuw-Zeeland. Duitsland maakte de top vijf compleet. Nederland kwam niet verder dan de vijftiende tijd.

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 FrankrijkLoÔc Duval 1:20.06024
2 Groot-BrittanniŽRobbie Kerr 1:20.233 0.17321
3 IndiaNarain Karthikeyan 1:20.333 0.27323
4 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:20.475 0.41525
5 DuitslandMichael AmmermŁller 1:20.649 0.58923
6 ChinaCheng Cong Fu 1:20.706 0.64629
7 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:20.746 0.68622
8 AustraliŽJohn Martin 1:20.818 0.75823
9 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:21.085 1.02525
10 PakistanAdam Khan 1:21.161 1.10125
11 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:21.215 1.15523
12 PortugalJo„o Urbano 1:21.502 1.44225
13 CanadaRobert Wickens 1:21.531 1.47119
14 ZwitserlandNeel Jani 1:21.583 1.52323
15 NederlandJeroen Bleekemolen 1:21.628 1.56817
16 TsjechiŽTomas Enge 1:21.733 1.67322
17 IerlandAdam Carroll 1:21.801 1.74120
18 MexicoDavid Garza 1:21.857 1.79723
19 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:22.032 1.97225
20 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:22.129 2.06922
21 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:22.134 2.07423
22 LibanonChris Alajajian 1:36.349 16.2892

[A1GP] Uitslag kwalificatie AustraliŽ

Team Nieuw-Zeeland vertrekt morgen tijdens de hoofdrace van de Grand Prix van AustraliŽ van pole-position. Frankrijk mag tijdens de sprintrace van vanaf de eerste startplek vertrekken. Nederland begint de sprintrace vanaf de tiende plek. In de hoofdrace mag Jeroen Bleekemolen starten op plaats elf.

Uitslag eerste kwalificatie sprintrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 FrankrijkLoÔc Duval 1:18.1492
2 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:18.243 0.0942
3 ZwitserlandNeel Jani 1:18.485 0.3362
4 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:18.799 0.6502
5 NederlandJeroen Bleekemolen 1:19.007 0.8582
6 CanadaRobert Wickens 1:19.197 1.0482
7 IerlandAdam Carroll 1:19.326 1.1772
8 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:19.371 1.2222
9 ChinaCheng Cong Fu 1:19.383 1.2342
10 TsjechiŽTomas Enge 1:19.617 1.4682
11 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:19.626 1.4772
12 AustraliŽJohn Martin 1:19.679 1.5302
13 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:19.709 1.5602
14 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:20.026 1.8772
15 IndiaNarain Karthikeyan 1:20.120 1.9712
16 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:20.154 2.0052
17 PakistanAdam Khan 1:20.749 2.6002
18 DuitslandMichael AmmermŁller 1:21.134 2.9852

Uitslag tweede kwalificatie sprintrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 ZwitserlandNeel Jani 1:18.2182
2 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:18.343 0.1252
3 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:18.368 0.1502
4 ChinaCheng Cong Fu 1:18.370 0.1522
5 FrankrijkLoÔc Duval 1:18.375 0.1572
6 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:18.464 0.2462
7 DuitslandMichael AmmermŁller 1:18.632 0.4142
8 Groot-BrittanniŽRobbie Kerr 1:18.649 0.4312
9 AustraliŽJohn Martin 1:18.690 0.4722
10 NederlandJeroen Bleekemolen 1:18.804 0.5862
11 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:18.811 0.5932
12 IerlandAdam Carroll 1:18.929 0.7112
13 IndiaNarain Karthikeyan 1:19.004 0.7862
14 TsjechiŽTomas Enge 1:19.099 0.8812
15 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:19.384 1.1662
16 PortugalJo„o Urbano 1:19.492 1.2742
17 CanadaRobert Wickens 1:19.609 1.3912
18 PakistanAdam Khan 1:19.623 1.4052
19 MexicoDavid Garza 1:19.785 1.5672
20 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:19.975 1.7572
21 IndonesiŽSatrio Hermanto 2:00.395 42.1772

Startopstelling sprintrace:

PosTeamTijd Verschil
1Frankrijk1:18.149 -
2Zwitserland1:18.218 0.069
3Zuid-Afrika1:18.243 0.094
4Nieuw-Zeeland1:18.368 0.219
5China1:18.370 0.221
6Verenigde Staten1:18.464 0.315
7Duitsland1:18.632 0.483
8Groot-BrittanniŽ1:18.649 0.500
9AustraliŽ1:18.690 0.541
10Nederland1:18.804 0.655
11BraziliŽ1:18.811 0.662
12Ierland1:18.929 0.780
13India1:19.004 0.855
14TsjechiŽ1:19.099 0.950
15Canada1:19.197 1.048
16MaleisiŽ1:19.384 1.235
17Portugal1:19.492 1.343
18Pakistan1:19.623 1.474
19Mexico1:19.785 1.636
20ItaliŽ1:19.975 1.826
21IndonesiŽ1:20.154 2.005
22Libanon- -

Uitslag eerste kwalificatie hoofdrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 ChinaCheng Cong Fu 1:19.3592
2 ZwitserlandNeel Jani 1:19.594 0.2352
3 FrankrijkLoÔc Duval 1:19.643 0.2842
4 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:19.683 0.3242
5 AustraliŽJohn Martin 1:19.761 0.4022
6 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:19.788 0.4292
7 IndiaNarain Karthikeyan 1:19.878 0.5192
8 MexicoDavid Garza 1:19.878 0.5192
9 DuitslandMichael AmmermŁller 1:20.138 0.7792
10 PortugalJo„o Urbano 1:20.149 0.7902
11 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:20.150 0.7912
12 IerlandAdam Carroll 1:20.193 0.8342
13 NederlandJeroen Bleekemolen 1:20.231 0.8722
14 TsjechiŽTomas Enge 1:20.335 0.9762
15 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:20.455 1.0962
16 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:20.486 1.1272
17 PakistanAdam Khan 1:20.591 1.2322
18 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:20.721 1.3622
19 Groot-BrittanniŽRobbie Kerr 1:20.759 1.4002
20 CanadaRobert Wickens 1:20.775 1.4162
21 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:40.741 21.3822

Uitslag tweede kwalificatie hoofdrace:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:18.5782
2 ZwitserlandNeel Jani 1:18.590 0.0122
3 Groot-BrittanniŽRobbie Kerr 1:18.720 0.1422
4 ChinaCheng Cong Fu 1:18.825 0.2472
5 FrankrijkLoÔc Duval 1:18.829 0.2512
6 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:18.922 0.3442
7 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:18.976 0.3982
8 TsjechiŽTomas Enge 1:19.232 0.6542
9 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:19.235 0.6572
10 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:19.252 0.6742
11 NederlandJeroen Bleekemolen 1:19.487 0.9092
12 DuitslandMichael AmmermŁller 1:19.516 0.9382
13 MexicoDavid Garza 1:19.529 0.9512
14 AustraliŽJohn Martin 1:19.611 1.0332
15 IerlandAdam Carroll 1:19.706 1.1282
16 PortugalJo„o Urbano 1:19.733 1.1552
17 PakistanAdam Khan 1:19.852 1.2742
18 IndiaNarain Karthikeyan 1:19.951 1.3732
19 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:20.051 1.4732
20 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:20.133 1.5552

Startopstelling hoofdrace:

PosTeamTijd Verschil
1Nieuw-Zeeland1:18.578 -
2Zwitserland1:18.590 0.012
3Groot-BrittanniŽ1:18.720 0.142
4China1:18.825 0.247
5Frankrijk1:18.829 0.251
6Zuid-Afrika1:18.922 0.344
7Verenigde Staten1:18.976 0.398
8TsjechiŽ1:19.232 0.654
9BraziliŽ1:19.235 0.657
10MaleisiŽ1:19.252 0.674
11Nederland1:19.487 0.909
12Duitsland1:19.516 0.938
13Mexico1:19.529 0.951
14AustraliŽ1:19.611 1.033
15Ierland1:19.706 1.128
16Portugal1:19.733 1.155
17Pakistan1:19.852 1.274
18India1:19.878 1.300
19ItaliŽ1:20.051 1.473
20IndonesiŽ1:20.133 1.555
21Canada1:20.775 2.197
22Libanon- -

[A1GP] Uitslag tweede vrije training AustraliŽ

Frankrijk heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van AustraliŽ. Canada kwam tot de tweede plaats, gevolgd door Groot-BrittanniŽ en Nieuw-Zeeland. Nederland kwam tot de zesde plaats.


© A1GP.com

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 FrankrijkLoÔc Duval 1:18.67524
2 CanadaRobert Wickens 1:18.941 0.26619
3 Groot-BrittanniŽRobbie Kerr 1:18.996 0.32118
4 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:19.102 0.42721
5 LibanonChris Alajajian 1:19.337 0.66217
6 NederlandJeroen Bleekemolen 1:19.669 0.99421
7 AustraliŽJohn Martin 1:19.710 1.03515
8 MexicoDavid Garza 1:19.854 1.17920
9 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:19.914 1.23925
10 ChinaCheng Cong Fu 1:19.990 1.31528
11 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:20.062 1.38726
12 ZwitserlandNeel Jani 1:20.167 1.49225
13 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:20.535 1.86028
14 DuitslandMichael AmmermŁller 1:20.562 1.88715
15 TsjechiŽTomas Enge 1:20.621 1.94628
16 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:20.840 2.16525
17 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:20.891 2.21618
18 IndiaNarain Karthikeyan 1:20.936 2.26129
19 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:21.028 2.35320
20 PortugalJo„o Urbano 1:21.484 2.80922
21 PakistanAdam Khan 1:21.633 2.95833
22 IerlandAdam Carroll 1:21.797 3.12227

[A1GP] Uitslag rookie-training AustraliŽ

Team AustraliŽ heeft in zijn thuisrace de snelste tijd neergezet tijdens de rookie-sessie. Libanon en Groot-BrittanniŽ zetten respectievelijk de tweede en derde tijd neer. MaleisiŽ kwam tot de vierde tijd en Frankrijk maakte de top vijf compleet. Nederland kwam niet verder dan de vijftiende plaats.

Uitslag eerste rookie-sessie:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 MexicoDavid Garza 1:28.48213
2 FrankrijkJonathan Cochet 1:30.650 2.16812
3 CanadaRobert Wickens 1:30.811 2.32911
4 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:31.087 2.60510
5 AustraliŽJohn Martin 1:31.148 2.66613
6 BraziliŽClemente Faria 1:31.503 3.02113
7 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:31.740 3.25813
8 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:32.017 3.53513
9 LibanonChris Alajajian 1:32.332 3.85011
10 ZwitserlandTom Dillmann 1:33.280 4.79812
11 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:33.973 5.49110
12 DuitslandMichael Klein 1:34.473 5.99111
13 Groot-BrittanniŽJames Winslow 1:35.289 6.8078
14 IerlandNiall Quinn 1:35.845 7.36312
15 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:36.239 7.75715
16 PortugalFrederico Duarte 1:37.354 8.8726
17 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:39.235 10.7536
18 TsjechiŽJarek Janis 1:56.044 27.5627

Uitslag tweede rookie-sessie:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 AustraliŽJohn Martin 1:20.53011
2 LibanonChris Alajajian 1:21.340 0.81013
3 Groot-BrittanniŽJames Winslow 1:21.521 0.99112
4 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:21.781 1.25113
5 FrankrijkJonathan Cochet 1:21.807 1.27714
6 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:21.833 1.30315
7 MexicoDavid Garza 1:21.872 1.34213
8 CanadaRobert Wickens 1:21.955 1.4258
9 DuitslandMichael Klein 1:22.252 1.72211
10 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:22.579 2.04911
11 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:22.608 2.07814
12 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:22.789 2.25914
13 ZwitserlandTom Dillmann 1:22.816 2.28611
14 BraziliŽClemente Faria 1:22.972 2.44211
15 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:23.028 2.49811
16 IerlandNiall Quinn 1:24.435 3.9059
17 PortugalFrederico Duarte 1:25.359 4.82914
18 TsjechiŽJarek Janis 0

Gecombineerde uitslag rookie-sessies:

PosTeamCoureurTijd Verschil
1 AustraliŽJohn Martin 1:20.530 -
2 LibanonChris Alajajian 1:21.340 0.810
3 Groot-BrittanniŽJames Winslow 1:21.521 0.991
4 MaleisiŽFairuz Fauzy 1:21.781 1.251
5 FrankrijkJonathan Cochet 1:21.807 1.277
6 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:21.833 1.303
7 MexicoDavid Garza 1:21.872 1.342
8 CanadaRobert Wickens 1:21.955 1.425
9 DuitslandMichael Klein 1:22.252 1.722
10 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:22.579 2.049
11 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:22.608 2.078
12 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:22.789 2.259
13 ZwitserlandTom Dillmann 1:22.816 2.286
14 BraziliŽClemente Faria 1:22.972 2.442
15 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:23.028 2.498
16 IerlandNiall Quinn 1:24.435 3.905
17 PortugalFrederico Duarte 1:25.359 4.829
18 TsjechiŽJarek Janis 1:56.044 35.514

Kogelgaten in GTA IV screenshot

In het tv-programma 'De politie op je hielen' zien we regelmatig dat ook misdadigers wel eens last hebben van lakschade aan hun auto. Meestal hebben de criminelen dit aan hen eigen rijstijl te danken, maar een enige keer komt het door het ingrijpen van de politie. Dat de politie het niet altijd bij lakschade houdt bewijst deze screen uit GTA IV wel. Blijkbaar heeft Niko het deze keer iets te bont gemaakt bij de LCPD (of bij een of andere gang):Gertjan Verbeek in beeld bij Feyenoord

Trainer Gertjan Verbeek is in beeld om volgend seizoen bij Feyenoord de opvolger te worden van Bert van Marwijk. De trainer van de Rotterdammers staat nadrukkelijk in de belangstelling van de KNVB om bondscoach te worden van het Nederlands Elftal.

Van Marwijk heeft laten weten wel oren te hebben naar deze baan. Hij heeft bij Feyenoord nog een doorlopend contract, maar een clausule in zijn contract zorgt ervoor dat Van Marwijk zonder problemen de havenclub kan verlaten.

Naast Verbeek staat ook Martin Jol in de belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zijn trouwens niet de enige club die naar de diensten van Verbeek verlangt. Ook NAC Breda ziet in hem de ideale coach voor volgend seizoen.

Testdag Barcelona 01-02-2008


Voor het eerst in 2008 klonken de motoren op het circuit de Catalunya in Barcelona. Lewis Hamilton was in de McLaren het snelst. De Brit noteerde een tijd van 1:22.263, waarmee hij zes tienden sneller was dan Fernando Alonso.

Halverwege de testdag ging Williams-rijder Kazuki Nakajima in de eerste bocht hard van de baan. De voorvleugel bleek niet goed gemonteerd te zijn. Het team heeft besloten om zich terug te trekken, om eerst de auto goed te onderzoeken.

Toyota en Ferrari zijn niet aanwezig. Zij zullen vanaf maandag gaan testen in Bahrein. Ook Super Aguri ontbreekt. Het Japanse team heeft financiŽle problemen.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Lewis HamiltonMcLaren01:22.26382
2Fernando AlonsoRenault01:22.88961
3Robert KubicaBMW01:22.98365
4Giancarlo FisichellaForce India F101:23.01598
5Nick. HeidfeldBMW01:23.27052
6Garry PaffettMcLaren01:23.34945
7Nelson Piquet jr.Renault01:23.36744
8Sebastian VettelScuderia Toro Rosso01:23.38789
9Nico RosbergWilliams01:23.45312
10David CoulthardRed Bull01:23.49160
11Mark WebberRed Bull01:23.54752
12Sebastian BourdaisScuderia Toro Rosso01:23.83654
13Kazuki NakajimaWilliams01:23.95535
14Rubens BarrichelloHonda01:24.12553
15Alexander WurzHonda01:26.97526

Fed Cup: Reinhard kan niet stunten tegen Ivanovic

Renťe Reinhard heeft zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen in haar partij tegen de Servische Ana Ivanovic. Tijdens het eerste enkelspel van de kruisfinale van de Fed Cup in de Europees/Afrikaanse zone I tegen ServiŽ was de finaliste van de Australian Open net iets sterker dan onze landgenote.

Tijdens de eerste set was Ivanovic oppermachtig. De set ging dan ook simpel met 2-6 naar de Servische. In de tweede set herpakte Reinhard zich en won knap de set met 6-3. Ivanovic pakte in de derde set al snel een break en maakte vervolgens geen fouten meer. Een 3-6 setstand was het resultaat.

Het tweede enkelspel gaat tussen Arantxa Rus, die vorige maand nog het juniorentoernooi van de Australian Open won, en de nummer vier van de wereld Jelena Jankovic. Mocht Nederland van ServiŽ winnen, dan plaatsen ze zich voor de play-offs waar het een land tegenkomt uit Wereldgroep II.

Call of Duty 4: Modern Warfare v1.5 patch uitgebracht

Er is weer een nieuwe patch voor Call of Duty 4: Modern Warfare uit, die er onder andere voor moet gaan zorgen dat de multiplayer-gameplay nog iets beter wordt. Het lijkt een onmogelijke opgaven, maar het is de mannen van Infinity Ward blijkbaar toch gelukt:

Fixlist:

- Gemaakt dat de serverlijst niet alle servers liet zien.
- De "houd de sniper stil" tekst zal nu alleen verschijnen als het ook daadwerkelijk kan.
- Gemaakt dat het spel niet IWD files herkent die er wel zijn in de fs_basepath maar niet in de main map.
- Gemaakt script om stats te veranderen.
- Nieuw toegestaan: developer_script voor multiplayer developers!
- Gemaakte map rolation voor custum mappen.
- Gemaakte minimap die niet in custum mappen werkte.
- Mod tools zal vanaf nu werken in alle talen.

NOTE: Patch 1.5 is not compatible with 1.4. You will not be able to find 1.4 servers if you update.
ATTENTION: Patch 1.4 required to update to 1.5!!!

Met dank aan StevenW voor het vertalen van de fixlist

Compensatie CO2-uitstoot blijkt nep

Icoon Binnenlands Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat de compensatie die betaald wordt voor vliegreizen anders wordt geÔnvesteerd dan wat men de klanten voorhoudt. In Limburg zou een speciaal klimaatbos zijn geplant, maar dit bos blijkt voor andere doeleinden te worden gebruikt.

Trees for Travel, het compensatiebedrijf achter het Broekheiderbos in Limburg, zegt dat het wel bedoeld is voor extra CO2-opslag en dat het binnenkort wordt uitgebreid. Al in 1998 is dit bos aangewezen voor de aanplant van robiniabomen voor de productie van Nederlands hardhout. Daardoor kan het bos niet worden aangemerkt als klimaatcompenserend.

Een andere organisatie, De Klimaat Neutraal Groep, kocht in 2007 de klimaatrechten van ontwikkelingsprojecten, waarvan sommigen al voor honderd procent gefinancierd waren. Beide bedrijven hebben de informatie op hun website gewijzigd, nadat de Volkskrant vragen stelde over het nut van de investeringen in dergelijke projecten.

Een investering in een project wordt pas als compenserend gezien als het project zonder de investering niet kan worden uitgevoerd. Dit is precies de reden waarom veel compensatieprojecten nep zijn; vaak is een project al volledig gefinancierd en levert de compensatie die je betaalt (eigenlijk koop je klimaatkrediet) geen extra klimaatwinst op. Het Wereldnatuurfonds heeft onderzocht dat 40% van de projecten niet aan de eisen voldoet.

Milieudefensie wil dat bedrijven zich terugtrekken als de toegevoegde waarde van een compensatieproject niet vaststaat. "De criteria moeten flink worden aangescherpt als de bedrijven hun geloofwaardigheid willen behouden".

Ouders Britney klagen manager Britney aan

Icoon Showbizz De ouders van Britney Spears hebben Britneys manager Sam Lutfi voor het gerecht gesleept. Lutfi heeft momenteel de zeggenschap over wat er in medisch opzicht met Britney gebeurt. Na alles wat er met Britney is gebeurd willen haar ouders die zeggenschap overnemen. Ze zeggen zelf beter te weten wat wel of niet goed is voor hun dochter.

De rechtszaak zou deze vrijdagavond plaats vinden, maar Lutfi heeft al aangegeven niet op te zullen komen dagen. In een telefonisch interview met US Today laat Lutfi al weten de ouders niet bepaald serieus te nemen: "Oh boy, her family is crazy!" "It's just so sad", aldus Lutfi.

Ter Horst: SP handelt in strijd met Grondwet

De SP kan haar leden van Provinciale Staten niet dwingen om bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer te stemmen op de nummer ťťn van de lijst. De Grondwet schrijft voor dat die verkiezingen geheim zijn en dat elk Statenlid vrij is om zijn eigen keus te maken.

Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst in een brief aan Nijmegenaar Toine van Bergen. Van Bergen is vorig jaar geroyeerd als Gelders Statenlid voor de SP, omdat hij zich niet aan de partijdiscipline wilde houden. Van Bergen is op persoonlijke titel lid van Provinciale Staten gebleven.

Beveiliger Balkenende vergeet dienstpistool

Icoon BizarEen beveiliger van premier Balkenende is woensdagochtend zijn dienstpistool vergeten in een hotel in het Drentse Spier. Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft†vandaag†een bericht van die strekking in De Telegraaf bevestigd.

Balkenende had de nacht in het hotel doorgebracht in het kader van een werkbezoek. De beveiliger, behorend tot de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, had tot taak de te bezoeken locaties te verkennen. Volgens de woordvoerder is de veiligheid van de premier niet in het geding geweest. Twintig minuten nadat de premier en zijn gevolg het hotel hadden verlaten, vond een schoonmaker het wapen op het nachtkastje in de hotelkamer. De manager van het hotel lichtte daarop de beveiligers in en sloot de kamer af, totdat het wapen werd opgehaald.

Sesamstraatbewoner krijgt schadevergoeding

Icoon MediaDe NPS moet acteur Rik Hoogendoorn een schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Hoogendoorn stapte naar de rechter nadat de NPS hem halverwege het seizoen uit de kinderserie Sesamstraat had gezet. Volgens freelancer Hoogendoorn was door zijn lange deelname aan de serie een arbeidsrelatie tussen hem en de NPS ontstaan. De rechter heeft hem daarin gelijk gegeven, meldde een woordvoerder van de acteur zaterdag.

"Van zijn principiŽle strijd om een fatsoenlijke behandeling na vijftien jaar Sesamstraat gaat hopelijk een signaal uit naar andere acteurs in Riks positie, aldus de woordvoerder. De beschadigde werkrelatie tussen Hoogendoorn en de Nederlandse Programma Stichting zou mede het gevolg zijn van een conflict over vergoedingen voor het uitzenden van herhalingen. De NPS wil geen herhalingsrecht voor acteurs en actrices. Hoogendoorn maakte zich daar juist sterk voor.

Chris Crocker reageert op Britney-huilvideo

Icoon OpmerkelijkNa vier maanden radiostilte vragen alle FOK!'ers zich natuurlijk af hoe het is met Chris - LEAVE BRITNEY ALONE! - Crocker, de jongen die op YouTube huilend schreeuwde dat iedereen Britney Spears met rust moest laten. Hij heeft nu gelukkig eindelijk gereageerd op alle aandacht die hij dankzij zijn video gekregen heeft.

In zijn video vertelt hij dat het goed met hem gaat. Hij zegt dat hij erg overvallen was door alle aandacht die hij gekregen heeft. Op straat herkende iedereen hem plotseling en dat had hij niet verwacht. Hij heeft er echter geen spijt van dat hij zijn video op internet gezet heeft.

Hij is wel zo dat het zou kunnen dat hij later besluit om dit filmpje weer van het Internet af te halen, omdat het misschien niet is hoe hij had gewild dat zijn 'return video' zou zijn. Verder zegt hij dat hij alle mensen wil bedanken die hem gesteund hebben, o.a. in de comments op YouTube, in de tijd dat zijn eigen familie hem niet gesteund heeft. Opvallend is verder dat hij niet reageert op de laatste ontwikkelingen met Britney Spears.

Hieronder is het filmpje te bekijken.

Carnavalstent Brabantse Son stort in

Icoon BinnenlandsAlaaf! Op het Kerkplein in het Brabantse Son is vanochtend een carnavalstent ingestort. Dat liet carnavalsvereniging de Krutjesrapers uit Son weten.

Mogelijk is een pak sneeuw vanaf de naburige kerk op de tent geschoven, waarna die bezweek. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De activiteiten, zoals de kindermiddag, die in de tent zouden plaatsvinden, zijn verplaatst. De Krutjesrapers hopen zondag een nieuwe tent opgebouwd te hebben.†Vanavond moeten de verwachte 1500 feestvierders elders hun bier en vertier zoeken.

Aliens krijgen WII-training om mensen te vernietigen

Begin volgende maand kun je weer eens aan de andere kant van de gevechtslijn gaan staan als aliens de aarde willen overnemen. In Destroy All Humand: Big Willy Unleashed kruip je in de rol van Crypto, een alien die deel uitmaakt van het invasieleger. Je doel is simpel, de mensheid, en alle andere vijanden die je tegenkomt, te vernietigen. Dit kan met een flink arsenaal aan bizarre wapens, vanuit je vliegende schotel of vanuit Big Willy, een enorme robot met evengrote vernietigingskracht.


Wethouder Almere: beschuldiging krankzinnig

Icoon BinnenlandsWethouder Adri Duivesteijn van Almere, die zijn werkzaamheden heeft opgeschort, noemt de beschuldigingen van fraude aan het college van zijn gemeente 'krankzinnig'. Het college heeft zelf een anonieme brief openbaar gemaakt, waarin met name Duivesteijn en burgemeester Annemarie Jorritsma worden beschuldigd van privťgebruik van taxi's, aldus het oud PvdA-Tweede Kamerlid vrijdag in het tv-programma Nova.

Volgens Duivesteijn is hem het functioneren onmogelijk gemaakt doordat de beschuldigingen als werkelijkheid worden afgeschilderd. Hij wijst erop dat de gemeente een 'zorgvuldige klokkenluidersregeling' heeft, maar dat daarvan in dit geval geen gebruik is gemaakt. Het wachten is op maandag, als een lijst openbaar wordt van alle taxiritten die het college van B en W gemaakt heeft. Volgens Duivesteijn heeft Almere een 'heel sober beleid', omdat er slechts ťťn dienstauto is. In andere gemeenten gaat het vaak om meer dienstauto's, aldus Duivesteijn.

Amerika krijgt pre-order bonus bij Turning Point: Fall of Liberty

Codemasters heeft aangekondigd in Amerika een speciale promotieactie te starten voor de game Turning Point: Fall of Liberty. De game verschijnt later deze maand en om er maar wat meer te verkopen voor die dag al krijgen Amerikanen die bij deelnemende winkels de game nu al bestellen een aantal extra spulletjes. Ze krijgen een pakketje met daarin kaarten met oorlogspropaganda, exclusieve codes om de game leuker te maken, een DVD met behind-the-scenes opnames, concept art en gameplay beelden en een poster met de fictieve tijdlijn van 1931 tot 1953.

Of het bedrijf in Europa ook een promotieactie gaat starten is niet bekend. Aangezien de game hier pas eind maart verschijnt horen we dat waarschijnlijk pas later deze maand.

Wat zou er gebeurd zijn als Churchill zijn auto-ongeluk in 1931 niet overleefd had? Wat zou er gebeurd zijn als D-Day nooit had plaatsgevonden? Met Turning Point: Fall of Liberty geeft ontwikkelaar Spark haar antwoorden op deze vragen. In 1945 overheersen de Duitsers namelijk Europa en in 1951 volgt de invasie in Amerika. Met de grote steden in handen van de Duitsers is het aan de gamer om de strijden in het verzet tegen het Nazi-regime.

Man schiet vrouw (36) dood in Friesland

Icoon MisdaadDe politie heeft zaterdag een 43-jarige man uit het Friese Harkema aangehouden die ervan wordt verdacht een 36-jarige vrouw te hebben doodgeschoten en twee mensen te hebben verwond. De aanhouding had rond 4.30 uur plaats in de Duitse gemeente Bunde. De verdachte zit daar vast, meldde de politie in Friesland.

De man was net na middernacht naar een woning gegaan aan de Nijewei in Harkema. Hier schoot hij de 43-jarige bewoner en een 37-jarige vrouw neer. Het mannelijke slachtoffer is in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Groningen gebracht, de vrouw naar een hospitaal in Leeuwarden. Een half uur na deze schietpartij ging de verdachte naar een woning aan de Seine te Kootstertille. Hier schoot hij de 36-jarige bewoonster dood.

De verdachte is na de dodelijke schietpartij in zijn auto gestapt en naar Duitsland gereden. De politie wist hem daar te achterhalen en aan te houden. De oorzaak van de schietpartijen ligt vermoedelijk in de relationele sfeer, meldde de politie. Ze heeft twintig man op de zaak gezet.

Simon Belmont en Pentarou gaan Track en Fielden

Het is alweer 25 jaar geleden dat de eerste Track and Field verscheen in de arcadehallen en Konami vond dat wel reden voor een feestje. Dit feestje verschijnt in de vorm van een kleurrijke remake voor de Nintendo DS met bekende karakters in de hoofdrol als Simon Belont en Pentarou.

New International Track and Field staat gepland voor het tweede kwartaal van 2008.
Het nieuwste deel in de aloude Track and Field-serie zal een wat ludiekere versie worden. Nog steeds draait het om zo snel mogelijk te rennen, zo hoog mogelijk te springen en zo ver mogelijk te gooien, maar nu zijn je tegenstanders karakters als Simon Belmont uit Castlevania en Pentarou uit Parodius.

Media VS volgen Holloway-zaak op de voet

Slechts enkele uren nadat Joran van der Sloot gisteravond in het tv-programma Paul en Witteman heeft gezegd dat zijn bekentenis in de Holloway-zaak een leugen was, berichtten Amerikaanse media over deze nieuwe ontwikkeling.

'Student ontkent Holloway-betrokkenheid' kopte het Amerikaanse persbureau Associated Press. "Van der Sloot werd telefonisch geÔnterviewd door het gerespecteerde Nederlandse tv-programma Pauw&Witteman", liet AP weten. Ook nieuwszender CNN maakte melding van Joran van der Sloots reactie in 'de Nederlandse televisieshow'. Een foto van de 20-jarige student uit Arnhem prijkte op de voorpagina van de website.Interview Joran bij Pauw en Wiiteman

Nieuwe taxi-tarieven gaan dit weekend in

Icoon BinnenlandsDe nieuwe taxitarieven leiden onder taxichauffeurs en klanten tot wisselende reacties. Vanaf dit weekend is het instaptarief maar liefst 7,50, meer dan een verdubbeling. Wel krijgt de klant de eerste twee kilometer gratis en loopt de meter niet door als de taxi stilstaat. Volgens het Ministerie van Verkeer en Waterstaat leiden de nieuwe regels tot meer duidelijkheid voor de klant.

De taxibranche is het daar niet mee eens. Zoals de Hagenaar Jan op der Heyde. "Ik heb er maar een woord voor: bout. Let maar op: veel chauffeurs gaan straks omrijden om de prijs wat op te drijven. Logisch, anders verdien je geen fatsoenlijke boterham meer. Wij kunnen er niks aan doen als we door een ongeluk muurvast staan." Branchevereniging KNV Taxi is het daarmee eens. "Ik snap niet waarom het zo’n probleem is dat een rit duurder wordt als hij langer duurt. Een loodgieter betaal je toch ook per uur?"

Het Mythische Griekenland komt tot leven in Numen

Wie na de game Titan Quest van twee jaar terug wel weer eens zin heeft in een RPG in het mythische Griekenland wordt dit jaar op zijn wenken bediend. De Tsjechische ontwikkelaar Cinemax is namelijk bezig met de game Numen. Hierin speel je een held in dienst van een van de Goden. Zij hebben namelijk een weddenschap wie het beste een mens kan trainen en jij bent de inzet van een God naar keuze.

Numan verschijnt in het derde kwartaal van dit jaar op de PC.

In Numen speel je een held in het mythische Griekenland, vol met bekende helden, goden en mytische monsters. In deze wereld strijden de Goden om te zien wie de machtigste is, dit doen ze door allemaal een mens te trainen tot held. Kies je God en bescherm in zijn naam het Griekse volk voor monsters als Medusa en Cerberus en ga de strijd aan met de helden van de andere Goden. Alleen de beste blijft over.

Nederlandse acteur in film van Don Johnson

Icoon FilmDe Nederlandse acteur Emile Jansen heeft een rol gekregen in de futuristische thriller Rapture. Dat meldt hij op zijn website. De acteur vertolkt de rol van de vileine dokter Herschel, die de kliniek leidt waar de blinde kroongetuige van een moord uit blijkt te zijn ontsnapt.

Rapture wordt mede geproduceerd door Don Johnson, de man die in de jaren tachtig wereldberoemd werd als Sonny Crockett in de langlopende serie Miami Vice. De opnames vinden binnenkort plaats in Londen. De film moet later dit jaar in premiŤre gaan. Het is de eerste keer dat Jansen in een Engelstalige productie speelt. Eerder was de acteur onder meer te zien in Goede Tijden Slechte Tijden, Zeg 'ns Aaa en Flikken Maastricht.

Chinees vrachtschip strandt op Maasvlakte

Icoon BinnenlandsEen Chinees vrachtschip is vannacht vastgelopen op de Maasvlakte. Door de storm sloeg het 300 meter lange schip rond twaalf uur los en dreef in twee uur tijd naar het strand toe. Gisteren strandde er ook al een boot voor de Engelse kust. De 33 bemanningsleden zijn aan boord gebleven. Persoonlijk ongelukken hebben zich niet voorgedaan.


Het vaartuig, dat op 9 kilometer voor de kust voor anker lag, vervoert kranen voor containers. Dat heeft een zegsman van het Kustwachtcentrum gemeld. Aan boord van het schip bevinden zich 33 mensen. Zij blijven voorlopig aan boord van het schip. Volgens de kustwacht lopen zij in principe geen gevaar. Het schip ligt nog deels in het water, maar omdat het eb wordt, kunnen de sleepboten er momenteel niet bij komen.

De berging zal later worden uitgevoerd door sleep- en bergingsbedrijf Smit uit Rotterdam. Twee schepen van de KNRM, een reddingshelikopter van de Koninklijke Marine en sleepboten zijn ter plaatse gegaan om hulp te bieden. Volgens de reddingsmaatschappij was het een zware klus om de 'Chinees' te bereiken met golven van zeven tot acht meter hoog. De vrachtvaarder is vanaf het uiterste zuidelijke punt van de Maasvlakte goed te zien.

Eva Mendes heeft meest sexy lichaam

Icoon ShowbizzActeur Josh Holloway en actrice Eva Mendes hebben de meest sexy lichamen ter wereld. Dat heeft lingeriefabrikant Victoria's Secret bekendgemaakt. Het Amerikaanse bedrijf publiceert elk jaar een lijst met 'sexy' beroemdheden.

De 38-jarige Josh Holloway is vooral bekend als de ruige Sawyer in de hitserie Lost. Actrice Eva Mendes (33), die momenteel in een afkickkliniek bivakkeert, was onder meer te zien in de films 2Fast2Furious, Training Day en Hitch.

Victoria Beckham werd verkozen tot meest sexy moeder. Het meest sexy pasgetrouwde koppel is volgens het lingeriemerk actrice Katherine Heigl (Grey's Anatomy) en zanger Josh Kelley. Het stel trad eind december in het huwelijk. De meest sexy glimlach behoort toe aan American Idol-presentator Ryan Seacrest.

Tientallen doden door geweld West-Kenia

Icoon OorlogDe jongste uitbarsting van geweld in het westen van Kenia heeft aan tientallen mensen het leven gekost. Het afgelopen etmaal kwamen zeker 37 personen om door onlusten, meldde de politie vandaag.

Onder de slachtoffers is een agent. Ordetroepen schoten enkele betogers dood. Duizenden personen waren in meerdere plaatsen de straat opgegaan om te protesteren tegen de moord op een parlementariŽr van de oppositie.
Het jongste dodencijfer overschaduwt het akkoord dat machthebbers en oppositie vrijdag bereikten over de manier waarop er einde gemaakt moet worden aan het politieke en etnische conflict. Sinds de omstreden verkiezingen eind december zijn al bijna duizend Kenianen gedood.

Hamburgerclown opent kinderstad in A'dam

Icoon MedischZieke kinderen kunnen zich vanaf vandaag even in een andere wereld wanen in de Ronald McDonald VU Kinderstad in Amsterdam. Prins Maurits en zijn vrouw prinses MarilŤne komen speciaal voor de gelegenheid langs om het nieuwe verblijf te openen.

Ze overhandigen tijdens de ceremonie de 11-jarige burgemeester van Kinderstad, Sanne Weber, de ambtsketen. Zij blijft een jaar lang de baas. Daarna is het de beurt aan een ander patiŽntje.
Ronald McDonald VU Kinderstad is 835 vierkante meter groot. Zieke kinderen kunnen hier met vriendjes en familie spelen en ontspannen in bijvoorbeeld het Ajax Supportershome, waar ook een voetbalveldje is. Ook is er een 'studio 538' waar ze dj kunnen spelen en komen er vliegtuigen voorbij aan het 'Schiphol spottersnest'. PatiŽntjes die niet hun bed uit mogen, kunnen eveneens meespelen.

BelgiŽ: stop eigen keus van arts bij spoed

Icoon MedischDe Belgische orde van gynaecologen heeft een gedragscode opgesteld die het onmogelijk maakt bij spoedeisende hulp het geslacht van de arts te kiezen. Nu weigeren allochtone mannen vaak een mannelijke arts voor hun zwangere vrouw.

Dat meldden de Vlaamse kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk vandaag. De gedragscode kan nog deze lente in alle Belgische kraamklinieken worden ingevoerd. Volgens het Brusselse Brugmannziekenhuis mag daar wekelijks minstens ťťn allochtone vrouw niet bevallen, omdat er geen vrouwelijke arts beschikbaar is.

Bloedboeken Clive Barker worden verfilmd

Icoon MediaDe beroemde Book of Blood-serie van de Britse horrorauteur Clive Barker wordt verfilmd. Dat meldt het Britse filmblad Screen. De eerste film, die later dit jaar in productie moet worden genomen, vertelt over een paranormale detective die een huis ontdekt die een doorgang naar een andere wereld herbergt.

De regie ligt in handen van John Harrison, die eerder de Tales from the Darkside-film maakte. Van Clive Barker werden eerder onder meer de verhalen Hellraiser, Candyman en Lord of Illusions met veel succes naar het witte doek vertaald. In de laatste speelde de Nederlandse actrice Famke Janssen een hoofdrol. De eerste Book of Blood-film moet eind 2008 in premiŤre gaan.

Wim T. Schippers trekt 30.000 bezoekers

Icoon MediaHet toneelstuk Wuivend Graan van Wim T. Schippers heeft bijna 30.000 bezoekers getrokken. Dat heeft theaterbureau Hummelinck Stuurman vandaag bekendgemaakt. De afgelopen week was de laatste voorstelling van het stuk.

Wuivend Graan verhaalt over de geleerde Henrik van Woerdekom die een lezing houdt over ethiek. Zijn moeder, dochter, vrouw en vriendin gooien echter roet in het eten. Wat een boeiende lezing moet worden, ontaardt in een pijnlijke, publieke familieruzie. De hoofdrollen werden vertolkt door Titus Muizelaar, Olga Zuiderhoek, Nelly Frijda en Kees Hulst. De voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. Het was voor het eerst in zeven jaar dat Schippers een nieuw toneelstuk schreef.

Acteurs in actie tegen Ledger-video

Icoon MediaHollywood-sterren als Sarah Jessica Parker, Natalie Portman en Josh Brolin hebben er bij het populaire programma Entertainment Tonight op aangedrongen de omstreden video van Heath Ledger niet uit te zenden. Dat meldt de filmwebsite IMDB.

Het programma maakte donderdag bekend af te zien van uitzending van het filmpje waarop Ledger drugs lijkt te gebruiken. De sterren bestookten de redactie van het programma met telefoontjes en mailtjes toen zender CBS woensdag aankondigde de video integraal te gaan tonen. Het is nog steeds niet duidelijk waaraan de jonge acteur op 22 januari is gestorven. Dat leidt tot veel speculaties over de doodsoorzaak. Sommige media suggereren er dat drugsgebruik in het spel was.

Jongetje (5) rijdt in auto over zus

Icoon OngelukEen 8-jarig meisje uit Zoetermeer is gistermiddag gewond geraakt toen haar 5-jarige broertje in een auto over haar heen reed. Dat heeft de politie gemeld.

De jongen, die met zijn opa en zus naar het recreatiegebied Noord Aa zou gaan, stak per ongeluk de sleutel in het contact, waardoor de auto onbedoeld achteruit reed. Zijn zusje liep net achter de auto langs en werd geschept. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis.

EA gaat Orange Box scheiden

Gamesgigant Electronic Arts heeft in hun kwartaalrapportage laten vallen plannen te hebben om de Orange Box van Half-Life 2 uit elkaar te plukken en de games los uit te brengen. Het gaat hier dus niet om games via Steam los kopen, maar het worden aparte, fysieke producten. Voor zover bekend geldt dit alleen voor de PC.
...we are unbundling Orange Box and releasing separate PC SKUs, Half Life 2: Episode 2, Portal and Team Fortress.

Het is onduidelijk of de productie van de Orange Box zelf nog wordt doorgezet, of dat deze komt te vervallen als alles ook los te verkrijgen is. Over een prijs wordt nog geen woord gesproken, evenals een releasedatum, maar het gerucht gaat dat ze nog voor het einde van het fiscale jaar uit moeten komen (d.w.z. voor 31 maart).

Harige Ninja Gaiden II screens om van te huilen

Vandaag heeft Team Ninja een aantal nieuwe screenshots van Ninja Gaiden II aan het licht gebracht. Hierin maken we kennis met een nieuwe vijand. Ze zijn harig, huilen naar de maan en proberen je eigenlijk zo snel mogelijk te verslinden. Maak kennis met: de weerwolven.


Stukje voor stukje wordt er meer bekend gemaakt over het spel, we krijgen de vijanden te zien, de bloederige moves van Ryu en de wapens waarmee het tuig van je af gehouden kan worden. Van een releasedatum is daarentegen nog steeds niets bekend gemaakt.

DVD: The Ghost Whisperer - The Complete First Season

Geesten, spoken, aardgebonden zielen: het hiernamaals is hot. Combineer dit met een niet onaantrekkelijke Hollywood-actrice en een wekelijks terugkerend format en je hebt een hit. The Ghost Whisperer is al maanden een kijkcijferkanon op de donderdagavond van SBS. Het tweede seizoen is inmiddels alweer even bezig, en dus hoog tijd om het eerste seizoen op dvd te bekijken.

Herdenking einde slag om Stalingrad

SubheaderOp 2 februari 1943 kwam de slag om Stalingrad ten einde. De strijd, die bijna een half jaar duurde, wordt beschouwd als het keerpunt aan het Oostfront in de Tweede Wereldoorlog. De gevechten waren van buitengewone wreedheid en eisten bijna anderhalf miljoen slachtoffers. De 65e verjaardag van de overwinning wordt in Volgograd, het voormalige Stalingrad, op grootse wijze herdacht.

De Vries hoont verhaal Joran weg

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt de uitleg die Joran van der Sloot afgelopen avond in het programma Pauw en Witteman gaf ''totaal niet indrukwekkend''. Inhoudelijk wil De Vries niet op de verklaring van Van der Sloot ingaan.

De misdaadjournalist was naar eigen zeggen ''nog minder onder de indruk'' van het interview dat Jeroen Pauw en Paul Witteman afnamen bij Van der Sloot.

Naar zijn mening stelden de twee presentatoren hem geen enkele kritische vraag. ''Ze waren blijkbaar zo blij dat hij aan de telefoon wilde komen, dat ze van nederigheid vergaten dat ze journalisten zijn.''

'Geen sluitende zaak'
Volgens strafrechtdeskundige Peter Tak heeft het Openbaar Ministerie op Aruba†ook na†de bekentenis van Joran van der Sloot geen sluitende zaak tegen hem.†''Zelfs al zegt hij dat hij Natalee Holloway in zee heeft gedumpt, dan is dat niet genoeg. Als zijn kompanen hun mond houden en er geen ander bewijs wordt gevonden, is er geen zaak'', aldus de hoogleraar strafrecht gisteravond in Netwerk.

Het OM heeft de beelden gezien en gaat op basis daarvan nieuw onderzoek doen. Arrestaties zijn er voor zover bekend nog niet geweest. ''Dat is een veeg teken'', aldus Tak. Zowel†Van der Sloot als de man die hem met een bootje zou hebben geholpen het lichaam van Holloway in zee te gooien,†zijn nog niet opgepakt.

''Dan kunnen meerdere dingen spelen: het OM denkt alleen het laten verdwijnen van een lijk te kunnen bewijzen. Daar staat volgens het Arubaanse strafrecht maximaal zes maanden op, niet genoeg om iemand in voorlopige hechtenis te zetten. De andere optie, en daar begin ik steeds meer in te geloven, is dat Peter R. de Vries Łberhaupt niets aannemelijk kan maken.''

Het OM moet volgens Tak sowieso de uitzending afwachten en op basis daarvan verder onderzoek doen. ''Dat zou de strategie moeten zijn, dat is het veiligst. Het heimelijk filmen of opnemen van iemand is in principe strafbaar, dus de kans bestaat dat een rechter het materiaal niet toelaat. Alles is afhankelijk van de details die in de uitzending zitten, daarop kan het OM verder onderzoek doen.''

Tak lijkt er niet in te geloven dat De Vries zijn aangekondigde doorbraak waar gaat maken. ''Voor Peter R. de Vries mag de zaak klaar zijn, maar voor mij is de zaak alleen afgerond als er een rechtszaak is en er een veroordeling komt.''Interview Joran bij Pauw en Wiiteman

Met dank aan YvY99 voor de submit.

Britney-paparazzo stopt uit protest

Icoon ShowbizzEen van de paparazzi die de afgelopen weken continu achter Britney Spears aanzat, is gestopt als fotograaf. Hij wil niet langer meewerken met het ten gronde richten van de vroegere popprinses, berichtte de Britse krant The Guardian gisteren.

De bewuste persmuskiet Nick Stern heeft zijn fotoagentschap Splash in Los Angeles achter zich gelaten. Hij meent dat de paparazzi mede verantwoordelijk zijn voor de geleidelijke mentale aftakeling van Spears, die eergisteren opnieuw in een ziekenhuis is opgenomen. ''Direct of indirect komt Britney zo op een afschuwelijke manier aan haar einde'', aldus de fotograaf.

Bij de tocht per ambulance naar het UCLA Medical Centre in Los Angeles was de aandacht van hulpdiensten en media buiten proportie, stelt Stern. De sliert ambulances, politieauto's en brandweerwagens die er achteraan reed, was langer dan een voetbalveld. Als Britney op stap gaat, wordt ze gevolgd door twintig tot dertig auto's met fotografen.

Eva Mendes in afkickkliniek

Icoon Film Actrice Eva Mendes (33) is opgenomen in een afkickkliniek. Het is niet bekend voor welke verslaving ze wordt behandeld, aldus het Amerikaanse tijdschrift People afgelopen avond.

''Eva heeft het afgelopen jaar hard gewerkt en ze heeft de positieve beslissing genomen om tijd vrij te nemen om wat persoonlijke kwesties op te lossen'', aldus een woordvoerder van de actrice, die te zien was in de films Training Day en Hitch. ''Het is niet ernstig, maar Eva had toch het gevoel dat ze wat professionele hulp van buitenaf nodig had. Uit respect voor Eva's privacy maken we verder geen details bekend.''

Gistermiddag†werd ook bekend dat de filmster het nieuwe gezicht is van Calvin Klein Fragrances, in de campagne die deze herfst wordt gelanceerd.


Van der Sloot: 'Bekentenis' was een leugen

Icoon MisdaadVanavond heeft Joran van der Sloot erkend dat hij een vriend heeft verteld dat hij het lichaam van Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. Alleen was wat hij aan een 'vriend' vertelde een leugen.

"Ik vertelde hem wat hij wilde horen", aldus Joran. "Het is zo dom, zo dom, wat ik verteld heb klopt niet, dat is ook uit te zoeken."

Vragen die Joran vanavond gesteld werden over het bewijs van zijn verklaring, of waarom hij alsmaar heeft gelogen tijdens eerdere bekentenissen, heeft hij onbeantwoord moeten laten. "Dat vraag ik mezelf ook wel af, ja."

De 'wat oudere man' waar hij diverse dingen aan verteld heeft, heeft hij zes maanden geleden leren kennen. Nerveus vertelde Joran daarover: "Ik vond hem een heel fascinerend iemand, ik was heel geïnteresseerd in hem". Verder vertelde hij ook nog iets waar hij niet verder op in wilde gaan. "Hij deed ook heel veel dingen die ik eigenlijk niet kende, die ik nooit zou doen."

Joran blijft afgezien van zijn, waarschijnlijk incorrecte, bekentenis tegen de 'vriend' bij zijn oude verhaal dat Natalee na het vrijen op het strand onwel is geworden en vervolgens is overleden. De vriend die hij even later zou hebben opgebeld heeft Natalee in de zee gedumpt.

"Ik ben echt gewoon een beetje getruukt" aldus Joran. Hij is alleen niet boos op de vriend die hij nog kort voor de uitzending van Pauw en Witteman heeft gesproken. Wel betreurt hij dat de moeder van Natalee, Beth, naar Nederland is gereisd door een neppe bekentenis. Toch is hij niet boos op de nu in Amerika populair geworden Peter R. de Vries die op basis van uitspraken claimt de verdwijning opgelost te hebben. "Hij doet gewoon zijn werk." Joran gaat zelf ook gewoon naar de uitzending kijken.

De vader van Joran heert nog wel met Justitie gesproken. Dat gesprek zou alleen over de veiligheid van Joran gaan. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokťmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.